e-mól 03.05.2012 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 No i nie zdążyliśmy jeszcze wielka belka w twarz dostałam, śniol bedzie iście rozwodowy. Przez to z garami do tylu jak zwykle jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.05.2012 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Aniu dzień dobry Jak zdrówko - przeszło to cholerstwo? Ja mam prośbę do Ciebie uświadomisz mnie jeszcze raz jak się sprawdza skąd jest zdjęcie które sobie sto lat temu zapisałam w wordzie a nie zaznaczyłam skąd je mam - dodam że mam ich tysiące . Wczoraj dostałam meila z upomnieniem - ale o zdjęcia z fmixa - że umieszczam je tam bez pozwolenia - także ja dzisiaj spędzę dzień zamiast na forum to przeglądajac moje 1000 zdjęć na fmixie :(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 04.05.2012 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 witam się po kilkudniowej nieobecności. Przygody z oczkiem zazdroszczę - będziesz miała co dzieciom Jakuba wspominać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.05.2012 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Aga, upomnienie A co Ci dokładnie napisali? Myślisz, że podanie źródła rozwiąże problem? Masz kopię tych zdjęć u siebie? Nie wiem jak na fmixie, ale mojej znajomej kiedyś skasowali za naruszenie praw autorskich wszystkie zdjęcia na picasie Musisz mieć plik obrazka, np. w formacie jpg. Wchodzisz na google'a i wybierasz grafikę. W miejscu gdzie wpisujesz tekst, po prawej stronie masz ikonkę aparatu. Klikasz i otwiera ci się okienko, gdzie możesz załadować obrazek. I już Kliknij, a się powiększy Trochę jeszcze leci mi z nosa, ale już jest o niebo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.05.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Cześć mirelko Oj, będzie co wspominać, będzie Chyba założę specjalny zeszyt i rozliczę Jakuba po osiemnastce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.05.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Narendil dzięi zaraz będę próbować wyśłę Ci zaraz priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 04.05.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Cześć, co słychać dobrego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.05.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Smarkanie słychać Co wieczór głaskam fronty Te szare tak mi się podobają, że w łazience też je sobie zafunduję. Kiedyś... Idę do Ciebie zdjęć szukać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.05.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Oj choróbsko się przypałętało, zdrówka życzę to pewnie ta kąpiel się odzywa A ja dostałam na coś alergii cała szyja mnie swędzi, nie do wytrzymania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 04.05.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Idę do Ciebie zdjęć szukać! W pracy siedzę, nie mam jak ich zamieścić ale pewnie zrobię to wieczorem. sama jestem ciekawa, co na tych zdjęciach jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 04.05.2012 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Smarkanie słychać Co wieczór głaskam fronty Te szare tak mi się podobają, że w łazience też je sobie zafunduję. Kiedyś... Idę do Ciebie zdjęć szukać! jakie fronty? przegapiłam coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 04.05.2012 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Smarkanie słychać Nie mów:jawdrop:W taaaaaki upał? Zdrówka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.05.2012 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Przyleciałam po informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.05.2012 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Oj choróbsko się przypałętało, zdrówka życzę to pewnie ta kąpiel się odzywa A ja dostałam na coś alergii cała szyja mnie swędzi, nie do wytrzymania Raczej otwarte okno w samochodzie, bo Jakubkowi było za gorąco. A nie otworzę przecież okna od strony dziecka. Masz jakieś podejrzenia co mogło Cię uczulić? Wapno pijesz? W pracy siedzę, nie mam jak ich zamieścić ale pewnie zrobię to wieczorem. sama jestem ciekawa, co na tych zdjęciach jest Ja też jestem ciekawa jakie fronty? przegapiłam coś? wyanna była taka miła i przywiozła mi fronty kuchenne z IKEA celem pomacania. Więc siedzę i macam I gryzę się, że trzeba ciąć koszty i wziąć rozwiązanie zastępcze do czasu aż się skarbonka napełni. Nie mów:jawdrop:W taaaaaki upał? Zdrówka życzę Trzeba umieć w taką pogodę się załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.05.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) Parę informacji o prawach autorskich Pozwólcie, że posłużę się linkami do artykułów (to jest legalne ) Nawet amatorskie zdjęcia z wakacji chronione są prawem autorskim „To tylko na użytek osobisty” – dozwolony użytek prywatny i jego granice Wykorzystywanie materiałów znalezionych w internecie Prawo cytatu I dla wytrwałych: Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych Do zdjęcie, które zrobimy automatycznie posiadamy prawa autorskie. W dużym skrócie, wyszło mi coś takiego: można przechowywać zdjęcia ściągnięte z internetu. można nawet dzielić się nimi z najbliższymi, przy czym definicja najbliższych nie jest jednoznaczna można je wrzucać na blogi (i fora chyba też, bo to podobny twór), ale na prawach cytatu; tzn. zdjęcia mają stanowić dodatek do treści i trzeba bezwzględnie podać źródło. Ustawa mówi: Art. 29. 1. Wolno przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, w zakresie uzasadnionym wyjaśnianiem, analizą krytyczną, nauczaniem lub prawami gatunku twórczości. 2. Wolno w celach dydaktycznych i naukowych zamieszczać rozpowszechnione drobne utwory lub fragmenty większych utworów w podręcznikach i wypisach. 21. Wolno w celach dydaktycznych i naukowych zamieszczać rozpowszechnione drobne utwory lub fragmenty większych utworów w antologiach. 3. W przypadkach, o których mowa w ust. 2 i 21 twórcy przysługuje prawo do wynagrodzenia. powinno zawsze pytać się autora o zgodę Nie wolno udostępniać publicznie nieswoich zdjęć. To jest już łamanie prawa. Ogólnie czuję się uspokojona, bo intuicja mówiła mi coś podobnego. Ale myślę, że jeszcze dopytam o szczegóły na forum prawniczym. Edytowane 4 Maja 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.05.2012 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 jeszcze chwilkę jestem to poczekam - tylko mnie nie dobijaj na koniec.............. Edit ło raju tyle do czytania http://www.matrax.net/forum/images/keny/glupek1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 04.05.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) Raczej otwarte okno w samochodzie, bo Jakubkowi było za gorąco. A nie otworzę przecież okna od strony dziecka. Masz jakieś podejrzenia co mogło Cię uczulić? Wapno pijesz? Nie mam zielonego pojęcia co mnie złapało ale jedliśmy na mieście wiec nigdy nie wiadomo co w tym żarełku było A ból z samochodowym przeziębieniem znam z autopsji u nas w aucie jest klima i latem po długiej podróży zawsze mam katar mąż lubi jak jest chłodno a kierowca ma zawsze racje Edit: O rajuś jutro od rana będę się dokształcać A ja nigdy ze swoimi zdjęciami taka restrykcyjna nie byłam, byle znaku wodnego nie usuwali Edytowane 4 Maja 2012 przez TwoOfUs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.05.2012 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Ok czyli tak jak mówiłaś jak podamy dokładny link do zdjęcia i wszystko co o nim wiemy to można wkleić tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 04.05.2012 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 (edytowane) A ja nigdy ze swoimi zdjęciami taka restrykcyjna nie byłam, byle znaku wodnego nie usuwali I podejrzewam, że większość tak do tego podchodzi. Jest to przecież jakaś forma reklamy. Ok czyli tak jak mówiłaś jak podamy dokładny link do zdjęcia i wszystko co o nim wiemy to można wkleić tak? Można, pod warunkiem, że nie wklejamy samych zdjęć. Mają one stanowić dodatek. To tak jak z wypracowaniem w szkole. Można cytować, ale samemu trzeba też się wykazać. Gdzieś znalazłam taki przykład odnośnie blogów (nie jest to dokładnie to, ale sens jest zachowany): Załóżmy, że chcemy omówić białe podłogi we wnętrzach skandynawskich. Nie możemy wkleić tylko i wyłącznie cudzych zdjęć. Nawet podanie źródła w takim przypadku może być za mało. Ale jeśli napiszemy tekst o wpływie białych podłóg na odbiór wnętrza, to jak najbardziej możemy poprzeć nasze tezy zdjęciami. Ale tak jak mówiłam, ja się dowiem jeszcze szczegółów. Uzyskane wiadomości oczywiście Wam przekażę Edytowane 4 Maja 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 04.05.2012 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Czyli zdjęcia w wątkach inspiracyjnych są umieszczene nielegalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts