Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

A ja powrócę do wykładzin - podaj mi 3 powody, dla których warto je kłaść ;) W naszych alergicznych czasach ?!

A kafle hm... te co Magda 34 położyła na podłodze w kuchni, bardzo pasowały by u ciebie:

http://www.nordceram.de/dateien/katalog/2011_Katalog_NC_Shift.pdf są takie beżowo-szare, do twojej podłogi Loft Egger będą idealne

http://www.banyo.pl/data/gfx/pictures/large/1/7/1971_1.jpg

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu ja Ci polecam dobrej jakości gres, który łatwo nie odpryskuje jak coś upadnie.

Ja akurat mam włoski gres Novabell- seria Terra di Siena, ale szarości w tej serii nie było, jakość rewelacja. Już mnóstwo ciężkich rzeczy upadło na podłogę i śladów brak.:rolleyes: Mogę Ci polecić jeszcze świetny gres niemiecki firmy Nord Ceram- jest tam cale mnóstwo szarości i mają go dwie osoby w mojej rodzinie- są zachwyceni jakością, łatwością mycia i ceną. Serie są różne, w zależności od kolorów- jakość ta sama. Są dwie wielkości 60x60 i 30 x60. Najlepiej jeżeli znajdziesz go gdzieś w sobie okolicy i sobie obejrzysz. Poglądowo wygląda tak

http://www.banyo.pl/firm-pol-1285067246-Nord-Ceram.html

I strona producenta

http://www.nordceram.de/flash_eng/start.html

Dzięki! W wolnej chwili pogrzebię w necie i popatrzę co mi tam podrzuciłyście :)

I to co dla mnie najważniejsze, to opinie o użytkowaniu.

Nie ma to, jak ktoś realny przejedzie mopem po rozlanym soku porzeczkowym z wczorajszego dnia :lol2:

Z tym na żywo to u mnie bieda. Zwiedziłam większość sklepów i wszędzie to samo czyli nic :sick:

A w necie każą kupić całą paczkę. czemu nikt nie sprzedaje na sztuki?

A jaką macie opinię o gresach Villeroy und Boch?

Ale za to w międzyczasie zmieniła mi się koncepcja na szafkę łazienkową :lol2: Muszę to przetrawić.

A ja powrócę do wykładzin - podaj mi 3 powody, dla których warto je kłaść ;) W naszych alergicznych czasach ?!

Hmmm :rolleyes:

Bo miękko w stopy i tyłek.

Bo dywany u mnie wiecznie miały pozaginane rogi (mam talent po prostu).

Bo w dzieciństwie pod dywany chowałam zdecydowanie za dużo rzeczy i jakoś źle wspominam moment, kiedy mama je tam znajdowała ;)

Bo mamy teraz u Jakuba i zarówno mąż, jak i Jakub stwierdzili, że chcą.

Bo pomimo posiadania alergika jestem przeciwniczką sterylności.

Aniu - zapraszam do mnie do zobaczenia płytek w kuchni.

Ja mam białego Abstrakta meble i do tego szare "doły" - jak dla mnie bardzo ładnie zgrywają się z płytkami: Nova Gala OR 13 ciemny szary, są też nieco jaśniejsze OR 12. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178374-Szarak-pod-lasem/page61

A w łazience też szarości - z czasów przedprzeprowadzkowych: Paradyż Taranto Grys mat http://forum.muratordom.pl/showthread.php?178374-Szarak-pod-lasem/page57

Polecam jedne i drugie płytki. Choć kuchenne bardziej bo na nich to zupełnie nic nie widać ;) A myję wszystko samą wodą ;)

Hmmm :rolleyes:

Bo miękko w stopy i tyłek.

Bo dywany u mnie wiecznie miały pozaginane rogi (mam talent po prostu).

Bo w dzieciństwie pod dywany chowałam zdecydowanie za dużo rzeczy i jakoś źle wspominam moment, kiedy mama je tam znajdowała ;)

Bo mamy teraz u Jakuba i zarówno mąż, jak i Jakub stwierdzili, że chcą.

Bo pomimo posiadania alergika jestem przeciwniczką sterylności.

A, no to tylko wykładzina:rotfl:

A tak na serio co ma sterylność do siedliska kurzu jakim jest wykładzina? Trzyma zapachy, trudniej się ją odkurza i czyści. Nie lepiej panel i dywanik?

A, no to tylko wykładzina:rotfl:

A tak na serio co ma sterylność do siedliska kurzu jakim jest wykładzina? Trzyma zapachy, trudniej się ją odkurza i czyści. Nie lepiej panel i dywanik?

Przeca pisała, że ma talent :rotfl:

------------------------------------------------

Aniu - zrobiłam dochodzenie w sprawie zarówek ledowych i to co mam w kuchni to OSRAM :) oj :eek: zabrzmiało jakbym srała po blatach :rotfl: :sick:

Ja z szarości mam Cementyt Gray z Valdiceramica

Natalio, może źle się wyraziłam z tą sterylnością :rolleyes: Chodziło o mi o nieusuwanie potencjalnych zagrożeń i alergenów.

Wiesz, mam znajome, które nic na podłogi nie położyły, zmywają je 3-4 razy dziennie - tak na wszelki wypadek. Bo a nuż jakiś roztocz się trafi :p

A moje dziecko czołgało się, raczkowało po podłodze odkurzanej raz dziennie, mytej w razie potrzeby. Jasne, gdyby się okazało, że ma alergię na kurz, to wykładzina wyleciałaby szybciej niż się pojawiła. Kot pewnie też :(

Miałam w życiu dywany, mam wykładzinę. Drastycznych różnic w utrzymaniu czystości nie zauważyłam :) Poza tym, że te $%#% dywaniki się wiecznie odwijały :p

Jak się znudzi, to wymienimy.

Ale dzięki za troskę :hug:

Aniu - zrobiłam dochodzenie w sprawie zarówek ledowych i to co mam w kuchni to OSRAM :) oj :eek: zabrzmiało jakbym srała po blatach :rotfl: :sick:

Przynajmniej nie będę miała problemów z zapamiętaniem marki :rotfl:

Jako dziecko miałam wykładzinę w swoim pokoju, to były czasy :rolleyes: fajnie wgniatało się w nią plastelinę a bratowa z bratem podpalili ją któregoś roku podczas wigilii :lol: mieliśmy po 10 lat a wykładzina była czerwona :cool: potem mama wymyśliła dywaniki na których ślizgaliśmy się po panelach jak na snowbordzie :lol2:

a ja przez 20 lat mieszkałam z wykładzinami...mam do nich taka awersję , że u mnie ani wykładzin ani dywanów...jedynie dywaniki w łazienkach i pralni:lol2:

U mnie też Anetko, a nawet w łazienkach brak:lol2: Nienawidzę dywanów ani wykładzin. :sick: Ale każdy ma jak lubi i to ważne.

Aniu gdzie się podziewasz?:(