admete 28.05.2012 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hej Aniu jak idzie pisanie? Co do ściany - u mnie wiesz że płyteczki , a ten słup w prawym rogu - który ma imitować ścianę zostawiam tylko pomalowany. Plusy i minusy za rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.05.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Jak zaczęłam ćwiczyć 3 lata temu jogę, to bolały mnie mięśnie o istnieniu których nawet nie miałam pojęcia (na żebrach). A na plecach mięśni jest masa, więc jak je porządnie rozruszałaś to ma co boleć. Ja mam szybę. Praktycznie - rewelacja. Jest biała więc nawet nie widać smug. Przecieram mokrą ścierką i zostawiam do wyschnięcia. To wielki plus. A ja syfię podczas gotowania niemiłosiernie . Minus .... podobała by mi się bardziej farba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.05.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hej Aniu jak idzie pisanie? Średnio, bo mnie głowa boli Co do ściany - u mnie wiesz że płyteczki , a ten słup w prawym rogu - który ma imitować ścianę zostawiam tylko pomalowany. Plusy i minusy za rok Nie mam tyle czasu Chociaż, zawsze można pomalować i potem zmienić, prawda? Już widzę szczęśliwą miną męża, gdy mu to powiem Jak zaczęłam ćwiczyć 3 lata temu jogę, to bolały mnie mięśnie o istnieniu których nawet nie miałam pojęcia (na żebrach). A na plecach mięśni jest masa, więc jak je porządnie rozruszałaś to ma co boleć. Do jogi się zraziłam. Ale zaczynanie tego rodzaju sportu pod koniec piątego miesiąca ciąży, to może nie był najszczęśliwszy pomysł Ja mam szybę. Praktycznie - rewelacja. Jest biała więc nawet nie widać smug. Przecieram mokrą ścierką i zostawiam do wyschnięcia. To wielki plus. A ja syfię podczas gotowania niemiłosiernie . Minus .... podobała by mi się bardziej farba. O, to masz dużo wspólnego z moim mężem. Blat mamy połączony z parapetem, w sumie jakieś 90 cm głębokości. A on ostatnio pobrudził roletę na oknie - przy górnej ramie! Z takim talentem to trzeba się urodzić Hej , witam się u Ciebie Na razie przebrnęłam przez pierwszą stronę i 10 ostatnich .Wizualki świetne ,bardzo mi się podobają zostaję Olu, U mnie ściana w kuchni będzie pomalowana,będzie jedynie 5cm. cokolik z granitu.Mam nadzieję ,że się sprawdzi ,płyta będzie na wyspie ,więc powinno być ok. Czyli: raz płytki raz szyba raz farba Czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 28.05.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Dwa płytki (ale gdybym miała kuchnię nowoczesną to zrobiłabym szkło albo jakieś wielkoformatowe płyty o strukturze betonu albo beton). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 28.05.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 (edytowane) u mnie jest szyba. "-" jasnoszara,ale widać mazy i ślady po wodzie przy zlewie "+" łatwo się czyści ( wcześniej miałam płytki ze strukturą i płytę gazową ) "+" ładnie odbija światło ( polecam przy niedoświetlonych pomieszczeniach ) generalnie uważam, że wykończenie ściany między szafkami powinno być dopasowane do stylu, jaki chcemy osiągnąć w kuchni. mnie zależało na jak najmniej kuchennym look'u, bo mam aneks. dlatego wolałam nie kłaść płytek. z kolei w możliwość całkowitego doczyszczenia powierzchni pomalowanej farbą nie za bardzo uwierzyłam ...i stąd wybór padł właśnie na szkło. ładnie wyglada też ściana wykończona płytą meblową, bądź tynkiem ozdobnym.... Edytowane 28 Maja 2012 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 28.05.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Narendilku, na początek gratulacje z okazji forumowego awansu Co do kuchni, mam doświadczenia tylko z płytkami. W utrzymaniu są łatwe (fugi trochę bardziej pracochłonne), wizualnie też ok. U Ciebie najbardziej widziałabym jednak szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 28.05.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Narendilku, buziaczki zostawiam:hug:u mnie bedzie szkło za płyta-na pewno dam znac,jakie wrazenia:cool: do tej pory były płytki i gaz;) wiec zmiana duuuuza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.05.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Średnio, bo mnie głowa boli Ojjj biedulko, mam nadzieję, że Ci przeszło:hug: Ja mam płytki, bo chciałam klasycznie- jest to wygodne rozwiązanie, ale fugi w okolicach płyty trzeba dobrze zaimpregnować, bo szybko się brudzą Moim zdaniem szyba jest ciekawym rozwiązaniem dla kuchni ciut nowocześniejszych. A za szybą ciekawa tapeta- czyli mamy 4 opcję? Dobrej nocki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 28.05.2012 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Hejka narendil u mnie tradycyjnie płytki w kuchni nad blatem, szkło by nie pasowało, nie pamiętam jakie będziesz mieć szafki, chyba do stylu kuchni powinnaś dopasować jak wybierzesz płytki, to można fugi epoksydowe dać i nie będzie problemu z czyszczeniem fug;) sama farba nad blatem, to chyba niezbyt praktyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.05.2012 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 czy fuga epoksydowa nie jest czasmi ... chropowata ? Przynajmniej moja w łazience taka jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 29.05.2012 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Ja oczywiście jeszcze nic nie mam ale bratowa zaryzykowała z farbą i teraz po roku użytkowania będzie kładła szkło i może za szkłem tapetę jak jej się uda męża obłaskawić niestety farba nie domywa się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 29.05.2012 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 to można fugi epoksydowe dać i nie będzie problemu z czyszczeniem fug;) Vesi epoksydowe też się brudzą niestety:( W teorii oczywiście nie, ale w praktyce tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 30.05.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 ja tylko dorzucę że moje płytki kładą się bez fug, także wybór masz ogromny, dopasuj tylko do swoich upodobań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 30.05.2012 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Aniu ja będę mieć szkło, ale kiedy nie wiem. Teraz mam karton....i daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 30.05.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Czy przesyłka doszła???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.05.2012 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Czy przesyłka doszła???????? Tak Wczoraj, ale pan mąż zapomniał mi powiedzieć Nawet sobie nie wyobrażasz, ile radości mi sprawiłaś Musimy się jakoś rozliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.05.2012 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Dzieffczynki, dziękuję Wam za opinie Pozwólcie, że później się do nich ustosunkuję, zadam jakieś pytania pomocnicze. Obecnie padam na buzię. W pracy nie wyrabiam na zakrętach I właśnie skończyłam piec kilkadziesiąt sztuk czegoś w rodzaju muffinek na jutrzejszy dzień mamy i taty w przedszkolu. Jeśli kiedykolwiek wspomnę o potrójnej porcji ciasta, to kopnijcie w zadek, ok? A, i jeszcze przypomnijcie, żebym kupiła sobie coś do wyciskania ciasta do papilotek - łyżeczka się średnio sprawdziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.05.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Hejka Aniu A jakie te muffinki? Czekoladowe może?http://emoty.blox.pl/resource/th_0girlcupcake.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 30.05.2012 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Hejka Aniu A jakie te muffinki? Czekoladowe może?http://emoty.blox.pl/resource/th_0girlcupcake.gif Niestety nie Dlatego nazwałam je czymś w rodzaju. Ciasto tylko z tego, co Jakub może jeść. Czyli mąka, cukier, olej i dżem z czarnych porzeczek. Ale są smaczne. Dobranoc wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.05.2012 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 I tak zjedzą wszystkie i będzie im mało:lol2: Kolorowych snów:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts