żona m 07.02.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 a nóżki a obłe kształty? nie uwierzę, jak nie zobaczę krok po kroku roboty. mamy taki sam ''blancet'' z kodem kreskowym i podusię do tego. Zagłowek w kolorze szmaragdowym, jak wnętrze szufladki byłby idealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.02.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Brawo Aniuhttp://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/a035.gifświetnie dopasowane szafeczki, oraz pudełeczko na chusteczki superowe, wszystko piknie gra ze sobą http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/b015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 No właśnie obłe kształty tej płyty mnie zaciekawiły? Nóżki - pamiętam - zbierane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 07.02.2013 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 szafki już podziwiałam - super są ! i pokoik Jakuba świetny, lampa szczególnie mi do gustu przypadka i zagłówek fajny zrobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Aniu JAK TO ZROBIŁAŚ? Krok, po kroczku proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.02.2013 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jak zrobić szafkę nocną w 10 krokach 1. Korpus szuflady. My trochę poszliśmy na łatwiznę i wykorzystaliśmy gotowca ze starych szafek. Ale robiliśmy sami szuflady do łóżka i nie jest to wielka filozofia. Ot, 4 boki i dół. 2. Korpus szafki. Kupiliśmy i skręciliśmy 4 kawałki płyty wiórowej i kawałek dykty na plecy, w takich wymiarach, aby wpasowały się prowadnice od szuflady. U nas płyta 18 mm. 3. Front szuflady. Kawałek płyty wiórowej o wymiarach po 4mm mniejszych niż korpus szafki przykręcamy centralnie do korpusu szuflady. Front zrobiliśmy z płyty 12 mm. 4. Korpus szafki część druga. Ponieważ chciałam mieć obłości niezbędne było dodatkowe ścianki. Jednocześnie zakryły one po bokach front szuflady. Kupiłam 3 kawałki płyty, dwa na boki i jeden na górę szafki. Głębokość tych kawałków to głębokość pierwszego korpusu szafki zwiększona o głębokość frontu szuflady i głębokość dykty. Szerokość taka sama jak szerokość elementów pierwszego korpusu. Grubość płyty to znowu 18 mm. Każdy z kawałków przykręcamy do pierwszego korpusu, wkręty umieszczamy od wewnątrz. Mąż trochę kręcił nosem, bo średnio mu było wygodnie, ale dał radę. 5. Obłości Kupiłam 4 ćwierćwałki o grubości 18 mm i długości takiej jak głębokość drugiej warstwy korpusu szafki. Przykleiłam na rogach. Otwory zalepiłam szpachlą do drewna. Wyszlifowałam. Powtarzałam do momentu, aż gładkość łączeń mnie satysfakcjonowała. 6. Nóżki Wykorzystałam takie stoliki/kwietniki. Mąż przeciął je na pół i blatami przykręcił tak, by nieprzeciętymi bokami stykały się z dolnymi ćwierćwałkami. Z przodu i z tyłu szafki na dole przykleiłam listewki, aby zamaskować blat przykręconych stoliczków. 7. Malowanie. Tak jak łóżko szafki pomalowałam farbą Bejmanima Moora. Super farba, tylko droga. Ale wydajna. 8. Oklejanie szuflad. Zdecydowanie łatwiej jest obklejać, jeśli szuflady nie są zamontowane. Niestety, u nas tak dobrze nie było, bo włożyliśmy je myląc prowadnice i już nie dało się ich wyjąć. W użytkowaniu to zupełnie nie przeszkadza. A, i nie ma sensu oklejać tyłu szuflady. Wpadłam na to po przykręceniu tylnej ścianki szafki 9. Przykręcenie gałeczki/uchwytu. 10. Wstawienie szafek do sypialni Wszystkie kawałki docinaliśmy na wymiar w Castoramie. Polecam robienie tego etapami, bo niestety nie zawsze uda się wszystko idealnie wyliczyć. U nas jedna szafka jest o 2 milimetry szersza, bo tak się mężowi skręciło. Pierwszy korpus szafki mamy skręcony na konfirmaty. Drugi mocowany jest wkrętami do drewna. Uffff... Rozumiecie coś? Czy obrazki potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 07.02.2013 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja tylko rozumiem, że to by było ponad moje siły i umiejętności Także - szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.02.2013 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Obok łóżka staną szafeczki nocne. Tylko się zrobić muszą Coś na kształt takich: http://www.alexanderandpearl.co.uk/ekmps/shops/aandp/images/mid-century-vintage-grey-1-drawer-cabinet-14259-p.jpg Ważne są nóżki i zaokrąglone rogi. Raczej tylko z szufladką, bez półeczki. Pomysł i część materiałów już mam. Mąż również przekonany. Tylko czasu brak. I jak myślicie, udało się? Bo ja na razie bezkrytyczna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.02.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Aniu przy 4-tym kroczku wymiękłam, ale UDAŁO SIĘ jak cholera (kurcze to moje pierwsze publiczne brzydkie słowo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 07.02.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 I jak myślicie, udało się? Bo ja na razie bezkrytyczna jestem ładniejsze Twoje :yes: super, że można zrobić tak ładnie sypialnie samemu Czy obrazki potrzebne? jeśli możesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.02.2013 22:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Ja tylko rozumiem, że to by było ponad moje siły i umiejętności Także - szacun Aniu przy 4-tym kroczku wymiękłam, ale UDAŁO SIĘ jak cholera (kurcze to moje pierwsze publiczne brzydkie słowo ) Ale to nie jest trudne. Serio. Tylko ciężko to opisać. Jutro Wam kurs obrazkowy zrobię Ewuniu, no nie wiem, czy mam się cieszyć czy rumienić ze wstydu, że Cię tak sprowokowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 07.02.2013 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 ładniejsze Twoje :yes: super, że można zrobić tak ładnie sypialnie samemu Mają lepsze proporcje, prawda? Nie ma to jak obiektywne spojrzenie jeśli możesz Jutro. Ale talentów plastycznych to ja nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 07.02.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Jesssu, Anka Ty jesteś niemożliwa te szafffki to mistrzostwo świata!!! Cudne Ci wyszły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 07.02.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Cieszyć, cieszyć, tylko cieszyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 08.02.2013 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jak to sami zrobiliście szafki?!?!?!?!?!?!?! I to takie!!!!! Musiałam się 2 razy cofnąć i doczytać, bo to jakieś niewiarygodne rzeczy. Noo, Anula... RESPECT! Są przeboskie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.02.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 napiszę tak -SZACUN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.02.2013 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Aniu podziwiam, super Ci te szafki wyszły Miłego dzionka zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.02.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jesssu, Anka Ty jesteś niemożliwa te szafffki to mistrzostwo świata!!! Cudne Ci wyszły!!! Jak to sami zrobiliście szafki?!?!?!?!?!?!?! I to takie!!!!! Musiałam się 2 razy cofnąć i doczytać, bo to jakieś niewiarygodne rzeczy. Noo, Anula... RESPECT! Są przeboskie! napiszę tak -SZACUN! Aniu podziwiam, super Ci te szafki wyszły Miłego dzionka zyczę Dziękuję! Miło się czyta takie słowa, szczególnie, gdy za oknem szaro, buro i ponuro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.02.2013 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Zrobiłam rysunki Ale umówmy się, że coś takiego jak skala nie istnieje Po kliknięciu na obrazek otwiera się strona z większą wersją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 08.02.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 jeeeeeeeny kochana jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts