Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

Już uwielbiam Twój salon :jawdrop:

Krzesło świetnie wygląda przy biurku (to jego docelowe miejsce?)

Ja też go lubię :yes:

Choć po wstawieniu mebli już tak kolorowo nie będzie.

Fotel do biurka się nie nadaje. Będzie stał w pobliżu.

A przy biurku rozsiądzie się inny model, z podobnego okresu wzorniczego :)

Aniu to Ty masz jeszcze biblioteczkę z drugiej strony :o No pięknie, po prostu pięknie. Bardzo fajnie wpasowane biureczki i drzwi też świetne. I obie muchy :yes:

pysiaczku, dziekuję!

Biblioteczka będzie jeszcze z trzeciej strony :yes:

Tylko muszę męża ugłaskać, żeby chciał uczestniczyć w pracach produkcyjnych.

Wyobraźcie sobie, że za regał 150 cm szerokości z najzwyklejszej białej płyty stolarz zaśpiewał 1800zł.

No nie wiem, ale wg mnie to sporo.

Tyle mniej więcej kosztowały mnie wszystkie dotychczasowe Besty. A różnica w wielkości jest znaczna.

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu, ale przyjemnie i domowo sie u was robi, jeszcze troche i będzie cud, miód i malina :wiggle:

fajnie te muchy wyglądają, z tymi regałami

:D :D :D

Aniu jak już pięknie i czyściutko u Was:jawdrop:

Dziękuję :hug:

Czyściutko, bo posprzątane do zdjęcia ;)

Szkoda, że nie widziałyście jak to wyglądało w niedzielę wieczorem...

ANiu ja jeszcze o lękach (bo w biblioteczce to wiesz, że się kocham). Kiedyś z biblioteki miałam książkę niemodnego obecnie znanego pana zajmującego się psychologią dziecięcą a siedzącego obecnie w więzieniu. On opisywał w poszczególnych rozdziałach lęki dzieci. Posegregowane to było wiekowo. I sprawdza się to u mojej So idealnie. Tzn. były w pewnym wieku owady, smoki itd. Starsze dzieci mają rzekomo bać się wony. I ja mojej So ostanimi czasy ciągle tłumaczę, że ten czarny helikopter to nie samolot wojskowy naszego wroga :). Oprócz tego odpowiadam ciągle na pytanie dlaczego niemcy na nas napadli i czy jak jedziemy do Czech to oni nam nic nie zrobią :). Podobno przed nami jest strach przed straceniem pracy przez rodziców (nie pamiętam jaki to był wiek) i śmierć rodzica (już powoli się u nas zaczyna). Książkowo. A dodam, że TV nie ma na to wpływu bo So nie ogląda (podobnie jak my). To po prostu dziecko staje się coraz bardziej chyba świadome życia i niebezpieczeństw z nim związanych. Może po prostku są dzieci wrażliwsze, które i w nocy moją się swoich dziecięcych fobii. Głowa do góry, to normalka :).

Aniu, ten fotel jest granatowy? Rany, strasznie mi się ten kolor podoba. Na nogach się nie znam :D. Biblioteczka jest boska, lampy świetne, drzwi też mi się podobają :o.

(p.s. zestaw na ból głowy to był :D a z łazienką to najpierw z kartonów poukładam i zobaczę czy wygodnie :) jak będzie ok to głowy nie zawrócę :))

Edytowane przez yokasta

Witaj Beato!

Moje drzwi to Pol-Skone Etiuda. Cena raczej z tych niższych, choć za darmo nie dają ;)

Te paseczki to wstawki aluminiowe. Jeśli Ci zależy, to mogę je bliżej sfotografować.

tak tak bardzo proszę. a jak się sprawują? to czysta biel czy przełamana? właśnie mam na tapecie Pol-Skone ale nie byłam pewna.

Z tą nogą to jest problem, bo wysokość biurka wyszła niestandardowa.

Poszukuję nogi o długości 71,8 cm :lol2:

No i mam ochotę na coś ...

Właśnie, na jakieś coś ładnego ;)

a noge do blatu biurka to z ikei może da sie dopasować jakąś, taka biała lub regulowana by pasowały.

Ja bym dała zwykłą nogę meblową, koniecznie w przekroju kwadratową w kolorze aluminium lub bieli.

Np.http://fest.sklep.pl/stopki-i-nogi-meblowe-noga-meblowa-kwadrat-710-60-aluminium/p,83013

A te są, jak pisze nihiru

jakieś takie... metalowe i biurowe te nogi:).

Nie są złe, ale chciałabym coś mniej oczywistego.

Oczywiście, jak nic nie znajdę, to będzie coś kwadratowego i już :lol2: Mąż by się ucieszył, bo mu głowę zawracam.

A chyba bym chciała, żeby nawiązywały do pozostałych nóg w okolicy.

Fotel, krzesła, lampa stojąca - wszędzie nogi są lekko stożkowe.

Szukałam czy by mi ktoś nie zrobił na zamówienie, ale jednej nogi to nikomu się nie chce :( Buuu.

Z takich gotowców, to jedynie taką znalazłam:

http://www.forplyt.pl/products_photos/1335458867.jpg

http://www.hurtowniastolarska.com/product/image/5672/rejs_katalog_foto_182__26_.jpg

Widziałam dzisiaj na żywo. Nie powalają, ale po pomalowaniu mogłyby wyglądać nieźle.

A może kupić jakąś tralkę drewnianą i pomalować na biało:) chociażby tutaj:

http://www.tralki.com.pl/

A wiesz, że już o tym myślałam? Nawet znalazłam swój typ w LM.

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/659/1155659/product/tralka-drewniana-nr-9-kornik,big.jpg

I na jakiś kolorek ją ;)

Tylko pozostaje kwestia umocowania.

Te gotowe nóżki mają te śmieszne blaszki. A tu musiałabym coś estetycznego wymyślić :rolleyes:

I powiem Ci Aniu, że Twoje drzwi to chyba pierwszy nowoczesny model który mi się podoba :wiggle:

Dziękuję!

Trochę się naszukałam.

W pokojach będą z szkłem przez całą długość. Kiedyś ;)

A wiesz, że już o tym myślałam? Nawet znalazłam swój typ w LM.

http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/659/1155659/product/tralka-drewniana-nr-9-kornik,big.jpg

I na jakiś kolorek ją ;)

Tylko pozostaje kwestia umocowania.

Te gotowe nóżki mają te śmieszne blaszki. A tu musiałabym coś estetycznego wymyślić :rolleyes:

Bardzo ładna:yes: i nie ma problemu pt "stolarzowi nie chce się zrobić jednej sztuki":lol2:

A z mocowaniem, to tak naprawdę potrzebujesz tylko kawałka grubej blachy: nawiercasz 4 otwory, najpierw przymocowujesz ją do tralki (śrubka przez środkowy otwór), a potem do blatu (pozostałe trzy). nie musi być estetycznie, bo od spodu nikt tego nie będzie oglądał:)

Aniu witam sie z "rana", a rano pokazywałam Twoje drzwi mojemu synowi, stwierdził, że mu sie Nawet podobają (jemu generalnie nic sie nie podoba) no to masz komplement od mojego syna :lol2:

Ja lubię wszystko co jest skromne i proste w związku z tym bardzo chętnie bym sie do Ciebie wprowadziła :lol2:

Fajny będziesz miała domek :)

A Ty chcesz tylko jedna nogę??? mnie by sie bardziej dwie podobały, ale to kwestia gustu :yes:

Aniu muchy + biblioteczka + fotel (szkoda, że tam nie zostaje) suuuper !!! Bardzo mi się podoba !!!

Współczuję bólów głowy.

Nasz 3,5 latek ostatnio też miał mega koszmary nocne, które "widział" również na jawie. Były dla niego bardzo realne - a były to zielone robaki, które nazywały się szpaki. Brzmi niegroźnie, ale on był przez kilka nocy naprawdę przerażony. Na szczęście minęło, i mam nadzieję, u Was też szybko minie.

też mi się metalowe nie podobają , wyglądają koszmarnie, dobre do biura a nie mieszkania. Jestem za drewnianymi pomalowanymi pod kolor, wyglądały by ślicznie. Ostatnio szukałam w necie nóg toczonych , maja duży wybór i robią też pod wymiar a zawsze można skrócić choćby w Castoramie.

Śliczny kolor na ścianach:yes:

Aniu - odgapiłam od ciebie zmywarkę:p Fajna cenowo, no i marka porządna

Szkoda, że piekarnika nie wybrałaś:lol2: Może ułatwiłabyś mi wybór:P

ha ha a ja ją szukam własnie ,bo też chcę ją ,jak nie jest problem to jeszcze raz poproszę o symbol,znalazłam i znalazłam bardzo klimatyczną kuchnię pięknie,pięknie

aha a czy zmywareczka zostałą już uruchomiona?czy to 48dB jest ok

Narendi chyba pisałaś jak dobrze pamiętam ,że ona w środku metalowa?tak?

Edytowane przez Barbara74