pysiaczek 08.11.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Żeby nie było - ja mam u siebie taką kabinę, w łazience o powierzchni 3mkw Innej opcji nie było, a fundusze też nas wtedy przycisnęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.11.2011 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 To kiedy będą te zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 08.11.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 narendil Nie rób nic na chwilę, bo prowizorki zostają najdłużej.... Albo od razu szkło , albo zostaw i nic nie rób, dopóki nie będzie na szkło...A brodzik wysoki... ja się nie wypowiem, bo użytkuję prysznic tylko na wakacjach, i rok w wynajętym mieszkaniu... beeee ... Ja nie lubię prysznicu i brodzików... U nas w drugiej łazience będzie odpływ w podłodze i finał....A dziecko odmoczyć w duuuużej misce, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 08.11.2011 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 U mnie też odpływ w podłodze i żadnego brodzika sobie nie wyobrażam . A już wysokiego to całkiem....niewygodne, niepraktyczne i nieładne . Ja bym poszukała osoby, która może Wam zrobić takie szkło na wymiar/pod zamówienie. Czasami można wyhaczyć coś taniej. I też nie robiłabym nic "na chwilę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 08.11.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 W kwestii brodzika to ja, jeśli jest wanna, kąpałabym dzieci w wannie i zrobiłabym bezbrodzikowy prysznic ze szklaną ścianką (jakiś typowy wymiar można koło tysiąca zł kupić - szklaną ściankę z drzwiami).Natomiast jeśli nie miałabym wanny to przygotowałabym wszystko pod bezbrodzikowy prysznic i na to wstawiłabym wyższy brodzik z zasłonką - przy dzieciach wygodniej je umyć, jeśli jest szerzej, bez ograniczenia ścianką. A po paru latach łatwo byłoby wszystko zdemontować. Ale napewno przy małych dzieciach nie wstawiałabym szklanej ściany - bałabym się, że stukną czymś metalowym i pęknie, nawet jeśli jest to szkło hartowane to jednak czułabym niepokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.11.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 jeja, narendil, nie wiem jak to się stało, ale mi się 10 stron zaległości u Ciebie zrobiło:o Brnę przez wątek już od wczoraj... jeszcze dwie strony zostały... ale już nie wytrzymałam, muszę się wypowiedzieć no. czyli się zgadzamy: TAK dla dbania o formę i dobrych butów u panów, NIE dla stylizowania włosków i maseczek na twarz:) Po pierwsze: Mój mąż robi sobie peelingi, maseczki i używa najlepszych kremów - jednym słowem - zmasowana walka ze starością Ja to sobie bardzo chwalę Uwieliam, że on taki wypachniony:rolleyes: hahahaha ładniejszy od diabła Mój faworyt to też ta z kodem Swego czasu rozważałam taką zasłonę u nas w dolnej łazience, ale ja szukałam mięsistej białej, szukałam chyba pod hasłem zasłona prysznicowa hotelowa ok 250 zł sztuka Szukasz nadal? Dwa dni temu w tikejmaxie w BC widziałam pięęękne białe zasłonki - aż sama pożałowałam, że takiej mieć nie będę W ogóle nie wyglądała jak zasłonka prysznicowa:no: Raczej jak zwykły kawałek pięknego materiału... Wrzucam sobie dwa linki ku pamięci http://styl-sklep.pl/index.html?kat=0 http://www.tkaniny.net/ Tylko kiedy ja dojdę do tego etapu??? Z drugiego sklepu korzystałam i mogę z czystym sumieniem polecić Narendil - dzięki za namiary na ten drugi sklep - nie sądziłam że materiały z serii Tilda są dostępne w Polsce, a właśnie bedą mi potrzebne bo kiełkuje mi pewien pomysł do pokoju dziecięcego:) A widziałaś nihiru, ze na tej stonie jest materiał w nasz ukochany wzór quatrofoil:o Wczoraj zamówiłam od nich próbki:wiggle: (całkiem przypadkiem wczoraj na tą stronę trafiłam, zanim jeszcze tu o niej przeczytałam) Venus, dzięki za opinię Ale ja nie wybieram pomiędzy wanną a prysznicem. To już ustalone. Chciałabym mieć i jedno, i drugie. Tylko, że na tym metrażu nie ma cudów. A parawanu już nie chcę. Na długie kąpiele w wannie szkoda mi czasu. I tak mam go ciągle za mało:bash: Świeczek nie lubię Gdybym chciała się kąpać z mężem, to, z racji jego gabarytów, potrzebowalibyśmy mini-basenu. Po cichu przyznaję, że trochę się boję tej ścianki. Ale: 1. Szklanej się boję jeszcze bardziej. 2. Szklaną musiałabym sama myć. Kafelki umyje mąż. 3. Koszty nie są bez znaczenia. Jak się wzbogacę, to będzie mnie stać na wyburzenie 4. Zasłonka po całości, to przy moim mężu porażka na całej linii. No i zostaje ścianka Chyba, że jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie? Zaczynam szukać baterii Kochana... jeśli prysznic - to też jestem za ścianką Ale jak mam być szczera - to mi się aż prosi o wannę na tej ścianie - tyle miejsca zmarnowanego:o I jakoś tak wszystkie elementy ułożone wzdłóż jednej ściany, jak w pociągu - nie leżą mi:oops: Mam tu na myśli ciag umywalka->kibelek->prysznic - coś bym przełamała;) Wanna byłaby do tego idealna;) Wyglda na to (przynajmniej na wizualizacji), że tam macie sporo miejsca... Nie chcesz parawanu... a przecież w wannie też można zamontować zasłonkę - w czym problem? Nawet lepiej... bo dół zasłonki zawsze jest w wannie i woda nie wycieka poza... w prysznicu ta zasłonka często lubi wyskoczyć poza granice brodzika i mamy potop:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.11.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 U mnie jest umywalka, kibelek prysznic w ciągu ale nie jak w pociągu (ktoś widział wannę w pociągu ? Madzia czym Ty podróżujesz ?). Inaczej się nie dało, bo grzejnik bo szafa bo odpływy . Tym bym się nie przejmowała . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.11.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 no nie... ale u ciebie właśnie prysznic jest jakby na sąsiedniej (prostopadłej) ścianie... u natrendil wszystko jest przyklejone do jednej ścieny... wejście pod prysznic to podkreśla - jest on na tej samej ścienie co kibelek i umywalka:yes: Ja takich rozwiazań nie lubię - chyba mogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.11.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Faktycznie, jakoś nie zwróciłam uwagi, zwracam honor :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.11.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 My mamy zestaw podtynkowy w dolnej łazience. Faktycznie ważna była grubość muru, glazurnik odkuł miejsce na rury do baterii, zamontował rury, zaszpachlował a później nakleił płytki W górnej mamy panel na wierzchu, jak ładny panel to nie ma różnicy czy podtynkowe czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 10.11.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 ja musiałam mieć wywołaną ściankę z g/k, żeby można było zamontować podtynkowe baterie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 10.11.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 hej, czy ktoś zauważył mojego posta:o Napisałam się... Venuskę zaczepiłam, nihiru zaczepiłam... no i oczywiście gospodynię... a tu nikt-nic-olewka:( Dobra - policzymy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 10.11.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Madziulka, napisz drukowanymi-moze zauwaza:lol2:Narendil, hydraulicy se wolne od wczoraj zrobili, wiec nic sie nie dowiedzialam w Twojej sprawie:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 10.11.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Widziałam ostatnio W leroju panele prysznicowe z kwadratowymi mocowankami, więc myślę że można takie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 07:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Magda, nie złościaj się :hug: Byłam na 1000% pewna, że Ci odpisałam. Ale chyba tylko się naprodukowałam i nie wcisnęłam wyślij Postanowienie na Nowy Rok: nie czytać forum w trakcie zajęć, a już tym bardziej, nie próbować odpisywać! Przyznaję, że mi ten tramwaj nawet do głowy nie przyszedł. Chyba mi to nie przeszkadza. Zawsze jest opcja zrobienia wejścia do prysznica tak ja u yokasty. (Nawet zajrzałam ponownie, żeby sobie pamięć odświeżyć ) Tylko o szczegóły jeszcze dopytam. Wiem, że wanna wyglądałaby fajnie. Ale decyzja zapadła - wanny nie będzie. Żeby mojemu mężowi było wygodnie brać w niej prysznic musiałaby być szersza. Jednak prysznic 80 cm ma więcej miejsca niż wanna 80 cm. Dzięki za głos za ścianką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) Ale napewno przy małych dzieciach nie wstawiałabym szklanej ściany - bałabym się, że stukną czymś metalowym i pęknie, nawet jeśli jest to szkło hartowane to jednak czułabym niepokój. Ja też. Jakub, to prawdziwy syn swego tatusia - człowiek demolka I jak znam życie, jeśli urodzę kolejne, to będzie tak samo! Edytowane 11 Listopada 2011 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Venus, tak właśnie myślałam. Ale, jak pisałam, przeżyjemy. U mnie mąż pucuje baterie aricia, jak rozumiem wywalaliście tą ściankę? Bo przez chwilę miałam wizję Ciebie wołającej na cały głos: ścianko! ścianko! hazel, spokojnie. Mam czas Pewnie, w przeciwieństwie do Ciebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Widziałam ostatnio W leroju panele prysznicowe z kwadratowymi mocowankami, więc myślę że można takie znaleźć. Dzięki Ale ja szukam nie panelu, tylko baterii. Tak jak u Ciebie. Chyba, że inaczej nazywamy to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.11.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) wywołać, znaczy stworzyć....no może źle się wyraziłam...wywołaliśmy parapet, z g/k, pod lustrem. czy tak brzmi lepiej ? parapecie!!!! PARAPEEEECIEEEEE !!!!!!! http://emoty.blox.pl/resource/takaemotka.gif Edytowane 11 Listopada 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 aricia, ups A możesz mi jeszcze coś wyjaśnić? Dostawialiście tą ściankę, bo ta którą mieliście była za płytka, żeby się wkuć? Tym razem dobrze rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts