Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie.:mad::mad::mad:

Wrrrr :mad:

Na razie obiecują, że zrobią odbiór w październiku. Ale nawet jak się nie przyczepimy do niczego, to i tak kljucze w grudniu. Tyle, że na swoje pokoje wejdę....

A dlaczegóż tak?

Odbiór to odbiór!

Ale biorę się w łykend za zrozumienie sh, bo to czas najwyższy zacząć konkretnie planować...

Powodzenia!

Jakby co, pytaj :)

Ania, a widziałaś jak wygląda grafitowa mucha? Ja też na suficie chcę 2 zwisy, a przy stoliku jadalnianym kinkiet. I nie wiem czy kupić 2 białe muchy i czarny kinkiet, czy 1 białą, 2 grafitową i jakiś kinkiet?:rolleyes:

Natalio, grafitową? Czyżby jakaś nowość?

Ja znam dwie: moją białą i taką, jakby to powiedzieć, stalową.

I ta stalowa mi się średnio widziała w roli lampy sufitowej.

Jak miska :p

I chyba bym nie mieszała, tylko wzięła 2 białe muchy i kinkiet. Niekoniecznie czarny.

Super są te klockowe pudełka, szkoda że moje dzieciaki już wyrastają z zabawek,

przy przeprowadzce, to już tylko lego poszło z mieszkania do domu, ale na takie pudełka są jednak za duzi ;)

Aniu to kiedy w końcu klucze dostaniesz? bo ostatni termin jaki pamiętam to było coś na początku sierpnia :???:

Super są te klockowe pudełka, szkoda że moje dzieciaki już wyrastają z zabawek,

przy przeprowadzce, to już tylko lego poszło z mieszkania do domu, ale na takie pudełka są jednak za duzi ;)

vesi, po cichu się przyznam, że takie pudełka to i sobie bym kupiła.

Ale ja to maniaczką klocków lego byłam.

Aniu to kiedy w końcu klucze dostaniesz? bo ostatni termin jaki pamiętam to było coś na początku sierpnia :???:

Na początku sierpnia dowiedziałam się, że będą pod koniec sierpnia. Może...

Aniu pozdrowienia z Gdyni zostawiam i nawet nie wiesz jak podabaja mi się pudełka Jakubowe, jak ja mu zazdroszczę:)

Maniaczka klocków lego, mamy ich całe mnóstwo nie zmieściłyby sie w tych pudełkach, ale nie umiem sie ich pozbyć :)

Alu, to sobie kup :)

Ja też uwielbiałam klocki! I bardzie się cieszę, że Jakub do nich dorósł. Budujemy razem :yes:

tak, o tej samej lampie mówimy, w jednym ze sklepów nazywała się mucha grafitowa ;) masz rację z tym niemieszaniem

nie masz urlopu?

Tak jak pisałam, zdecydowanie wolę białą.

Urlop mam, na papierku :(

Cóż, robota sama się nie chce wykonać, więc zasuwam z uczepionym mnie Jakubem :p

Dzień dobry :) Już jestem na bieżąco ;)

Alllle masz kolekcję lamp :rolleyes: podobna do Azzardo Edison wisi u mojej cioci w salonie :) oryginał z lat 80 chyba :)

Hej hej, Two!

Ależ cioci faaajnie!

Ania - juz jestem :)

Zapisuje w ulubionych pudła na zabawki i lampę muchę bo w salonie papierowy klosz rządzi ;)

Pinacoladko, już do Ciebie pędzę! Mam nadzieję, że coś z siebie wyduszę ;)

Częstuj się i pudełkami, i muchami :rotfl:

Hej Aniu, co słychać?:hug: Klocuchy super, pewnie się synuś ucieszył?:wiggle:

Coś nowego w sprawie lamp?:popcorn:

Aga, Jakub zachwycony. Sam wybierał kolory :yes:

Ale będzie miał pstrokato w pokoju!

W sprawie lamp nic nowego, ale mam do Was kolejne pytanie :rolleyes:

Moje drogie kuleżanki!

Lampy w większości odhaczone, zatem czas na kolejny odcinek tasiemca :p

Uświadomiłam sobie, że temat podłóg potraktowałam po macoszemu. Wybrałam panele, zdecydowałam się na wykładzinę u Jakuba i w pokoju środkowym. A reszta?

Zatem, dzisiejszy odcinek sponsorują kafle podłogowe, terakota, gres, czy jak która woli :)

Co macie na podłogach?

Co się sprawdza?

Znaczy, nie widać brudu po pięciu minutach od umycia.

I co mój mąż jest w stanie umyć ;)

I chyba najlepiej w szarościach :rolleyes:

Dla przypomnienia, gdybyście zapomniały co było kilkaset odcinków wcześniej :rotfl:

W części dziennej panele Dąb Loft Egger

panele_egger_dab_loft_bialy2.jpg

W kuchni docelowo meble białe i szare, w połysku: Ikea Abstrakt, czarny zlewozmywak, czarne AGD, ciemny blat (czarny? szary?)

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/faktum-szaf-stj-d-zlewu-z-szuf--fronty__0101776_PE245690_S4.JPG

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/faktum-szafka-sc--drzwi__29944_PE117709_S4.jpg

W łazience białe kafle, białe i ciemnoszare ściany, ciemnoszary grzejnik, meble szare w połysku.

http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/godmorgon-szafka-pod-umywalke-z--szufladami__0116166_PE270308_S4.JPG

W wuceciku na 99% będą ściany betonowe (podpatrzone u pinacoladki :))

Coś takiego:

http://images01.olx.pl/ui/11/82/89/1309199405_221097389_1-Zdjecia--BETON-ARCHITEKTONICZNY-INDUSTRIALNY-DEKORACYJNY.jpg

Jakieś pomysły?

Producenci, serie i real photo mile widziane :hug:

Aniu, jak ja sie ciesze ze wybór płytek mam już za sobą, nie wiem czy pomogę ale do paneli pasowałby beżowy gres, a do reszty jasnoszary

i jeśli taki na którym nie widać bardzo plam i brudu to chyba lappato: klik

u mnie sprawdza sie gres Zirconio Medas, łatwo sie zmywa, ale jest bardzo kruchy i już w wielu miejscach płytki są odpryśnięte.