narendil 06.09.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Perfekcjonistko no pokaż ten beton ja mimo wszystko czekam na beton z niecierpliwośćią czekam na zdjęcia Żeby tyle osób czekało tyle czasu na jakiś beton... no dziwy się dzieją na tym świecie ale ja też do tego grona się zaliczam, bo mnie zaintrygowało: zbyt perfekcyjnie Czekam na beton jak wszyscy:wiggle: eee poczekam bo mnie skręca z ciekawości I ja chcę beton!!!! Ania - czekam nadal Uuuuuuuuuuuu nie ma betonu idem dalej waryjatki betonu nie widziały na budowie czy co??? :) (no dobra ja też czekam) To jeszcze poczekacie Przykro mi. Może w sobotę się uda naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 06.09.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Aniu, ale wielki wpis zrobiłas:lol2: Miłych snów życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.09.2012 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ciekawa jestem czy wzięłaś ten co ja czy inny Mój perfekcyjnie nie wyszedł - nawet przez moment myślałam, że zbyt mało perfekcyjnie ale mąż szybciutko mnie przeprostował Aaaaa , i mój impregnat nie pozostawił żadnych maziaji Był biały w momencie nakładania a po nałożeniu zraz zamieniał się na przezroczysty. I zmieniał tylko kolor betonu na mokry . Ale szybko sechł / schnął ???? Inny. Firma Alpina. I w sumie to nie wiem, czy dobrze zrobiłam, czy źle. W sumie sam beton by jeszcze przeszedł, ale ten impregnat Należało go zabarwić (ciekawe po co?) i nakładać wałkiem. No i się, cholera, porobiły maziaje. Po konsultacjach z panem Jankiem się dowiedziałam, że sposób zalecany przez producenta da właśnie taki efekt. A ja takiego nie chcę I zapadła decyzja o ponownym kładzeniu betonu i olaniu wskazówek producenta. Kolejna nauczka, że należy słuchać własnej intuicji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.09.2012 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Problemy logistyczne ? Ja bym tam pojechała po parapety a syna odebrałabym jutro Tiaaa, a syn by przenocował na schodach przedszkola Parapety odebrane i zamontowane. Panowie nieźle się ubawili pakując mi je do samochodu. Miałam problem z wymontowaniem belki oddzielającej bagażnik od tylnej kanapy i skończyło się tak, że siedziałam w bagażniku z wypiętym zadkiem mrucząc niezbyt kulturalne słowa A potem stali i obserwowali jak baba wyjeżdża landarą z ciasnego parkingu. Z duszą na ramieniu je wiozłam, bo przy każdym hamowaniu miałam wizję wybitej przedniej lub tylnej szyby, a przy zakrętach bocznych. Ale dałam radę Wyglądają tak: Tylko nie mówcie, że mogłam je wytrzeć do zdjęcia Nie mogłam. I kawałek ścian. Lubię moje szarości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.09.2012 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Zadanie na jutro. 1. Użyć całego swojego czaru i umiejętności przekonywania w celu zakupienia jednej płytki podłogowej. A najlepiej 4 cm płytki podłogowej Wybrałam do przedpokoju płytki 30x90 cm, bo tak ładnie się da je położyć praktycznie bez docinania. W obliczeniach nie uwzględniłam przestrzeni pod drzwiami wejściowymi Ciekawe, czy zgodzą się mi sprezentować/sprzedać jakiś połamany kawałek? Widziałam, mają takie. 2. Dobrać farbę do łazienki pod kolor grzejnika. Co sprowadza się do wniesienia grzejnika do sklepu i przykładania wzorników do niego. Znowu zrobię z siebie widowisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 06.09.2012 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Aniu, a po co grzejnik do wzornika, jak można wzornik do grzejnika:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 06.09.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 No to sie uśmiałam Widzę kochana, że wykańczanie swoich nowych czterech kątów uszczęśliwia cie i humor dopisuje wyśmienity - brawo! Ale zdjęcie parapetu to mogłaś zrobić też z trochę dalszej perspektywy ładny taki szary parapet ikurzu na pewno na nim nie będzie widać Grzejnik superowy, taki gładziutki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.09.2012 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2012 Ale zdjęcie parapetu to mogłaś zrobić też z trochę dalszej perspektywy Tak, tak, tak. Z dalszej prosimy Aniu, dzięki za przefajny wrzut do skrzynki. Miło było zobaczyć z rana tak wesołą, ciepłą rodzinkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 07.09.2012 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 (...) Lubię moje szarości. no nie dziwie sie fajny grzejnik Zadanie na jutro. 1. Użyć całego swojego czaru i umiejętności przekonywania w celu zakupienia jednej płytki podłogowej. A najlepiej 4 cm płytki podłogowej Wybrałam do przedpokoju płytki 30x90 cm, bo tak ładnie się da je położyć praktycznie bez docinania. W obliczeniach nie uwzględniłam przestrzeni pod drzwiami wejściowymi Ciekawe, czy zgodzą się mi sprezentować/sprzedać jakiś połamany kawałek? Widziałam, mają takie. 2. Dobrać farbę do łazienki pod kolor grzejnika. Co sprowadza się do wniesienia grzejnika do sklepu i przykładania wzorników do niego. Znowu zrobię z siebie widowisko? ależ skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 07.09.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 szarości ......- i Twoje bardzo kocham Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.09.2012 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 To jeszcze poczekacie Przykro mi. Może w sobotę się uda naprawić. Ale Ty go chyba miałaś popsuć ... przeca za ładn wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 07.09.2012 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Aniu, jakbyś nie podpisała zdjęcia parapetu to bym nigdy nie pwoiedziała, że to właśnie go przedstawia to zdjęcie:rolleyes: Dziewczyny przepraszam za , ale tu Was dużo zagląda, a ja potrzebuję szybkiej porady. Mam na planie mieszkania drzwi 90 cm. Zmiana na 80 cm pozwoliłaby mi wstawić fajniejszą wannę (bo mogłabym przesunąć troszkę ściany). Jakiej szerokości macie drzwi? Czy 80 cm są ok, czy jednak musza być 90? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 07.09.2012 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Aniu, jakbyś nie podpisała zdjęcia parapetu to bym nigdy nie pwoiedziała, że to właśnie go przedstawia to zdjęcie:rolleyes: Dziewczyny przepraszam za , ale tu Was dużo zagląda, a ja potrzebuję szybkiej porady. Mam na planie mieszkania drzwi 90 cm. Zmiana na 80 cm pozwoliłaby mi wstawić fajniejszą wannę (bo mogłabym przesunąć troszkę ściany). Jakiej szerokości macie drzwi? Czy 80 cm są ok, czy jednak musza być 90? Ja własnie zmniejszłam drzwi do łazienki dzieci żeby zrobić tzw węgarki bo zależało mi na opasce. Wg mnie sa wystarczająco szerokie. Myślę, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.09.2012 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Aniu, a po co grzejnik do wzornika, jak można wzornik do grzejnika:rolleyes: Hmm, nie przyszło mi to do głowy Nic, wparowałam do LM dzielnie trzymając grzejnik pod pachą. Pan ochroniarz trupem nie padł, ludzie palcami mnie nie wytykali (fakt, wczesna godzina była), pan sprzedawca przezył. Chyba nie było źle No to sie uśmiałam Widzę kochana, że wykańczanie swoich nowych czterech kątów uszczęśliwia cie i humor dopisuje wyśmienity - brawo! Ale zdjęcie parapetu to mogłaś zrobić też z trochę dalszej perspektywy ładny taki szary parapet ikurzu na pewno na nim nie będzie widać Grzejnik superowy, taki gładziutki .... Humor dopisuje, fakt. Chociaż czasem z lekka szubienicą traci Z szerszej się nie dało, bo dziury w ścianach. Jak tylko pan Janek naprawi, co zepsuł i domaluje, to będzie perspektywa. Tak, tak, tak. Z dalszej prosimy Aniu, dzięki za przefajny wrzut do skrzynki. Miło było zobaczyć z rana tak wesołą, ciepłą rodzinkę Będzie. I proszę bardzo no nie dziwie sie fajny grzejnik Dzięki! Tym grzejnikiem deweloper sprawił mi dużą niespodziankę. Nie spodziewałam się, że coś tak ładnego wstawi. ależ skąd Też tak myślę szarości ......- i Twoje bardzo kocham Ale Ty go chyba miałaś popsuć ... przeca za ładn wyszedł Kochana, a nie słyszałaś o naprawianiu przez psucie Aniu, jakbyś nie podpisała zdjęcia parapetu to bym nigdy nie pwoiedziała, że to właśnie go przedstawia to zdjęcie:rolleyes: Zadajesz mi, Domi, cios prosto w serce Jak mogłaś się nie domyślić, że te brązy to moje super okna w nielubianym drewnianym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.09.2012 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Wczoraj pan Janek podliczył koszt robót. I powiem, że jestem mile zaskoczona. Chyba, że mąż przepuści kasę na AGD. Dostał zadanie na weekend - wybrać płytę indukcyjną i zmywarkę. A czemu mąż wybiera? Bo mi dzisiaj rano oznajmił, że w ten weekend to on by już zamówił. Skoro taki wyrywny, to niech najpierw znajdzie Jakie macie płyty i zmywarki? Tylko proszę, nie powyżej 2 tysięcy Wersje ekonomiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrówka75 07.09.2012 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 zmywarka Bosch, indukcja Amica ( ale ponad 2 ) - ale tylko ze względu na to , że wtedy kiedy kupowaliśmy to była jedyna płyta która nie miała wyrysowanych tych kółeczek które mi się strasznie nie podobają i denerwują ( takie zboczenie mam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 07.09.2012 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ania, Ty masz TAKIE piękne grzejniki??????? I jeszcze Ci je deweloper sam z własnej woli sprawił????? Bombowe!!!! Ja uwielbiam, jak wiesz, grzejniki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 07.09.2012 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Andźka czyś ty już całkiem zwariowała ????????????????????????????? Chłopa po AGD wysyłać - zlituj się !!! Jak mój mąż się wybrał sam po pralkę a w zasadzie wybrał na fotel celem zakupienia jej w internecie to padłam. No pikna, no świeci jak Las Vegas nocą ale kuźwa ma jedną wadę ....... za mała ładowność !!!!!!! No ale ładna jest Jak się zaoferował ( i nie poczekał na odzew czyli kategoryczne NIE !!!! ) że kupi żelazko to chciałam go tym żelazkiem przeprasować jak skunksa przez środek plecków. ?No fajne, no kuźwa znowu świeci i mryga ale rączka czyli uchwyt jest tak poręczny że po 2 koszulkach ręka mnie boli. Na szczęście spadło kilka razy na podłogę ( dziękuję moim latoroślom z tego miejsca serdecznie ) i się popsuło. Mam nowe i też wali po gałkach jak neon ale rączka sensowna a w nocy gdy już nic na oczy nie widzę owe światełko pozwala mi trafić żelazkiem w deskę. Facetom i ich zakupom AGD mówię kategorycznie nie !!! A jak się będzie rzucał że co on nie umie ? to zaproponuj mu że mu kupisz kino domowe Co do dziecka śpiącego na schodach..... No nie zupełnie tak to sobie wyobrażałam. Leżaczki w przedszkolu są tak ? No tak więc z Panem dziadkiem cieciem w kanciapce na leżaczku synuś by sobie pospał. Pan pewnie poczęstował by go pasztetówką przyniesioną z domu, porozwiązywali by krzyżówki, walnęli browarka ...... no co? integracja dziecka z placówką oświatową jest niezwykle istotna w całym procesie rozwoju. Nauczycielka Ci to mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.09.2012 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 indukcja Amica ( ale ponad 2 ) Mrówko, a jaki model, pamiętasz może? W sumie to jeszcze się nad kółeczkami nie zastanawiałam. Kurczę, nie wiem czy mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.09.2012 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Ania, Ty masz TAKIE piękne grzejniki??????? I jeszcze Ci je deweloper sam z własnej woli sprawił????? Bombowe!!!! Ja uwielbiam, jak wiesz, grzejniki:rolleyes: Niestety, tylko jeden jest taki ładny, w pokoju dziennym. Łazienkowy sobie sama zmieniłam. W sypialniach są standardowe. Ani ładne, ani brzydkie. Tylko jakieś zwyczajne. Żałuję, że nie pomyślałam o tym wcześniej i nie przeniosłam ich na ściany. Byłoby dużo miejsca na siedziska pod oknami (są na wysokości 50 cm), a grzejniki dałabym jakieś bardziej dekoracyjne. Przy najbliższym remoncie się poprawię Tylko ciii, nic nie mówimy na razie mężowi, bo biedak padnie słysząc, że jeszcze się nie przeprowadziliśmy a ja już remonty planuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts