Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:bye:

Aniu czytałam u Venuski o zasłonach na przelotkach ...

Podejrzyj sobie taśmę przelotkową ... na pewno dużo mniej z nią pracy, niż z przelotkami ;) a też wsuwasz na karnisz, układasz i gotowe :yes:

Ja mam zasłony na tej taśmie i jestem zadowolona :yes:

Taśma przelotkowa :o Nie polecam :no: Połasiłam się na nią ze względu na koszty (jakieś 200 zł oszczędności jeśli chodzi o szycie u krawca :o), ale u mnie firana wygląda jak :sick: No jest różnica, ale może to kwestia materiału :confused: Tak na szybko:

http://img201.imageshack.us/img201/5772/dsc1470.jpg

http://img41.imageshack.us/img41/2975/dsc1372y.jpg :sick: :bash:

Chyba że mowa o innym rozwiązaniu, bo ja w kwestii firan jestem laik.

Taśma przelotkowa :o Nie polecam :no: Połasiłam się na nią ze względu na koszty (jakieś 200 zł oszczędności jeśli chodzi o szycie u krawca :o), ale u mnie firana wygląda jak :sick: No jest różnica, ale może to kwestia materiału :confused: Tak na szybko:

:sick: :bash:

Chyba że mowa o innym rozwiązaniu, bo ja w kwestii firan jestem laik.

:o :o :o

Dokładnie o tym rozwiązaniu piszę :yes:

I jestem w szoku :o

U mnie zasłona układała się idealnie ( a ja na tym punkcie mam strasznego bzika ), materiał był jakiś zwykły i tani ;)

No Qurcze nie wiem czemu u Ciebie nie chcą się ułożyć :no:

No w sieci całkiem fajnie :yes:

Ja się zdecydowałam na to rozwiązanie, bo widziałam w Ikei i też wydawało się ok - wyglądało dobrze :yes:

Teraz upięłam tę szarą firankę i w końcu wygląda porządnie, ale był moment, że chciałam wieźć do krawca i zmieniać na przelotki - gdyby to było okno w salonie, to pewnie tak bym zrobiła :yes:

Moim zdaniem to kwestia materiału, taśma nie nadaje się do firanek i lekkich zasłon, do sztywniejszych już tak :yes:, także lepiej uważać.

Moim zdaniem to kwestia materiału, taśma nie nadaje się do firanek i lekkich zasłon, do sztywniejszych już tak :yes:, także lepiej uważać.

Moja zasłona do sztywnych nie należy :no: miękka, raczej delikatna ;)

Znajoma ma woal na tej taśmie i też jest OK ( nawet w sieci jest gdzieś zdjęcie firany na tej taśmie ) ...

Nie wiem, naprawdę nie wiem czemu u Ciebie tak nieciekawie to wygląda :no:

Tak na szybko tylko się ustosunkuję do zasłon i przelotek.

Maju, tą taśmę znam. Miałam na niej zasłony.

Problem w tym, że ta zasłonka ma robić za drzwi do garderoby. W związku z tym będzie często odsłaniana i zasłaniana. Ta taśma nie spełni swojej roli, bo zasłony na niej dość ciężko chodzą. A nie chcę, żeby mąż mi za mocno szarpnął. Chociaż mogę spróbować. Mam ta taśmę i zanim kupię przelotki mogę ją wszyć.

Nadeszła wielka chwila, od której wodę w wc możemy spuszczać przy użyciu przycisku :rotfl:

Jakże industrialna śruba oddaliła się w niebyt.

Wyobrażacie sobie, że mocowanie jest na nieparzystą liczbę wkrętów?

Cztery rogi, trzy śrubki.

Ja nie wiem, jak tak można :lol2:

Mina męża była dość wymowna, gdy to zauważyłam.