audrey82 25.09.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Witam, Chciałam się zapytać jaki jest koszt tynkowania i co wchodzi w zakres prac tynkarskich w waszych rejonach. U mnie mogę mieć ekipę za 12 zł/mkw do tego muszę dokupić materiał ( cement + piasek+ wapno) co tym sądzicie?Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 26.09.2011 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Witam, Chciałam się zapytać jaki jest koszt tynkowania i co wchodzi w zakres prac tynkarskich w waszych rejonach. U mnie mogę mieć ekipę za 12 zł/mkw do tego muszę dokupić materiał ( cement + piasek+ wapno) co tym sądzicie? Z góry dziękuję za odpowiedzi. To wszystko z materiału co musisz kupić?A listwy narożnikowe,listwy przyokienne dylatacyjne,folie,taśmy? W zakres prac tynkarskich wchodzi przygotowanie ścian i stropów do tynkowania,zabezpieczenie okien i drzwi i tynkowanie(jeśli umówisz się z tynkarzami to również osadzanie puszek) Na sufity najlepiej daj gips,zaoszczędzisz później na szpachlowaniu i być może unikniesz takiej sytuacji: Tynki-cementow-wapienne_strop_kable-przebijaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pionan 26.09.2011 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 zakres prac tynkarzy jest taki, jak napisał poprzednik. No i oczywiście na koniec posprzątanie po sobie . U nas dom 130m2 z garażem, wyszło ok 430m2 powierzchni do tynkowania. Robiliśmy tynk CW, ale z worka. Raczej nie zdecydowałbym sie na mieszanie piachu, cementu i wapna na budowie. Nie jesteś w takiej sytuacji zachować identycznych parametrów (składu) mieszanki. Z tymi kablami, to rzeczywiście lipa. U nas elektryk przewody chował w stropie. Tam jest monolit, trudniej, ale dobrą bruzdownicą dałby radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts