autorus 24.09.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 W projekcie mam słup na środku garażu. Co zrobić aby się go pozbyć?Powierzchnia garażu to 7x8m2 Autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 24.09.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 moze dać komuś do przeprojektowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2011 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Za tydzień będę u konstruktora ale fanie jak bym miał jakieś pomysły. Wiecie , żeby nie było jednego słusznego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 A kto ci tak zaprojektował garaż, że mu słup na środku wyszedł?????????? I dlaczego oddał ci/pokazał taki projekt, przecież to jest kompletnie bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2011 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 W chwili bezmyślności stwierdziłem ze może tak być, w chwili otrzeźwienia ze nie ma takiej opcji. mamy garaż 7x8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 To sam projektowałeś sobie dom? Bo jeśli nie i to architekt tak zaplanował, to naprawdę dziwię się, że w ogóle taki projekt ci pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2011 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Rozmawiałem z budowlańcem i o stwierdził ze rozstaw jest spory. I nie będzie tak prosto to ominąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Ja sie na tym nie znam, zaintrygował mnie tytuł więc zajrzałam by przeczytać o co dokładnie chodzi. Myślę że jakieś dodatkowe wzmocnienia i się da, choć z drugiej strony masz bardzo, bardzo nietypowy dach Nad garażem jest normalny strop czy dach/? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antech 24.09.2011 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 (edytowane) 7/8 to na 2 samochody , dwie bramy wjazdowe i słup pomiedzy nimi, a na słupie podciag, obnizony w dodatku.i Dziw się raczej sobie, bo przecież to Ty wybrałeś projekt.Jeżeli nad garażem nie ma pomieszczenia uzytkowego to istnieje mozliwość zrobienia stropu bez podpory posredniej, poprzez podciąg wyniesiony do góry, jeżeli opuszczany do dołu to bedzie miał około 50 cm poniżej sufitu. To ten dziwny dom..aha..nad garażem nie masz nic, więc da się zrobic coś w rodziaju stropu gestozebrowego, z żebrami do góry i pomiedzy żebrami płyta żelbetowa. Przy pojedynczej bramie podciąg w strone wjazdy byłby nie mozliwy, Edytowane 24 Września 2011 przez antech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2011 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 http://www.sergiel.pl/images/stories/projekt11/pr11_parter.jpg Brama 5m. Nad garażem dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyspa7 24.09.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 W projekcie mam słup na środku garażu. Co zrobić aby się go pozbyć? Powierzchnia garażu to 7x8m2 Autorus Witam, u mnie garaż 7 x 7 i jak miałem fundamenty to chciałem przeprojektować - ale kombinacji było dużo.... Ostatecznie zostało z tym słupem i tragedii nie ma po wjeździe 2 samochodami do środka. 2 bramy garażowe o szerokości 3m. Martwiłbym się jakbym miał 2 VW Touaregi ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 24.09.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Rozmawiałem z budowlańcem i o stwierdził ze rozstaw jest spory. I nie będzie tak prosto to ominąć. Dobra rada: zmień "budowlańca", jeżeli dla niego 7 metrów to "problem nie do rozwiązania". Byłeś kiedyś w czymś większym niż domek jednorodzinny? Np market, sala sportowa, zadaszony stadion na 100 tys widzów? Rozpiętość nie jest problemem - problemem jest brak wiedzy u osoby którą zatrudniłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2011 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 No ale to nie market Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2011 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Witam, u mnie garaż 7 x 7 i jak miałem fundamenty to chciałem przeprojektować - ale kombinacji było dużo.... Ostatecznie zostało z tym słupem i tragedii nie ma po wjeździe 2 samochodami do środka. 2 bramy garażowe o szerokości 3m. Martwiłbym się jakbym miał 2 VW Touaregi ) Pozdrawiam A jednak Ja bym chciał zrobić płytę fundamentową. No i pozbyć sie tego słupa. Oczywiście za rozsądne pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Autorus ale bez przesady!! są większe pomieszczenia w domach jednorodzinnych i na środku salonu nie stoi żaden słup. Elka51 ma rację. Dla dobrego konstruktora to nie powinien być żaden problem!!!! Spójrz sobie na jakiś projet dużego domu, np Prestiżowy MG Projekt salon ma większy rozstaw niż ty w garażu, albo Willa z basenem garaż ma 801 na 699 i też nie ma słupów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.09.2011 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 A ja nie powiedziałem ze sie nie da, powiem więcej tego słupa tam nie będzie Choćbym miał przebudować garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 24.09.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 No ale to nie market No tak... masz rację... poradzić sobie z rozpiętością 15-30 metrów np w markecie jest o wiele "łatwiej" niż z wielkim problemem 7miu metrów w garażu. Jaki "fachowiec" takie "problemy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 24.09.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Ok, ale ja nadal nie rozumiem kto mógł zaprojektować garaż ze słupem, skoro ty się teraz zastanawiasz jak go usunąć i do tego konstruktor ci mówi, ze będzie z tym problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość elka51 24.09.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Takie "coś" mógł zaprojektować architekt (a nie konstruktor), który niestety może projektować konstrukcje o tzw "znanych schematach statycznych". Efektem takiego "projektowania" może być np. słup w środku garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.09.2011 04:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 No i znalazłem podciągi, wiązary kratownicowe i strunobetony Znaczy da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts