prezmer 25.09.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam, Mam gotowe elementy schodów drewnianych. Jak przygotować podłoże pod belki policzkowe? Aktualnie na parterze jest ułożony gres. Czy należy w nim wyciąć otwory pod stopy belek? Podejrzewam, że postawienie belek bezpośrednio na płytkach spowoduje pęknięcie płytek.Czy jest wymagana dodatkowa izolacja pomiędzy drewnem a podłogą (np. z taśmy akustycznej)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 25.09.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Nic nie trzeba wycinać ani podkładać no chyba że gres kleili ci na cztery punkciki po rogach;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezmer 25.09.2011 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Myślałem o wycięciu - gdyż oprócz ochrony przed pęknięciem, mogłoby dodatkowo zmniejszyć przesuwanie schodów w poziomie. Schody są zabiegowe i będą się opierać o ścianę zewnętrzną i belkę stropową na poddaszu. Będą przymocowane do ściany zewnętrznej, być może również do ścian wewnętrznych korytarza (muszę sprawdzić czy są tam wyfrezowane otwory). Izolację chciałem użyć aby chronić drewno przed wilgocią która mogłaby się skraplać na zimnej podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts