Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

Narendilku - no zlituj się skrobnij coś o dzisiejszych zakupach! Cokolwiek! Przecież ja tylko dla Ciebie siedzę na forum o tej porze!:)

Rety! Serio?

ufff - no to z czystym sumieniem mogę iść spać :goodnight:

Dobranoc! Ja tez pomału krokiem dostawnym w stronę sypialni się przemieszczam :)

Ale musiałam się Wam pochwalić :)

A lampy tam fajne mają. Koniecznie musisz się przejechać.

Ale najpierw może tutaj sobie pooglądaj: http://9design.pl/

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Byłyśmy w DKwadracie ;)

Dopytywałaś się intensywnie o krzesło dla Jakubka, bo hazelek już dostała a ja nie :mad:

Właśnie sprawdziłam, gdzie je kupiłam. Nie tam :no: Pomyliłam sklepy:P

No i jak tu Cie nie kochac?:rotfl: That's my girl, normalnie:rotfl:

Narendilku, lampa do Jakuba zajefajna-szkoda, ze ja juz mam kupiona:bash: a ten gnieciuch z tyłu tez mi sie podoba:yes:

Super, ze wyjazd udany-mam nadzieje, ze kiedys uda nam sie zsynchronizowac w czasie;)

Barbe, po takiej rekomendacji...to nic, tylko wątek zakładac. ;) Ja juz sie nie mogę doczekac-nie wiem, jak inne Dziewczęta:)

Jak już pisałam u Agi: veni vidi vici :lol2:

Poznałam Barbe-cue, widziałam jej mieszkanie! Powiem krótko :jawdrop:

Dziewczynki, ze stołków pospadacie, jak już się Barbe obrobi i wklei swoje wnętrza!

Aniu, dziękuję Ci za cudowny dzień! No i za to słońce, które przywiozłaś z Podlasia ;)

Oprócz tego, że miałam okazję Cię poznać, cieszę się, że wyrwałaś mnie na chwilę ze szponów roboty, no i że dzięki Tobie poznałam nieznane dotąd rewiry mojego miasta :). Sama pewnie w życiu bym nie wpadła, że w różnych dziwnych zakątkach czyhają takie fajne rzeczy.

(a z tym spadaniem ze stołków - to weź przestań, bo dziewczyny faktycznie zaczną sobie wyobrażać nie wiadomo co i potem głupio mi będzie cokolwiek wrzucać)

Byłyśmy w DKwadracie ;)

Dopytywałaś się intensywnie o krzesło dla Jakubka, bo hazelek już dostała a ja nie :mad:

Właśnie sprawdziłam, gdzie je kupiłam. Nie tam :no: Pomyliłam sklepy:P

Barbe, potwierdź, że ja nie blondynka :rotfl:

O rany, nie chcesz chyba powiedzieć, że przez dobrych parę minut z mroźną i groźną miną opierniczałaś pana za zagubienie Twojego zamówienia??? Ale z Ciebie numer!

Barbe, po takiej rekomendacji...to nic, tylko wątek zakładac. ;) Ja juz sie nie mogę doczekac-nie wiem, jak inne Dziewczęta:)

No, teraz to dopiero mam pietra... Żeby nie wyszło z tego jedno wielkie pfffffff....... ;)

Ale mała barcelona?:o są takie cuda???:o Gdzie ją oglądałaś???

Magda, barcelonkę widziałyśmy w DKwadrat na Mińskiej (w internecie jej nie mają). Stoi zaraz przy drzwiach po lewej stronie, taka malutka, biała i słodka. Narendil świadkiem, że jak tylko ją zobaczyłam, powiedziałam, że widzę na niej Hanię MagdyZ :). Kochana, nie masz innego wyjścia, tylko pędzić po nią. Tylko uprzedzam - to barcelona inspirowana, a nie oryginał ;).

[Magda, barcelonkę widziałyśmy w DKwadrat na Mińskiej (w internecie jej nie mają). Stoi zaraz przy drzwiach po lewej stronie, taka malutka, biała i słodka. Narendil świadkiem, że jak tylko ją zobaczyłam, powiedziałam, że widzę na niej Hanię MagdyZ :). Kochana, nie masz innego wyjścia, tylko pędzić po nią. Tylko uprzedzam - to barcelona inspirowana, a nie oryginał ;).

e, spokojnie... Hanka już ghost'a inspirowanego ma, to i barceloną się zadowoli;) Tylko gdzie ja ją wcisnę???:rolleyes:

No jak to gdzie? Gdziekolwiek ;). Ona taka tycia jest, że jakoś upchniesz. A od ghosta to chyba o niebo wygodniejsza. No i taka Hankowa.

Ojjj, Hanka to ghosta uwielbia:rolleyes: Nosi się z nim wszędzie... przenosi do salonu, zabiera do kuchni, na wieczór wraca z nim do swojego pokoiku... to naprawdę genialne krzesło dla dzieciaczka:yes: Lekkie i śliczne... za to pantony dzieciowe to średni pomysł... jak już kiedyś wspominałam - w przedszkolu u Hani są... i dzieci się na nich wywracają:roll:

Aniu czytałam i oglądałam jak najbardziej pasjonujący film :lol:

Masz dar do opisywania a i Twoje przygpdy są przebojowe.

Panem z rozczochraną fryzurą i Tobą dochodzącą swoich racji w nie tym sklepie co trzeba - uśmiałam się jak nie wiem http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gif

Tymi małymi krzesełkami mnie zaineteresowałaś :yes: - a dla chłców się nadzadzą - muszę poszukać i pooglądać w internecie :yes:

Moja lista sklepów do obejrzenia w Wawie rośnie :o. Jak ja wszystko obrócę i to z Oskarem na karku -który jak się zmęczy potrafi tak marudzić że szkoda gadać ;)

Za kulki :hug: - tam podjadę i od razu kupię :yes: - a pytałaś czy mają na stanie? - czy tylko ta na wystawie?

I za stół Ci baaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję :hug:

Ten wyjazd udał Ci się bardzo :yes: wrażeń co nie miara i mnie się entuzjazm udzielił :wiggle:

A dziś normalnie raniuchno do pracy???

Barbe załóż proszę tą galerię :rolleyes: - nie męcz nas tu na forum już dłużej :yes:

Aniu świetnie, że Ci się wycieczka udała i pogoda dopisała:wiggle:Lampa piękna:rolleyes::rolleyes: Byłaś w 9design tym przy Promenadzie?:)

Dokładnie tam. Pan mówił, że jeśli chce się meble obejrzeć, to lepiej do ich drugiego salonu pojechać. W tym to bardziej drobiazgi :)

No i jak tu Cie nie kochac?:rotfl: That's my girl, normalnie:rotfl:

Narendilku, lampa do Jakuba zajefajna-szkoda, ze ja juz mam kupiona:bash: a ten gnieciuch z tyłu tez mi sie podoba:yes:

A bo to przez Ciebie :p Bo Ty już masz krzesła, a ja nie :lol2:

I mi się wszystciutko poplątało!

No widzę wizyta w stolycy owocna:wiggle: Naprawdę fajne te kulki:yes:

Ale mała barcelona?:o są takie cuda???:o Gdzie ją oglądałaś???

Tak jak Barbe pisała, na Mińskiej. Naprawdę są śliczne :)

Tylko, jeśli będziesz sie tam wybierać, to patrz uważnie na napisy nad drzwiami.

My najpierw weszłyśmy do jakiegoś ĄĘ sklepu, co to trzy meble na krzyż ma w środku a obsługa to ziemi nie widzi ;)

O, Basia z norki wylazła :lol2:

Aniu, dziękuję Ci za cudowny dzień!

Ja również :) Nie narzekałabym, gdyby było dłużej ;)

dzięki Tobie poznałam nieznane dotąd rewiry mojego miasta :). Sama pewnie w życiu bym nie wpadła, że w różnych dziwnych zakątkach czyhają takie fajne rzeczy.

Dziewczyny, ja normalnie nie rozumiem, jak można nie wiedzieć, że się takie fajne sklepy ma w otoczeniu.

Choć czasem to otoczenie mniej fajne ;)

(a z tym spadaniem ze stołków - to weź przestań, bo dziewczyny faktycznie zaczną sobie wyobrażać nie wiadomo co i potem głupio mi będzie cokolwiek wrzucać)

Kochana, zajawki widziały. A ja widziałam całość. I powiem Ci, że poszczególne fragmenty są piękne, to widziane razem zyskują jeszcze więcej!

O rany, nie chcesz chyba powiedzieć, że przez dobrych parę minut z mroźną i groźną miną opierniczałaś pana za zagubienie Twojego zamówienia??? Ale z Ciebie numer!

Z jaką groźną miną? Byłam bardzo spokojna i bardzo grzeczna.

Jeśli zaczynam się złościć, to lepiej nie być w promieniu kilkunastu metrów ;)

Nie będę pokazywać palcami, kto zapomniał o SecretLife :lol2:

Albo przegapiłby przestanek :lol2:

Edytowane przez narendil

Aniu czytałam i oglądałam jak najbardziej pasjonujący film :lol:

Masz dar do opisywania a i Twoje przygpdy są przebojowe.

Panem z rozczochraną fryzurą i Tobą dochodzącą swoich racji w nie tym sklepie co trzeba - uśmiałam się jak nie wiem http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gifhttp://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-715315.gif

To może i lepiej, że nie pisałam, jak oglądałam mieszkanie Basi.

Prawie pod listwy przypodłogowe zajrzałam ;)

A i tak się powstrzymywałam i nie obejrzałam wszystkiego.

Gdybyście chciały mieć wgląd na sytuację, to można mnie porównać do teściowej, która przyjechała na inspekcję gniazdka ukochanego synalka i znienawidzonej synowej :lol2:

Tymi małymi krzesełkami mnie zaineteresowałaś :yes: - a dla chłców się nadzadzą - muszę poszukać i pooglądać w internecie :yes:

Ej, już było o tym ;)

Ja kupiłam tu: http://www.dkwadrat.pl/index2.php?id_kategorii=61&kategoria=Meble%20dzieci%EAce

Dobra, prawie kupiłam ;)

Za kulki :hug: - tam podjadę i od razu kupię :yes: - a pytałaś czy mają na stanie? - czy tylko ta na wystawie?

Nie mają, jest na zamówienie.

I za stół Ci baaaaaaaaaaaaaardzo dziękuję :hug:

Proszę bardzo. To chociaż ten?

A dziś normalnie raniuchno do pracy???

Ano do pracy. I dziś do 20 :(

A lampy tam fajne mają. Koniecznie musisz się przejechać.

Ale najpierw może tutaj sobie pooglądaj: http://9design.pl/

I różne inne rzeczy też fajne (tylko długo bym musiała kasę zbierać;)).

Mnie ostatnio ciągnie do tej (http://9design.pl/product-pol-3837-Cable-Cotton-Charcoal-Grey-50-kulek.html) lampy i tak kombinuję, gdzie by ją wpasować:)

To może i lepiej, że nie pisałam, jak oglądałam mieszkanie Basi.

Prawie pod listwy przypodłogowe zajrzałam ;)

A i tak się powstrzymywałam i nie obejrzałam wszystkiego.

Gdybyście chciały mieć wgląd na sytuację, to można mnie porównać do teściowej, która przyjechała na inspekcję gniazdka ukochanego synalka i znienawidzonej synowej :lol2: :(

No - całkiem jak ja u Madzi_ZZZ :lol2:

a kontynuując temat dizajnu - ostatnio zdarzyło mi się być w Customform - gdzie mają meble inspirowane i powiem Ci że byłam rozczarowana - wygląd owszem, ale wszelkie meble do siedzenia były niewygodne :no: o ile rozumiem Barcelonę - bo ona na pierwszy rzut oka widać że nie do siedzenia służy, tylko oglądania :), to np: taki Egg aż zaprasza żeby się w niego wtulić, a jak usiadłam to żadna rewelacja:(

Nie wiem czy to tylko inspiracje, czy oryginały też tak mają (jedna dziewczyna, która porównywała jakieś krzesła powiedziała że zdecydowanie widzi różnicę pomiędzy inspiracją a oryginałem), ale i tak się zniechęciłam.

jeszcze bym chciała przymierzyć d.pkę do tych modnych obecnie eamsów - bardzo mi się podobają, ale jakoś nie mogę się przemóc do plastiku ;)

Dziewczyny, ja normalnie nie rozumiem, jak można nie wiedzieć, że się takie fajne sklepy ma w otoczeniu.

Choć czasem to otoczenie mniej fajne ;)

Eeeee..... A ja przypadkiem nie mówiłam, że 99,9% zakupów domowych robię w internecie? Tam to dopiero fajne sklepy ;). A jakie emocje przy rozpakowywaniu paczki - trafiony czy zatopiony? Dopiero takie wycieczki, jak wczorajsza, uświadamiają mi, że w realu też się fajnie kupuje.

Z jaką groźną miną? Byłam bardzo spokojna i bardzo grzeczna.

Jeśli zaczynam się złościć, to lepiej nie być w promieniu kilkunastu metrów ;)

O, Kochana, mylisz się - to jest najstraszliwszy rodzaj złości. Jak jednego takiego kiedyś opierniczyłam z góry na dół spokoooooojnie i bardzo grzeeeeeecznie, to prawie się popłakał. Ataki furii to zabawa dla małych dziewczynek, a co większy dureń i tak skomentuje, że to pewnie PMS ;).

Nie będę pokazywać palcami, kto zapomniał o SecretLife :lol2:

Albo przegapiłby przestanek :lol2:

No taaak. Ania wykazała się bardzo dużą przytomnością umysłu, więc właściwie mogę powiedzieć, że to ona była przewodnikiem wycieczki.

I różne inne rzeczy też fajne (tylko długo bym musiała kasę zbierać;)).

Mnie ostatnio ciągnie do tej (http://9design.pl/product-pol-3837-Cable-Cotton-Charcoal-Grey-50-kulek.html) lampy i tak kombinuję, gdzie by ją wpasować:)

Nie chcę Cię martwić, ale nie dalej jak tydzień temu mieli takie kulki w Westwing, w bardzo dobrej cenie...

a kontynuując temat dizajnu - ostatnio zdarzyło mi się być w Customform - gdzie mają meble inspirowane i powiem Ci że byłam rozczarowana - wygląd owszem, ale wszelkie meble do siedzenia były niewygodne :no: o ile rozumiem Barcelonę - bo ona na pierwszy rzut oka widać że nie do siedzenia służy, tylko oglądania :), to np: taki Egg aż zaprasza żeby się w niego wtulić, a jak usiadłam to żadna rewelacja:(

Nie wiem czy to tylko inspiracje, czy oryginały też tak mają (jedna dziewczyna, która porównywała jakieś krzesła powiedziała że zdecydowanie widzi różnicę pomiędzy inspiracją a oryginałem), ale i tak się zniechęciłam.

jeszcze bym chciała przymierzyć d.pkę do tych modnych obecnie eamsów - bardzo mi się podobają, ale jakoś nie mogę się przemóc do plastiku ;)

Wiecie co, ja to - szczerze powiedziawszy - nie znam się na dizajnerskich krzesłach. Eamsy, pantony, tolixy, barcelony, eggsy - jakoś do mnie nie śpiewają, a już taki ghost to wręcz mi się nie podoba. Ze słynnych krzeseł najbardziej chciałabym oryginalnego, starego thoneta z podłokietnikami. Ale jak byłyśmy z Anią w DKwadrat, to w czasie kiedy Ania opierniczała (czy też uprzejmie konwersowała), ja przysiadłam sobie na krześle wishbone.

http://www.danish-design.com/images/items/CH24-6.jpg

I powiem wam, że nie chciało mi się wstawać - to jest jedno z wygodniejszych krzeseł, na jakich siedziałam (mimo, że inspirowane). Jest może trochę pokraczne, ale uważam, że powinni je przepisywać na receptę (refundowaną!) dla osób, które mają problemy z kręgosłupem.

No i nie wiem, jak wy, ale ja widzę w nim echo thoneta:

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0042/2782/products/600_large.jpg?103122