Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I ja się muszę napić :sick: Dużo.

Byłam właśnie u stolarza dograć szczegóły kuchni.

Wszystko pięknie ładnie, ale zapomniał wspomnieć o jednym niezwykle istotnym dla mnie szczególe.

Czas oczekiwania na fronty trzy tygodnie :mad:

.

tzn powiem tak, jak szukasz tylko pretekstu żeby się napić no to każdy dobry :rotfl: Pij skoro musisz. Ale od frontów i stolarza się odczep :mad: bo 3 tyg to super termin. Do mnie własnie dziś dojechała szafa do pokoju Julki, która miała byc na .......uwaga.......koniec czerwca :jawdrop: Wiec nie przesadzaj ino się ciesz, bo jest czym :yes:

Aniu, jeszcze się załapałam na rocznicowe obchody! Szalenie podoba mi się przyśpiewka aricii, więc powtóruję - Sto-larz, Sto-larz, niech żyje żyje nam! I szybko fronty przyniesie, bo pewnie z szuflad bez frontów (a chyba trochę ich tam będziesz miała) faktycznie ciężko się korzysta ;).

Ale popatrz, jak to zleciało... Równo rok temu ja byłam na takim etapie, na jakim Ty jesteś teraz, a na bank Ty przeprowadzisz się szybciej, niż ja. Gratuluję i podziwiam!

PS. Moja półka w kuchni znowu przełożona na niedzielę (bo coś tam coś tam) - kurna, czy wszystko u mnie musi się tak ciągnąć jak guma w majtach? Ale za to mam lustro w łazience. Taki duperelek, a cieszy.

Kochane jesteście :hug:

Dziękuję za życzenia!

Czy u Was też taka paskudna pogoda?

Słuchajcie, ja wiem, że trzy tygodnie to krótki relatywnie termin.

Chodzi mi o to, że stolarz mi nie powiedział ile to zajmie :mad:

A wiedział, że zależy mi na czasie, bo zrezygnowałam z jego blatów.

Powiedzmy, że czuję się trochę oszukana.

Nie mam jak się przeprowadzić, bo wszędzie stoją szafki kuchenne.

Nawet jeśli je przeniosę do aneksu, to i tak z nich nie skorzystam, bo na dole same szuflady. A bez frontów i tak z nich nie skorzystam.

Będę z nim jeszcze rozmawiać, żeby podzielił montaż na dwa etapy.

W międzyczasie pan Janek położyłby płytki w kuchni. Mają się opierać na blacie.

A, i meble do łazienki też by się jednak przydały :rolleyes:

Tam na fronty nie trzeba czekać, więc mógłby je zrobić :p

Edytowane przez narendil

aaa - bo korpusy jeszcze nie zmontowane?! No to faktycznie trochę gorzej ;)

Ale płytki i tak można już układać - trzeba tylko przymierzyć szafki i doliczyć grubość blatu. U mnie też płytki opierają się o blat, a były kładzione przed montażem mebli (wyszło ok, mimo że glazurnik to straszny partacz był :mad:)

Aniu u mnie w kuchni blat opiera się o kafelki dzięki temu jest o 0.8 cm głebszy i jak patzrec na rzut z góry jest na równi z uchwytami, dla mnie to najlepsze rozwiązanie :) Pomyśl , jakie będziesz miała uchwyty ??????

Po cichu powiem( nie wiem jaka jest różnica w cenie), ze ja bym kupiła fronty w Ikea bo myslę, ze one trwalsze sa niz zrobi to stolarz i masz na nie gwarancje, jak cos sie z nimi stanie :) No ale to moje zdanie, wiesz , ze ja pisze co myślę. ;)

Nie wiem jaki to stolarz???? ale powiem Ci jak zobaczyłam jak mój stolarz robi szafki na połysk, to sie załamałam, Ikea lakieruje na ciepło a stolarze nie :(

aaa - bo korpusy jeszcze nie zmontowane?! No to faktycznie trochę gorzej ;)

Ale płytki i tak można już układać - trzeba tylko przymierzyć szafki i doliczyć grubość blatu. U mnie też płytki opierają się o blat, a były kładzione przed montażem mebli (wyszło ok, mimo że glazurnik to straszny partacz był :mad:)

O ile wierzę panu Jankowi, że równo położy płytki, to stolarzowi już nie :p

Wolę zatem poczekać na zamontowane blaty.

A da się Dziewczynki drogie wymienić blat kiedyś tam ewentualnie z tymi płytkami, co się nań opierają? W sumie nie znam nikogo, kto wymieniałby blat (nie wymieniając całych mebli, ale pytam z ciekawości :D)

Da się :yes:

Aniu,

Szkoda, że Pan Janek nie jest stolarzem ;).

Na pewno masz jeszcze troszkę rzeczy do zrobienia na Twoich salonach :). Te 3 tygodnie wykorzystaj na dopieszczenie reszty :).

Też żałuję, że pan Janek się taką stolarką nie zajmuje.

Na razie będzie mi strugał cokoły pod biblioteczkę.

Mówiłam już, że u mnie listwy przypodłogowe pójdą po regałach?

a u mnie dzisiaj słoneczko i cieplutko :lol2:

Szczęściara :p

Aniu, ja będę czekać na fronty 6 tygodni, więc ty masz ekspresowe tempo. :yes:

Jasne, szkoda tylko, że nie zostałam o tym ekspresie powiadomiona wcześniej :p

Aniu u mnie w kuchni blat opiera się o kafelki dzięki temu jest o 0.8 cm głebszy i jak patzrec na rzut z góry jest na równi z uchwytami, dla mnie to najlepsze rozwiązanie :) Pomyśl , jakie będziesz miała uchwyty ??????

Alu, u mnie płytki mają się zgrywać z piekarnikiem.

I płytki, i piekarnik mają po 60 cm.

Schowanie płytek za blat zniszczyłoby moją koncepcję ;)

Po cichu powiem( nie wiem jaka jest różnica w cenie), ze ja bym kupiła fronty w Ikea bo myslę, ze one trwalsze sa niz zrobi to stolarz i masz na nie gwarancje, jak cos sie z nimi stanie :) No ale to moje zdanie, wiesz , ze ja pisze co myślę. ;)

Nie wiem jaki to stolarz???? ale powiem Ci jak zobaczyłam jak mój stolarz robi szafki na połysk, to sie załamałam, Ikea lakieruje na ciepło a stolarze nie :(

Różnica w cenie jest minimalna na korzyść stolarza. Ale to nie o to chodzi.

Te jego fronty się tak cudnie mienią :rolleyes: I idealnie zgrywają się z płytkami podłogowymi. Tylko dlatego się na nie zdecydowałam.

Mój stolarz sam nie robi frontów, tylko zamawia w fabryce.

Myślę, że będzie OK.