narendil 07.11.2011 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 A może taką słuchawkę sobie wstawię? Od razu wprowadziłabym kolor do łazienki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 07.11.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Narendil no jeżeli już ta ścianka musi być, a w przy okolicznościach które opisałaś chyba jednak musi, to ja jakoś do cegiełki na całości miłością nie pałam - ale ja się mogę nie znać. Ja lubię jak łazienki są czyste, przejrzyste czyli np całe białe i taka ścianka jest np w mozaikowe kwiaty lub serca - ale to drogi biznes niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 07.11.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Narendil... ja też blondynka.. i wiem, ze podtynkowe pod tynkiem... A natynkowe na... I koniec... Ale na rozum blondynki jak się coś schrzani to podtynkową trzeba by było kuć... chyba nie ma innej opcji.... Więc ja chyba wybiorę natynkową. Przecież baterie choćby w zlewie co jakiś czas się wymienia, bo je trafia szlag... W blokach baterie i wannową i umywalkową też wymienialiśmy, i nie powiem na ówczesne czasy kupowaliśmy drogą... później już tylko tanią, bo i tak wytrzymywała może ciut krócej niż ta droga, ale zal chociaż nie było wyrzucić... Tak teraz kupiłam w domu baterię do zlewu taniutką z Krakowa , i myję garnki, nalewam wody do dzbanka, - nalewam... A jak szlag trafi, to mnie nie Natomiast w WC i w Łazience mam Grohe i Hansa Grohe i są super.... W łazience są mocne, solidne, takie konkretne.... w wc delikatniejsze.... ale i nie były tanie.... A te do prysznica deszczownice... ( ciekawe kto to wymyślił... ) nie mam pojęcia jakie są.... doktoryzować się będę za.... nie wiem kiedy...., bo na drugą łazienkę jak na szybko podliczyłam , że ze 30 potrzebuje, to ja jeszcze poczekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 07.11.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 narendil, ja tez na tym etapie, wiec sie przylacze do Twoich rozterek:) Nic nie wiem o podlaczeniu do pradu przy bateriach podtynkowych ale w tym tyg mam dwoch hydraulikow (do swojej dyspozycji;)), wiec napisz, co chcialabys wiedziec-moge podpytac:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 07.11.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Gdzie ja byłam kiedy tu dyskusja wrzała otóż słów kilka: sama myślałam dość intensywnie nad zasłonką ale to nie był dobry pomysł ...teraz moje chłopaki (3 i 7) są myte pod prysznicem i nie wyobrażam sobie tego procederu z zasłonką ...zwłaszcza, że 7 latek kąpie się sam a więc zasłonkom mówimy beeeee..... ja głosuję za ścianką szklaną ...u nas prysznic składa się z 3 ścian i drzwi o szerokości 120 cm (Koło koszt 1000 zł) wiem, że można kupić zestaw ze ścianką boczną i chyba nie jest oszałamiająco droższy ...czy to już poza Waszym budżetem? brodzik głęboki = katastrofa ...mówię tylko o moim doświadczeniu ...miałam taki u teściów właśnie ze względu na dziecko ...a z dzieckiem to było tak ...najpierw starczała wanienka a potem ja się męczyłam w brodziku (strasznie nie lubiłam do niego wchodzić ze względu na tę wysokość) a będąc częstym gościem u moich rodziców (gdzie prysznic miał brodzik płaski) korzystałam z malutkiego dmuchanego baseniku wstawionego we wnętrzu prysznica ...i o wiele bardziej wolałam to drugie rozwiązanie o montażu baterii podtynkowych http://forum.muratordom.pl/showthread.php?131280-Bateria-podtynkowa-monta%C5%BC uff skończyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 witam i ja ciekawie sie zapowiada a jako że u siebie juz prawie skonczyłam....to cupnę w kąciku i będę się przyglądać czasem coś wtrącę.....np. to że głębokie brodziki są niefajne, zasłonki też...jestem za szklaną szybą i niezbyt wysokim brodzikiem u mnie aktualnie w zadnym z pryszniców nie ma brodzika i to jest boskie, jeden do tego jest otwarty (bez drzwi) i jest uwielbiany przez wszystkich łącznie z moją 3-latką która nosi tam zabawki i sie pluska (kabina ma 140x85cm) więc moim zdaniem - lepsza chyba wanienka ze stojakiem na chwilę....dziecko szybko wyrasta a brodzik zostanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.11.2011 05:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Lasche, dziękuję za uwagi odnośnie brodzika. Nie ma to jak opinia doświadczonej matki Zasłonka byłaby i tak rozwiązaniem tymczasowym. Docelowo mają być drzwi. Tylko budżet na początek jest jaki jest. queene, witaj posiadaczko pięknej czarno-białej łazienki Powiedz mi, jak się twoja trzylatka pluska? Widzę, że nie masz tam brodzika? Jakub mi już dawno wyrósł z wanienki. A czasem naprawdę trzeba go odmoczyć I jeszcze jedno pytanko, jeśli można. Jaki masz prysznicowy w czarno-białej łazience? Wygląda fajnie kwadratowo Oj, namieszałyście mi w głowie A już byłam na 99% zdecydowana na ten głęboki brodzik... Wiecie, i ja się naprawdę boję takiej sporej tafli szkła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.11.2011 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 No i jak to jest z tymi bateriami podtynkowymi? Lasche, tego linka znam. Tylko mi te określenia typu ibox niewiele mówią. Wyczytałam, że trzeba się wkuwać w ścianę na rurki i jakieś puszki. Nawet do 12 cm, w zależności od firmy. Ściana, na której miałby zawisnąć prysznic to cienka ścianka zasłaniająca piony. 12cm to ona raczej nie ma, oj nie Podobno taką decyzję należy podjąć na etapie stawiania ścian. Prawda to? Więc chyba zostaje natynkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 08.11.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 narendil, podtrzymuje co napisalam wczesniej-popytam moich hydraulikow w tym tyg;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.11.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Hazel, dziękuję Wypytaj się dokładnie co i jak. Myślałam, że Ci odpisałam. Wygląda na to, że tylko o tym myślałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.11.2011 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ja akurat wolę natynkowe, w razie czego odbywa się bez kucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 08.11.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Moi rodzice mają wysoki brodzik z siedziskiem narożnym - z myślą, że jak będą starzy, to będzie można usiąść, nalać wody, opłukać się. Nikt nigdy nie siadał, a głęboki brodzik przydaje się tylko w lecie do opłukania owoców. A narożne siedzisko ogranicza miejsce w kabinie. Ja u siebie w mieszkaniu mam niski brodzik - wygodniej się wchodzi, wygląda ładniej. Podsumowując - jestem za niskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.11.2011 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Taki komplet drzwi szklane z koła + ścianka boczna można dostać na allegro za ok.1200zł jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.11.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 queene, witaj posiadaczko pięknej czarno-białej łazienki Powiedz mi, jak się twoja trzylatka pluska? Widzę, że nie masz tam brodzika? Jakub mi już dawno wyrósł z wanienki. A czasem naprawdę trzeba go odmoczyć I jeszcze jedno pytanko, jeśli można. Jaki masz prysznicowy w czarno-białej łazience? Wygląda fajnie kwadratowo puszczam jej wode z prysznica i ona sie bawi na stojąco, czasem sobie kucnie...i tak ze 4-5 minut sobie stoi i sie bawi, jakbym chciała wannę zapełnić to dużo wiecej wody by mi zeszło a tak sie pluska i ma frajde, nawet woli prysznic od wanny a jak raz nam piec zgasł i nie było ciepłej wody to zagrzałam jej wode w garnku i wykąpałam w misce na pranie też był fun a prysznic - to Tres Cuadro tafla szkła jest zupełnie bezpieczna pod warunkiem ze jest ze szkła bezpiecznego oczywiscie, u mnie był problem taki że mała i pies nie zauważali na początku tej tafli i zatrzymywali sie z nosem na szybie, dlatego musiałąm chwilowo cos na nią nakleic, moja ma szer. 1.10 m i wys. 2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.11.2011 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 queene, dzięki. Tak właśnie obstawiałam, że to TRES. pysiaczek, a gdzieś Ty takie tanie drzwi i ściankę wypatrzyła? Ja same drzwi widuję po 1000zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 08.11.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 queene, jestes zadowolona z baterii Tres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.11.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 tak, świenie wygląda i dobrze działa, jedyny problem to taki ze u mnie jest dość niskie ciśnienie wody i woda z prysznica leci jak z deszczownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 08.11.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.11.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 narendil tu masz linka do przykładowych drzwi wnękowych http://allegro.pl/kolo-drzwi-wnekowe-pivot-geo6-gdrp80-geo-6-80-i1908900717.html Do tego można dokupić tą ściankę boczną za mniej więcej taką samą cenę. Jest to w chromowanej ramie, więc nie wiem czy Ci będzie pasować Całe przeszklenia na pewno są droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.11.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Ano właśnie. Ta rama na żywo jest ogromna I w sumie, to już chyba wolę pełną ściankę niż taką kratę. Ale dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts