Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

Aniu ja jeszcze w sprawie lodówki...nie wiem czy wybrana , ja mam Siemensa, co prawda nie należał do tanich ale jestem zachwycona strefą Vita fresh:)to te szuflady do przechowywania poszczególnych grup produktów. Myślałam, że to trochę naciągane - ta cała teoria o sieżości ale nie...w szufladzie na warzywa owoce i warzywa sa idealne przez conajmniej 3 tygodnie:jawdrop:ja gorąco polecam dla mnie rewelacje;)

Apropo ja wolę nogi w wannie golić;)

co do okna to może faktycznie być problem z nadmiarem słońca, Aniu nie wiem na jakim etapie Jesteście ale może byłoby dobrze wyprowadzić kabelek elektryczny na zewnątrz do sterowania żaluzjami albo roletami:rolleyes:my u siebie tego nie dopilnowaliśmy (na tym etapie musieliśmy siedzieć w Oslo) i nie mam kabelków, to wielkie okno od tarasu w jadalni mocno nam dokucza popołudniową porą, póki co rozkładam wielki parasol i dajemy radę, docelowo bedą żaluzje fasadowe ale przez te kabelki, których u nas nie ma wszyatko się przeciąga bo kabelek muszę mieć przy każdym oknie co w tej chwili wiąże się z małą demolką no i to kłucie, szpachlowanie i malowanie póki co skutecznie mnie powstrzymuje ale dojrzewam do akcji "kabel";)

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ania jeszcze w sprawie tych pojemników LEGO, ja wiem że na stonie są wymiary ale u mnie nienajlepiej z wyobraznią;)Powiedz myślisz , że one do duplo tez były by git, dużo klocków się w nich mieści? bo ja mam masę duplo, póki co w kuwetach ale Młody od kilkku miesięcy ma juz fazę na lego no i chyba czas pomyśleć o czymś sensownym, te Twoje wygladają fantastycznie tylko tak się zastanawiam jak z praktycznością:rolleyes:te pokrywki to tak mocniej się trzymają czy nie specjalnie?

Alu, a podasz typ?

Płytę masz Amici? Dobrze kojarzę? Taką szeroką?

Piekarnik mam już wybrany.

Głównie ze względu na wygląd :rotfl:

Zobaczymy jak będzie piekł.

Aniu, zmywarke mam taką Bosch SMV 40MOOEU i mąż mi zwrócił uwagę, że ona tylko głośno chodziła jak była trochę zabrudzona i faktycznie dzisiaj sie jej specjalnie przysłuchiwałam i jest OK, nie chodzi wcale głosniej jak nasza stara. :) Jeśli chodzi o zmywarkę to warto dodać kilkaste złotych bo te zmywarki za 1100-1300( mówie o 60) pobieraja bduzo wody i prądu. Nasza zasada jest taka "biednego nie stac by tanio kupować":lol2:

Ale czy Ty chcesz 45 czy 60????

plyte :

AmicaPI7511SF

http://www.amica.com.pl/pl,produkt,plyta-grzejna,pi7511sf,441,2.html ona jest made in germany troche posząłm na disign bo były 5 polowe ale nie miały takiego disignu. Mi starcza nawet jak robię impreze na 20 osoób :) w zanadrzu w garażu mam elektryczną kuchenkę AEG z 1936 roku w pełni sprawna :lol2:, ale nigdy z niej nie korzystałam :) w nowym domu :)

Okap AMICA OKC952S suuuuuuuuuuper, bardzo jestem z niego zadowolona :)

http://www.amica.com.pl/pl,produkt,okap-kuchenny,okc952s,563,2.html

Mmajeczka

Dlatego trudno jest powiedzieć,że ta marka jest cacy a ta jest be ... po prostu zależy kto na co trafi ...

Absolutnie sie z tym zgadzam, taka jest prawda, trzeba miec trochę szczęscia :)

Anetko, a ty masz lodówko-zamrażarkę czy tylko chłodziarkę simensa, chłodzirkę ma Balbina i jest bardzo zadowolona :)

I chyba warto podawać od razu jaki kto typ ma, żeby Ania mogła sobie zobaczyć :)

Edytowane przez emiranda

Alu ja mam chłodziarkę, zamrażarkę mam osobno;)typu nie pamiętam, musiałabym na fakturze spawdzić...

Ja tej chłodziarki jakoś nie zobaczyłam jak kupowałam, a jak później zobaczyłam przeczytałam to sie w niej zakochałam, nastepnym razem z pewnościa taka kupię :) Nie wiem czy Ania ma tyle miejsca, żeby te dwie rzeczy osobno postawić ?????

Łeee... drzwiczki rewizyjne to moja udręka :sick: mam dwie sztuki na ścianie kominkowej w salonie :bash: ani tego ukryć nie można, ani znaleźć nic ciekawego nie umiem :(

pseplasam za termostat :oops: biały na pewno pasuje do płytek :lol:

Tiaaa, na prawie czarnej ścianie biały termostat świecić się będzie ledy pod prysznicem :rotfl:

Ja na szczęście szukam zwykłych, płaskich. Takie można znaleźć. Wy szukacie jakiś ozdobnych?

no i masz... 3 zdjęcia i koniec....

Tak mało...

A kafle zapowiadają się super :)

Będzie więcej, obiecuję :yes:

Na razie tak kawałkami, bo wszędzie narzędzia, pędzle, drabiny.

Apropo ja wolę nogi w wannie golić;)

Anetko, jak będę chciała w wannie, to do Ciebie przyjadę ;)

U mnie wanny brak.

Aniu nie wiem na jakim etapie Jesteście ale może byłoby dobrze wyprowadzić kabelek elektryczny na zewnątrz do sterowania żaluzjami albo roletami:rolleyes:

Na etapie, mam nadzieję, końcowym :rolleyes:

Ale prąd na balkon łatwo wyprowadzić będzie. Już sprawdzałam :)

Ania jeszcze w sprawie tych pojemników LEGO, ja wiem że na stonie są wymiary ale u mnie nienajlepiej z wyobraznią;)Powiedz myślisz , że one do duplo tez były by git, dużo klocków się w nich mieści? bo ja mam masę duplo, póki co w kuwetach ale Młody od kilkku miesięcy ma juz fazę na lego no i chyba czas pomyśleć o czymś sensownym, te Twoje wygladają fantastycznie tylko tak się zastanawiam jak z praktycznością:rolleyes:te pokrywki to tak mocniej się trzymają czy nie specjalnie?

Pokrywki są mocne :) One się całe nakładają na pudełka, więc zdjęcie ich wymaga pewnego wysiłku. Jakub daje radę :)

Mieści się chyba sporo. Jeśli chcesz, to pstryknę Ci fotki z klockami :)

Na pocieszenie, u mnie z wyobraźnią też średnio.

Aniu, zmywarke mam taką Bosch SMV 40MOOEU

Zapisane!

Ale czy Ty chcesz 45 czy 60????

60-tkę. Nie wyobrażam sobie mniejszej.

I chyba warto podawać od razu jaki kto typ ma, żeby Ania mogła sobie zobaczyć :)

Dokładnie :)

Namiary na typy mile widziane!

Nie wiem czy Ania ma tyle miejsca, żeby te dwie rzeczy osobno postawić ?????

Ania ma już lodówkę. Kocha ją miłością wielką i nie zmieni jej na żadną inną :p

Ciesząc się z tego że fuga będzie BIAŁA ! usprawiedliwiam swoją niechęć do słońca faktem, że jestem typem nornicy i stwora bagienno-moczarowego - kocham chłód, cień i jak pada...........:D

Rany, jak tak można funkcjonować? Dogadałabyś się z moim mężem :p

Słońce, słońce i tylko słońce!

Zdecydowanie mój bocian pomylił strefy klimatyczne :rotfl:

Aniu nie wiem na jakim etapie Jesteście ale może byłoby dobrze wyprowadzić kabelek elektryczny na zewnątrz do sterowania żaluzjami albo roletami:rolleyes:my u siebie tego nie dopilnowaliśmy (na tym etapie musieliśmy siedzieć w Oslo) i nie mam kabelków, to wielkie okno od tarasu w jadalni mocno nam dokucza popołudniową porą

Anetko, u nas dokładnie odwrotnie. Znajomy elektryk poradził żeby wyprowadzić kabelki do rolet, zrobiliśmy to więc przy każdym oknie. Po jakimś czasie kilka firm zjawiło się na pomiar i wycenę i okazało się, że kable są zupełnie niepotrzebne, bo za niewiele więcej można zamontować rolety sterowane radiowo, pilotem. W efekcie w elewacji mamy brzydkie dziury, a przy oknach mnóstwo zbędnych pstryczków :mad:

Ja tam uwielbiam Twoje okna! Ileż u nas tego ukropu? z 2 tygodnie w czerwcu i tydzień w lipcu ;) da się wytrzymać, a przez całą resztę roku będzie widno i słonecznie :) Parapety - fajne, pasują do Waszego wnętrza :)

Szarości, grzejnik i maxi cegiełki :rolleyes:

Z agd nie doradzę :) Jak szukałam swojej (jeszcze ostatecznie nie wybrana i kupiona) to zapamiętałam, ze chwalona jest Teka, że wygodniej z plusikami i minusikami niż ze sliderem i że lepiej bez ramki :)

Dobry wybór koloru fugi :)

Czekam na beton! A gdzie on miał być? Bom całkiem zapomniała :)

O matko ,ale nadrabiana :eek:

Ania model nie jest ważny, po prostu wybierz te funkcje i design które Tobie się przydadzą. Ja polecam termoobieg, pyrolizę i teleskopowe prowadnice :yes:

W mikro patrzyłam tylko na wygląd :lol2: a przebiła cenę piekarnika o jakieś 600 zł :D (nie wiem jak mąż ze mną wytrzymuje).

Zmywarka - ważne żeby była cicha, miała tryb normalny i krótki i środek metalowy a nie plastikowy.

Płyta - indukcja :yes: Poziomów grzania 9 a nie 17 jak np w Siemensie, żeby nie była zbut głośna i to tyle.

Aniu to będziesz najpierw w sklepie włązcałą zmywanie słuchała a później zadecydujesz która kupic :lol2: ( nie wiem czy pisze ile decybeli ???) przy zmywarce ważne jest te z zuzycie wody i zużycie energii i aqua stop.

Piekarnik Ania jak wiem juz wybrała a lodówkę ma :lol2:

Aniu wczoraj odcięta byłam od prądu i netu, podaję więc szybko model zmywarki:

BOSCH SMV 50E90EU

bardzo sobie ją chwalę, zmywam w programie eco i domywa, jest mega cichutka, słychać tylko odpompowywanie wody w syfonie pod zlewem, sama sie wyłącza i podobno ma bardzo praktyczny układ koszy/sitek -no tego do układania w środku naczyń w porównaniu do amiki (którą ma siostra), użytkuję dopiero miesiąc więc nie wiem czy jest awaryjna.