Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

no jak to jak? kosiarką ! Kosiarke trza kupić ze składana rączką i wsuwać pod łóżko w sypialni :rotfl:

Obawiam się, że miejsce pod łóżkiem dla krasnoludków już zostało zagospodarowane :p

o widzę że niektórym to się w doopach poprzewracało - kosiarka ? a co z poczciwą kozą lub nawet kosą ? ;)

Kosa to może nie, ale koza godna rozważenia :rotfl:

Podrzucę im tą ideę!

no trzymanie kosy pod łóżkiem w sytuacji konfliktu i takiej małej powierzchni mieszkania.... wyobraźnia mi się włączyła:P

Tym bardziej, że z nas dwóch to moja siostra ma bardziej włoski charakterek. Oj, ciężkie są moje wspomnienia z dzieciństwa...

Jej partner też niczego sobie.

Zostańmy zatem przy kozie :)

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a pan Janek to na pewno jest rzeczywisty bo to nie możliwe, ze istnieje fachowiec, który tak rwie się do pracy ;)

Najprawdziwszy na świecie!

Już wiecie, dlaczego się martwiłam, że mi gdzieś zwieje?

A sprawdzałaś te czarne Ospel Sonata? http://emotikona.pl/emotikony/pic/07icon_smile4.gif Dostępne w Leroyach i Castoramach.

Aniu, w mojej Castoramie nie ma. Na razie tylko na stronie LM widziałam.

Ale im się przyjrzę dokładnie przy najbliższej wizycie.

a ogólnie teraz plany to w ogóle dziwne są. Moi rodzice mają stare mieszkanie 48m2 i... 3 pokoje! oddzielna kuchnia i łazienka. Wszystk ooczywiście małe dość, ale mega ustawne (pod warunkiem brania pod uwagę krzywych ścian, ale to już inna bajka), a teraz masz 60m2 i ni jak się tego 3 zazwyczaj nie da wstawić, nawet malutkiego:( a ceny mieszkań nie rozpieszczają. Młode małżeństwa z dzieciaczkiem mogą sobie pomarzyć o własnym kątku do spania:(

Coś w tym niestety jest.

A propos krzywych ścian :rolleyes:

W mieszkaniu rodziców miałam na ścianie taki jakby garb, który uniemożliwiał umieszczenie tam czegokolwiek poza gustowną makatką :p

Z pierwszego wynajmowanego z mężem mieszkania wyprowadziliśmy błyskawicznie, gdy się okazało, że zakupiony materac się nie mieści w małym pokoju. Różnica w szerokości na dwóch metrach wynosiła kilkanaście centymetrów.

o widzę że niektórym to się w doopach poprzewracało - kosiarka ? a co z poczciwą kozą lub nawet kosą ? ;)

długo myślałam co koza ma wspólnego z trawa na tarasie :rotfl: Coby nie wyjść na całkowita blądi wytłumaczę sie tym, że brałam udział w dyskusji u Basi na temat kominków tudzież kóz :lol2:

Aga gdzie ? U was w Kielcach ??

Aga, normalnie poczułam się jak w innym Matrixie :p

Dzisiaj musi być czwartek, bo do piątku muszę skończyć artykuł i ten dzień jest mi wręcz niezbędny do przeżycia.

Uffff, czyli nie tylko na Podlasiu mamy czwartek?

Ło matko :o

Już gorzej niż źle ze mną i moją pamięcią http://emoty.blox.pl/resource/fool.gif

Także wróć, jeszcze raz :lol:

Mam nadzieję że Twój tekst skończony na czas :)

Życzę owocnego dnia i sprawnej windy

Buziaki :hug:

długo myślałam co koza ma wspólnego z trawa na tarasie :rotfl: Coby nie wyjść na całkowita blądi wytłumaczę sie tym, że brałam udział w dyskusji u Basi na temat kominków tudzież kóz :lol2:

ja też koze skojarzyłam pierwotnie z piecykiem wolnostojacym :) .

Ale ta trawa mnie zaintrygowała ... co jest pod tym tarasem ? Czy oby dobrze jest on zaizolowany ?? Jakoś nie mam zaufania do developerki.

Ale ta trawa mnie zaintrygowała ... co jest pod tym tarasem ? Czy oby dobrze jest on zaizolowany ?? Jakoś nie mam zaufania do developerki.

Pod tarasem są lokale usługowe.

Czy dobrze zaizolowane? Pewnie tak. Taka idea zielonych dachów to nie nowość i ten deweloper już kilka takich realizacji zrobił.

Obecnie mam plac zabaw nad garażami podziemnymi. I jest OK, nic nie przecieka. A moi sąsiedzi z tych, co od razu się żalą i skarżą, więc byłoby wiadomo.

ja miałam możliwość wyboru mieszkania z ogródkiem na pierwszym piętrze (to był taki duży taras z częścią trawiastą) i właśnie nie zdecydowałam się, bo nie wyobrażałam sobie koszenia będąc na pierwszym piętrze i bałam się podmokłej trawy

Domi, plan jest taki, żeby tą traweckę zasypać kamyczkami. Może zdechnie i kłopotu nie będzie ;)

Ja też bym się na coś takiego nie zdecydowała.

Ale chłopak mojej siostry nawet się nie zapytał co tam jest zaplanowane. Taras 40 metrów - to go urzekło. Facet :p

dziewczyny dlaczego nie mam opcji wklejania zdjec i motików ?

Siner, może rere ma rację.

Jeśli to nie pomoże, to spróbuj wyczyścić cookies.

A może jakiś wirus Ci się panoszy na kompie?

Pan Janek nie dzwoni, więc winda chyba działa.

Wczoraj widziałam swoje ścianki od regałów.

Wymyśliłam, że nie chcę widzieć boków mebli. Przyznaję, że trochę się bałam, że szczególnie w korytarzyku zrobi się ciasno.

Ale skoro nie zauważyłam początkowo tych ścianek i przeszłam koło nich bez wrażenia ciasnoty, to chyba będzie OK :)

Bloczki na te ścianki pan Janek wniósł sam. Pytam po co, przecież można było poczekać jeden dzień.

A co ja się będę nudził?

A dzisiaj, jak wszystko pójdzie dobrze, to się zrobi ścianka od prysznica.

P. Janek złoto nie człowiek ;)

popieram :)

W kwestii tarasu siostry ja bym się cieszyła :wiggle: z trawką czy bez 40m to duuużo. Można sobie jakieś fajne donice z krzewami postawić, może zrobić kawałek tarasu z dechy... oj rozmarzyłam się :rolleyes: latem parasol, leżaczek i namiastka ogrodu.

Moi znajomi mieli trawkę na blokowym tarasie :) kosili podkaszarką trzymaną w garażu ;) problem jest tylko z tym że ona podsycha latem i trzeba dużo o nią dbać.