Mki1719508566 23.11.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Zawsze i wszędzie oferowany był jako wkład do grzania powietrzem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wera2007 19.01.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Witam. Tak sobie czytam ten dośc już dawny wątek o wyższości jednych wkłądów nad drugimi i zastanawiam się nad tym co ktoś tu kiedys napisał , a mianowicie : Do domu drewnianego potrzebujesz wkładu zdolnego do stabilnej , długotrwałej pracy i o stosunkowo małej ilości ciepła , jakią emituje. Jotul robi wkłady z doskonałej jakości żeliwa ( najlepsze znane mi ) ale będące techniczną porażką. Nadają się raczej do domów murowanych, o dobrej zdolności akumulacji ciepła. Może ktoś wyjaśnić mi na czym polega wspomniana wyżej " techniczna porażka " Jotula? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 19.01.2013 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Mam Jotula Panoramę w drewnianym domu i hula jak złoto ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 19.01.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Nie przegrzewa Ci chałupy ?Jaką masz wentylacje ? Edytowane 19 Stycznia 2013 przez bartus01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 20.01.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Wentylacja grawitacyjna . Nic mi nie przegrzewa .Prosty w obsłudze jak chcę cieplej - palę ostro jak nie chcę ukropu - podczymuję lekki ogień i jest gitara ! Na noc zamykam doplyw powietrza rano dokładam bo jest żar i tak w kółko - żadnych problemów . Polecam bo to naprawdę super wkład choć nie mam porównania z innymi - pewnie są i lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 25.12.2013 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Drodzy użytkownicy i wykonawcy kominków Musze zdecydowac się na wkład kominkowy lada dzień, kominek ma być mały i obudowany płytami akumulujacymi ciepło / cebud / plus kratki konwekcyjne. Dom 120 m2 Wkład ma być z pionową szybą w którym będzie sie palić długo i ładnie. Moje typy to Romotop KV 075 z podwójna szyba lub Jotul I 350. Czy ktoś zechce mi obiektywnie doradzić co wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 26.12.2013 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Witam.Dlaczego szukasz porady w internecie zamiast u wykonawcy kominka ?To on powinien dobrać palenisko do Twoich potrzeb i Twojego kominka a nie "internet" ...Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 26.12.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 (edytowane) bartus01Jak duży salon/pomieszczenie, w którym stanie wkład?. Z tego, co wiem, Jotul trochę więcej wypromieniowuje do pomieszczenia szybą. Do Jotula możesz dokupić gotową obudowę ze steatytu - może to jest dla Ciebie argument? Edytowane 26 Grudnia 2013 przez Bolt usunięcie zbędnej rady dla najlepszych doradców tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 26.12.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 bartus01 Jak duży salon/pomieszczenie, w którym stanie wkład?. Z tego, co wiem, Jotul trochę więcej wypromieniowuje do pomieszczenia szybą. Do Jotula możesz dokupić gotową obudowę ze steatytu - może to jest dla Ciebie argument? Panowie,Instalator proponuje Romotopa bo: podwójna szyba mniejsze palenisko / zaleta / szamot z żeliwem ładny dizajn A mnie bliżej do Jotula bo podobno dłużej się w nim pali i jakoś nie przemawia do mnie czeska myśl technologiczna - może się mylę, stąd moja wątplwość na co się zdecydować ... Aha , Nie chcę obudowy steatytowej a salon ma 30 m2. Pozdrawiam Swiątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 27.12.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 A może Jotul I 350 FL ACCU?? Rozwiązałbyś problem przegrzewania salonu, podwójna szyba, akumulacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 27.12.2013 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 A może Jotul I 350 FL ACCU?? Rozwiązałbyś problem przegrzewania salonu, podwójna szyba, akumulacja... Witam, Dziękuę za informacje. A co się kryje pod tym oznaczeniem ACCU - moge prosic o linka do opisu tego oznaczenia, bo z tego co wiem to I350 nie ma opcji z podwójna szybą .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts