narendil 11.11.2011 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Dziewczęta, mam kolejną zagwozdkę. Moja obecna pralka pomału odmawia współpracy. A przynajmniej ja tak twierdzę Szlag mnie trafia, kiedy wyjmuję mokre pranie. Ile jeszcze mogę dzielić pranie na dwie części i każdą dodatkowo odwirowywać? Albo widzę, że nie wszystko się wypłukało (a nie używam proszku, tylko płynu). Nosimy głównie czarne rzeczy i tam to mocno widać. O poborze prądu nie wspomnę. Ale co tu ukrywać. Jest z nami ponad 8 lat i na ówczesne czasy była jedną z tańszych Kupiłabym nową. Nie ma to jak zakupy na poprawę humoru. I tu pojawia się problemik. W nowej łazience mamy zaplanowaną wnękę na pralkę i ewentualnie suszarkę. W obecnej zmieści się tylko pralka. A ja bym chciała wszystko już teraz zaraz natychmiast Mam serdecznie dość stałego wyposażenia, jakim jest rozłożona suszarka w części dziennej! No i jest jeszcze argument finansowy. Pralka+suszarka kosztuje więcej niż pralko-suszarka. Co sądzicie o pralko-suszarkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.11.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 tia!!! poza tym, to chyba bardziej chodziło o to, ze to ściana nośna, oddzielająca nas od klatki schodowej. nie chcieliśmy robić za dużej rozpierduchy i dostawiliśmy taką ściankę, a później, już wynikowo, "parapet" przewędrował też na drugą ścianę, jako zabudowa geberita o tak : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 11.11.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Pralko-suszarki są fajne, ale zużywają strasznie dużo prądu. Nie wiem jak z tymi najnowszymi modelami, ale te produkowane kilka lat temu były nie do końca idealne (takie cudo z 2007 roku było i chyba nadal jest u mojego ojca w domu) - ciucha po wysuszeniu można było włożyć na siebie, ale żeby je poskładać i włożyć do szafy to tak nie do końca. No i do suszenia trzeba było wyjmować połowę prania, chyba. Pewnie teraz sporo się zmieniło, ale jakbym miała wybierać to osobno pralka i osobno suszarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.11.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 (edytowane) ja też wzięłam osobno uważam suszarkę za jeden z lepszych wynalazków!!!!! choć parę strat a początku poniosłam....a jak się mocno ciuszków nie przesuszy, to można nawet bez prasowania, prosto z suszary założyć mam taki układ: na początku się bałam, że spadnie Edytowane 11 Listopada 2011 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 11.11.2011 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 rany - a mnie ciągle się wydaje, że suszarka to jakiś niesamowity luksus, w dodatku straszliwie nieekologiczny, bo po co tyyle prądu marnować skoro balkon jest:) siła przyzwyczajenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.11.2011 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Podobno nie są fajne pralko suszarki..... ale ja się nie wypowiem, bo mam pralkę... Suszę pranie na suszarce, albo na dworze. Kazałam sobie zmajstrować dwie takie litery T i zabetonować, powiesiłam sznurki iiiiiii.... jest jak na wsi ale ja kocham pranie pachnące płynem i wiatrem.... W blokach miałam moc sznurków na balkonie..... Pralkę mam Simensa kupioną z 6-7, może nawet i 8 lat ( jak ten czas zapiernicza....) temu... hula jak ta lala... Wtedy to była chyba najwyższa półka... połowy rzeczy i programów nie używam i powiem, że wówczas za tą cenę miałabym dwie pralki simens, i jeszcze by mi zostało na coś.... Więc pralkę polecam simensa... niezależnie jakiego modelu... Jest tu kilkadziesiąt forumek, które mają tą markę i są zadowolone. Drugi raz też wybrałabym simensa... A suszarka... no cóż.. nie mam na nią, nie używam i nie wiem czy kiedykolwiek kupię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 nemi, aż tak dużo to nie zużywają. Są też takie w klasie A. A ja naprawdę mam dość rozłożonej suszarki. aricia, masz hoovera? Dobrze wypatrzyłam? I jak się sprawują? nihiru, ja o tym luksusie pomału zaczynam myśleć jak o konieczności Arnika, siemensa powiadasz? Słyszałam, że to dobra marka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.11.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 moim zdanie wszystko jest w porządku. miałam też simensa i też była super nie mogłam sobie jakoś wyobrazić miejsca rozstawiania suszarki ...w salonie????? ...w sypialni ???? ja nawet na balkonie nie bałdzo toleruje taką ekspozycję...majtki nad wanną w "salonie;) kąpielowym"????...w "pralni" za mało miejsca...no to gdzie???? NIGDZIE !!!!! no i jest suszarka!!!! a teraz życia sobie bez niej nie wyobrażam efekt podobny, jak ze zmywarką ( jak ja to wszystko wcześniej robiłam ) wstawiam pranie nawet w środku nocy i za dwie godzinki- czyste i suchutkie!!!! a jak soie przypomnę, ile razu w wilgotnych jeszcze, jeansach na rendez vous pomykałam, bo żelazko świeżo wypranych nie chciało do końca wysuszyć....http://emoty.blox.pl/resource/th_girl_haha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.11.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 u nas juz wszystkich nauczyłam ze jak trzeba dosuszyc to w mikrofali ale suszarke też pewnie kupie...choc takie pachnące wiatrem jest nie do podrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 u nas juz wszystkich nauczyłam ze jak trzeba dosuszyc to w mikrofali Eeee? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 11.11.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 queene, w TAMTYCH CZASACH nie miałam mikrofali...a z resztą, to z metalowymi nitami do mikro chyba nie nada ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 11.11.2011 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 no dzinsy nie.....ale skarpetki jak najbardziej nie dość że suche to jeszcze pozbawione bakterii żartuje...to oczywiście nie standart tylko awaryjne sytuacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 11.11.2011 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 tak na serio, to w blokach (zwłaszcza tych nowych, gdzie się nie robi suszarni) taka suszarka to powinna być standardem, bo to pranie chowane po kątach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.11.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 A u mnie pranie będzie się suszyło przed kominkiem w zimie i na dworze w lecie i tak naprawdę - co z tego ? Nie przyjmuję gości codzienne a trudno, żeby mnie czy moje męża gacie na widoku gorszyły. Kilka godzin, pranie suche...i codziennie przecież się go nie robi. Narendil, oczywiście napisałam "panel" ale chodziło mi o baterie prysznicowe z deszczownicami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 11.11.2011 22:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Yokasta, gdybyż to było kilka godzin. U mnie pranie schnie czasem po trzy dni. I piorę właśnie co drugi-trzeci dzień. Więc suszarka non stop na wierzchu i zapełniona. Poza tym ten zapach suszących się rzeczy - nie lubię i już Chyba wiem o jakich bateriach z LM mówisz. Sensea. Tak się tylko zastanawiam jak z ich jakością, bo to marka by LM. No i nie mają do tego prysznica. Ale chyba znalazłam zestaw prysznicowy, który mnie prawie satysfakcjonuje Omnires Murray. + mocowanie baterii kwadratowe + deszczownica kwadratowa + uchwyt baterii prawie kwadratowy + przyzwoita cena - rączka prysznicowa niekwadratowa - mocowanie drążka niekwadratowe Na chwilę obecną mam dość. 79 stron na ceneo - oczopląsu dostałam! Ta kanciastość mnie kiedyś wykończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 11.11.2011 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Narendil, spojrzałam kątem oka więc sama nie wiem o jakich mówię. Co do prania - przed kominkiem to jest kilka godzin (mniej niż 10 ) a ja zapach schnącego prania uwielbiam odkąd nie stosuję proszku . Suszarkę też bym chciała, może kiedyś się doczekam ale u nas te sprzęty są w garażu a nie w łazience, nie mamy pralni niestety i tak nie bardzo mi z tym jakoś. Wolę sobie przenieść to pranie i rozwiesić w sralonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.11.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Przy kominku pranie schnie błyskawicznie. Wiem, bo moi rodzice mają. I jesteś niezależna W bloku, jak to w bloku. Centralne ogrzewanie włączają na podstawie jakiś wytycznych. A pranie się kisi Ja się duszę, kiedy wracam do domu i czuję zapach prania. Jakby mi całe świeże powietrze wyciągnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.11.2011 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ostatnio wpadłam na pomysł i powkręcałam haczyki i powiesiłam sznury na strychu. Pranie schnie co prawda jak jest zimno to i wolno, ale kilka pralek tam za jednym razem powieszę. bo ja jak piorę to stadami Oczywiście suszarka jest albo w łazience, albo w przedpokoju albo jak mi zależy to przed kominkiem. I wcale a wcale mi to nie przeszkadza... A jak komuś innemu... to niech mu przeszkadza... Ciekawe co inni robią z praniem. No i niestety w najbliższym czasie na zakup suszarki nawet nie mam co liczyć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 12.11.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 przychodzę od emola a może coś stąd http://noti.pl/index.php?swf=oferta_foteleisofy, ja ich uwielbiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 12.11.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 przychodzę od emola a może coś stąd http://noti.pl/index.php?swf=oferta_foteleisofy, ja ich uwielbiam No tak, pomyślałam o tym samym i w tym też celu przyszłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts