eliza176 25.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam wszystkich!Jestem nowa na forum,nie mam jeszcze nic do remontu ale nosze sie z zamiarem kupna domu na wsi.I tu wlasnie jestem w rozterce czy to warto?Jestem jeszcze daleko w lesie bo jak narazie to tylko dom obejrzalam i powiedzialam maklerowi ze go chce.Przede mna jeszcze bank-musze wziasc kredyt i wcale niewiem jak dalej sie odbywa.Dom mi sie bardzo spodobal-typowa polska wies,remont mnie czeka ogromny,ale to mi nie straszne,mam w rodzinie same "zlote raczki".Niewiem jak mam zarezerwowac ten dom bo jestem dopiero na etapie kontaktow z bankami.Jak nie dostane kredyt to poprostu leze!Ale nie trace nadzei.I wlasnie niewiem co dalej,jak moge zarezerwowac dom,czy mam dac zadatek i wogole jak wyglada sprawa kredytu,jak dlugo sie czeka na decyzje.Czy ktos byl w podobnej sutyacji i jak to wogole wyglada?Za podpowiedzi serdeczne dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dankan 25.09.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witaj Eliza176 żeby zarezerwowac dom to zazwyczaj trzeba dac zadatek - zazwyczaj 10-15% ale niektórzy żądają i 30% wszystko żależy od sprzedających. Odnośnie kredytu to nastwa się na min. 2 miesiące a najlepiej na 3 i powinno być ok. Powodzonka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts