Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

Ale miałam nadrabiania...

Cegiełki w łazience suuuper - ja bym dała bardzo jasno-szarą fugę, ale Ty juz chyba decyzję podjęłaś.

Co do AGD - ja mam teraz z IKEA i jestem zadowolona. I uwielbiam swoją indukcję, która kosztowała 999zł. Była tania a jak na razie sprawdza się super, a jest naprawdę sporo używana. Zadowolona jestem też z piekarnika, więc jak na razie nie narzekam, choć to sprzęty z I...

Aha - no i muszę sie zachwycić grzejnikiem ;) i czekam na beton !!

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzień dobry Aniu :hug:

Ania jeszcze w sprawie tych pojemników LEGO, ja wiem że na stonie są wymiary ale u mnie nienajlepiej z wyobraznią;)Powiedz myślisz , że one do duplo tez były by git, dużo klocków się w nich mieści? bo ja mam masę duplo, póki co w kuwetach ale Młody od kilkku miesięcy ma juz fazę na lego no i chyba czas pomyśleć o czymś sensownym, te Twoje wygladają fantastycznie tylko tak się zastanawiam jak z praktycznością:rolleyes:te pokrywki to tak mocniej się trzymają czy nie specjalnie?

Anetko ja wkleiłam u mnie o tuuuuuuuuuu pudełka z Duplo w środku,,kupowałam tam gdzie Ania.

Polecam :)

Mogę Ci cyknąć zdjęcia z inną konfiguracją Duplo w środku :rolleyes:

Parapety - fajne, pasują do Waszego wnętrza :)

Szarości, grzejnik i maxi cegiełki :rolleyes:

Miło mi :)

Czekam na beton! A gdzie on miał być? Bom całkiem zapomniała :)

W małym wuceciku.

To w takim razie Ciebie dźwigał raczej flaming tylko GPS mu się spieprzył ( pewnie dlatego że gadał Hołowczyc :) )

Tiaaa, Krzyś potrafi namieszać :rotfl:

aaaaaaaaaaaaaa Pani kierowniczko co z priv wiadomością - dostałaś ?

O mnie chodzi? To nic nie dostałam :(

Zmywarka - ważne żeby była cicha, miała tryb normalny i krótki i środek metalowy a nie plastikowy.

Płyta - indukcja :yes: Poziomów grzania 9 a nie 17 jak np w Siemensie, żeby nie była zbut głośna i to tyle.

Dzięki!

Aniu to będziesz najpierw w sklepie włązcałą zmywanie słuchała a później zadecydujesz która kupic :lol2:

No fakt, w sklepach z AGD jeszcze mnie nie znają :p Wszystko przede mną :rotfl:

Już to widzę, jak sprawdzam po kolei zmywarki wkładając naczynia z obiadu i przytulając się do zmywarki nasłuchuję decybeli :lol2:

BOSCH SMV 50E90EU

bardzo sobie ją chwalę, zmywam w programie eco i domywa, jest mega cichutka, słychać tylko odpompowywanie wody w syfonie pod zlewem, sama sie wyłącza i podobno ma bardzo praktyczny układ koszy/sitek -no tego do układania w środku naczyń w porównaniu do amiki (którą ma siostra), użytkuję dopiero miesiąc więc nie wiem czy jest awaryjna.

My teraz mamy Amicę. Nie jest zła, ale momentami nie domywa.

Twojego Boscha też już zanotowałam na kartce dla męża ;)

Nic przez weekend nie znalazł :mad: Czemu nie jestem zdziwiona?

O kurcze! To mnie też przytargał flaming :D

Tylko mój chyba trochę dalej na północ zaleciał :)

Cegiełki w łazience suuuper - ja bym dała bardzo jasno-szarą fugę, ale Ty juz chyba decyzję podjęłaś.

Co do AGD - ja mam teraz z IKEA i jestem zadowolona. I uwielbiam swoją indukcję, która kosztowała 999zł. Była tania a jak na razie sprawdza się super, a jest naprawdę sporo używana. Zadowolona jestem też z piekarnika, więc jak na razie nie narzekam, choć to sprzęty z I...

Aha - no i muszę sie zachwycić grzejnikiem ;) i czekam na beton !!

O sprzęcie z I. nie myślałam do tej pory :rolleyes: Może dlatego, że mam tam daleko.

Fuga będzie srebrna, choć to taki jasny szary. No, ale nie będę się kłócić z producentem o nazwy ;)

Dzień dobry Aniu :hug:

A dzień dobry :)

I muszę jeszcze napisać - Siner - uwielbiam Ciebie czytać i uwielbiam Twoje poczucie humoru !!!

Dzięki atika - tylko Ja mam tak cały czas i nie wiem czy nie nadejszła wiekopomna chwila co by to leczyć ! Ile można, no ile.....

Mąż nazywa mnie - mistrz ciętej riposty ( czasem zbyt ciętej)

Uwaga teraz będzie dowcip to tak apropos kupowania np. AGD wątpliwego pochodzenia.

Chińczyk sprzedał duszę diabłu......

Po miesiącu się zepsuła........

Miłego dnia wszystkim matkom polkom życzę

Co do Krzysia Narendilko to ten gość już dawno temu rozpoczął u mnie akcję zbierania punktów za....

- utopienie męża razem z samochodem w jeziorze ,które nagle wyrosło na trasie .....

- kolejną próbę utopienia męża również z samochodem na przerwanym moście

- pokierowanie męża na skróty przez las - skrót okazał się tak sprytny że sam Krzyś już przestał gadać bo się zgubił

- pokierowanie męża krótszą drogą - ta krótsza droga okazała się aż o 80 km DŁUŻSZA od tej dłuższej

Pisząc to uzmysłowiłam sobie że Krzyś generalnie lubi topić a chłopy wstydzą się zapytać o drogę...........

Ja nigdy się nie gubię i jeżdżę bez GPS - mam kompas w dupie lub jak wolą delikatniejsze kobietki - KOBIECĄ INTUICJĘ

Co do Krzysia Narendilko to ten gość już dawno temu rozpoczął u mnie akcję zbierania punktów za....

- utopienie męża razem z samochodem w jeziorze ,które nagle wyrosło na trasie .....

- pokierowanie męża na skróty przez las - skrót okazał się tak sprytny że sam Krzyś już przestał gadać bo się zgubił

- pokierowanie męża krótszą drogą - ta krótsza droga okazała się aż o 80 km DŁUŻSZA od tej dłuższej

Coś w tym jest. My ostatnio dzięki niemu mieliśmy przeprawę "tratwą przez Odrę ;) Obyło się bez topienia, więc było wesoło, ale Krzyś jak widać lubi wodę.

ale żeście tu przez weekend popisały!

Ta Krzysiu i jego teksty w stylu: "jesteś poza trasą, wyznaczam nową. Nie martw się nowa będzie lepsza...":)

Co do dyskoteki pod prysznicem to chętnie bym zobaczyła jak to się prezentuje. jak nie doświetli nóg to... można jak ja przerzucić się na depilator:P

Aniu trochę późno, ale:

- potwierdzam teraz wiem, że to na pewno parapet

- fuga taka jak wybrałaś, żadnej białej! Choć biała i tak by po pewnym czasie pewnie szarą się stała;)

- ja się tak nie bawię, by tutaj były jakieś osoby uprzywilejowane, które już nie muszą czekać na beton, bo na żywo widziały. Toż to skandal:wiggle:

helloł :bye:

Halo halo :)

Chińczyk sprzedał duszę diabłu......

Po miesiącu się zepsuła........

:rotfl:

Coś w tym jest. My ostatnio dzięki niemu mieliśmy przeprawę "tratwą przez Odrę ;) Obyło się bez topienia, więc było wesoło, ale Krzyś jak widać lubi wodę.

Ja mu podziękowałam za towarzystwo, gdy mi huknął znienacka za 10 metrów skręć ostro w lewo.

Uznałam, że zawał serca za kierownicą i dzieckiem na tylnym siedzeniu nie jest mi potrzebny :p

Ja nigdy się nie gubię i jeżdżę bez GPS - mam kompas w dupie lub jak wolą delikatniejsze kobietki - KOBIECĄ INTUICJĘ

To jest nas dwie :)

Ta Krzysiu i jego teksty w stylu: "jesteś poza trasą, wyznaczam nową. Nie martw się nowa będzie lepsza...":)

Tiaaa, i skończy się w Wiśle?

ja się tak nie bawię, by tutaj były jakieś osoby uprzywilejowane, które już nie muszą czekać na beton, bo na żywo widziały. Toż to skandal:wiggle:

Wsiadaj w pociąg/samochód i w drogę :D

Może dojedziesz na coś więcej niż wersja beta.

A co to się stało Jakubowi? Mam nadzieję, ze już lepiej :hug:

Diabli wiedzą :mad:

Podejrzewam, że przyczynił się do tego Jakubowy palec. Mamy katar.

A jak mój syn coś robi, to robi to dokładnie i z pełnym zaangażowaniem...

Sytuacja opanowana, choć przez chwilę zastanawiałam się jak ja te swoje 20 kilo szczęścia do lekarza zaniosę :rolleyes:

A ja uwielbiam wszelkie nowiki techniczne i tak samo GPS, nie zawsze z niego korzystam, ale niejednokrotnie mi się przydał, nawet ten co mam w telefonie.

Oczywiście starsze typy GPS-u mnie denerwowały, komunnikat Krzyśka, straciłem połaczenie, jak znajdę to Ci powiem doprowadzał mnie do szału, ale dzisiejsze GPS-y sa duzo bardziej przyjazne. I choc kiedys jeździłam z planami miast i doskonale sobie radziłam, to dlaczego dzisiaj nie mialabym korzystac z najnowszych wynalazków :yes:

Spróbujcie nie znając Warszawy dojechac na ulice Gladioli cha własnie tam ostatnio jechałam, oczywiście spojrzałam na mapę, gdzie to mniej więcej jest, ale czy nie lepiej później słuchac lektora gdzie jechać, ja tak wolę :)

Aniu krwotoki z nosa to nie przelewki, dobrze że sobie z nim poradziłaś, na zdjatka cierpliwie poczekam:)

aniu nadchodzi siostra basen......

Krwotok z nosa przy przeziębieniu to częste ale mimo to... obserwuj go i sprawdź mu morfologię ( może słaba jakość płytek lub ich ilość, może anemia)

Mam tylko nadzieję, że przy krwotoku nie odchylałaś mu głowy do tyłu !!!!

Głowa powinna być pochylona i chłodzimy okolice czoła - tu gdzie zatoki czołowe i przyklejony jest nos ;)

Teraz Twoja głowa do góry - co tam krwotok... jeszcze pełno ich przed Tobą - toć to samiec !!!

Ufam, że ten krwotok to był jednorazowy wybryk.

Oczywiście, obserwować będę. Czoło chłodziłam i głowy do tyłu nie odchylałam :)

Siner, masz rację, że pełno ich jeszcze przede mną. A jeśli synek wda się w tatusia, to ...

Wolę nie myśleć na razie ;)