pepejeans 20.09.2012 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ania melduje, że staram sie byc na bieżąco fajnie, ze lecisz jak burza z robotą za "ekologiczny odkurzacz" pełen szacun http://www.bandyci.org/img/podziw.gif a co do blatów, pokombinuj jak CI dziewczyny radza, wytnij w plecach dziurę na tę indukcyjna wtyczke, no chyba, ze ta siłowa ozdoba jest akurat na wysokości blatu? edit: ale znajac Ciebie to pewnie juz dawno wszystko przemyślałaś szukając jak najlepszego rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.09.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 U mnie też nigdzie nie widać dużego gniazda na siłę z indukcji. Ale wiem, że z powodu 1 cm ostatnio moja ciocia zrezygnowała z laminowanych z zdecydowała się na drewno z ikei(były szersze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 heloł widze ze wciaz do przodu czy te panele to dab loft? bo jakos mocno do moich podobne co tu duzo mowic sliczne sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Na chwilę spuścić wątek z oczu Się ustosunkowuję: ====================================== Ania - szukaj stolarza, który sam robi blaty !!! Kinga, jeśli będę musiała wykonać jeszcze jedną rozmowę telefoniczną to kogoś zabiję Nienawidzę rozmawiać przez telefon. A jeździć i szukać warsztatów w okolicy jakoś średnio mi się chce wytnij dziurę z tyłu szafki na gniado siłowe - nawet jesli tam maja być szuflady to stolarz Ci je "spłyci" - to nie problem a na pewno taka przeróbka bedzie kosztowała mniej niz głebszy blat Mam na uwadze i taką opcję. zlikwiduj gniazdo siłowe - u mnie z podłogi wystawał kabel .... Zresztą płyty indukcyjne nie maja wtyczki tylko takie ustrojstwo (jakby kostkę) do którego wpina się właśnie kable.... O tym za chwilkę. ====================================== Anka Ty masz kuchnię :jawdrop::jawdrop: zazdroszczę jak nie wiem co i pytanie ...to w Ikea można kupić tylko korpusy kuchnii?? Dziękuję! W IKEA to chyba wszystko można ======================================= Musze uściślić, korpusy Ikea razem z frontem szuflad mają 60.5 cm a blaty uwaga 62.5 cm, u mnie blat opiera się o kafelkę a korpusy nie, więc jest 63 cm, koniec blatu jest na równi z uchwytami. Aniu musisz po prostu kupić blaty w Ikea wyjdzie Ci to dużo taniej Myślałam o tym, ale: 1) Są krótkie - wiem, marudzę, bo można je połączyć. 2) Musiałabym sama po nie jechać - też marudzę, bo wycieczka by mi się przydała. Muszę to ze stolarzem przedyskutować. I Kinga dobrze mówi, że indukcja nie ma wtyczki tylko się łaczy bezpośrednio O indukcji za chwilę. Bożesz jak ja żałuję, ze nie byłam tutaj w trakcie budowy swojego domu, ilez mozna sie dowiedzieć od forumowiczek, wszyscy przeciez mamy jakie doświadczenia Tak sobie czasem myślę, że bez forum to bym męża zamordowała Z Wami się wygadam, obgadam każdy szczegół a mąż ma święty spokój ==================================== Anka - albo wracasz albo TY TU nie URZĄDZISZ bo my to zrobimy za Ciebie Jestem, jestem Dajcie się urządzać ==================================== No właśnie Aniu przychodź, bo my za Ciebie urządzimy mieszkanie, ja juz blat wybrałam http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/pragel-blat__73031_PE189316_S4.jpg lub ten http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/numerar-blat__0096078_PE235557_S4.JPG Ładne, ładne ====================================== a czy wysprzątacie przy okazji? bo to może być kusząca propozycja Jeśli tak, to zapraszam od razu! Najlepiej do Warszawy, a potem pociąg do Białegostoku. Nie polecam tylko przewoźnika InterRegio. TLK lepsze. ========================================= Aniu ja też mam indukcję podłączoną bez tego wielkiego gniazda...moze tak sprobuj;)problem blatów by się rozwiązał O indukcji za chwilę. ========================================= Moja indukcja gniazda wielkiego nie miała, a elektryk jakimiś cudownymi drutami łączył, nie wiem gdzie, ale działa i jest OK... I nic mnie to nie obchodzi.. Mnie też niewiele, ale chcę, żeby to było bezpiecznie zrobione. No i tam gdzie mam indukcje to mam normalny blat.. standardowy.. ale na półwyspie nie mam standardu.. mam szeroki.. I nie mam pojęcia ile płaciłam.. i o ile był droższy.. zapłaciłam i miałam z czapki.. choć granit marzy mi się do dziś.. ale teraz nie wiem czy nie wybrałabym drewna... A szuflada pod indukcją jest płytsza;.... no też może być... Arniś, tu nawet nie chodzi o cenę blatu, tylko o czas oczekiwania. Te trzy stówy więcej to i tak kropla przy reszcie kuchni. ========================================= Bardzo chętnie, tylko, żebym odkurzacza nie zapomniała , bo ja na taka mała miotelkę za stara już jestem, kręgosłup by tego nie wytrzymał Alu, specjalnie dla Ciebie zawiozę odkurzacz. I miotłę na kiju już mam ========================================= Z blatem laminowanym problem jest chyba taki, że żądaną szerokość wycinają z większej płyty. Taka płyta ma chyba (ale mogę się mylić) max. 120cm szerokości i ok. 4m długości, więc jeśli jest to blat standardowy 60cm, to wychodzą dwa blaty (i cena takiego blatu to 1/2 ceny płyty). A jeśli ma być szerszy, to wychodzi tylko jeden blat plus duża resztka (która idzie zazwyczaj do kosza), więc zapłacić trzeba za całą płytę. Tak mi tłumaczył facet, kiedy rozważałam laminowany blat o szerokości 70cm Okazało się, że wyszedłby drożej, niż blat dębowy z klejonki na mikrowczepy, który ostatecznie zamówiłam. Przy blacie klejonym płaci się za powierzchnię i za jeden m2 wychodzi tyle samo bez względu na wielkość i kształt blatu. Ale oczywiście u Ani blat drewniany to nie bardzo... Basiu, pewnie masz rację. Gdy pytałam o blat 120 cm, to panowie mi zaproponowali taki obrobiony z dwóch stron. I mogłabym wtedy kombinować. Tylko dlaczego w takim razie 120-tka nie kosztuje dwa razy tyle co 60-tka tylko więcej? Ot zagadka ========================================= Ania melduje, że staram sie byc na bieżąco fajnie, ze lecisz jak burza z robotą za "ekologiczny odkurzacz" pełen szacun http://www.bandyci.org/img/podziw.gif a co do blatów, pokombinuj jak CI dziewczyny radza, wytnij w plecach dziurę na tę indukcyjna wtyczke, no chyba, ze ta siłowa ozdoba jest akurat na wysokości blatu? Na szczęście jest niżej. edit: ale znajac Ciebie to pewnie juz dawno wszystko przemyślałaś szukając jak najlepszego rozwiązania No, dzisiaj w nocy we śnie rozkręcałam to gniazdo cążkami do paznokci ========================================= U mnie też nigdzie nie widać dużego gniazda na siłę z indukcji. Ale wiem, że z powodu 1 cm ostatnio moja ciocia zrezygnowała z laminowanych z zdecydowała się na drewno z ikei(były szersze). O indukcji za chwilę. Zawsze mogę pojechać po blaty do IKEA. Jutro się widzę ze stolarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 INDUKCJA: Gniazdko jest tak genialnie umieszczone, że przez trzy szafki musiałabym kabel ciągnąć. Dzisiaj będę dzwonić do naszego rodzinnego elektryka, żeby coś zaproponował. Na razie wiem, że łączy się kable, ale jakaś ochrona tego powinna być. Chociażby po to, żeby się kabel nie uszkodził, bo potem to kucie w ścianach przez pół mieszkania. Podobno wymiana trójfazówki nie jest taka prosta. Tyle wiem od chłopaków po szkoleniach elektrycznych. Ale skonfrontuję to jeszcze z praktykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 SZUFLADY A INDUKCJA: Prośba do posiadaczek kuchni z IKEA Jaka jest głębokość szuflad w szafkach stojących? Bo może się uda z dziurą w plecach. Swoich jeszcze nie kupiłam Szuflad, nie pleców. Te mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 heloł widze ze wciaz do przodu czy te panele to dab loft? bo jakos mocno do moich podobne co tu duzo mowic sliczne sa Heloł Tar Dokładnie, to Dąb Loft Eggera. Są piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 aha znaczy takie same, sa piekne ale maja jedno ale..... jak ci je sie mylo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Położyłam dzisiaj wykładziny w pokojach. Sama Nie musi się Wam podobać. My jesteśmy zadowoleni z wyboru Obie są szare. Fiolet tylko na zdjęciu wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Aniu głębokość szuflad 52 cm, natomiast pierwsza szuflada kończy się na 15 cm od dołu a druga na 45 cm od dołu, mówię o wysokości szuflad. Mam nadzieję ze mnie zrozumiesz. Rozumiem , że bedziesz miałą trzy szuflady ????? Ja tak mam A ja zadnym pociągiem nie będe do Ciebie jechała, tylko samochodem, toz to nie problem odkurzacz wziąć, mam wodny EDIT: Aniu u mnie też kabel na dole przez dwie szafki idzie jak dzisiaj zuważyłam mierząc te szuflady, tego nie bedziesz widziała. Elektryk Ci to na pewno zrobi, mówiąc szczerze jako wnuczka i córka elektryka sama bym Ci to zrobiła No widzisz musze jednak przyjechać Blat najdłuższy Ikea ma 246 cm Edytowane 20 Września 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Skręciłam kolejne regały. Wysokie też da się w pojedynkę Nie wierzcie instrukcjom! Tak wygląda obecnie nasza biblioteka: A po pracy czas na chwilkę relaksu Kawka, gazeta, czegóż chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 (edytowane) Mi się akurat szare wykładziny bardzo podobają, może dlatego ze zawsze miałam z takimi do czynienia. Super to wygląda. Aniu idziesz jak burza, pełen szacun dla Ciebie Edit : Ja tez sama skręcałam te biblioteczki i faktycznie instrukcje nie były zupełnie dokładne Z tym jednak nie mam problemu, daję rade mimo słabych instrukcji, widze że Ty tez sobie poradziłas sama Ja do skręcania szafek kuchennych miałam ekipę, ale jak zobaczylam jak składają pierwsza szafkę to włosy mi na głowie stanęły. I dopiero po mojej interwencji facetom się udalo szafke złozyc, później było juz lepiej Edytowane 20 Września 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ale z koksem lecisz, u mnie by musialo odstac co najmniej tydzien zanim szanowny zabralby sie do pracy, za to zlozylby dobrze :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 aha znaczy takie same, sa piekne ale maja jedno ale..... jak ci je sie mylo? Czy ja wiem? Na razie to walczę z pyłem budowlanym I jeszcze pewnie długo powalczę. Ale jakieś takie tępe się wydają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Aniu głębokość szuflad 52 cm, natomiast pierwsza szuflada kończy się na 15 cm od dołu a druga na 45 cm od dołu, mówię o wysokości szuflad. Mam nadzieję ze mnie zrozumiesz. Rozumiem , że bedziesz miałą trzy szuflady ????? Ja tak mam EDIT: Aniu u mnie też kabel na dole przez dwie szafki idzie jak dzisiaj zuważyłam mierząc te szuflady, tego nie bedziesz widziała. Elektryk Ci to na pewno zrobi, mówiąc szczerze jako wnuczka i córka elektryka sama bym Ci to zrobiła No widzisz musze jednak przyjechać Blat najdłuższy Ikea ma 246 cm Alu, jak zwykle niezastąpiona Tak, będę miała trzy szuflady. I chyba wszystko rozumiem. A mogłabyś mi jeszcze powiedzieć jaka jest wysokość tej dolnej szuflady? O tył mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 u mnie by musialo odstac co najmniej tydzien zanim szanowny zabralby sie do pracy, za to zlozylby dobrze :D:D I dlatego robię to sama Będzie równie dobrze, a o wiele szybciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Ale jakieś takie tępe się wydają. ooooo wlasnie o to mi chodzilo, takie mycie bez poslizgu no nie? bialej goraczki dostaje jak mam je myc wrrrr na gorze mam balterio - kochana - bajka, myja sie praktycznie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Mi się akurat szare wykładziny bardzo podobają, może dlatego ze zawsze miałam z takimi do czynienia. Super to wygląda. Aniu idziesz jak burza, pełen szacun dla Ciebie Dziękuję Ja tez sama skręcałam te biblioteczki i faktycznie instrukcje nie były zupełnie dokładne Z tym jednak nie mam problemu, daję rade mimo słabych instrukcji, widze że Ty tez sobie poradziłas sama Ja do skręcania szafek kuchennych miałam ekipę, ale jak zobaczylam jak składają pierwsza szafkę to włosy mi na głowie stanęły. I dopiero po mojej interwencji facetom się udalo szafke złozyc, później było juz lepiej Nie ma to jak zrobić coś samodzielnie. Ja zawsze taka Zosia-Samosia byłam. A jako córeczka tatusia z młotkiem i śrubokrętem od maleńkości jestem zaprzyjaźniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Aniu własnie 15 cm ona jest równa dookoła oprócz frontu Ja mam kabel pociagnięty na dole szafek i pózniej on idzie po boku szafki Gniazdko Ci elektryk wywali zrobi to na specjalna kostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 dziewczyny zwroce sie z taka prywata tutaj, jestescie oblatane po watkach i wnetrzach. odwiedzilam kiedys dziennik i galerie forumki gdzie zarabiscie mi sie podobaly sciany i drzwi - sciany byly z bialej recznie formowanej cegly a drzwi charakterystyczne szklane z kolorowym motywem brzóz. kojarzycie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts