aneta s 09.09.2012 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Aniu ja jeszcze w sprawie lodówki...nie wiem czy wybrana , ja mam Siemensa, co prawda nie należał do tanich ale jestem zachwycona strefą Vita fresh:)to te szuflady do przechowywania poszczególnych grup produktów. Myślałam, że to trochę naciągane - ta cała teoria o sieżości ale nie...w szufladzie na warzywa owoce i warzywa sa idealne przez conajmniej 3 tygodnie:jawdrop:ja gorąco polecam dla mnie rewelacje;) Apropo ja wolę nogi w wannie golić co do okna to może faktycznie być problem z nadmiarem słońca, Aniu nie wiem na jakim etapie Jesteście ale może byłoby dobrze wyprowadzić kabelek elektryczny na zewnątrz do sterowania żaluzjami albo roletami:rolleyes:my u siebie tego nie dopilnowaliśmy (na tym etapie musieliśmy siedzieć w Oslo) i nie mam kabelków, to wielkie okno od tarasu w jadalni mocno nam dokucza popołudniową porą, póki co rozkładam wielki parasol i dajemy radę, docelowo bedą żaluzje fasadowe ale przez te kabelki, których u nas nie ma wszyatko się przeciąga bo kabelek muszę mieć przy każdym oknie co w tej chwili wiąże się z małą demolką no i to kłucie, szpachlowanie i malowanie póki co skutecznie mnie powstrzymuje ale dojrzewam do akcji "kabel";) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ania jeszcze w sprawie tych pojemników LEGO, ja wiem że na stonie są wymiary ale u mnie nienajlepiej z wyobraznią;)Powiedz myślisz , że one do duplo tez były by git, dużo klocków się w nich mieści? bo ja mam masę duplo, póki co w kuwetach ale Młody od kilkku miesięcy ma juz fazę na lego no i chyba czas pomyśleć o czymś sensownym, te Twoje wygladają fantastycznie tylko tak się zastanawiam jak z praktycznością:rolleyes:te pokrywki to tak mocniej się trzymają czy nie specjalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 09.09.2012 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Alu, a podasz typ? Płytę masz Amici? Dobrze kojarzę? Taką szeroką? Piekarnik mam już wybrany. Głównie ze względu na wygląd Zobaczymy jak będzie piekł. Aniu, zmywarke mam taką Bosch SMV 40MOOEU i mąż mi zwrócił uwagę, że ona tylko głośno chodziła jak była trochę zabrudzona i faktycznie dzisiaj sie jej specjalnie przysłuchiwałam i jest OK, nie chodzi wcale głosniej jak nasza stara. Jeśli chodzi o zmywarkę to warto dodać kilkaste złotych bo te zmywarki za 1100-1300( mówie o 60) pobieraja bduzo wody i prądu. Nasza zasada jest taka "biednego nie stac by tanio kupować":lol2: Ale czy Ty chcesz 45 czy 60???? plyte : AmicaPI7511SF http://www.amica.com.pl/pl,produkt,plyta-grzejna,pi7511sf,441,2.html ona jest made in germany troche posząłm na disign bo były 5 polowe ale nie miały takiego disignu. Mi starcza nawet jak robię impreze na 20 osoób w zanadrzu w garażu mam elektryczną kuchenkę AEG z 1936 roku w pełni sprawna , ale nigdy z niej nie korzystałam w nowym domu Okap AMICA OKC952S suuuuuuuuuuper, bardzo jestem z niego zadowolona http://www.amica.com.pl/pl,produkt,okap-kuchenny,okc952s,563,2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 09.09.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 (edytowane) Mmajeczka Dlatego trudno jest powiedzieć,że ta marka jest cacy a ta jest be ... po prostu zależy kto na co trafi ... Absolutnie sie z tym zgadzam, taka jest prawda, trzeba miec trochę szczęscia Anetko, a ty masz lodówko-zamrażarkę czy tylko chłodziarkę simensa, chłodzirkę ma Balbina i jest bardzo zadowolona I chyba warto podawać od razu jaki kto typ ma, żeby Ania mogła sobie zobaczyć Edytowane 9 Września 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Alu ja mam chłodziarkę, zamrażarkę mam osobno;)typu nie pamiętam, musiałabym na fakturze spawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 09.09.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Alu ja mam chłodziarkę, zamrażarkę mam osobno;)typu nie pamiętam, musiałabym na fakturze spawdzić... Ja tej chłodziarki jakoś nie zobaczyłam jak kupowałam, a jak później zobaczyłam przeczytałam to sie w niej zakochałam, nastepnym razem z pewnościa taka kupię Nie wiem czy Ania ma tyle miejsca, żeby te dwie rzeczy osobno postawić ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Alu ja tez nie wiem;)temat lodówki zgłębiałam dość dawno i nie wiem czy są takie z komora vita fresh - np 1 i zamrażarką....ale ja już dzisiaj życia nie wyobrażam sobie bez tych komór;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 09.09.2012 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ciesząc się z tego że fuga będzie BIAŁA ! usprawiedliwiam swoją niechęć do słońca faktem, że jestem typem nornicy i stwora bagienno-moczarowego - kocham chłód, cień i jak pada........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.09.2012 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Łeee... drzwiczki rewizyjne to moja udręka mam dwie sztuki na ścianie kominkowej w salonie ani tego ukryć nie można, ani znaleźć nic ciekawego nie umiem pseplasam za termostat biały na pewno pasuje do płytek Tiaaa, na prawie czarnej ścianie biały termostat świecić się będzie ledy pod prysznicem Ja na szczęście szukam zwykłych, płaskich. Takie można znaleźć. Wy szukacie jakiś ozdobnych? no i masz... 3 zdjęcia i koniec.... Tak mało... A kafle zapowiadają się super Będzie więcej, obiecuję Na razie tak kawałkami, bo wszędzie narzędzia, pędzle, drabiny. Apropo ja wolę nogi w wannie golić Anetko, jak będę chciała w wannie, to do Ciebie przyjadę U mnie wanny brak. Aniu nie wiem na jakim etapie Jesteście ale może byłoby dobrze wyprowadzić kabelek elektryczny na zewnątrz do sterowania żaluzjami albo roletami:rolleyes: Na etapie, mam nadzieję, końcowym Ale prąd na balkon łatwo wyprowadzić będzie. Już sprawdzałam Ania jeszcze w sprawie tych pojemników LEGO, ja wiem że na stonie są wymiary ale u mnie nienajlepiej z wyobraznią;)Powiedz myślisz , że one do duplo tez były by git, dużo klocków się w nich mieści? bo ja mam masę duplo, póki co w kuwetach ale Młody od kilkku miesięcy ma juz fazę na lego no i chyba czas pomyśleć o czymś sensownym, te Twoje wygladają fantastycznie tylko tak się zastanawiam jak z praktycznością:rolleyes:te pokrywki to tak mocniej się trzymają czy nie specjalnie? Pokrywki są mocne One się całe nakładają na pudełka, więc zdjęcie ich wymaga pewnego wysiłku. Jakub daje radę Mieści się chyba sporo. Jeśli chcesz, to pstryknę Ci fotki z klockami Na pocieszenie, u mnie z wyobraźnią też średnio. Aniu, zmywarke mam taką Bosch SMV 40MOOEU plyte : AmicaPI7511SF http://www.amica.com.pl/pl,produkt,plyta-grzejna,pi7511sf,441,2.html Zapisane! Ale czy Ty chcesz 45 czy 60???? 60-tkę. Nie wyobrażam sobie mniejszej. I chyba warto podawać od razu jaki kto typ ma, żeby Ania mogła sobie zobaczyć Dokładnie Namiary na typy mile widziane! Nie wiem czy Ania ma tyle miejsca, żeby te dwie rzeczy osobno postawić ????? Ania ma już lodówkę. Kocha ją miłością wielką i nie zmieni jej na żadną inną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 09.09.2012 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ciesząc się z tego że fuga będzie BIAŁA ! usprawiedliwiam swoją niechęć do słońca faktem, że jestem typem nornicy i stwora bagienno-moczarowego - kocham chłód, cień i jak pada........... Rany, jak tak można funkcjonować? Dogadałabyś się z moim mężem Słońce, słońce i tylko słońce! Zdecydowanie mój bocian pomylił strefy klimatyczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.09.2012 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Aniu dzięki! To ja bardzo proszę o zdjęcie pudełek z zawartością zapraszam do wanny, kiedy tylko Bedziesz mieć ochotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 09.09.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ania ma już lodówkę. Kocha ją miłością wielką i nie zmieni jej na żadną inną To trzeba było tak od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.09.2012 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Aniu nie wiem na jakim etapie Jesteście ale może byłoby dobrze wyprowadzić kabelek elektryczny na zewnątrz do sterowania żaluzjami albo roletami:rolleyes:my u siebie tego nie dopilnowaliśmy (na tym etapie musieliśmy siedzieć w Oslo) i nie mam kabelków, to wielkie okno od tarasu w jadalni mocno nam dokucza popołudniową porą Anetko, u nas dokładnie odwrotnie. Znajomy elektryk poradził żeby wyprowadzić kabelki do rolet, zrobiliśmy to więc przy każdym oknie. Po jakimś czasie kilka firm zjawiło się na pomiar i wycenę i okazało się, że kable są zupełnie niepotrzebne, bo za niewiele więcej można zamontować rolety sterowane radiowo, pilotem. W efekcie w elewacji mamy brzydkie dziury, a przy oknach mnóstwo zbędnych pstryczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 09.09.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja tam uwielbiam Twoje okna! Ileż u nas tego ukropu? z 2 tygodnie w czerwcu i tydzień w lipcu da się wytrzymać, a przez całą resztę roku będzie widno i słonecznie Parapety - fajne, pasują do Waszego wnętrza Szarości, grzejnik i maxi cegiełki Z agd nie doradzę Jak szukałam swojej (jeszcze ostatecznie nie wybrana i kupiona) to zapamiętałam, ze chwalona jest Teka, że wygodniej z plusikami i minusikami niż ze sliderem i że lepiej bez ramki Dobry wybór koloru fugi Czekam na beton! A gdzie on miał być? Bom całkiem zapomniała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 09.09.2012 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 To w takim razie Ciebie dźwigał raczej flaming tylko GPS mu się spieprzył ( pewnie dlatego że gadał Hołowczyc ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 09.09.2012 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 aaaaaaaaaaaaaa Pani kierowniczko co z priv wiadomością - dostałaś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.09.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 O matko ,ale nadrabiana Ania model nie jest ważny, po prostu wybierz te funkcje i design które Tobie się przydadzą. Ja polecam termoobieg, pyrolizę i teleskopowe prowadnice W mikro patrzyłam tylko na wygląd a przebiła cenę piekarnika o jakieś 600 zł (nie wiem jak mąż ze mną wytrzymuje). Zmywarka - ważne żeby była cicha, miała tryb normalny i krótki i środek metalowy a nie plastikowy. Płyta - indukcja Poziomów grzania 9 a nie 17 jak np w Siemensie, żeby nie była zbut głośna i to tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 09.09.2012 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Aniu to będziesz najpierw w sklepie włązcałą zmywanie słuchała a później zadecydujesz która kupic ( nie wiem czy pisze ile decybeli ???) przy zmywarce ważne jest te z zuzycie wody i zużycie energii i aqua stop. Piekarnik Ania jak wiem juz wybrała a lodówkę ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 09.09.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Aniu wczoraj odcięta byłam od prądu i netu, podaję więc szybko model zmywarki: BOSCH SMV 50E90EU bardzo sobie ją chwalę, zmywam w programie eco i domywa, jest mega cichutka, słychać tylko odpompowywanie wody w syfonie pod zlewem, sama sie wyłącza i podobno ma bardzo praktyczny układ koszy/sitek -no tego do układania w środku naczyń w porównaniu do amiki (którą ma siostra), użytkuję dopiero miesiąc więc nie wiem czy jest awaryjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 09.09.2012 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 O kurcze! To mnie też przytargał flaming Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts