Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

Aniu bardzo podoba mi się ten zaczątek płytek w łazience :yes:. Też w kierunku szarej fugi bym poszła, bo ładnie podkreśli efekt.

Sprzęt to będę odgapiać w przyszłości od Ciebie :D, bo na razie u mnie nawet nie ma tynku :(.

Właśnie się zorientowałam, że planuję kupić ten sam grzejnik co Ty (piszę o łazienkowym Stick). Mam nadzieję, że nie masz zastrzeżeń do jakości jego wykonania (?) :)

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czy parapety nie są ciuteczek za cienkie, troszkę znikają przy tych masywnych ramach okiennych - żeby nie było - fajne są tylko chyba kurzogenne co ?

Cegła w łazience super, no i wreszcie nie mugaty ale z kolorem fugi to pojechałaś - Ja osobiście dała bym białe, wtedy kształt płytek będzie delikatnie podkreślony. Sorki ale to na wsiach maluje się czarną farbą olejną fugi między cegłami na np. kominkach - plisssssssssss

Zaboli mnie ? ( ten wirtualny strzał w poczochraną )

Siner, kochana, nic nie będzie bolało :hug: Nie biję! A gryzę tylko męża :rotfl:

Parapety mogłyby być grubsze. Nie obraziłabym się. Nawet chciałam.

Ale...

Po pierwsze miejsca pod oknem było tylko na takie. Pan Janek dłubał i znaleźliśmy zbrojenie.

Po drugie, są jakieś tam normy mówiące ile miejsca powinno być między grzejnikiem i parapetem. Jako, że parapety zakrywają grzejniki, to nie mogły być za grube. Miałam do wyboru, albo szersze, albo grubsze. Wybrałam to pierwsze :)

Gdzie tam mugatom do moich płytek :) Nie obrażając właścicielek mugatów. Ale dla mnie one są małe.

Fuga będzie srebrna. Taką sobie wymarzyłam :) Przy białej nie byłoby efektu cegły :p

Jeśli będzie źle, to przemaluję :lol2:

Ale teraz koloru dobrze nie widać :p :)

Albo rybki, albo akwarium :rotfl:

Widzę ciekawe kółko za szybą :rolleyes:

To teren wspólny i plac zabaw. Jeśli chcesz, to Ci pstryknę więcej fotek kółek.

Aniu płytki moim zdaniem wyszły EXTRA!!!! - to naprawdę najlepsza wersja z tych co rozrysowywałaś :yes:

Dziękuję :)

fuga biała !!!!

EDIT -zmieniam zdanie bo doczytałam , że ma być efekt cegiełki. Jesli tak to tylko szara ale jasna :yes:

Srebrna :yes:

Aniu z Boschem mam zupelnie odwrotne doświadczenie, moja zmywarka Bosch ma już 13 lat i nigdy nie była naprawiana, lodowkę tez mam Boscha i jestem bardzo zadowolona :)

Płytki w łazience uwielbiam takie i pokusiłabym się o srebrną (jasno szara fugę) , no i plytki na przedpokój a la łupek tez mi sie podobają

Wbrew pozorom U Mi w łazience na podłodze wcale się nie brudzą :)

Fuga srebrna :)

Alu, ale lodówkę masz nową czy też ze starszej generacji? Bo teraz to ja już nie wiem, na jak długi czas działania te sprzęty produkują.

Są pierwsze szarości... mrrr :wiggle:

Cegiełki bomba :yes: Mimo, że do swoich fugę ostatecznie wybrałam białą (i teraz już zupełnie nie wyobrażam sobie innej), do Ciebie zdecydowanie lekko szara. Wydaje mi się, że z jaśniejszą cały efekt zginie i w rezultacie będziesz mieć ZWYKŁĄ, białą, wypłytkowaną ścianę :)

Nie pierwsze, bo już jedno zdjęcie było :p

No właśnie, nie po to cegiełkę robiłam, żeby mi znikła. I jak pisałam, będzie źle, to przemaluję fugi.

Widok fajny , historie zabawne choć dla Ciebie niekoniecznie;)grzejnik cudnie wyglada i szarości....Kochana sprawdz proszę czy to nie grzejnik z Kermi? na boku powinien mieć delikatną plakietkę z nazwą;) co do płytek, bardzo mi się podoba u mnie troszkę podobnie bo białe prostokąty ale nie na cegiełkę...fuga biała może będzie i ładna ale szara praktyczniejsza, u mnie wygrał pragmatyzm i z szarej jestem zadowolona, miałam dość szorowania białej w poprzednim przysznicu;)

No i nie wiem czy Wiesz ale Twój beton jest jednym z najbardziej wyczekiwanych:wiggle:

Anetko, grzejnik sprawdzę.

Fuga będzie srebrna. Dzisiaj kupiłam :)

Nie chodzi mi nawet o pragmatyzm, bo pewnie i białe da się tak pielęgnować, żeby białe pozostały, ale o efekt :)

Twoją łazienkę pamiętam, i właśnie takie odcięcie mi się podobało!

Poprawek betonu dzisiaj nie było :(

Nie chciałam panu Jankowi przeszkadzać.

hej Aniu,

no toś znowu przesadziła w drugą stronę z tym parapetem, teraz to go ledwo widać:rotfl:

szare ściany: ładnie sie prezentują, płytka do wiatrołapu: piękna, a łazienka: super, fuga biała lub srebrno-szara ( mam taką w garażu i sie mi naprawdę podoba taka fuga)

a ze sprzętów agd, to mam Bosch(zmywarka, płyta gazowa, piekarnik) i jestem zadowolona... póki co;)

Jak już pisałam, albo rybka albo akwarium :lol2:

Ale serio, tam się nie da zrobić sensownego zdjęcia. I to jeszcze komórką ;)

Mi też się srebrna spodobała.

Dobra, model zmywarki poproszę :)

Hej Aniu,

no piękne postępy:jawdrop: Parapeciki bardzo ładne, ale ja też dałabym ciut masywniejsze. Ja po prostu lubię masywne parapety, ale to ja:)Płytki podłogowe są super- na pewno będą praktyczne i brudu nie będzie widać. Cegła w łazience jest boska i daj koniecznie szarą fugę, bo z białą będzie pospolicie i mdło:sick:

Ja mam płytę i zmywarkę Smeg i bardzo polecam. Są ciut droższe, chociaż starsze modele można upolować w dobrej, mieszczącej się w Twoim budżecie cenie.

Aga, gdyby się dało, to parapety byłyby grubsze. Ale się nie da. Przynajmniej na razie.

Przy okazji remontu coś się wymyśli. Jeśli będę nadal chciała przenosić grzejniki na ściany obok okien, to parapety poszerzymy i pogrubimy :)

Aguś, o Smegu dużo słyszałam, ale to zdecydowanie nie na moją kieszeń obecnie :(

Ja Boscha mogę polecić, mam indukcję, piekarnik, mikrofalę i zmywarkę :) Zmywarka cicha, dobrze domywa, piekarnik piecze, indukcja grzeje, mikro podgrzewa - nie mam zastrzeżeń :) Jedynie SBS jest Electroluxa - bo chciałam mieć z firmy z największym doświadczeniem w temacie SBS. O Samsungach naczytałam się dużo niepochlebnych opinii i zrezygnowałam.

Płytki w łazience - ja bym zrobiła fugę czarną :eek:

Modele zmywarki i płyty poproszę.

Przecież nie pójdę do sklepu i nie powiem:

Poproszę taką zmywarkę jaką ma venuska albo vesi :rotfl:

Niech choć w jednym sklepie zrobię normalnie zakupy :p

Czarną fugę, powiadasz? Chcesz, żeby moja mama na zawał zeszła?

Już i tak dużo ją kosztowało powstrzymanie się od komentarzy o szarych ścianach wszędzie. Nawet u Jakuba :p

cześć Narendil :)

łazienka fajnie się zapowiada. Jako właścicielka "cegiełkowej" łazienki polecam jasno szarą fugę. U nas jest szary wpadający w piaskowy. Odcień szarego jaki był nie pasował chyba do kafli podłogowych. Wcześniej dojrzałam piękny grzejnik. Parapety też ładnie wyszły.

Co do agd, to polecam swoje:

- płyta - Bosch PIE651R14E http://beta.ceneo.pl/2327382 - świetnie się wszystko smaży, topi, itd. Prosta obsługa. Cena niższa, bo nie ma slidera i oddzielnego sterowania płyt, ale dodatki przy pozostałych identycznych właściwościach płyty kosztowały kilka stów więcej. Ze sterowaniem jest jednak ok.

[ciach]

- zmywarkę mam Whirlpoola, ale jeszcze nie wyrobiłam sobie ostatecznego zdania

spirea, dzięki!

Przyznaję, że na opinie o zmywarce liczę :)

Czytałam u Ciebie swego czasu przegląd AGD i byłam pod wielkim wrażeniem!

Aniu bardzo podoba mi się ten zaczątek płytek w łazience :yes:. Też w kierunku szarej fugi bym poszła, bo ładnie podkreśli efekt.

Sprzęt to będę odgapiać w przyszłości od Ciebie :D, bo na razie u mnie nawet nie ma tynku :(.

Właśnie się zorientowałam, że planuję kupić ten sam grzejnik co Ty (piszę o łazienkowym Stick). Mam nadzieję, że nie masz zastrzeżeń do jakości jego wykonania (?) :)

Ewuś, mi też się ten zaczątek podoba!

Z grzejnika jestem zadowolona. Wygląda ładnie, niedoróbek nie zauważyłam.

Nie mogę tylko zrozumieć, dlaczego do kolorowych grzejników dają białe termostaty :mad:

Tym sposobem będę miała grzejnik ciemnoszary, grzałkę elektryczną czarną i biały termostat. Na ciemnej ścianie :p

Ja bym też dała szarą fugę:)

Ależ jesteśmy jednomyślne :)

Miałam dzisiaj pierwszą miłą wizytę.

Aniu, cieszę się, że wpadliście. Przepraszam za moje roztargnienie i spartańskie warunki, następnym razem powinno być lepiej :hug:

Beton niepoprawiony.

Ale mam dyskotekę pod prysznicem :lol2: Pan Janek zamontował ledy!

A ja tak piszczałam z zachwytu, że zapomniałam zrobić zdjęcie :p

Aniu nasza lodówka ma dwa lata i jest troche inna niż wszystkie, bo ma troszkę większa pojemność chłodziarki a mniejsza zamrażarki bo zamrazarka ma właściwie dwie szuflady i jedna płaską :)

bosch KIS38A51 KLA+ 177 cm do zabudowy :)

Zmywarkę mam tez nowa Bosh, chodzi bez zarzutu, ale jest dużo głośniejsza niz ta moja stara :( MOże jakis zły typ ???? Nie wiem. Ale mnie się wydaje ze Bosh ma najlepsze produkty w stosunku do ceny. Ja np do elektroluxa absolutnie nie jestem pzrekonana, mój brat mial dwie lodówki elektroluxa i obydwie do bani :( Jak dla mnie to tylko samsung i bosch plytę mam amici ale ja mam 90 super, natomiast absolutnie nie polecam piekarnika Amici:yes:

Edit: Ja kupowalam albo na oleole.pl tj jest internetowy sklepEuro-Agd więc wnosza do domu albo electro.pl, dowoża kurierem i juz nie wnosza.

Edytowane przez emiranda

Miałam dzisiaj pierwszą miłą wizytę.

Aniu, cieszę się, że wpadliście. Przepraszam za moje roztargnienie i spartańskie warunki, następnym razem powinno być lepiej :hug:

Beton niepoprawiony.

Ale mam dyskotekę pod prysznicem :lol2: Pan Janek zamontował ledy!

A ja tak piszczałam z zachwytu, że zapomniałam zrobić zdjęcie :p

Kochana, to my dziękujemy. Bardzo nas podbudowało (nomen omen!) i natchnęło do działania. Ale jesoooo te Twoje okna! Będą mi się śnić po nocach.... I te szarości.... piękne, takie szlachetne... tak mi rozum odebrało od nich, że zupełnie zignorowałam fakt istnienia parapetów, które miałam na swojej liście do obmacania :)

Twoje Las Vegas też zrobiło furorę :) Koniecznie dawaj zdjęcia!

Ale muszę Ci powiedzieć, że mój mąż nadal nie rozumie, co Ci się w tym betonie nie podoba. On uważa, że powinnaś zostawić tak, jak jest, bo jest surowo, antyperfekcyjnie i fajnie. :rolleyes: Dla mnie troszkę za duże kontrasty, za odważnie :)

Zmywarkę mam tez nowa Bosh, chodzi bez zarzutu, ale jest dużo głośniejsza niz ta moja stara :( MOże jakis zły typ ????

Alu, a podasz typ?

Płytę masz Amici? Dobrze kojarzę? Taką szeroką?

Piekarnik mam już wybrany.

Głównie ze względu na wygląd :rotfl:

Zobaczymy jak będzie piekł.

Rozumiem, że na tyle mocne żeby ogolić nogi ?? :lol2: Poproszę zdjęcie golonych nóg . Moga być PanoJankowe

:rotfl:

też chętnie popatrzę:lol2::lol2::lol2:

Jeszcze czego, wariatki :rotfl:

Wolę pana Janka nie prosić, bo jeszcze mi ucieknie i kto panele położy?

dyskotekowe golenie nóg :cool:

Ano zobaczymy jak się sprawdzi :)

Na razie wygląda super.

Jakby co, będzie na pinacoladę, bo to od niej ściągnięty pomysł :p

Kochana, to my dziękujemy. Bardzo nas podbudowało (nomen omen!) i natchnęło do działania.

No to się cieszę :hug:

Wierzę, że coś wymyślisz!

Ale jesoooo te Twoje okna! Będą mi się śnić po nocach.... I te szarości.... piękne, takie szlachetne... tak mi rozum odebrało od nich, że zupełnie zignorowałam fakt istnienia parapetów, które miałam na swojej liście do obmacania :)

Twoje Las Vegas też zrobiło furorę :) Koniecznie dawaj zdjęcia!

Aniu, te okna to moja wielka miłość.

Nawet ten brąz już im prawie wybaczyłam.

Ciekawe co powiem po pierwszym myciu :rolleyes:

Ale muszę Ci powiedzieć, że mój mąż nadal nie rozumie, co Ci się w tym betonie nie podoba. On uważa, że powinnaś zostawić tak, jak jest, bo jest surowo, antyperfekcyjnie i fajnie.

To się z moim mężem zmówił :p

Ale ja wiem swoje.

No, i zapraszam ponownie :hug:

Aniu jeszcze jedno

sorki że nie pieję z zachwytów nad oknami ( śliczne są ) ale jak je widzę to mi temperatura skacze o 20 stopni wzwyż. Moja siostra ma identyczną szklarnię. W upały zdycha na przegrzanie a jej koty mają mokro pod pachami - poważnie ! Ucieka wtedy do rodziców i czeka do zmroku co by się ochłodziło.

Myśleliście o klimatyzacji ?

Rolety nie pomogą i naklejanie gazet na okna też !!!

FUGA BIAŁA!!!

Ja np do elektroluxa absolutnie nie jestem pzrekonana, mój brat mial dwie lodówki elektroluxa i obydwie do bani :( Jak dla mnie to tylko samsung i bosch plytę mam amici ale ja mam 90 super, natomiast absolutnie nie polecam piekarnika Amici:yes:

Pozwolę sobie się z tym nie zgodzić ...

Mam od wielu lat lodówkę elektroluxa i działa bez najmniejszego zarzutu ... ogólnie wszyscy z mojej rodziny są z tej marki zadowoleni ...

To samo tyczy się piekarników amici ... moja siostra miała i była bardzo zadowolona, później po przeprowadzce do nowego domu kupiła sobie bosha i to jest kompletna porażka ... wiele osób, które znam są bardzo rozczarowani marką bosh ...

Dlatego trudno jest powiedzieć,że ta marka jest cacy a ta jest be ... po prostu zależy kto na co trafi ...

Aniu widzę,że lecicie z robotą, aż miło popatrzeć ... mi duże okna bardzo się podobają :rolleyes:

Aniu łazienka na coraz bardziej zaawansowanym etapie :wiggle: Ładne płytki podłogowe :yes: Ja też wolałabym większe cegiełki jak u Ciebie ale kcem fazowane i niestety lipa. Łazienka zapowiada się bardzo fajnie :yes: Pokaż chociaż kawałeczek tych ledów :wiggle: ja u siebie nie załapałam się na podłączenie więc nawet nie widziałam jak świecą. Da się golić te nogi?;)

Co do grzejnika łazienkowego, chyba zamawiałam swoje z tego samego źródła ( tylko inny model) mam chromowane termostaty ale za dopłatą ;)

Dzień dobry :)

Ciekawa jestem tej Twojej dyskoteki :rolleyes:

I jak to tak można bez aparatu na plac boju jeździć :mad: proszę się poprawić :rolleyes:

No wiesz, jakoś tak wyszło :rolleyes:

Ale mi i super wypasiony sprzęt nie pomoże. Taki ze mnie fotograf jak z koziej d.py waltornia :p

Aniu jeszcze jedno

sorki że nie pieję z zachwytów nad oknami ( śliczne są ) ale jak je widzę to mi temperatura skacze o 20 stopni wzwyż. Moja siostra ma identyczną szklarnię. W upały zdycha na przegrzanie a jej koty mają mokro pod pachami - poważnie ! Ucieka wtedy do rodziców i czeka do zmroku co by się ochłodziło.

Myśleliście o klimatyzacji ?

Rolety nie pomogą i naklejanie gazet na okna też !!!

FUGA BIAŁA!!!

A kto Ci każe piać z zachwytu :hug: Nudno by było, gdyby wszystkim się to samo podobało, prawda?

Bardzo sobie cenię szczerość. I to, że ktoś mi prosto z mostu, że mu się coś nie podoba.

Okna wielkie chciałam mieć. Do życia potrzebuję światła. Dużo światła.

Czy da się wytrzymać zobaczymy. Ja bardzo ciepłolubna jestem :yes: I nie wiem jaka musiałaby być temperatura, żebym źle się czuła.

Jak będzie ciężko, to pomyślimy o jakimś rozwiązaniu.

A fuga będzie srebrna :p

Aniu no to może golenie po panelach;)

:rotfl:

Mam od wielu lat lodówkę elektroluxa i działa bez najmniejszego zarzutu ... ogólnie wszyscy z mojej rodziny są z tej marki zadowoleni ...

To samo tyczy się piekarników amici ... moja siostra miała i była bardzo zadowolona, później po przeprowadzce do nowego domu kupiła sobie bosha i to jest kompletna porażka ... wiele osób, które znam są bardzo rozczarowani marką bosh ...

Dlatego trudno jest powiedzieć,że ta marka jest cacy a ta jest be ... po prostu zależy kto na co trafi ...

Aniu widzę,że lecicie z robotą, aż miło popatrzeć ... mi duże okna bardzo się podobają :rolleyes:

I wychodzi na to, że nie ma jednego rozwiązania. Każdemu sprawdza się co innego.

Mąż jeszcze nie zaczął szukać :p On zawsze ma czas... A mnie ciśnienie rośnie. Dobrze, że ja z tych bardzo niskociśnieniowych ;)

Maju, lecimy, bo nas terminy gonią. Bylebyśmy nóg nie połamali.

Aniu łazienka na coraz bardziej zaawansowanym etapie :wiggle: Ładne płytki podłogowe :yes: Ja też wolałabym większe cegiełki jak u Ciebie ale kcem fazowane i niestety lipa. Łazienka zapowiada się bardzo fajnie :yes: Pokaż chociaż kawałeczek tych ledów :wiggle: ja u siebie nie załapałam się na podłączenie więc nawet nie widziałam jak świecą. Da się golić te nogi?;)

Co do grzejnika łazienkowego, chyba zamawiałam swoje z tego samego źródła ( tylko inny model) mam chromowane termostaty ale za dopłatą ;)

Moim zdaniem da się golić :rotfl:

Ale wybaczcie, próby generalnej jeszcze nie zrobiłam :p

Ledy pokażę jutro, specjalnie pojadę i zrobię zdjęcie. Może już nawet płytki będą położone do końca :rolleyes:

A tym grzejnikiem to mi coś w serce zadałaś. Da się? Buuu. Nigdzie takiej opcji nie widziałam.

No nic, wymieni się :yes:

Na razie szukam kolorowych drzwiczek rewizyjnych.

Znalazłam na Allegro jakieś firmy, ale może znacie jakąś sprawdzoną? Taka, co maluje wg NCS.