Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

o ja cie, ale gnacie!!!!!

z garnkami miałam to samo...nie wspomnę, że pół roku wcześniej "robiłam" nową kuchnię w poprzednim lokum i nabyłam dwa komplety tefal ingenio...troszkę nie przemyślałam, że możemy się wyprowadzić i niemieć gazu ;)

...kupiłam w sumie chyba najtańszy zestaw w makro, na przeczekanie...i mam go do tej pory ! :lol2:

Wiecie co... bigosu to w jednym garnku się nie da ugotować... ja używam tyle ile składników, nie mówiąc, że gotuję go w 2 jeden 6 litrów drugi 10 litrowy.. bo ja jak zawsze duuużo gotuję...

Ale, żeby codziennie np ziemniaki z kefirem.. no to znudziło by się...

Ania.. do I. po gary.. one działają na indukcji...

Tak, z garnkami jest problemik jak się przechodzi z gazówki na indukcę. NA szczęście w I. kupiliśmy 365+ spisują się super. TEraz jeszcze muszę dokupić kilka tańszych, mniejszych. Jako że ja wszystko co się da to do zmywary wkłądam - więc nie przywiązuję wagi do urodu garnków. Mają być praktyczne.

Dziewczynki kochane dzis w Lotto do wygrania 50 okrągłych banieczek !!!!!!! Bardzo proszę o zagranie i w przypadku wygrania o podzielenie się ze mną :)

Wystarczy mi tylko jedna banieczka :)

Najpierw proszę posłuchać hymnu wszystkich budujących i urządzających się a potem grzecznie do kolekturek.

Za pomoc serdecznie dziękuję i pozdrawiam Anka ( można powiedzieć, że to taka akcja charytatywna )

Tak, z garnkami jest problemik jak się przechodzi z gazówki na indukcę. NA szczęście w I. kupiliśmy 365+ spisują się super. TEraz jeszcze muszę dokupić kilka tańszych, mniejszych. Jako że ja wszystko co się da to do zmywary wkłądam - więc nie przywiązuję wagi do urodu garnków. Mają być praktyczne.

mirela99 a myjesz je w zmywarce? Nie rysują Ci się?

Ja też zakupiłam cały komplet i już tyle inwektyw pod ich adresem poleciało, że zdziwiłam się iż tyle znam. :) Aktualnie rozpoczęłam walkę z reklamacją (brak paragonów) - zobaczymy co będzie. Wiem, że sporo osób ma z nimi kłopot bo się rysują i... rdzewieją...

Dziewczęta tak informacyjnie - może się komuś przyda. Jeśli nie macie paragonów na jakieś zakupy z Ikei, a podczas zakupów pokazywałyście kartę Ikea Family i zakupy znajdują się w "liście zakupów" po zalogowaniu to można spokojnie składać reklamacje na tej podstawie. Sprawdzone. :)

Aniu :hug: - kiedy ten internet w domku będzie? Bo my sępy na fotki czekamy. :D

Trzymajcie się cieplutko. I jak ktoś trafi te 50 baniek to prośba o podzielenie się z Nelli. ;)

Jest wesoło :yes:

Szczególnie, że posiadany garnek to taki:

http://www.mediamarkt.pl/temp/thumbs/1/180c310556c23c416ea7267c8dfd1ebd.jpg?1352120488682

20 centymetrów średnicy, pojemność 2.8 litra.

Maleństwo :rolleyes:

Długo tak nie pociągniemy ;)

I, czego się nie spodziewałam, okrutnie brakuje mi piekarnika.

Trzeba będzie zaskórniaków szukać...

W Lotto nie gram :p

mirela99 a myjesz je w zmywarce? Nie rysują Ci się?

Ja też zakupiłam cały komplet i już tyle inwektyw pod ich adresem poleciało, że zdziwiłam się iż tyle znam. :) Aktualnie rozpoczęłam walkę z reklamacją (brak paragonów) - zobaczymy co będzie. Wiem, że sporo osób ma z nimi kłopot bo się rysują i... rdzewieją...

Dziewczęta tak informacyjnie - może się komuś przyda. Jeśli nie macie paragonów na jakieś zakupy z Ikei, a podczas zakupów pokazywałyście kartę Ikea Family i zakupy znajdują się w "liście zakupów" po zalogowaniu to można spokojnie składać reklamacje na tej podstawie. Sprawdzone. :).

Nie no, przestań. Wali mnie czy sa porysowane czy nie. Dla mnie najważniejsze żeby do zmywary weszły i tyle. Kupiłam tanie garnki to i się nie czepiam. Teraz wszystkie drewniane akcesoria wymieniam na plastiki i silikony i sru do zmywarki. To samo patelnie. Nie kupowałam drogich z tefala tylko z I. I się nie przejmuję czy teflon złazi czy nie. Po prostu po 3 latach kupię nową z I, tańszą o połowę niż np.z Tefala.

Nie mam jeszcze patentu na tarkę (bo z przeciskarną do czosnku sobie poradziłam). Nigdy nie przywiązywałąm wagi do garów. Choć gotować kocham i gdybym mogła to całymi dniami bym w kuchni urzędowała.

A z reklamacją mam problem, bo nie dość że nie mam paragonu to w dodatku nie kupowałam na kartę I. A mam do wymiany dozowniki na mydło -TRAGEDIA!!!!

Dzisiaj się okazało, że płytki dostępne od ręki są na zamówienie.

Nie wiem jakim cudem, ale w Leroy Merlin zgubili kilkanaście kartonów gresu :p

Jednym z błędów stolarza było powieszenie szafek za nisko.

Umawiałam się z nim na 60,5 cm (gres to 60-tka). Jest 59,5.

I dzięki temu będę z każdej płytki gresu ścinać 1 cm :mad:

Super, co nie?

Nie do poprawienia raczej, bo część szafek była dorabiana. I wiszą pod samym sufitem.

Po prostu ktoś nie umie liczyć...

Pan Janek odwołany.

Zdjęć kuchni z płytkami nie będzie.

Do momentu ułożenia płytek nie zerwę folii z drzwiczek.

A nie sądzę, że chciałybyście oglądać zafoliowane fronty.

Na pocieszenie pokażę Wam kawałek garderoby.

:rotfl:

04112012619.jpg

Cieszycie się?

O, i biblioteczkę mogę Wam pstryknąć.

Ale to już nie dzisiaj :rolleyes: