Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alu, muszę usiąść i dokładnie budżet podliczyć.

Ale być może tymczasowo zamontujemy najtańsze fronty i będziemy zbierać kaskę na szare Abstrakty.

Jeszcze tyle wydatków jest :(

A skąd ja to znam, niestety pieniądze nie rosna na wierzbach. mojemu synowi się wydaje, ze tak w Norwegii jest :lol2:

Nie zakładałabym najtanszych drzwi, powiesiłabym firaneczkę na dolne szafki, myślę, ze szkoda pieniędzy :)

Taka prowizorka była u mnie w Gdyni

<a href=http://imageshack.us/a/img341/8799/dsc8466b.jpg' alt='dsc8466b.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/iM]

Aniu

to ja już widzę te twoje muskularne łapki

skoro pozamiatały taki metraż muszą być teraz imponujące

ale dzięki tej historyjce z miotła wiesz

Ze jakby kiedyś coś to fach i doświadczenie jako ,, pomoc domowa ,, masz

więc kobieto nie zginiesz

siner

pojechałaś po bandzie http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-640746.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-640746.gif http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-751965.gif

A skąd ja to znam, niestety pieniądze nie rosna na wierzbach. mojemu synowi się wydaje, ze tak w Norwegii jest :lol2:

:rotfl:

Nie zakładałabym najtanszych drzwi, powiesiłabym firaneczkę na dolne szafki, myślę, ze szkoda pieniędzy :)

Ładna prowizorka :yes:

Ale jest jeden problem. Chcę szuflady i muszę coś z przodu dać, bo inaczej wszystko powypada.

Mają w IKEA takie najtańsze fronty, kosztują niewiele, więc może na nie się skuszę na początek.

=============================================

Aniu

to ja już widzę te twoje muskularne łapki

skoro pozamiatały taki metraż muszą być teraz imponujące

Imponujące to one były i bez zamiatania :p Więcej w obwodzie im nie trzeba.

ale dzięki tej historyjce z miotła wiesz

Ze jakby kiedyś coś to fach i doświadczenie jako ,, pomoc domowa ,, masz

więc kobieto nie zginiesz

Tak, to pocieszające :rotfl:

W sumie, nie święci garnki lepią.

Aniu

to zapewne proroctwo, zobaczysz że sie spełni :D

Oby, oby!

Aniu jesteś niesamowita z tymi regałami i szafkami kuchennymi

- chylę czoła http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/praying/smileys-praying-000125.gif

Rany julek już lampy już wykładziny :jawdrop:

Buziole zostawiam :hug:

Aguś, muszę po prostu coś robić, bo się uduszę ;)

Buziaki!

to kiedy ten stolarz będzie działał? bo ja czekammm

nicol, piątek wycena.

Oj, boję się :(

Aniu :hug: chciałabym, żebys mogła zamieszakać w swoim nowym mieszkanku :)

Alu, ja też bym chciała!

Stolarz ze stoickim spokojem przyjął wszystkie moje plany i zachcianki.

Nie kręcił nosem na przeróbki szafek.

Miał niezłą minę, gdy się dowiedział, że sama je skręcałam.

Ponoć nie wyglądam, cokolwiek by to miało znaczyć :rotfl:

W piątek rano poznam cenę poszczególnych przyjemności i podejmę decyzję od czego zaczynamy.

Pomijam już drobny fakt, że zapomniałam o szafkach wiszących w łazience i stoliku w kuchni.

Nadrobi się :wiggle:

Pan jest cierpliwy. Zresztą robił mi już kilka mebli i wie czego się po mnie spodziewać ;)

Dobił mnie tylko jednym stwierdzeniem.

Czas oczekiwania na blaty o głębokości 70 cm to 3-4 tygodnie :jawdrop:

No nic, mąż mówi, że kuchni da się mieszkać :rotfl:

O cenie już nie wspomnę.

Wiecie, że blat 70-tka kosztuje prawie dwa razy tyle co 60-tka? Horror :mad:

Ładna prowizorka :yes:

Ale jest jeden problem. Chcę szuflady i muszę coś z przodu dać, bo inaczej wszystko powypada.

Mają w IKEA takie najtańsze fronty, kosztują niewiele, więc może na nie się skuszę na początek.

Aniu to może Ci jakoś pożyczyć pieniążków, żebys nie musiała tych prowizorek kupować, ja jestem absolutnie przeciwna prowizorkom, bo one później są na lata :yes:

emiranda .... po co pożyczać zróbmy zrzutkę ! :)

Ja bardzo chętnie :)

A o jakim blacie Wy rozmawiacie? Tzn z czego? Bo chyba nie z laminatu :no: ja mam takowy . 60cm przechodzace w 81 (tam gdzie wchodzi w parapet) i nie było z nim problemu... Ale Wy pewnie o granitach.....

Kinia tak sobie myślę, ze blatów granitowych nie robi stolarz. No powiem, że ja chciałam laminowane 63-64 cm zrobić to mi zaśpiewali taka cenę, że wzięłąm z Ikea bukowe.

To może dasz Ani na priva swój koszt :)

Aniu a Ty w jakim kolorze chcesz? W Ikei są takie fajne czarne blaty, no ale 61 , zostaje pytanie dlaczego 70?

Edytowane przez emiranda

a ja nie miałam żadnych ograniczen w szerokości i grubości blatu. ja mam blat w kształcie litery L o długosci boków : 250cm i 280cm (po zewnetrznej = dłuższej) i miałam możliwośc zrobic go z 1 kawałka !!!! bez łączeń !!!! Bez dopłaty !! Ale wiązałoby się to wtedy z podkuwaniem ścian i zrezygnowałam . Poza tym chodziło u mnie jeszcze o usłojenie laminatu. Gdyby był z 1 kawałka to na jednym boku byłby wzdłuż blatu a na drugim (siłą rzeczy) w poprzek......

Namiaru Ani nie dam bo za bardzo ja lubię . Stolarza mam serdecznie dość :mad: i najchetniej bym go zabiła .....Ale to inna bajka ....