hazeleyes1982 14.07.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 yhy:( laptop w naprawie-wiec dopiero next week moge kupic iplusa:/sciskam mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.07.2012 04:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 ivy, ja korzystam ze Sweet Home 3D Jak dla mnie jest prosty, w miarę intuicyjny. Trudne może być na początku wyrysowanie samych pomieszczeń, szczególnie jeśli chcesz od razu cały dom zrobić. A potem to już sama zabawa. Większość modeli wyszukuję w zasobach Google SketchUp. Ale na początku możesz bazować na tym co daje SH. Jeśli Ci podpasuje, to zaczniesz się zagłębiać. Wizualki są straszne tylko na początku. Musisz wyczuć, z której strony najładniej pomieszczenie wygląda, gdzie wstawić oświetlenie, jaką ustawić mu jasność i jaki promień. Ja do większości dochodzę metodą prób i błędów. Spróbuj I w razie czego pytaj. Pomogę Podejrzewam, że nie tylko ja. Ja już sobie obiecałam że jak tylko zwolni nasza wykończeniówka to się za to biorę. Jak piszesz że pomożecie Tylko ja to się niecierpliwię (już wiadomo skąd Oskar tak ma ) i chciałabym już zaraz wszystko wiedzieć, a tu trzeba doczytać, próbować, ćwiczyć Najwyżej jak stracę cierpliwość to przyjadę do Ciebie http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Miłej niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aniu ale się wyrobiłaś w tych wizkach, wszystko będzie dopięte na ostatni guzik świetna kuchnia widziałam ostatnio podobne zestawienie w gazecie tylko właśnie z czarnym lacobelem miesiąc opóźnienia zleci niepostrzeżenie, trzymam kciuki Dzięki, słońce! Wiesz, nic się nie dzieje na żywo, to chociaż sobie wizualki robię A pamiętasz może, co to za gazeta była? Popatrzyłabym, co ściągnęli z kuchni moich marzeń ;P yhy:( laptop w naprawie-wiec dopiero next week moge kupic iplusa:/sciskam mocno. Oj, to tym bardziej jesteś dzielna, że piszesz Kupuj szybko i wracaj do nas! Najwyżej jak stracę cierpliwość to przyjadę do Ciebie http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Jasne! Zapraszam Ale nie sądzę, żebyś traciła cierpliwość. Raz dwa opanujesz program i będziesz trzaskać wizke za wizką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ale mi fajnie Wykopałam moich facetów do lasu z moimi rodzicami. Mam 2-3 godziny spokoju Udanej, słonecznej niedzieli wszystkim życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.07.2012 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aniu dziękuję u nas święci słońce przyjemnego wypoczywania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 15.07.2012 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Wykopałam moich facetów do lasu z moimi rodzicami. Mam 2-3 godziny spokoju OOOOOOOO zazdroszczę Ja się wyrwałam rano ale na bazary po warzywa Korzystaj z ciszy i spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Mam pytanie do posiadaczek piekarników w słupku. Ale bez kawiarek i mikrofalówek nad nim Jak się korzysta z głębokiej szafki zaczynającej się 1,5 m nad podłogą? Nie mam takiej szafki, nie mam gdzie podejrzeć. Co tam trzymacie? Macie półki czy jakieś udogodnienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 15.07.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 fajnie masz sama w domu:) a gazetka to m jak mieszkanie lipiec 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 15.07.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Mam pytanie do posiadaczek piekarników w słupku. Ale bez kawiarek i mikrofalówek nad nim Jak się korzysta z głębokiej szafki zaczynającej się 1,5 m nad podłogą? Nie mam takiej szafki, nie mam gdzie podejrzeć. Co tam trzymacie? Macie półki czy jakieś udogodnienia? Ja co prawda jeszcze nie posiadaczka, ale trapil mnie ten sam problem i wczoraj podgladalam u znajomej. Maja na jednym poziomie w 3 slupkach kawiarke, piekarnik i mikrofalowke. I do tego jeszcze 2 szafki nad zabudowana lodowka i zamrazarka. W jednej szafce zrobili barek - zeby cos wyjac, jest przestawianie wszystkiego i wspinanie sie na chodek. W drugiej trzymaja rzeczy raczej niezbyt czesto uzywane - typu stolnica itp. Ale generalnie wg nich to raczej zmarnowane, ciezkie w uzytku miejsce. Nie maja zadnych systemow. A jak planujesz otwieranie drzwiczek w tej szafce. Zwyczajnie czy do gory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Turlututu, dzięki za informację! Drzwi planuję tradycyjne, być może nawet dzielone na dwa, żeby pasowało do szafek na blatem. Widziałam fajny system Peka Tandem, ale zastanawiam się, czy nadaje się do zamontowania wyżej. http://kuchnie.pl/share/global/Products/upload/1/3395-.jpeg I oczywiście, to byłaby pieść odległej przyszłości Z uwagi na cenę systemu, który pochłonąłby sporą część mojego kuchennego budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.07.2012 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aniu ja pod piekarnikiem mam jakby cargo czyli wysuwana jedna dolna szuflade w której trzymam blachy do pieczenia, mam ich trochę, mam zamiar wstawić jeszcze jedna szufladę wyżej która będzie jakby w środku i będzie można ja wyciągnąc po otwarciu dolnej, to jest system Ikea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Alu, pod piekarnikiem też będę miała szuflady. Mnie bardziej zastanawia, co dać nad piekarnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 15.07.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Narendil, teraz to ja dziekuje za inspiracje. Ja planowalam u siebie otwieranie do gory, ale teraz widze, ze chyba lepiej faktyczbnie tradycyjnie (zaosczedzi mi to troche kaski, bo to jednak 4 szafku u mnie beda) i tez jak sie odkuje wlasnym sumptem to rozwiazanie z PEKI. Wyglada naprawde sensownie. Tylko pewnie trzeba rozwazyc jakie zawiasy, zeby zbyt duzego ciezaru nie bylo na drzwiczkach. Edit: Wlasnie zbieram szczeke z podlogi, bo zobaczylam cene tego cuda Edytowane 15 Lipca 2012 przez Turlututu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 15.07.2012 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aniu im wyżej szuflada, cargo tym bardziej jest to nie wygodne i nie użyteczne moja znajoma ma szuflady wysuwane na wysokości wzroku i strasznie jest niezadowolona bo nie raz się rąbnęła w głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.07.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 ja tez jeszcze nie mam takiej szafki ale z tego co widziałam raczej tam trzyma sie takie mało potrzebne przedmioty ...jedna z moich kolezanek ma tam w szafce dwie półki i jednej z nich ma "sezonowe" blachy z jajkami i mikołajami oraz świąteczną zastawę patery itp z podobnymi motywami- mieszkanie w bloku bez spizarki wiec takie zastosowanie. Mało poręczne ale dwa razy w roku daje rade:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.07.2012 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Alu, pod piekarnikiem też będę miała szuflady. Mnie bardziej zastanawia, co dać nad piekarnikiem No ja mam po prostu szafkę w której trzymam kuchenke mikrofalową a nad nią ksiązki i przpisy kucharskie Tak to jest jak się czyta bez zrozumienia cha cha a w pierwszej klasie tego uczyli, sory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 15.07.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Aniu sama nie mam takiej półki ... ale jak zauważyłam u znajomych lądują tam rzadko używane rzeczy U kuzynki np. jest to miejsce na mało używane szklanki,kieliszki i tym podobne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 15.07.2012 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 (edytowane) Edit: Wlasnie zbieram szczeke z podlogi, bo zobaczylam cene tego cuda Cena zbójecka Grubo ponad tysiąc za kilka kawałków drutu. Ogólnie rozwiązania PEKI są drogie. Ale ten patent wygląda naprawdę sensownie, więc może kiedyś Aniu im wyżej szuflada, cargo tym bardziej jest to nie wygodne i nie użyteczne moja znajoma ma szuflady wysuwane na wysokości wzroku i strasznie jest niezadowolona bo nie raz się rąbnęła w głowę Żadnych szuflad wysoko. To już wiem. Z moim talentem to byłabym częstym gościem na chirurgii Ja w drzwi nie trafiam i o futryny się notorycznie obijam. Ale szukam sposobu, żeby nie grzebać w głębokiej szafce. ja tez jeszcze nie mam takiej szafki ale z tego co widziałam raczej tam trzyma sie takie mało potrzebne przedmioty Dowcip polega na tym, że mam za mało niepotrzebnych przedmiotów na taką szafkę, jaką planuję No ja mam po prostu szafkę w której trzymam kuchenke mikrofalową a nad nią ksiązki i przpisy kucharskie Tak to jest jak się czyta bez zrozumienia cha cha a w pierwszej klasie tego uczyli, sory Alu, Pytanie raczej z tych nietypowych Mikrofalówki nad piekarnik nie wstawię, bo będzie za wysoko. 90 cm szafek stojących + 60 cm piekarnika to daje mi mikrofalę na wysokości oczu. Komfort użytkowania raczej kiepski Edytowane 15 Lipca 2012 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 15.07.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Dowcip polega na tym, że mam za mało niepotrzebnych przedmiotów na taką szafkę, jaką planuję zawsze się znajdzie coś co tam można bedzie upchnąć..lepiej wiecej niz mniej miejsca:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 16.07.2012 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Aniu jednak przy waszych wymiarach nie da się wcisnąć tego o czym myślałam, czyli jest dobrze - przemyślałaś wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts