Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale Ci zazdroszczę...

Jedyne, co mnie pociesza, że jakbym teraz miała się do siebie przeprowadzić, to bym się nieźle uchetała, latając z Gutkiem na siku z 9 piętra. A Gutek sika czasem co godzinę :)

Będziesz mieszkać tak wysoko? Ekstra!

A wind nie macie? Czy nie uznajesz?

Ja bez towarzystwa do windy nie wsiądę. Zasuwam po schodach.

Jak Gustav? Nadal tak broi?

Jak Gustav? Nadal tak broi?

Ma swoje lepsze i gorsze dni :) A windę owszem, będę mieć i nie mam lęków do niej, tylko co z tego, jak teraz z pierwszego z buta nie zawsze udawało się nam zdążyć na dół na czas, bo psiunek musi sikać NATYCHMIAST i nie uznaje półśrodków. Ale fajny jest i coraz częściej zaczyna rozumieć, że w domu nie sikamy. W nocy już 8 godzin przesypia bez sikania.

Za to na osiedlu celebrytą został. Wszyscy nas znają, ludzie sobie z nim zdjęcia robią, no po prostu kosmos!

Ma swoje lepsze i gorsze dni :) A windę owszem, będę mieć i nie mam lęków do niej, tylko co z tego, jak teraz z pierwszego z buta nie zawsze udawało się nam zdążyć na dół na czas, bo psiunek musi sikać NATYCHMIAST i nie uznaje półśrodków. Ale fajny jest i coraz częściej zaczyna rozumieć, że w domu nie sikamy. W nocy już 8 godzin przesypia bez sikania.

Za to na osiedlu celebrytą został. Wszyscy nas znają, ludzie sobie z nim zdjęcia robią, no po prostu kosmos!

Zaintrygował mnie Gustav tym opisem i aż z ciekawości poleciałam do Ciebie poszukać co to za zwierz :D A jakie było moje zdziwienie jak zobaczyłam tą białą kulkę :wiggle: mój też był kiedyś takim białym puszystym pomponem :cool:, chociaż to inna rasa. Gwarantuje, że już zawsze człowieki będą się za wami oglądać a japońscy turyści wyciągać aparaty :lol2: my mamy to na każdym spacerze ;)

Narendilku ja też windy nienawidzę i sama nie wsiadam ;) a szczególnie do takich starych i trzeszczących jak są czasem na starszych osiedlach. Znajomi mieszkają na 11 piętrze i do puki im windy nie wymienili to pół godziny ciągnęłam się po schodach ale do tego trzeszczącego pudła nie wlazłam :p Mam bardzo silny instynkt obronny :lol2:

Edytowane przez TwoOfUs

Two, mój instynkt też niezwykle silny. Wolę na 11 piętro się wdrapać, niż spędzić chwilę w takiej zamkniętej klatce. Na którą na dodatek nie mam żadnej kontroli :p

A poza tym chodzenie po schodach wyszczupla nogi, wzmacnia serce i zwiększa objętość płuc. I tej wresji się będę trzymać :lol2:

Olu, ależ miałaś przeżycie :hug: Matko i córko! Chyba by mnie zupełnie siwą wyciągnęli.

Ja ogólnie nie lubię małych przestrzeni, ale najbardziej mnie paraliżuje brak kontroli nad taką windą.

Ewo, ta ostatnia prosta jawi się niczym roller coaster.

Ale będzie dobrze! Musi być :)

A propos windy to moja koleżanka w szkole miala zawsze jedno wytłumaczenie na swoje spóźnienie "pani psor, bo mi sie parasolka w windzie otworzyła i nie mogła wyjść, dlatego sie spóźniłam" i tak zawsze gadała chociaz wszyscy doskonale wiedzieli, że mieszka na parterze. :lol2:

i co wymyśliłaś do kuchni? jakie płyteczki? na bocznej ściance zostanie farba? płytki ciężko wykończyś z boku, a są dość grube

ja mam w tym miejscu tapetę, ale nie wiem czy Ty preferujesz:)

do wykończenia nad płytkami kupiłam chromowaną listwę, jednak okazała się cieńsza od płytek i nic z tego nie wyszło,

niestety listwa była na zamówienie i nie można było dokładnie wymierzyć

Magda, cieszę się, że się odezwałaś :) Trzymam za słowo, że będziesz częściej zaglądać!

255 cm? To trochę mało. Ściana ma około 320 cm, a ja chciałbym uniknąć łączeń.

Ale na 99% już się zdecydowałam na płytki. Teraz tylko muszę znaleźć ładne w ładnej cenie ;)

Za info o baterii dziękuję. Ale 420 zł kosztuje bez wyciąganej wylewki, a nam (dobra, mężowi) na tym zależy.

Do zamawiania jeszcze trochę czasu, bo najpierw muszę położyć podłogi, pomalować ściany, opłacić fachowca i takie tam drobiazgi :lol2:

I wtedy będzie jasne, ile zostało mi na kuchnię. Mam nadzieję, że coś zostanie :p

Już jestem ponownie. :welcome:

No masz rację z tą baterią. Z wyciągana wylewka jest sporo droższa. Ja kupiłam tą bez wyciąganej wylewki i z rozpędu Ci napisałam o tej cenie. Z tą długością szyby to niestety nie ma tak dobrze, chociaż widziałam łączoną i źle nie wygląda, ale mnie osobiście już by to denerwowało. ;) A w jakim kolorze płytki planujesz? Mają być duże czy może mozaika?:rolleyes:

Wróciłam do świata żywych :)

Skończyłam artykuł na czas!

Chociaż od środy siedziałam prawie non stop przed komputerem.

I dziękuję wszystkim dobrym mocom za przesunięcia czasowe względem Greenwich - ta godzina uratowała mi tyłek :p

O płytkach i łazienkowych dylematach wieczorem ;)

Idę czytać 101 dalmatyńczyków :rolleyes:

Płytki do kuchni :)

Założenie: czarne, błyszczące, wysokość 60 cm.

Byłoby super, gdyby występowały jednocześnie w formacie 30x60 i 60x60.

A idealna sytuacja to taka, że można je kupić na sztuki :lol2:

Ale cuda rzadko się zdarzają.

Owszem, czarne płytki są.

Ale:

Mają paseczki, kropeczki czy inne dodatki.

Nie są czarne-czarne tylko czarno-podobne.

Są rektyfikowane, przez co są węższe o np 5mm. A ja chcę dokładnie wielokrotność 30cm.

Ma się wymagania :rotfl:

Znalazłam na razie trzy pasujące. Kliknięcie na obrazek przekierowuje na stronę producenta.

Opp! Ceramstic

http://www.ceramstic.com.pl/tl_files/kolekcje/Opp!/Opp!.jpg

Vivida/Vivido Paradyż

http://www.budowlany24h.pl/46903-thickbox/vivida-nero-30x60.jpg

Monocolor Leroy Merlin

http://static.promoceny.pl/foto/vyrobky/037500/37377.jpg

Z tych trzech, tylko płytki z LM są w obydwu formatach i można je kupić na sztuki.

Wprawdzie, bez możliwości zwrotu, ale z takim zamiarem je chcę nabyć ;)

Nie wiem tylko o co chodzi z ich impregnacją - jest wymagana, bo to gres polerowany. Ale się dokształcę.

Ma ktoś doświadczenie z płytkami made by/for LM?

Dlaczego dwa formaty?

Płytki mają powielić podział wiszących szafek kuchennych.

Szafki są w układzie: 40 - 60 - 60 - 60 - 60 - 40 cm.

Szafki 60-tki będą miały drzwi podwójne.

Wolałabym uniknąć docinki o szerokości 10 cm na obydwu krańcach.

Jeśli znajdziecie jeszcze jakieś, to dajcie znać.

I niech nie kosztują 200 zł za metr :p

Szukając czarnych płytek, znalazłam też coś, co zachwiało moje stanowisko.

Jak się nietrudno domyślić, uwielbiam motywy liter. Podobają mi się bardzo grafiki miast.

Wróćmy do serii Opp! Ceramstic.

Kliknięcie na obrazek przekierowuje na stronę producenta.

Opp_1.jpg

Opp_2.jpg

Opp_3.jpg

Urban_A_DGL-171A.jpg

Urban_B_DGL-171B.jpg

Urban_C_DGL-171C.jpg

Urban_D_DGL-171D.jpg

Fajne są :)

Edytowane przez narendil

I seria, która powaliła mnie dziś na kolana. Niemal dosłownie.

Jej cena również :p

Stałam i gapiłam się na wyłożoną nimi ścianę przez dłuższy czas.

Przedstawiam Wam Grafitti Refin.

Kliknięcie na obrazek przekierowuje na stronę producenta.

http://www.refin-ceramic-tiles.com/wp-content/themes/thesis_16/custom/images/ceramics/ambienti/zoom/graffiti-05.jpg

http://www.refin-ceramic-tiles.com/wp-content/themes/thesis_16/custom/images/ceramics/minimali/zoom/GRAFFITI-LINE-GRIGIO-30X60.jpg

http://www.refin-ceramic-tiles.com/wp-content/themes/thesis_16/custom/images/ceramics/minimali/zoom/GRAFFITI-URBAN-GRIGIO-30X60-9PZ.jpg

http://www.refin-ceramic-tiles.com/wp-content/themes/thesis_16/custom/images/ceramics/minimali/zoom/GRAFFITI-URBAN-GRIGIO-COMP-16PZ-60X60.jpg

I co ja mam teraz zrobić?

Potrzebuję jeszcze co najmniej dwóch pomieszczeń, w których można ułożyć płytki :rotfl:

Serio, już dzisiaj rozważałam, czy może nie zrezygnować z czarnych płytek w kuchni na rzecz tych z Refina.

To co mnie tylko powstrzymuje, to fakt, że łącznie dekorów jest 8 rodzajów, a są pakowane po 6 sztuk w sposób losowy. Potrzebowałabym dwóch paczek i nie mam żadnej gwarancji, że miałabym wszystkie 8 :(

Dropku, pewnie stanie na gładkiej czerni :rolleyes:

Kochana, jak trzeba wkleić link do zdjęcia żeby przekierowywał nas do strony producenta? Jako link? (ikonką z kulą ziemską i okularkami, w sensie?:rolleyes:)

Sposób kombinowany.

Jeśli wklejasz link poprzez kulę ziemską, to masz miejsce na wpisanie nazwy, prawda?

I w to właśnie miejsce wklejam link wstawiony przez obrazek z drzewkiem.

Wygląda to mniej więcej tak:

tu jest adres obrazka

Aniu,

Te inspiracje z miastami super. Ładnie będą animowały kuchnię :).

Płytki Refin mnie samą korciły do łazienki. Basia74 też miała na nie chrapkę dla chłopców, ale im się chyba nie spodobały i wybrała cegiełki.

Mnie samą bardziej interesowały płytki gładkie, ale całkiem dobre wrażenie na ekspozycji w Max-flizie robiły Refiny z graffiti.

Nie wiem jak te z miastami prezentują się na żywo. To dość istotne, bo jak wiadomo jakość wykonania może zepsuć cały efekt :(.