Kominki Piotr Batura 27.09.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 (edytowane) Ruchomy deflektor to pierwsze nieszczęście tego wkładu . Jak chodzi , to chodzi . Gorzej jak się zatnie. Druga sprawa to zachwalanie wkładu na siłę przez dystrybutora . KV025L pobiera powietrze do spalania przez popielnik. KV055L/R ma popielnik "głuchy" . Jak na importera , to niezła orientacja w temacie Edytowane 27 Września 2011 przez Kominki Piotr Batura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 27.09.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Słabo jakoś z komentarzami na temat Austroflamma Co by Ci tu napisac. Wkład prosty jak "budowa cepa" a jednak coś w sobie ma... drewno spala się bardzo spokojnym płomieniem, ale dokładnie. Szyba dobrze utrzymuje się w czystości, ale do ideału brakuje podwójnego przeszklenia. Palenisko bardzo szczelne choć są tacy, co twierdzą, że to wada - fabrycznie zamontowana przepustnica na doprowadzeniu powietrza do spalania odcina dopływ w 100% procentach. Po mojemu to wkład bez dedykowanych Ringów i HMSów jest lekko "upośledzony", dopiero po zamontowaniu tych "bajerów" uzyskujemy maksymalną wydajność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 28.09.2011 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ruchomy deflektor to pierwsze nieszczęście tego wkładu . Jak chodzi , to chodzi . Gorzej jak się zatnie. Druga sprawa to zachwalanie wkładu na siłę przez dystrybutora . KV025L pobiera powietrze do spalania przez popielnik. KV055L/R ma popielnik "głuchy" . Jak na importera , to niezła orientacja w temacie Piotrze czy pisane prze Ciebie złośliwości pod Moim i Romotopa adresem nie wynikają z tego że przez pewien czas prowadziłeś / miałeś prowadzić / sprzedaż hurtową tych wkładów ? Od półtora roku praktycznie cały Twó region sprzedaży obsługuje Kominki Bielawski Jeśli piszesz negatywne opinie o produktach ROMOTOP to czytający powinni wiedzieć jaka jest TWOJA HISTORIA we współpracy z tą firmą . Taka wiedza pozwoliłaby czytającym FM na prawidłową ocenę Twoich wpisów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 28.09.2011 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ruchomy deflektor to pierwsze nieszczęście tego wkładu . Jak chodzi , to chodzi . Gorzej jak się zatnie. . Jak na importera , to niezła orientacja w temacie Piszesz w stylu " działa ale może się popsuć " ... , w każdym produkcie wszystko się może popsuć nawet w cepie . W ciągu 6 lat sprzedaży tego modelu mieliśmy 2 ( słownie dwa) przypadki zacięcia się takiego deflektora , nie jest to dużo jak na setki pracujących urządzeń . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 28.09.2011 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 KV025L pobiera powietrze do spalania przez popielnik. KV055L/R ma popielnik "głuchy" . Jak na importera , to niezła orientacja w temacie Paleniska pracują w trybie "bezrusztowym" , w modelu 025L powietrze z dołu podawane jest tylko przy rozpaleniu przez czas około 3 minut , reszta czasu pracy odbywa się przy podawaniu tlenu nad płomień . Jest to więc spalanie "górne" z dokładnym dopalaniem powodowanym dodatkowymi zawirowaniami i wydłużoną drogą płomienia na podwójnych deflektorach . W przypadku wkładu KV055C L/R powietrze jest podawane jedynie z góry mad płomień . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.09.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Kombinujesz jak koń pod górkę byle "urobić" kolejnego jelenia .Powietrze w ten sposób można zamykać w wielu produktach,odprostych Kratek PL po Spartherma. W końcu tak się zapędzisz w swojej pokrętnej teorii bezrusztowości ,ze wszystkie wkłady z rusztamibędą bez rusztowe. Co do TWOJEJ HISTORII - praktyki szubrawców w czasie kampaniiwyborczej - mało kto już wierzy w Twoje kłamstwa. Co do Romotopa - nie piszę złośliwości , tylko swoją opinie na jegotemat , zgodnie z regulaminem FM. Nigdy nie napisałem ,że to złafirma i że ma złe produkty. Na forum znajdzie się mnóstwo moichpochlebnych opinii na jej temat. Natomiast nachalne wypisywaniepeanów na cześć pewnych rozwiązań , z których Romotop pomału sie wycofuje, skłania mnie do napisania ,że to nie jest tak cacy jak piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.09.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Trochę się jednak zmartwiłem (może prozaiczną kwestią, ale jednak) brakiem popielnika w standardzie. Jakoś dziwi mnie to, że sprzęt za taką kasę nie ma tak potrzebnej rzeczy, bo jakoś sobie nie wyobrażam wybierania popiołu szufelką (pewno się strasznie kurzy). Ufff - nie jestem odosobniony z tą wątpliwością... cały czas się wacham, czy brać wersję rusztową czy bezrusztową. W końcu to kominek będzie stał w salonie i co jakiś czas ten popiół trzeba będzie wyciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.09.2011 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 (edytowane) Witam.To co bez rusztu wymaga wbrew pozorom mniejszego nakładu pracy przy usuwaniu popiołu. Wiadereczko plus łopatka są o wiele czystsze w obsłudze i nie robią tyle syfu co przepełniony po brzegi popielnik z usypującym się na podłogę salonu popiołem. Przy wiadereczku czy popielniku i tak trzeba wybierać jeszcze popiół z paleniska, bo po pewnym czasie wszelkie szuflady i popielniki i tak się nie mieszczą już w swoich miejscach przez zalegające tam obsypujące się pozostałości ogniska.To takie luźne spostrzeżenia mnie jako użytkownika kominków zarówno z wszelkimi szufladami, popielnikami, jak i takich "bez niczego".A najwygodniejszy w użytkowaniu jest i tak separator (taka stalowa puszka) połączany do odkurzacza.Pozdrawiam. Edytowane 28 Września 2011 przez Forest-Natura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.09.2011 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 A najwygodniejszy w użytkowaniu jest i tak separator (taka stalowa puszka) połączany do odkurzacza. Tylko trzeba mieć konwencjonalny lub centralny odkurzacz pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.09.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam. To co bez rusztu wymaga wbrew pozorom mniejszego nakładu pracy przy usuwaniu popiołu. Wiadereczko plus łopatka są o wiele czystsze w obsłudze i nie robią tyle syfu co przepełniony po brzegi popielnik z usypującym się na podłogę salonu popiołem. Przy wiadereczku czy popielniku i tak trzeba wybierać jeszcze popiół z paleniska, bo po pewnym czasie wszelkie szuflady i popielniki i tak się nie mieszczą już w swoich miejscach przez zalegający tam obsypujące się pozostałości ogniska. I to jest ciekawy argument, o którym nie myślałem, bo dotychczas miałem styczność z popielnikami wysuwanymi na dole, więc tego problemu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.09.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 I to jest ciekawy argument, o którym nie myślałem, bo dotychczas miałem styczność z popielnikami wysuwanymi na dole, więc tego problemu nie było. Robisz to raz na jakiś czas .Minimum tydzień przy najmniej udanych konstrukcjach. Zapytaj Bogusława_ 58 jak on często czyści swoje palenisko Ja ze swoim nie będę się wychylał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.09.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Robisz to raz na jakiś czas .Minimum tydzień przy najmniej udanych konstrukcjach. Zapytaj Bogusława_ 58 jak on często czyści swoje palenisko Ja ze swoim nie będę się wychylał Ja się przymierzam do Pama Diablo II, ale ich użytkowników dzielących się opiniami praktycznie nie ma. Ale jeżeli założyć ten wkład jako jak to napisałeś mało udaną konstrukcję, to wybieranie raz na tydzień to moim zdaniem i tak bardzo dobry wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 28.09.2011 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 [quote=Kominki Piotr Batura;4919064 Co do Romotopa - nie piszę złośliwości , tylko swoją opinie na jegotemat , zgodnie z regulaminem FM. Nigdy nie napisałem ,że to złafirma i że ma złe produkty. Na forum znajdzie się mnóstwo moichpochlebnych opinii na jej temat. Natomiast nachalne wypisywaniepeanów na cześć pewnych rozwiązań , z których Romotop pomału sie wycofuje, skłania mnie do napisania ,że to nie jest tak cacy jak piszesz. Nie ty nie piszesz nigdy że to zła firma , TY tylko sugerujesz ..że " pomału się wycofuje ..to nie jest tak cacy" . W jednej wypowiedzi sam sobie zaprzeczasz , to co piszesz na początku jest sprzeczne z zakończeniem , z jednej strony niby chwalisz ale starasz się napisać tak aby między wierszami przemycić negatywną opinie . Całość oczywiście bez podawania konkretów . O opiniach pisanych pod drugim loginem zapominasz ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 28.09.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Kombinujesz jak koń pod górkę byle "urobić" kolejnego jelenia . Co do TWOJEJ HISTORII - praktyki szubrawców w czasie kampanii wyborczej - mało kto już wierzy w Twoje kłamstwa. . W archiwalnych numerach ŚWIATA KOMINKÓW każdy może znaleźć twoją reklamę jako regionalnego dystrybutora.Pisałeś także sam we wcześniejszych wątkach na temat Twojej współpracy. To tak a propos kłamstwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.09.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Romotop to najlepsza firma na świecie. Wszystkie rozwiązaniatechniczne porażają innowacyjnością . Nic się nie psuje , aserwis działa tak fantastycznie ,ze aż się chce by coś wysiadło Zadowolony ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 28.09.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Witam.I nawet szybry mają ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 28.09.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Z szybrem , ale... bezszybrowy może ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MZG 28.09.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Czytając powyższe posty (jak i inne na forum) dochodzę do wniosku, że nie ma idealnego wkładu Już wiem, że Mistrz Zduński poleca Romotopa, eniu Jotula, a co poleca Kominki Piotr Batura, Bader i Forest-Natura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mki1719508566 29.09.2011 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Piotr - Piotra i to co Eniu bo to jedna osoba . W zasadzie nie powinien polecać żadnych wkładów bo jak wcześniej napisał puszczają one w komin 80% ciepła. Forest poleci zapewne rożne modele bo różnych producentów sprzedaje i montuje. U nas kupisz z oferty kilku producentów poza najbardziej polecanym Romotop a także Spartherm który ma u nas specjalne uznanie , możesz kupić Tarnavę , Austroflama .. itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 29.09.2011 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Możesz kupić wszystko , pod warunkiem ,ze wytrzymasz pranie mózgu na temat Romotopa.Jako hurtownik , kolega M. jest bardzo zainteresowany sprzedażą Romotopa klientowi indywidualnemu, bo przytula dwie marże .Hurtową i detaliczną . Puszcza bąki ,ze tarnava ,że Austroflam , bo to kabotyn. Inaczej ma się sprawa ze Sparthermem. Klient który chce kupić Spartherma nie będzie słuchał bredni , bo to marka która się sprzedaje sama . Trzeba by być idiotą ,żeby z tego nie skożystać... I w zasadzie nie ma w tym nic złego , gdyby nie pokrętny marketing tego indywiduum. Typu bezrusztowe z rusztem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts