Toper 25.09.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 (edytowane) UPDATE: da się, dostaliśmy zgodę, ale koszty w sumie wychodzą niewiele niższe, a ciąży wtedy na nas odpowiedzialność za całe przyłącze. W przypadku wodociągu, to zakład jest za niego odpowiedzialny. Temat do zamknięcia. Witam,mam taki problem. Gminna Spółka Wodna w warunkach przyłącza napisała mi brak warunków i kazała rozbudować wodociąg. Ta rozbudowa dotyczyłaby tylko mojej i sąsiada działki, bo na nich się kończy 2-ga linia zabudować, dalej już nic nie ma, bo są nasze płoty, a z drugiej strony już działki mają wodę z wodociągu.Do zrobienia jest ok 40-45 m i różnica w kosztach czasie realizacji przyłącza a rozbudowy wodociągu jest znaczna. Czy są jakieś przepisy, które określają, że spółka może nas zmusić do budowy wodociągu zamiast dać warunki do wybudowania zwykłego przyłącza? Może chodzi o jakieś odległości od hydrantu? Bardzo byłbym wdzięczny za jakąś poradę, bo nie wiem czy można z nimi przewalczyć nie rozbudowywanie wodociągu. PozdrawiamToper Edytowane 12 Października 2011 przez Toper rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts