mirela99 07.05.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Cały weekend myślałam nad tym żółtym ikeowskim fotelem - czy się dwa na nasz taras zmieszczą . I tak se liczę .... ta komódka kosztowała 3995 ichniejszych pieniędzy a w PL kosztuje 2198 pln. Nasz fotel kosztował 1495 ichniejszych pieniędzy - to jak wg podobnego przelicznika to wyliczą - to jak w pysk strzelił - przeszło 8 paczek wyjdzie ;(. Już wiem dlaczego ich niema w sprzedaży . Choć przeliczając na lampy (wiszącą i ten kinkiet) wychodzi 596 lub 576 pln. I tak drogo w cholerę. To wolę "podrabiane" pantony. Edytowane 7 Maja 2012 przez mirela99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Hmm... ale chyba mimo wszystko udana ta impreza trzeba się cieszyć z partnera do tańca puki jeszcze chce tańczyć, potem niestety większość płci męskiej z tego wyrasta Ale Twój chyba nie, prawda? Aniu, Ja też dołączam do żywo zainteresowanych prawami autorskimi, bo nie do końca to wszystko dla mnie klarowne . Podzielę się na pewno wiedzą. Tylko muszę się najpierw dokładnie wczytać w tamte forum, żeby nie zdublować pytania. Nie lubią tam tego, co akurat nie wydaje mi się dziwne Tu chyba trzeba odróżnić sposób ich wstawiania. Tak sobie myślę, że jeśli to zdjęcie, które ma w sobie link bezpośrednio do źródła to nie powinno być problemu (czyli nie ładowane z naszego twardego dysku, a prosto z sieci), nawet jeśli źródła nie piszemy bezpośrednio pod spodem. Każdy może znaleźć to źródło klikając w obrazek i kopiując adres, ale nie wiem czy to właściwa koncepcja . No właśnie nie do końca. Często adres zdjęcia wcale nie prowadzi bezpośrednio do miejsca skąd je wzięliśmy. Weź chociażby moje. Ich adres to prywatna galeria na Picasie. A miejsce, z którego byś je brała to mój wątek. Nijak się ma do siebie, prawda? Linki zdjęć z blogów na blogspocie również nie prowadzą do konkretnego postu. Ja długo nie umieszczałam na FM zdjęć, potem starałam się podawać pod spodem źródło, aż wreszcie doszłam do etapu, że wstawiam jak większość korzystających z Forum, ale mam poczucie, że "coś tu nie gra" . Ja się staram. Ale jakby co, to zwracajcie mi uwagę, OK? Gdyby udało się to jednoznacznie wyjaśnić, to każdy miałby w tym jasność i uniknął w przyszłości ewentualnych nieprzyjemności. Kiedyś gdzieś Elfir pisała, że dzięki ładowaniu zdjęć przez hosting (typu fotosik, image shack, itp.) FM nie ma problemów z prawami autorskimi, ale nie wiem na czym to dokładnie miałoby polegać (mam nadzieję, że niczego nie pokręciłam). Jest dokładnie tak jak Two napisała FM nie ponosi odpowiedzialności na nasze czyny. Z tańcami mam podobnie - męki i katusze dla mojego Męża, a styl prosto z kreskówek . Na szczęście ma mnóstwo innych zalet , więc tańce mu odpuszczam . Ja podobnie. Ale potańczyć lubię. Oczywiście, że wtedy FM nie ma kłopotu z prawami autorskimi bo właśnie wtedy cały ten problem przechodzi na nas i to my musimy się martwić by wszystko było legalnie Podzielam Twoje zdanie. Z drugiej strony, trudno wymagać, żeby FM pilnowało nas na każdym kroku. Jesteśmy w końcu dorośli, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 15:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Cały weekend myślałam nad tym żółtym ikeowskim fotelem - czy się dwa na nasz taras zmieszczą . I tak se liczę .... ta komódka kosztowała 3995 ichniejszych pieniędzy a w PL kosztuje 2198 pln. Nasz fotel kosztował 1495 ichniejszych pieniędzy - to jak wg podobnego przelicznika to wyliczą - to jak w pysk strzelił - przeszło 8 paczek wyjdzie ;(. Już wiem dlaczego ich niema w sprzedaży . Choć przeliczając na lampy (wiszącą i ten kinkiet) wychodzi 596 lub 576 pln. Też już liczyłam. I doszłam do podobnych wniosków. Pantonów u siebie nie widzę. Ale widziałam kilka razy na Allegro takie wiklinowe. Nawet fajnie wyglądały. Zawsze można kupić coś innego: IKEA HÖGSTEN - niestety tylko biały http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/hogsten-krzeso__0134124_PE290006_S4.JPG źródło: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20209862/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 15:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Przekleję sobie swoje słowa od Two, na wypadek, gdyby moje komputery i backupy szlag trafił Kinkiety na wysięgnikach: IKEA PS 2012 (mój aktualny typ do sypialni) Beluga, Fabbian - droga Gloria, Leory Merlin - tańszy odpowiednik, ale niestety tylko w przeźroczysta Helen, Massive ramię do kinkietu, Leroy Merlin - a tu same ramię Signal SI301, Jielde Signal SI331, Jielde industrialny kinkiet, House Doctor - super rurka Optique, Chors kinkiet, Bloomingville Senti, Italux Spot kinkiet łamany, Paul Neuhaus B-LED, Paul Neuhaus Linestra, Aquaform - ten jest świetny Arm, Aquaform EDIT: Clairon Lux Woman Retro rozciągana - mam taką w kuchni I jeszcze pomysł na DIY: lustro z IKEA plus żarówa lampka biurkowa IKEA 1 lampka biurkowa wprawdzie stojąca, ale wiszącą też pewnie da się zrobićIKEA 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 A teraz Panie i Panowie (są jacyś Panowie na sali?) prosto zza Wielkiej Wody: WYCIERACZKA! Jest cudowna! Dokładnie taka jak sobie wymyśliłam. Tylko, jak ja na niej będę buty stawiać? Może zrobię tak, jak nasi obecni sąsiedzi - buty każę na klatce schodowej zostawiać A na wycieraczkę w skarpetkach się będzie wchodzić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 07.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ooo, zajebiaszcza jest! Może połóż jakąś tanią wycieraczkę przed tą wycieraczką, żeby można było buty wytrzeć przed wejściem na nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluezee 07.05.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Bardzo fajna. Też musze podrasować troche wejście do naszego lokum . Tabliczkę na drzwi, numerek też masz z tych nieco innych, fajniejszych, lepszejszych:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 07.05.2012 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Noo szałowa ta wycieraczka mój mąż docenił Na IKEA HÖGSTEN też mam oko Dorzucę jeszcze dwie lampy do listy: kinkiet architektoniczny housedoctor lampa ścienna Madam Stoltz Ale Twój chyba nie, prawda? No mój jest wyjątkowy ale koledzy z pracy zabronili mu przyznawać się do tej pasji żeby im żony nie narzekały jak się dowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 07.05.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ania, a tak w sumie chyba nie zapytałam, które fronty bierzecie, bo kojarzę, że któreś głaskałaś, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.05.2012 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Aniu wycieraczka http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/027.gif A co do zabawy na weselu - moje za miesiąc chyba też będzie wyglądać jak Twoje - tylko ja wcześniej do domu wrócę bo Igi tyle nie wytrzyma Ale jeszcze się doczekamy tańców hulańców do białego rana - jak to było jeszcze kilka lat temu.................. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.05.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 świetna wycieraczka !!!! zawsze może być tą "wewnętrzną", poprzedzaną przez "zewnętrzną", na korytarzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Ooo, zajebiaszcza jest! Może połóż jakąś tanią wycieraczkę przed tą wycieraczką, żeby można było buty wytrzeć przed wejściem na nią Myślę intensywnie nad jakimś rozwiązaniem http://www.clik24.pl/images/gify/hmm.gif Bardzo fajna. Też musze podrasować troche wejście do naszego lokum . Tabliczkę na drzwi, numerek też masz z tych nieco innych, fajniejszych, lepszejszych:)? Nad tabliczką się nie zastanawiałam. Ale raczej zostanie blokowy standard, nie chcę się na zewnątrz wychylać Noo szałowa ta wycieraczka mój mąż docenił Mąż z branży, że się tak niedyskretnie zapytam? Dorzucę jeszcze dwie lampy do listy: kinkiet architektoniczny housedoctor lampa ścienna Madam Stoltz Dzięki! Ten House Doctor kiedyś wpadł mi w oko. Tylko czemu on jest taki drogi? Uzupełniłam listę w tajnym notesie No mój jest wyjątkowy ale koledzy z pracy zabronili mu przyznawać się do tej pasji żeby im żony nie narzekały jak się dowiedzą Szczęściara Ania, a tak w sumie chyba nie zapytałam, które fronty bierzecie, bo kojarzę, że któreś głaskałaś, prawda? Docelowo będą te szare. Tymczasowo te białe. Chyba, że zdarzy się cud i z konopi niczym Filip wyskoczy sponsor Macam szare Abstrakty! Aniu wycieraczka http://gify.magazynek.org/pictures/Emotikony/Kolory/Czerwone/027.gif Dziękuję! Nieskromnie się zgodzę A co do zabawy na weselu - moje za miesiąc chyba też będzie wyglądać jak Twoje - tylko ja wcześniej do domu wrócę bo Igi tyle nie wytrzyma Ale jeszcze się doczekamy tańców hulańców do białego rana - jak to było jeszcze kilka lat temu.................. Aga, to było tak naprawdę nasze pierwsze takie wyjście z Jakubem. A od jego urodzenia mieliśmy jakiś wysyp wesel, znajomi się na stabilizację podecydowali. Ale w większości imprezy były dość daleko od Białegostoku, a ja znając moje dziecko nie odważyłam się z nim jechać. Nie wyobrażałam sobie usypiania go w obcym miejscu. Jeszcze sobie odbijemy Edytowane 7 Maja 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 świetna wycieraczka !!!! zawsze może być tą "wewnętrzną", poprzedzaną przez "zewnętrzną", na korytarzu Ale ona w zamyśle jest tą wewnętrzną. Nie odważyłabym się położyć takiego cuda na zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 07.05.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 tiaaa..pewnie długo by nie poleżała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.05.2012 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 wycieraczka świetna ...jak tam fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.05.2012 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 jak tam fotele? W piwnicy A Twoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.05.2012 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Ale wypasiona wycieraczka http://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Nawet nie waż mi się po niech chodzić Aniu:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.05.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 ciągle w tym samym miejscu ...i ciągle bez oparć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.05.2012 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 O, jest wycieraczka! Świetna, może ją zalaminuj jednak, będziesz mieć egzemplarz nie do zdarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 08.05.2012 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 a może by tak na ścianie powiesić? Jak taki kilim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts