aneta s 25.09.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Aniu super wyszedł Ci ten beton:P:P:Pmówiłam , że przy tobie Bob budowniczy to pikuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 25.09.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 ooooooooooooo wreszcie zdjęcia !!!!! Betonik, lubie betonik - ładny ten znaczek Faceci !!! temat rzeka.......... Mój Misiek zdecydowanie nie podziela mojej obsesji wnętrzarskiej. Pamiętam pewną akcję. Pewnego razu siedziałam ( w nocy) przy kompie i projektowałam sobie łazienkę w moim ukochanym stylu. Dobierałam meble i dodatki. Gdy już miałam ogólny zarys, podszedł do mnie mój mąż i podsumował : -M: Łazienka ? - Ja: tak ( z wypiętą piersią a nawet dwiema, dumna z nocnych poszukiwań, ciężkiej pracy i ogólnie zadowolona z efektów ). -M: Jezu jaka ruina, kochanie szukaj innego domu, przecież w tej łazience trzeba zrobić generalny remont. Spójrz na te ściany. Przecież tu złazi tynk, wilgoć pewnie jakaś !!! Spojrzałam na niego ze łzami w oczach i zapytałam jak to? Nie podoba Ci się ? A mój małżonek - widząc te szkliste oczęta : no wiesz kochanie..... no może ze 200 lat temu ta łazienka była ładna ale teraz........... Już tłumaczę o co chodzi z tym stylem. Od zawsze lubiłam wszystko co inne. Nikt mnie nie rozumiał i stukali się w czoło. Gdy doszło do planów budowlanych zaczęłam poszukiwać elementów wystroju naszego gniazda. Myślałam, że zwariuję bo mało jest mebli i dodatków w tym stylu, a te które są dostępne kosztują tyle, że głowa mała. Pewnego razu, natknęłam się na artykuł pisany ręka jakiegoś guru od stylu i estetyki. Dowiedziałam się, że jest to styl dla ludzi o niezwykłej wrażliwości estetycznej, dla dusz artystycznych, dla osób o wysublimowanym smaku....... Nazwa jego ( tego stylu) to ROUGH LUX. ?Ucieszyłam się jak ten głupi bo nie dość, że nie jestem osamotniona to ten pierdolec jakoś się nazywa no i jeszcze ten guru..... wysublimowany smak itp. Poczułam się dowartościowana i na tym dopalaczu teraz jadę. To nic, że wszyscy mnie krytykują... mam to w miejscu gdzie plecy kończą swą wdzięczną nazwę. Nie łam się Anula. Będziemy robiły wszystko, żeby być takim Twoim dopalaczem. Każdy jakiegoś potrzebuje. Jesteś wagą, dasz radę. Pisałaś,że mąż lubi jeść - zrób mu odpowiednią dietę - za dużo żeby umrzeć z głodu za mało, żeby się chciało żyć. Skruszeje, doceni i na rękach będzie Cię nosił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 25.09.2012 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Mam dla Was zdjęcia Ciężko się fotografuje pomieszczenie wielkości znaczka pocztowego No rzeczywiście brzydko Ci on wyszedł BRAWO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 25.09.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Aniu beton wyszedł super nawet na znaczku prezentuje się genialnie Poważne bardzo fajnie się prezentuje... no i narobiłaś mi smaka a ja już na beton nie mam miejsca Siner to Wyanna pytała o Łodygową lokalizacje Ja na Targówek mam teraz jakieś 1600km to pewnie dlatego piękne, biało-czarne Narendilkowe poduszki do mojej Ikei nie dotarły Ale kiedyś pracowałam w M1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 25.09.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 super beton viekawe co było nie tak z nim poprzednio http://emoty.blox.pl/resource/zhm.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.09.2012 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Beton dziękuje! Autorka prac również I niech się producent ugryzie ze swoimi zaleceniami odnośnie nakładania Opracowałam własną metodę. Z pomocą Jana Niezbędnego, a dokładniej jego żółtych rękawic gumowych. A jaka zabawa! Poczułam się niczym za szczenięcych lat przy zabawach w błocie Pewną niedogodność stanowił fakt, że ściany są pionowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 25.09.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 oooojacie!!!!! betonik malina!!! a autorce składam pokłon!!! zdolniacha z Ciebie !!!! fiu,fiu, fiu!!!! podziwiam szczerze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 25.09.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Ania beton czadowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 25.09.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Aniu, ja tak szybciorem, bom w pracy. Byłaby szansa na fotkę Twojej panelowej podłogi tak żeby było widać układ fugi? Taki szerszy kadr w sensie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 25.09.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 prosze mi tu ładnie napisac o tym brzydkim betoniku...co, jak, czyn, w jakiej kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 25.09.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 o rany - a ja nie zajarzyłam że to Twoja własna, osobista robota! suuuper Ci ten betonik wyszedł! no rewelacja po prostu! zdecydowanie jakiś tutorial poprosimy (może i u siebie miejsce znajdę na taką ścianę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domi87 25.09.2012 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 No Aniu chwilę mnie nie było i chciałam wszystko nadrobić, ale szczerze się przyznam, że kilka stron to tylko przeleciałąm wzrokiem bo się nie dało tak pędzisz! Ale jest i BETON!!! i to popsuty... a właśnie gdzie on popsuty? Może wsadziłaś ten jeszcze niepopsuty przez pomyłkę Ale tak na serio to chyba wiem o co chodzi i bardzo mi się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 25.09.2012 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Da się to zrobić na g-k? Bo wygląda bosko . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 25.09.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Beton pierwsza klasa! Ja te chc taki!!! Aniu, tutorial proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 25.09.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Noooo Bobowa Budowniczowa pierwsza klasa Anula.. zakupy Ikeowe robię sama... bo po co mi facet.. , sam mi zresztą powiedział, ze w pracy tyle się nachodzi, że mu już wystarczy, więc ze mną już nie chce.. Mnie potrzebny tylko kesz.. albo karta, a on wie, ze dobre kupię... Ostatnio po kubek na szczoteczki, wieszak na ręczniki i mydelniczkę podjechałam.. Pooglądałam szybciorem, bo z jedną forumką się zagadałam.. no i kupiłam.. wszystko nie do wiercenia... Przywiozłam pokazałam.. i mówię , że na szczotki kubek jest do wiercenia i fajnie wygląda... a on na to.. kto będzie to niby wiercił.. ( a jak wybierałam to forumka mówiła, że ten do ściany fajnie wygląda, a ja, że nie będzie miał kto przewiercić) .. no i tak to co kupiłam to znośnie cenowo i nie do wiercenia... I dobrze zrobiłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 25.09.2012 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2012 Dziękuję za docenienie betonu No się teraz nasłuchasz pytań ,w stylu :"a kiedy w końcu wykończycie tą ścianę ?"albo "a na tej ścianie to co będzie ?":rotfl:...............wiem co mówię Już miałam pierwsze starcie. Pan od pomiaru drzwi. Da się to zrobić na g-k? Bo wygląda bosko . Aniu, to g-k otynkowane? Z tego co czytałam to ta farba nie wymaga żadnych ceregieli Tutorial chcecie? O rety! Używałam farby Alpina Impression Effekt. Zabarwiłam na szaro barwnikiem FOXa. Wymieszałam kijkiem Nałożyłam rękawiczki Jana Niezbędnego i na całą ścianę nanosiłam rękami farbę. Raz grubiej, raz cieniej. Jak już farba lekko przysychała wygładzałam pacą pożyczoną od pana Janka. W różnych kierunkach i z różną siłą nacisku. Ponieważ farba była już lekko sucha od razu było widać efekty. Można poprawiać dość długo. Następnego dnia "beton" należy zabezpieczyć. Ja użyłam Alpina Lasur Effekt zabarwionej leciutko na szaro. I tyle Powodzenia i miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 26.09.2012 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Producent farby powinien kupić od Ciebie prawa do reklamowania się za pomocą Twojej ściany - jest duużo lepsza niż to co widać na ich stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 26.09.2012 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 Ten beton No cudny Naprawdę ekstra Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.09.2012 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) Gk to tzw. suchy tynk wiec to po prostu gk więc spróbować jakąś ścianę można . Edytowane 26 Września 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 26.09.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2012 (edytowane) farba???? w życiu bym na to nie wpadła! byłam pewna, że to tynk super! u mnie dwóch fachowców nakładało marmorino ... na szczęście wyszło im super. fajne rożne dziury i odrapania. też się ludzie pytali, co planuję dalej z tą ścianą ... moja teściowa jak zobaczyła łazienkę zapytała, kiedy kładziemy kafle ( na jej usprawiedliwienie dodam, że łazienka była wtedy słabo doświetlona ) a widząc moją choinkę jeden pan zapytał " co to za wieszak" Edytowane 26 Września 2012 przez aricia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts