narendil 14.06.2012 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 A teraz niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego w tej serii nie ma gniazdek bryzgoszczelnych (czy jak im tam)?Berker 1930 http://www.berker.com/fileadmin/media/b30_Produkte/b32_Produktabbildungen/b3280_1930_01_s_s.jpghttp://www.berker.com/fileadmin/media/b30_Produkte/b32_Produktabbildungen/b3280_1930_02_s_st.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 14.06.2012 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Narendil, też się na nie napalałam:) Nie wiem czy miałaś okazję je widzieć na żywo, wg mnie aż tak efektownie się nie prezentują. A na pewno nie adekwatnie do swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pohlanka 14.06.2012 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Cześć pohlanka Miło mi, że zaglądasz i że Ci się podoba! Lampki to firma SpotLight seria Ball. Dostępne głównie w marketach Leroy Merlin, ale ja znalazłam je TUTAJ taniej. Narendii, wybacz,że w Twoim wątku i może wyjdę na blondynkę zadając to pytanie, ale jak się wymienia żarowki w tych reflektorkach????????? Za żadne skarby nie mogłam wyjać żarówki nie odkręcając całego chromowanego wnetrza!! Czy to tylko ja jestem blondynką, czy są jakieś sposoby na wymianę? dzieki za wszelkie podpowiedzi pohlanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 14.06.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 Pohlanko, to jest żarówka z mocowaniem gu10, czyli taka: http://lampy-kinkiety-oswietlenie.dom.pl/11461-6550-thickbox/zarowka-led-gu10-15smd-230v-cieply-bialy-200lm.jpg Do lampek zazwyczaj dodaje się przyssawkę (taką zwykłą), którą trzeba przyssać do świetlówki i lekko obrócić w lewo, aż poczujesz, że te zgrubienia na końcu bolców żarówki natrafią na otwór i można będzie je wysunąć. Nie wiem, czy jasno to opisałam - niedawno sama się zmagałam z taką świetlówką i też się trochę namęczyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 14.06.2012 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 A teraz niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego w tej serii nie ma gniazdek bryzgoszczelnych (czy jak im tam)? Berker 1930 http://www.berker.com/fileadmin/media/b30_Produkte/b32_Produktabbildungen/b3280_1930_01_s_s.jpghttp://www.berker.com/fileadmin/media/b30_Produkte/b32_Produktabbildungen/b3280_1930_02_s_st.jpg Narendil, też się na nie napalałam:) Nie wiem czy miałaś okazję je widzieć na żywo, wg mnie aż tak efektownie się nie prezentują. A na pewno nie adekwatnie do swojej ceny. Ja też byłam rozczarowana - potwornie "plastikowe"... i wielki minus - łokciem ich nie zapalisz:roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.06.2012 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 A teraz niech mi ktoś wytłumaczy, dlaczego w tej serii nie ma gniazdek bryzgoszczelnych (czy jak im tam)?Berker 1930 Bo są retro, a kiedyś bryzgoszczelnych nie było:lol2: I myślę, że straciłyby swój urok Aniu Piękny ten model, ale też uważam, że ciut za drogi i mało praktyczny w użytkowaniu:( Masz coś jeszcze na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.06.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witam się z rana w pstryczkach jeszcze się nie orientuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.06.2012 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Narendil, też się na nie napalałam:) Nie wiem czy miałaś okazję je widzieć na żywo, wg mnie aż tak efektownie się nie prezentują. A na pewno nie adekwatnie do swojej ceny. Ja też byłam rozczarowana - potwornie "plastikowe"... i wielki minus - łokciem ich nie zapalisz:roll: Dobrze wiedzieć. Na zdjęciu wyglądają ładnie Madziu, słuszna uwaga. Ja je chciałam do łazienki, więc zapalanie łokciem nie byłoby potrzebne. Na wszystkie takie bym się nie zdecydowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.06.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Narendii, wybacz,że w Twoim wątku i może wyjdę na blondynkę zadając to pytanie, ale jak się wymienia żarowki w tych reflektorkach????????? Za żadne skarby nie mogłam wyjać żarówki nie odkręcając całego chromowanego wnetrza!! Czy to tylko ja jestem blondynką, czy są jakieś sposoby na wymianę? pohlanko, mówiąc szczerze to nie mam zielonego pojęcia jak się w tych lampach wymienia żarówki Ale myślę, że obie skorzystamy na wiedzy barbe-cue. Basiu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.06.2012 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Bo są retro, a kiedyś bryzgoszczelnych nie było:lol2: I myślę, że straciłyby swój urok Aniu Piękny ten model, ale też uważam, że ciut za drogi i mało praktyczny w użytkowaniu:( Masz coś jeszcze na oku? Aguś, ale gniazdka telewizyjne i internetowe to już zrobili Z tą bryzgoszczelnością, to mi kiedyś elektryk rodziców wytłumaczył, że klapka z zewnątrz nie jest konieczna. Wystarczy, że te otworki mają osłonki chowające się przy wkładaniu bolców. Gniazdka Legranda, które zamontowali moi rodzice tak mają. I urok zachowany Nie mam nic innego na oku. Ja nawet nie wiem, ile te kosztują W sumie, to na początek pewnie i tak zostaną te zamontowane przez dewelopera. A z czasem, tam gdzie nie będą pasować, coś pozmieniam. Może będę polować na oryginalne bakelitowe Ale się nie upieram na taki styl. Może będą jakieś zupełnie kwadratowe? Pożyjemy zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.06.2012 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Witam się z rana w pstryczkach jeszcze się nie orientuję A dzień dobry! Czytałam, że u Was ładna pogoda. U mnie znowu szaro, buro i ponuro Jak to, nie myślałaś jeszcze o pstryczkach Do roboty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 15.06.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 No właśnie, bo one okrąglaki są, nie BENDOM pasować do twoich kanciastości Anulka, zerknij na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.06.2012 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) No właśnie, bo one okrąglaki są, nie BENDOM pasować do twoich kanciastości No jakże to? Przecież wężyk od prysznica będzie okrągły Anulka, zerknij na prv Zerknęłam, odpisałam! Edytowane 15 Czerwca 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 15.06.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 anula, sprawdź najpierw, czy puszki zamontowane przez developa będą pasowały do wybranych "na później" gniazdek i pstryczków. u mnie, ciule, źle zamontowali puszki i teraz czeka mnie wykuwanie i przekładanie ( bo moje trzeba przykręcić do puszki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 15.06.2012 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Dobrze wiedzieć. Na zdjęciu wyglądają ładnie Madziu, słuszna uwaga. Ja je chciałam do łazienki, więc zapalanie łokciem nie byłoby potrzebne. Na wszystkie takie bym się nie zdecydowała. Ooo w łazience łokieć się przydaje jak nigdzie:lol: A jak lecisz z zażyganą przez dziecko pościelą w jednej ręce i toną brudnych ociekających chusteczek w drugiej? A jak dziecko się przewróci i zakrwawione niesiesz do łazienki... albo idziesz z ciężką miską/koszem z praniem... to takie abstrakcyjne przykłady, każdy pewnie ma swoje... Ale jeden naprostszy - moim zdaniem pokremowaną/pobalsamowaną ręką nie masz szans ich przekręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 15.06.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Dzień Dobry Idę poczytać co słychać u Ciebie ... bo coś dawno mnie tu nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.06.2012 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Madzia, ależ ja się z Tobą zgadzam. Twoje przykłady nie są wcale takie abstrakcyjne, przynajmniej dla mnie. Dorzuć do tego jeszcze zarzygane/rzygające dziecko Z tym, że u mnie te pstryczki byłyby do włączania światła dodatkowego, nieprzydatnego w przypadku pościeli lub zakrwawionego dziecka. I myślę, że tam by dały radę. Główne i tak mam na zewnątrz łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.06.2012 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 anula, sprawdź najpierw, czy puszki zamontowane przez developa będą pasowały do wybranych "na później" gniazdek i pstryczków. Dzięki za troskę Wiem o tym, bo teraz mam tak idiotycznie zamontowane, że tylko część udało się wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 15.06.2012 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Ojejku Majka oj dłuuugo Cię nie było. U mnie po wyborze pstryczków okazało się że puszki są za blisko siebie i też trzeba było kuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 15.06.2012 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 (edytowane) ależ baaaardzo proszę ja mam takie (pojedyncze i podwójne) http://image.ceneo.pl/data/products/14898983/f-caviana-govena-wylacznik-podwojny-dzwigniowy-metal.jpg wyłącznik dźwigniowy, govena emc całkiem ładnie wyglądają (imo), no i cenowo nie zabijają Edytowane 15 Czerwca 2012 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts