Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

narendil, bardzo współczuję kłopotów z developerem:( Mam nadzieję i trzymam kciuki, że jednak się spręży i szybko zaczniesz się urządzać. :yes: Bo wizualki robisz miodzio. Kuchnia bardzo fajna kolorystycznie i ergonomicznie:yes::D A jaka dopieszczona:D

Aniu,

I ja dołączam do zachwytów nad talentem :). Jeśli nie masz w planach trzymać nad lodówką "stylowych" zasuszonych wiązanek :D, to dołączam do chóru głosów za zabudowaniem wnęki nad lodówką :).

Narendil, współczuję z deweloperem. Nas zwodził wykonawca schodów i rozczarowania, że jeszcze tydzień, miesiąc itd. są ciężkie do zniesienia.

Jeśli mogę coś doradzić, to z ostrożności wyślij pismo z wyszczególnieniem tych rzeczy, co mieli poprawić i spytaj, czy zostały poprawione. Nie wiem, czy informację o przesuwie dostałaś na piśmie. Jeśli nie, to napisz, że mija/minął termin umowny i prosisz o informację, kiedy nastąpi przekazanie lokali itd. iPoproś o odpowiedź pisemną i wyznacz termin np. 7 dni. Jeśli chcesz iść mocniej, to dopisz od razu, że pozostają w zwłoce i na dzień dzisiejszy kary umowne wynoszą kwotę x oraz, że opóźnienie w przekazaniu lokalu może skutkować powstaniem po Twojej stronie szkody.

A już z daleko posuniętej ostrożności, jeśli coś takiego faktycznie może być, to zbieraj papiery na tę ewentualną szkodę - np. kolejne opłaty w obecnym miejscu zamieszkania, których już byś nie ponosiła, gdyby w terminie oddali mieszkanie itp.

Powiem krótko: wow. Wygląda jakby ktoś w pośpiechu wyszedł nie kończąc śniadania :D

Świetna kuchnia, świetne rendery, dzięki opóźnieniom będziesz miała jeszcze bardziej dopracowane projekty, jeśli jeszcze bardziej się w ogóle da :)

Taką baterię, jaką masz na rysunku, przyniósł mi wczoraj kurier :D

Przyszłam zobaczyć co się u Ciebie dzieje, bo przeciez 12 jutro (pamiętalam bo to dzięn po Mi urodzinach) a tu takie nieciekawe wieści, bardzo mi przykro Aniu, rozumiem jakie to może byc wkurzające :(

Za to wizualka kuchni piękna i kuchnia z pewnością tez taka będzie :)

Będzie gigant :lol2:

Urosłam o kilka centymetrów od pochwał!

Przez dwa ostatnie dni siedziałam w pracy 12h. Kolejne dwa dni szykują się takie same :p

Kochana, kuchnia robi niesamowite wrażenie:jawdrop::jawdrop:Świetny jest ten ciąg blatowy na szybkie śniadanka:yes:

A logówka będzie czarna?:wiggle: Bardzo podoba mi si ę spójność kolorystyczna i czerwone akcenty:D

Dziękuję!

Taki był plan, żeby mieć choć kawałek blatu do jedzenia.

Lodówka już jest. Gorenje Simplicity. Moim zdaniem jest piękna i z tej serii będzie piekarnik i mikrofala.

:jawdrop: Narendil pomyliłaś się z powołaniem- profesjonalna stylistka wnętrz z Ciebie, i te wizualki-WOW

Dziękuję! Ale to tylko hobby. Zawodowo to nie dla mnie :)

narendil mam nadzieję, że jakoś sobie dacie radę ze wszystkim mimo tego opóźnienia i że za bardzo nie pokrzyżuje Wam to planów :hug:

Kuchnia wygląda świetnie. Bardzo mi się podoba to zestawienie kolorystyczne. Czerwone dodatki są bardzo odważne, ale idealnie tu pasują :yes:

Jakoś poradzimy. Nie mamy wyjścia.

Czerwień w dodatkach zaczęła się od stojaka na ręczniki papierowe, kupionego zresztą pod wpływem chwili.

I, przyznaję, że bardzo mi się podoba. Aż się sama sobie dziwię :rolleyes:

Łaaaaaa! Ale dałaś do pieca! No po prostu fantastycznie. A już ceramiczne noże na czarnej ścianie - zawodowo.

Ja też się nudziłam w pracy i w związku z tym wysłałam Ci coś na priv ;).

Basiu, :)

Rzuciłam okiem. Fiu fiu! Ja niestety jakoś się ostatnio w pracy nie mam czasu ponudzić :p

Odpiszę, mam nadzieję, jutro!

wizualka dopracowana co perfekcji...super to wygląda...tylko mam pytanie nad blatem to bedą szafi czy jakas inna zabudowa ??

Będą szafki wiszące, a nad nimi zabudowa k-g. Żadnego pustego miejsca.

Tylko uciekły z wizualki, a że render zajmuje koło godziny, to już nie zrobiłam drugiego :rolleyes:

Robi się ujęcie z drugiej strony i tam już są :)

A mikrofala nie mogłaby się znaleźć nad piekarnikiem?

Nie sięgnę :(

Aniu perfekcjonistko! nawet kawusia w tej kuchni stoi:lol2::hug:no i nawet tripp trapa masz :Dpięknie Ci to wyszło! :yes::yes::yes:

Dziękuję! Cała zabawa w wynajdowaniu dodatków :)

Wow kochana, jak Ty znajdujesz czas na dopracowywanie tych wszystkich szczegółów?! :jawdrop:

Nie wiem, bo nie mam czasu :rolleyes:

Ale to jak w tym żydowskiej przypowieści. Nie masz miejsca, kup sobie kozę :lol2:

Tost i słoiczki jeszcze po śniadanku genialne :rotfl:

Fajnie wyszły czarne płytki nad blatem :yes: i takie gładkie przejście w ściankę z piekarnikiem.

I o to właśnie chodziło. Błyszczące czarne płytki, błyszczący piekarnik.

Zarżnę się czyszczeniem :rotfl:

Łał...:jawdrop:

Ale czad:yes:

:hug:

Mnie rozwala talerz z tostem :lol2:

Poczekaj na plasterki pomidorów i ogórka w kolejnym ujęciu ;)

narendil, bardzo współczuję kłopotów z developerem:( Mam nadzieję i trzymam kciuki, że jednak się spręży i szybko zaczniesz się urządzać. :yes: Bo wizualki robisz miodzio. Kuchnia bardzo fajna kolorystycznie i ergonomicznie:yes::D A jaka dopieszczona:D

Dziękuję Madziu!

Komplement spod Twoich palców to wielka radocha!

Aniu,

I ja dołączam do zachwytów nad talentem :). Jeśli nie masz w planach trzymać nad lodówką "stylowych" zasuszonych wiązanek :D, to dołączam do chóru głosów za zabudowaniem wnęki nad lodówką :).

Nie planuję :rolleyes:

Kwestia zabudowy wyjaśni się w kolejnym poście.

Aniu co ja czytam developer sobie w kulki leci :mad::mad::mad: To dziad jeden :mad::mad::mad: :lol2:

A kuchnia :jawdrop::jawdrop: robi niesamowite wrażenie ... cudna będzie :yes::yes:

Maju, :hug:

a kuchnia będzie świetna :) Moje ulubione połączenia kolorów - paleta od bieli do czerni i czerwone akcenty :) Gdzie można dostać taki stojak na ręczniki papierowe?

Dzięki za rady! Niestety z wydatkami nie jest tak różowo. O część na pewno będę walczyć, ale czy ktoś mi zwróci kasę za to, że wynajmę mieszkanie później niż planowałam? Ale łatwo się nie poddam!

Spirea, też pokochałam takie zestawienie! Nie jestem aż tak odważna jak Wy, chociaż stalowe fronty bardzo mi się podobają! Zaglądam do Ciebie czasami i zawsze mi się buzia śmieje!

Gdzie kupić dokłądnie taki stojak jak na wizualce to nie wiem, ale może spodoba Ci się ten, który mam w realu: TYPHOON

i jeszcze mam pytanie laiki w te klocki ...czy taki zwykły człowieczek jest w stanie sam cos takiego wykonać /oczywiście po wielu probach i staraniach/ czy trza miec wiedze tajemną i mega skomplikowane programy :confused:

Oczywiście, że tak :)

Trochę czasu to zajmuje, ale wszystko jest dla ludzi! Do dzieła, ivy :)

Powiem krótko: wow. Wygląda jakby ktoś w pośpiechu wyszedł nie kończąc śniadania :D

Świetna kuchnia, świetne rendery, dzięki opóźnieniom będziesz miała jeszcze bardziej dopracowane projekty, jeśli jeszcze bardziej się w ogóle da :)

Taką baterię, jaką masz na rysunku, przyniósł mi wczoraj kurier :D

I tak to miało wyglądać :) Cieszę się, że mi wyszło.

Jaką dokładnie? Podziel się nazwą!

Przyszłam zobaczyć co się u Ciebie dzieje, bo przeciez 12 jutro (pamiętalam bo to dzięn po Mi urodzinach) a tu takie nieciekawe wieści, bardzo mi przykro Aniu, rozumiem jakie to może byc wkurzające :(

Za to wizualka kuchni piękna i kuchnia z pewnością tez taka będzie :)

Dziękuję Alu!

Ania wiesz co ja bym tylko jedną rzecz zmieniła :) Ten róg (ściana z lodówką i z zabudową ciągłą) z g-k ? Obłożyłabym dokładnie do wysokości szafek wiszących również białą płytą (lakierowaną? taką jak góra szafek). Ewentualnie rozważyła zabudowę do samej góry :)

O to to! O tym samym pomyślałam, tj. o jakimś wyrównaniu obu zabudów.

Ogólnie kuchnia mi się podoba, tylko wyrównałabym zabudowę wysoką z szafkami wiszącymi.

Ja podobnie jak Venuska zabudowałabym do góry przestrzeń nad lodówką i piekarnikiem:p

Aa i podnoszę łapkę za pomysłem Venuski :yes:

Podobnie jak dziewczyny podłączam się do głosowania za zabudową przestrzeni nad lodówką :)

Aniu,

Jeśli nie masz w planach trzymać nad lodówką "stylowych" zasuszonych wiązanek :D, to dołączam do chóru głosów za zabudowaniem wnęki nad lodówką :).

Ja bym bardzo chętnie zabudowała do sufitu.

Wszystko i wszędzie bym zabudowywała :lol2:

Ale jest jeden drobiazg. Nazywa się wentylacja i wygląda tak:

wentylator.jpg

Paskudztwo mi wstawili, prawda :mad:

Nie mam pojęcia, czy można toto zabudować k-g albo wsadzić do szafki.

Wolałam się nie nastawiać i na wizualkach zostało odkryte.

Nad blatem kuchennym będą szafki a nad nimi zabudowa k-g. Nie będzie wolnej przestrzeni :no:

Więc różnicy poziomów nie będzie.

Trochę się zagapiłam przy robieniu wizualek i tejże zabudowy nie ma.

Szafek do sufitu nie zrobię, bo w ramach cięcia kosztów kuchnię zakupimy w IKEA.

Obawiam się, że na początek i fronty w szafkach dolnych będą tymczasowe, a w górnych może ich w ogóle nie będzie :lol2:

A pomysł venuski z obłożeniem zabudowy nad szafkami tym samym materiałem, z którego będą zrobione fronty godny zapamiętania :)

:hug:

Przegłosowana podczas nieobecności :lol2:

Bu ha ha :p

Czy ja w czerwcu mówiłam, że mam sajgon w pracy?

Myliłam się! To było preludium, takie wprawki :mad:

Teraz tak oglądam jeszcze raz te wizualki i nie dość że pociągnęłabym zabudowę do sufitu to jeszcze wyrównała się z tym wystającym klockiem robiąc głębszą zabudowę na ścianie z lodówką. Te 10-15 cm można od strony salonu wykorzystać na butelki do wina or samfyn :)

Chyba nie rozumiem :rolleyes:

Wrzucę jutro plan, to mi narysujesz :hug: Moja wyobraźnia już nie działa :(

Ten klocek to komin. I żeby było ciekawiej, to jego głębokość nie jest równa głębokości szafek stojących. Jeśli chciałabym go wyrównać do tych 60 cm, to musiałabym dość mocno przesunąć w stronę salonu ściankę zasłaniającą lodówkę. A po kilku wizjach lokalnych jakoś się tego pomysłu przestraszyłam.

Przesuwać będę minimalnie, tak żeby we wnęce zmieściła się lodówka i piekarnik.

Mam diabelski plan :)

Szafka pod piekarnikiem (szerokość 60 cm) będzie składała się z dwóch części: użytkowej (szuflady szerokość 40 cm) i nie-do-końca użytkowej (szerokość 20 cm).

Nie wiem, czy dokładnie widać to na wizualkach, ale piekarnik stoi na blacie.

Szafki stojące będą połączone z piekarnikiem taką szafką-atrapą również z blatem.

Czarne płytki na kominie mają zapewnić wizualną ciągłość pomiędzy częścią roboczą a piekarnikiem i oszukać oko. Całość ma wyglądać jakby tego komina i uskoku nie było :lol2:

Czy ktoś mnie zrozumiał?

Jutro postaram się jakieś rysunki bardziej techniczne zrobić :)

Coś podobnego tutaj znalazłam:

http://kuchenne.net/var/resizes/Nowoczesne-meble-kuchenne/Meble%20z%20kominem%20Zabudowa%20komina%20Kuchnia%20w%20bloku%20Piaskowa%20Gora%20Walbrzych.jpg?m=1329678016

Edytowane przez narendil

A pomysł venuski z obłożeniem zabudowy nad szafkami tym samym materiałem, z którego będą zrobione fronty godny zapamiętania :)

Jeśli będziesz miała fronty ikeowe, to weź sobie przy okazji kilka paneli do wykańczania boków szafek, tych najdłuższych - w razie czego zrobisz zaślepki na górze. Są cieńsze od frontów szafkowych, ale wykończone tak samo. Wypróbowałam u siebie ;)

I na dobranoc kolejne ujęcie :)

Nie wiem, czy widać, że na desce leżą plasterki ogórka i pomidora.

Proszę się dokładnie przyjrzeć :lol2:

O to to! Właśnie miałam Cię zmolestować o ujęcie z oknem balkonowym. A ogórka to trzymaj z dala od pomidora - ładnie wyglądają razem tylko na obrazku, ale niekoniecznie służy im wzajemne towarzystwo :). Enzymy i te sprawy...

Widzę, widzę ogórka :lol2: no jak ktoś mógł nie schować do lodówki :mad: :p

Po tej wizualce już łapię o co chodzi z tym kominem. W kwestii wentylacji to na pewno można dać rurę od zabudowy do otworu wentylacyjnego i kratkę założyć na froncie zabudowy, u mnie tak będzie bo ja mam otwór wentylacyjny na suficie i oczywiście w złym miejscu. Może się tylko okazać, że trzeba będzie zamontować wentylator na kratce wentylacyjnej żeby wspomóc ruch powietrza.