TwoOfUs 10.06.2012 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Ooo co ja widzę na Grafitti sama miałam chrapkę do górnej łazienki ale mąż zaczął narzekać że mi się znudzi A płytka z miastami fajnie by wyglądała u Ciebie o ile pamiętam to w mieszkanku już się przewija motyw miast. Chyba umywalka w łazience miała być? Podoba mi się w połączeniu z tą błyszczącą czernią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 10.06.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 rewelacyjne te płytki z serii Grafitti Refin!!! jedynie co to one muszą stać się elementem dominującym w pomieszczeniu więc reszta musi być stonowana. ale i tak są super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 10.06.2012 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Narendilku, płytki które wkleiłas sa zaje...fajne:eek: (kanapa na fotce też) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.06.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Fajne, fajne te płytki:yes: Nawet bardzo fajne:yes: Ale jaki one mają wymiar? To jakieś giganty chyba:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 10.06.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Też bardzo lubię napisy na ścianie, kaflach czy tapecie:) Co do płytek to super wygląda ta seria Refin, ale obawiam się narendil, że na małej powierzchni nie będzie tego efektu, no chyba, że nie byłoby górnych szafek. Poza tym wiem, że płytki Refin są dość drogie. Te gładkie czarne nie wprowadzą chaosu pomiędzy szafkami. MagdaZZZ wymiary tych płytek to 30x60 i 60x60cm:) Więc nie jakieś olbrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 10.06.2012 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Aniu, Płytki Refin mnie samą korciły do łazienki. Basia74 też miała na nie chrapkę dla chłopców, ale im się chyba nie spodobały i wybrała cegiełki. Ooo co ja widzę na Grafitti sama miałam chrapkę do górnej łazienki Patrzcie, a ja myślałam, że Amerykę odkryłam A płytka z miastami fajnie by wyglądała u Ciebie o ile pamiętam to w mieszkanku już się przewija motyw miast. Chyba umywalka w łazience miała być? Dobrze pamiętasz. Będzie Berlin na umywalce. Lubię te motywy. Fajne, fajne te płytki:yes: Nawet bardzo fajne:yes: Ale jaki one mają wymiar? To jakieś giganty chyba:rolleyes: Madzia, na tym zdjęciu z kanapą jest ułożonych 16 płytek, każda 60x60 cm. A na dalszych zdjęciach, płytki 30x60 cm połączone po dziewięć. Moim zdaniem, świetnie taka ściana wygląda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 10.06.2012 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Kurcze co chwilę jakieś świetne,nowe kolekcje .....ja już przez to forum to z 5 razy nowy dom chciałam budować No właśnie! Pokazałam mężowi te płytki, mówiąc, że brakuje mi na nie miejsca. Zobaczyłam panikę w jego oczach. Ciekawe czemu rewelacyjne te płytki z serii Grafitti Refin!!! jedynie co to one muszą stać się elementem dominującym w pomieszczeniu więc reszta musi być stonowana. ale i tak są super! I do tego niestety przydałoby się drugie 90 metrów powierzchni. Myślę, że tyle by mi wystarczyło na przechowywanie i całkowite oddzielenie przestrzeni dziennej. Nawet dwie kuchnie bym sobie zrobiła, jedną do gotowania, drugą do przebywania Narendilku, płytki które wkleiłas sa zaje...fajne:eek: (kanapa na fotce też) Wiem, hazelku Też bardzo lubię napisy na ścianie, kaflach czy tapecie:) Co do płytek to super wygląda ta seria Refin, ale obawiam się narendil, że na małej powierzchni nie będzie tego efektu, no chyba, że nie byłoby górnych szafek. Poza tym wiem, że płytki Refin są dość drogie. Te gładkie czarne nie wprowadzą chaosu pomiędzy szafkami. MagdaZZZ wymiary tych płytek to 30x60 i 60x60cm:) Więc nie jakieś olbrzymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 10.06.2012 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2012 Nie będzie ani miast z Ceramstica, ani cudownych napisów z Refina Mimo, iż mężowi się Refin podobał. I to bardzo. Ale tak jak Magda34 pisze, wciśnięte między szafki kuchenne mogą nie wyglądać już tak efektownie. Poza tym, z moim szczęściem dostałabym w jednej paczce cztery takie same dekory na sześć pakowanych Znalazłam ich cenę w internecie - około 250 zł za metr kwadratowy. Powiedzmy, że byłoby do przełknięcia, ale nie zaryzykuję powtarzalności dekorów za taką cenę. Chociaż, w miejscowym sklepie pani wyceniła mi je 400 zł! Nieźle, co? I jeszcze się zdziwiła, że marudzę, że chciałabym wybierać wzory płytek. Za taką cenę, to moim zdaniem, powinny się same na ścianie ułożyć Widziałam też dzisiaj na żywo Ceramstica. Wykonanie, w moim odczuciu, pozostawia sporo do życzenia. Pomijam już fakt, że płytki mają takie wyżłobione paseczki. Ale są jakieś takie krzywe i średnio podobało mi się wykończenie krawędzi. No i, chciałam płytki układane pionowo, żeby wyciągnąć kuchnię w górę, a w przypadku tych dekorów, to się nie uda. Na 99% będą jednak czarne, błyszczące. Chyba, że coś mi odbije w ostatniej chwili A namiastkę Refina sobie zrobię nad kanapę Poczekam tylko, aż Two wrzuci ten tutorial Mąż nadal papier do drukarki wkłada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 11.06.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 A ja w lesie z wyborami Oj tam oj tam parę szczególików Ci zostało Fajne te Grafitti Refin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 11.06.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Poczekam tylko, aż Two wrzuci ten tutorial Mąż nadal papier do drukarki wkłada? Teraz to mi się nie chciało http://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gif zajęłam się gałkami do szafek i wołowym sernikiem więc tutorial leżał odłogiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 11.06.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2012 Hej Aniu, wróciłam Nadrabiam pomalutku u Was:rolleyes: Płytki z miastami są po po prostu boskie:jawdrop: Rozmiarowo są raczej normalne, ale cena:bash: I co? Szukasz dalej? Buziole:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.06.2012 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Słuchajcie, jest problemik, taki malutki Ale jednak zatruwający życie i spędzający sen z powiek: światło pod prysznicem Wychodzi mi, że będzie ciemno jak u rdzennego mieszkańca Afryki pod koszulą Mam zaplanowane oświetlenie górne i boczne przy lustrze. Sama zmieniałam plany architekt (początkowo miała być wanna z parawanem) i nie pomyślałam o oświetleniu. Dla przypomnienia: Tu widać, jaki cień rzuca ścianka: A tak mniej więcej może wyglądać sytuacja osoby siedzącej w brodziku: Pomimo moich rozlicznych talentów, nie potrafię ogolić nóg po omacku. Znaczy potrafię, ale niewiele z nich zostanie A takiego sposobu odchudzania nie preferuję Jak się oświetla kabiny murowane prysznicowe? Wiem, że oświetlenie musi być na 12V. Mam w pobliżu gniazdko elektryczne, które mogę na ten cel poświęcić - czyli prąd by był. Ale wszystko co znalazłam jest wpuszczane. Wolałabym uniknąć sufitów podwieszanych. Są jakieś natynkowe wersje? A może jakieś taśmy ledowe wewnątrz kabiny? Ktokolwiek widział? Takiego rozwiązania też wolałabym uniknąć http://www.abcbath.com/uploads/images/catalog_src/model-x002_src_1.jpg Kliknięcie przekieruje na stronę źródłową. Pomóżcie Jak macie oświetlone prysznice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.06.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Hym hym, a to tylko te reflektory nad lustrem są planowane? Może podwieś na całości sufit najmniej jak się da i kup np oprawy schodowe albo najazdowe, one są płyciutkie a ja bym o te płytki refina czy coś pokusiła się np w pokoju lub wiatrołapie (tu brzmi bardzo praktycznie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.06.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Światło jest nad lustrem i jest też centralne sufitowe. Ale ja się boję, że mimo wszystko będzie za ciemno w kabinie, szczególnie w pozycji siedzącej. Nie lubię podwieszanych sufitów, nawet tych po całości. Ale jeśli nie będę miała wyjścia, to zrobię. Chociaż wolałabym coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.06.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 A może to górne dać w formie szyny z reflektorkami nawiązującymi do kinkietów? Taki lekki industrial? Wtedy mogłabyś zahaczyć też o kabinę. Wprawdzie światło byłoby bardziej punktowe niż rozproszone, ale tylko takie coś przychodzi mi do głowy. Podwieszanie sufitu rzeczywiście ciut kłopotliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.06.2012 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Basia, o tym środkowym oświetleniu mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.06.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 O sufitowym. Co tam pierwotnie planowałaś? Plafon, zwis, gołą żarówę na czarnym kablu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 12.06.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Ja ma ten sam problem z ciemnością za ścianką pan kafelkarz ma wykombinować jakąś taśmę LED na samej górze ścianki. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.06.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 Też pomyślałam o reflektorkach - bardzo je ostatnio lubię. Taśmy ledowe też powinny się sprawdzić, ale je lubię już mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.06.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2012 a natynkowe oprawy nie wchodzą w grę?ja mam takie w pralni. są nieduże i jeden nad kabiną w zupełności by wystarczyłhttp://sklep.comech.com.pl/lampy-natynkowe/418-oprawa-natynkowa-pet.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts