Siner 23.11.2012 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Mam pytanie Jako, że szafy przydałoby się czymś przesłonić, to szukam szarych i czarnych zasłonek w ludzkiej cenie. A to wcale nie taka prosta sprawa Większość gotowców jest za krótka. Potrzebuję czegoś o długości 270 cm. Nie chcę inwestować za dużo w tymczasowe rozwiązanie Miała któraś z Was do czynienia z zasłonami VIVAN z IKEA? http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/vivan-zasony-szt__0143456_PE303047_S4.JPG Mocno prześwitują? Z drugiej strony, byłoby mocno zmarszczone I czym się różni http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/dignitet-linka-do-zasony__0091163_PE226437_S4.JPG od http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/dignitet-linka-do-zasony__0091163_PE226437_S4.JPG Da się któreś zamocować na bokach wnęki? Czy to jest pytanie z serii : Znajdź 10 szczegółów różniących dwa obrazki ? narendilko..... z tą zemstą ... no chyba już mnie trochę znasz nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.11.2012 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 A znasz żydowską przypowieść o chłopie, który nie miał miejsca i kupił sobie kozę? Coś mi dzwoni ale nie wiem w którym kościele Ze szczegółem się poddaję na wejściu, wybaczysz http://emoty.blox.pl/resource/zawstydzony1.gif Nie znam się na takich ustrojstwach Ale miłego dnia moge życzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.11.2012 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 O rety, tu nie ma żadnej zagadki. Gapa ze mnie, bo wkleiłam złe zdjęcia http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/dignitet-linka-do-zasony__0091163_PE226437_S4.JPG http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/deka-linka-z-zabkami-na-zasone__0091166_PE226438_S4.JPG Ma ktoś? Używa ktoś? Oglądał ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 24.11.2012 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 o teraz to rozumiem ...Anula mam w kuchni ten drugi model tyle że bez żabek. Sprawuje się dobrze no bo czego można oczekiwac od kawałka linki ? Dawno temu, gdy urządzaliśmy nasze mieszkanie nie planowałam niczego w oknie kuchennym tzn. żadnych firanek czy zasłonek. Założyłam sobie wtedy żaluzje. Po bardzo szybkim czasie, mając już dosyć ciągłego szorowania ich w wannie przeszłam na firanki ( nadal ich nie lubię ) ale łatwiej mi je uprać. Ponieważ szafki kuchenne mam aż do granicy wnęki okiennej, żaden inny karnisz czy szyna by się nie zmieściły.Wpadłam na pomysł tej linki i zamocowalismy ją do boków górnych szafek. Zajmuje bardzo mało miejsca i praktycznie jej nie widać - taka lekka, ażurowa i mało inwazyjna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.11.2012 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 o.Wpadłam na pomysł tej linki i zamocowalismy ją do boków górnych szafek. Zajmuje bardzo mało miejsca i praktycznie jej nie widać - taka lekka, ażurowa i mało inwazyjna konstrukcja. O, to świetna wiadomość! Czyli da się zamontować dokładnie tak jak potrzebuję - do boków wnęki. Dzięki Anulka! Tylko dlaczego tak późno na to wpadłam Właśnie przez pół godziną odebrałam kolejny transport gratów z IKEA. Będę miała w końcu wszystkie szuflady I uchwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.11.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Aniu - wiem wszystko o zasłonkach vivan i tych karniszach No prawie wszystko A wiesz dlaczego ? Bo w salonie mam szare zasłonki na chowanych karniszach A w gabinecie mam korpusy PAX-a które nie maja jeszcze drzwi. I tam kupiłam bezowe zasłonki vivan i powiesiłam na karniszu linkowycm dokładnie takim jak wkleiłas Niesamowite My na tym forum to jak jedna wielka rodzina z takimi samymi pomysłami Pytaj o co kcesznawet zdjatka moge Ci pstryknąc A karnisze róznią się tym ze jeden z nich nadaje sie tylko do mocowania do ściany (od do) a drugi jest tzw katowy czyli nie musisz go ciagnąc na całą długość ściany tylko np nad oknem samym zawiesic - pewnie nie jasno tłumacze Albo do sufitu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.11.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Ania - jesli potrzebujesz do boków korpusu to ten z żabkami wystarczy. Jesli zdecydujesz się na zasłonki vivan to one maja tunel i ja w niego wciagnełam linkę więc nie mam żabek Wygląda fajniej tyle tylko, że do prania trzeba demontować karnisz tzn odkrecić śrubkę z jednej strony - 2min roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.11.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Dobra -nie czekam na odpowiedź cos czuje że kcesz zobaczyc Ja ubolewam tylko nad tym, ze moje troche prześwitują ale z drugiej strony to pokój w którym Julka odrabia lekcje - szału nie musi być Poza tym to tymczasowe rozwiązanie. Musze je tylko skrócić mimo, ze podobaja mi sie leżące na podłodze to w tym przypadku niepraktycznie wyszło bo za kazdym razem jak cos wyjmuje z szafy to zasłonka nie wraca na swoje miejsce. I musze sie schylac i poprawiac bo mnie drazni nieład Bo góra jak jest nawleczona w tunel to nie przesuwa się tak łatwo Prawie w ogóle. jęlsi zależy Ci na jeżdżącej zasłonce to zrób na żabkach . http://img708.imageshack.us/img708/7643/dsc0307ni.jpg Uploaded with ImageShack.us nie patrzec na uszkodzony sufit podczas wiercenia;) zalezało mi zeby było jak najwyżej to mam za swoje http://img211.imageshack.us/img211/6084/dsc0308w.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 24.11.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 I co tu dużo gadać : POLAK POTRAFI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 24.11.2012 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Ja też na tę moją linkę nawlekam firanki z tunelem lub znalazłam fajne z otworkami na górze i przewlekam na mijankę.U mnie nic nie trzeba odkręcać tzn. żadnej śruby. Do boków szafek przymocowany jest dynks z wystającą nagwintowaną rurką i na tę rurkę nakręcam końcówki wieńczące linkę ( one - te końcówki też mają gwincik) Fajnie się tym "steruje" bo w zależności od tego jak mocno czytaj głęboko nakręcę końcówki tym bardziej linka się napina i poziomuje cały karnisz. Aaaa mój patent jest z Ikeły, tyle że kupowany jakieś 14 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 24.11.2012 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Siner - móimy dokładnie o tym samym. Tylko ja nie umiałam tego tak pieknie nazwac dynks z nagwintowana koncówką i uprościłam do śrubki Chodzi dokładnie o to co napisałas. Moje tez IKEI tyle że sprzed miesiaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Siner 24.11.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 Czyli Ja mam antyki....... klasykę designu buhahahahahahaha tak dynks to słowo klucz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.11.2012 07:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Dobra -nie czekam na odpowiedź cos czuje że kcesz zobaczyc Och, pewnie, że chciałam zobaczyć Tylko, jak to się stało, że nie zobaczyłam Ależ ze mnie gapa! Kochana jesteś Ja ubolewam tylko nad tym, ze moje troche prześwitują ale z drugiej strony to pokój w którym Julka odrabia lekcje - szału nie musi być Hmm, no to prześwitywanie to mnie trochę uwiera. Bo u mnie to przedpokój będzie. A gdyby tak zszyć ze sobą dwie zasłony? Bo, jak by nie rachować, to nawet dwa komplety wyjdą taniej niż szycie Albo podszewkę dorobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.11.2012 07:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Czyli Ja mam antyki....... klasykę designu buhahahahahahaha A widzisz, jaka designerska jesteś? tak dynks to słowo klucz.... Znam to słowo, znam Ależ ja mundra jestem. Mój tata tak na wiele rzeczy mówił, gdy mu słów brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 26.11.2012 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Znam to słowo, znam Ależ ja mundra jestem. Mój tata tak na wiele rzeczy mówił, gdy mu słów brakowało :rotfl: gospodyni przylazła i od razu wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 26.11.2012 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Hej nardeli, piękneie się urządziliście, wróce nadrobić, a teraz przybiegłąm sie przywitać Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.11.2012 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 W sobotę przyjechał kolejny transport z IKEA Gdańsk Kuchenne drobiazgi i Besty w roli pawlaczy dla męża Czy ja mówiłam, że będą pawlacze? Chociaż nie wiem, czy ten chłop sobie zasłużył. Grabi sobie ostatnio Nosiłam sama z Jakubem Bo szanowny małżonek na balu służbowym się bawił Gdybyście kiedyś miały wątpliwości, to z mebli zawsze najcięższe są drzwiczki. Coś dzieciak musiał nosić. A że mama jest słaba, a on silny (tatuś go indoktrynuje), to brał te najcięższe No i mieliśmy powiesić w sobotę wieczorem. I d.pa. Mąż wrócił w stanie niekoniecznie nadającym się do stania na drabinie w wiertarką. Tym sposobem, zamiast pozbywać się kartonów, wzbogaciłam się o nowe W końcu mamy uchwyty w kuchni! nawet sobie chyba nie wyobrażacie, jak teraz wygodnie otwiera się zmywarkę! Szczegół, że jeden front jest 2 mm za wysoki i blokują mi się dwie szuflady. Jeszcze nie rozliczyłam się ze stolarzem. Ale jak mi powie, że front do wymiany i trzeba czekać trzy tygodnie, to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola.U 26.11.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Dzień dobry Aniu ,coby się nie działo ,to pamiętaj ,że to już bliżej niż dalej ................no to zaszalałam z rana :rotfl: Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 26.11.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Aniu, ja tylko się wtrącę z uwagami, które nie wiem czy Ci się przydadzą - nigdy nie miałam takiej linki i nie wiem jakie obciążenie ona znosi - jak doszyjesz podszewkę, może się okaże że linka się wygina? - jeśli masz upatrzone jakieś gotowe zasłonki, a jedynym problemem jest, że są za krótkie, to można doszyć u dołu szeroki pas jakiegoś ciemnego, grubego materiału. nie dość że rozwiązuje problem, to jeszcze fajnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 26.11.2012 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Ania - ale ty planujesz czarne? Moze jak je mocno zmarszczysz to nie będą prześwitywać. A jesli jednak to kupisz następne i zrobisz podwójne - masz rację ze to taniocha i jakby nie liczyc majatku na nie nie wydasz Nihiru - to jest stalowa linka wykorzystywana równiez w przemysle "lamprowym" do podtrzymywania cięzkich żyrandoli. Podwójny materiał wytrzyma spokojnie. A naprężenie linki reguluje sie wkręcając dynks bardziej lub mniej. U nas w pewnej chwili puścił kołek ze ściany (dybel) a nie linka Za kuchnię nie płać póki wszystko nie będzie hulać jak cza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts