Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

ale dobrze trafiłam, o te kinkiety ps chciałam spytać, obmacał je ktoś, do sypialni na dwie strony łóżka mi potrzebne "dadzą radę"?

Mam nadzieję, że dadzą radę, bo ja w tym samym celu chcę je zakupić.

Muszę ruszyć tyłek i się przejechać.

I tak kilka rzeczy należy na czas wykończeniówki zakupić.

No kurna, chyba komuś się na urlopy zachciało pojechać i robota dwa miesiące leżała. Kredytowiec poczeka eniłejs....... Do odbiorów to jakaś kolejka jest, zapisy, czy po numerach jadą? :)

Aniu, są dwie kwestie. Raz, że się opier..li, bo budynek miał być gotowy na koniec kwietnia, a kolejne dwa miesiące chcieli przeznaczyć na sprawy administracyjne. A dwa, ponoć znaleźli tyle baboli, że głowa mała.

Wiecie, że mam zniszczone okno tarasowe? Znaczy, mam nadzieję, że miałam, bo już wymienione.

Odbiory w kolejności numerów mieszkań. Chyba, że coś się zmieniło :mad:

Jeśli zostanie po staremu, to ja jestem w pierwszym tygodniu :lol2:

A co u Was? Wpuścili Was w końcu do środka?

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

model "podobny" do koziol Orion planuje u swojego młodszego chłopaka, tyle, ze z Ikei, ale ta ikeowska ma chyba ledy

Ciekawe jak ta Ikeowska świeci? Bo też wygląda ładnie.

Wiesz, i tak planuję żarówki ledowe wkręcać.

czaje sie od dłuzszego czasu na lampe na wysiegniku.... w rozsadnej cenie ;)

widze, ze masz Muchę :) czy ona faktycznie jest wielka?

powiedz mi czy ten wysiegnik jest jakos regulowany? czy można np. trochę go "skrócic", to jest jakis teleskop? czy faktycznie ramię może miec tylko te 120 cm?

Co do wysokosci oprawy to podejrzewam że da sie regulowac wyzej czy nizej ale czy długośc tego ramienia tez?

Kurczę, toś mi ćwieka zabiła :rolleyes: Aktualnie są na przechowaniu u moich rodziców, a nie mam żadnego zdjęcia.

To co wiem na 100%, to to, że porusza się w jednej płaszczyźnie, jak wahadło zegara.

Pałąk jest raczej teleskopowy, bo u mnie wisiała równolegle do sufitu (mam za wysokiego męża i w złych miejscach wyjście na lampy :p) i nie było to 120 cm.

A klosz dość spory mi się wydaje.

Będę dzisiaj albo jutro u rodziców, to odświeżę sobie pamięć i pstryknę Ci kilka fotek.

Powiem tak, lampa mi się bardzo podoba i nie żałuję, że ją kupiłam :)

Kinkietu do pokoju dziennego jeszcze bym poszukała, mnie się widzi najbardziej Korytko ;)

Mówisz? Hmm :rolleyes:

Korytko ma tą zaletę, że maluje się je na kolor ściany i znika.

Światło u Jakuba jest po prostu fantastyczne :) kinkietu kolorowego bym już nie dawała ...pierwsze dwie propozycje są bardzo bardzo :)

Dzięki! Chyba tak zrobię.

I tak będzie miał pstrokato.

W sypialni Koziola albo Azzardo Edison ...a kinkietów jeszcze szukaj :) ...ale pomogłam co ;)

Pomogłaś :lol2:

Pomacam na żywo te PS. Na zdjęciach je kocham!

Świetna! Ale ja już nie mam na nic miejsca!

Uwierzycie? Jeszcze nie zaczęłam, a już się nie mieszczę.

Od dwóch dni biję się z myślami, czy kupić stojak do łazienki :p

Olu, masz bardzo dobre skojarzenia :hug:

Aniu - ja właśnie będę oddawała ten czerwony kinkiet PS (mam nadzieję że termin zwrotu jeszcze nie minął;))

Wygląda ok ale

1. Te ramiona są straaasznie długie - w sumie mają chyba z metr! Chciałam długie ale bez przesady :)

2. Żaróweczka jest niewymienialna - czyli lampa jednorazowego użytku

3. Nie zwróciłam wcześniej uwagi, ale podłącza się go do kontaktu, czyli ten kabelek nieestetycznie zwisa (a ja mam wyjście zrobione pod zwykły kinkiet)

Aniu - ja właśnie będę oddawała ten czerwony kinkiet PS (mam nadzieję że termin zwrotu jeszcze nie minął;))

Wygląda ok ale

1. Te ramiona są straaasznie długie - w sumie mają chyba z metr! Chciałam długie ale bez przesady :)

2. Żaróweczka jest niewymienialna - czyli lampa jednorazowego użytku

3. Nie zwróciłam wcześniej uwagi, ale podłącza się go do kontaktu, czyli ten kabelek nieestetycznie zwisa (a ja mam wyjście zrobione pod zwykły kinkiet)

Żartujesz???

To że długie ramiona i dyndający kabel, to wiem.

Ale niewymienialna żarówka? To już skandal :mad:

Się zbulwersowałam.

zazdroszczę Ci że juz masz prawie wszystkie lampki wybrane, u mnie nadal mętlik i gołe żarówy:rolleyes:

vesi, co z tego, że tyle lamp wybranych, jak z braku funduszy będą żarówki :rotfl:

Ale ja muszę się czymś zająć do momentu odbioru kluczy. Muszę, bo się uduszę ;)

Ciekawe jak ta Ikeowska świeci? Bo też wygląda ładnie.

Wiesz, i tak planuję żarówki ledowe wkręcać.

Kurczę, toś mi ćwieka zabiła :rolleyes: Aktualnie są na przechowaniu u moich rodziców, a nie mam żadnego zdjęcia.

To co wiem na 100%, to to, że porusza się w jednej płaszczyźnie, jak wahadło zegara.

Pałąk jest raczej teleskopowy, bo u mnie wisiała równolegle do sufitu (mam za wysokiego męża i w złych miejscach wyjście na lampy :p) i nie było to 120 cm.

A klosz dość spory mi się wydaje.

Będę dzisiaj albo jutro u rodziców, to odświeżę sobie pamięć i pstryknę Ci kilka fotek.

Powiem tak, lampa mi się bardzo podoba i nie żałuję, że ją kupiłam :)

fotka zrobiona w ikei

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169064-2_Dwa-poziomy-Pepe&p=5477905&viewfull=1#post5477905

piszac o Musze;) lejesz miód na me serce :rolleyes:

czekam zatem na fotki z niecierpliwością :D

pepe, fajnie świeci. Ciekawe czy też jest jednorazowa, tak jak kinkiety?

Rzuciłam okiem u Ciebie, sporo zakupów widzę :)

Wieczorkiem zajrzę na dłużej.

Natalio, ale Ci faaajnie! Już masz klucze :)

Czy Mucha jest droga?

Hmm, 400 zł to jeszcze nie tak dużo, szczególnie jak się patrzy na ceny innych lamp na wysięgnikach.

Ale wiadomo, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Ja już swoje szczęśliwie mam od dwóch lat :)

pepe, fajnie świeci. Ciekawe czy też jest jednorazowa, tak jak kinkiety?

na stonie pisza:

Wbudowana żarówka LED.

Produkt można uzupełnić innymi lampami z tej samej serii.

Jasny kolor; ciepła biel (Kelvin 2700).

Żywotność LED - około 20 tys. godzin.

Zużycie energii: 7,0W

to pewnie jednorazówka :(

Ależ czaderskie pudła!!!!!! Gdzieś je wyszperała przyznaj się tu na ten tychmiast! :D

Aniu, a TUTAJ.

Były niedawno na Westwingu w tej samej cenie, opisane oczywiście jako promocja :p

Poszperałam i znalazłam w normalnym sklepie. Z o wiele krótszym terminem dostawy.

Zamówione w niedzielę, w poniedziałek opłacone, w środę były już u mnie :)

a Mucha wisi gdzies u Ciebie ??

Ivy, obecnie już nie wisi.

Ale i tak nie byłoby za wiele widać, bo z racji wzrostu małżonka i przemeblowania jakiś czas temu wisiały tak, że traciły swój urok.

Znam zdjęcia mieszkania, gdzie wiszą: KLIK

Ja swoje kupiłam po obejrzeniu tych właśnie zdjęć ;) Praktycznie w ciemno, ale, jak to mówią, miłość jest ślepa :rolleyes:

Ivy, dostałam wczoraj maila od muratora, że pisałaś priva, ale skrzynkę miałam pełną :rolleyes:

to pewnie jednorazówka :(

Uważam to za przegięcie.

Będę musiała się temu przyjrzeć przy okazji wizyty.

Ciekawa też jestem jak z ich żarówkami led? Ceny mają całkiem przyzwoite.

Ja swoje kupiłam po obejrzeniu tych właśnie zdjęć ;) Praktycznie w ciemno, ale, jak to mówią, miłość jest ślepa :rolleyes:

Ivy, dostałam wczoraj maila od muratora, że pisałaś priva, ale skrzynkę miałam pełną :rolleyes:

u mnie tez zaczyna ślepnąć...nie mam jeszcze wnetrz a lampa już jest :rolleyes:

maila postaram sie odtworzyc bo podesłałam link do aukcji...i nie mogę jej teraz odszukać w pracy :mad:

A co u Was? Wpuścili Was w końcu do środka?

Nie.:mad::mad::mad:

Na razie obiecują, że zrobią odbiór w październiku. Ale nawet jak się nie przyczepimy do niczego, to i tak kljucze w grudniu. Tyle, że na swoje pokoje wejdę....

ech......

Ale biorę się w łykend za zrozumienie sh, bo to czas najwyższy zacząć konkretnie planować...