Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu piękna ta Twoja galeria i do tego taka równiutka!!! Muszę wymyślić gdzie zrobić w nowym domu swoją ;-)

Zastanawiałam się kiedyś co mogłabym teraz już pomalutku kupować do przyszłego domku... właśnie wymyśliłam :lol2:

bedę kupować jakieś fajne ramki.

Więc się pytam :lol: Gdzie sie kupuje fajne ramki ?? :rolleyes:

Narendilku BOSKIE te gotowe ramki - normalnie się zaśliniłam http://www.bangla.pl/forum/images/smilies/sbav.gifhttp://www.bangla.pl/forum/images/smilies/sbav.gif:lol2:

Muszę zacząć zbierać różności do gabinetu:yes:

Dziewczyny wracając na chwilkę do tematów zawodowych, to myślę, że doświadczenia nasze są tak różne jak różni są pracodawcy i pracownicy.

Nie wyobrażam sobie-tak jak pisała Venus-żeby recepcjonistka miała codziennie tyle nadgodzin:jawdrop::jawdrop:To jest jakaś złośliwość przełożonego, albo połączenie stanowiska z innym. W normalnych warunkach taka osoba jest przecież odpowiedzialna za odbieranie telefonów, łączenie rozmów, przyjmowanie gości, faxy, maile, it. więc się ponownie pytam co można w firmie robić do godziny 22 lub dłużej?:eek: to jest chore!

Wiadomo, ze pracodawcy są różni- jedni wykorzystują nasz czas na maxa, inni są bardziej ludzcy. Ale i pracownicy nie zawsze są kolorowi- jedni są pracowici i chcą coś osiągnąć, a inni zbijają bąki i są efektywni tylko przez 3 godziny dziennie. W pozostałym czasie albo załatwiają swoje prywatne sprawy, albo siedzą w necie. Generalnie wśród moich znajomych panuje taka opinią, ze jeżeli nie masz co robić min przez 8 godzin, to znaczy, ze nie jesteś firmie potrzebny, a Twoje stanowisko może być z powodzeniem zlikwidowane i obowiązki przejęte przez kolegę.

Czasy są trudne i nie zawsze każdy ma w umowie specyfikację swoich obowiązków. Jeżeli jest jej brak, to zawsze można dowalić roboty.:(

Agawi a no właśnie ;) jak się nie ma sprecyzowanych obowiązków, a ciężko je sprecyzować na umowie zlecenie gdzie nawet nazwy stanowiska nie ma, ja śmiało mogę powiedzieć że byłam i recepcjonistką i asystentką prezesów (3) i asystentem kierownika działu promocji a także pomagałam działowi księgowemu bo one też zawsze w niedoczasie były i stąd moje nadgodziny. Było minęło, firma rozstać się ze mną nie chciała, na szczęście ja się opamiętałam. W sumie teraz to moja druga praca gdzie mam umowę na czas nieokreślony, zawsze umowa zlecenie i to z przerwami żeby "legalnie" było. Cieszę się, że mam co mam, bo po znajomych widzę że lekko nie jest :(

Aniu galeria sliczna - bardzo oryginalne "wypełnienia" :)

Venus - ja sie z tobą zgadzam w 100%. Obecnie pracując w tej samej firmie mam 3-go z kolei szefa. Kiedy kariere rozpoczynał obecny moj szef odbył ze mna rozmowe, z ktorej dośc jasno wyszło ze ..."kto pracuje do 16:00 nie ma co liczyc na szybki awans". Nie zgodziłam się z nim wtedy, pytając - czy ma jakies znaczenie wykonywanie terminowe zadań czy tylko godzina o ktorej wychodzi sie do domu? Rozmowa nie była może miła, ale bardzo konstruktywna.

Po 3 latach jestem 2 stanowiska wyżej, z szefem dogaduje sie naprawde fajnie. Robie swoja robote, on moja robote docenia.

Ale wiem tez, ze gdybym trafiła na innego przełożonego mogłoby to wygladac zupełnie inaczej. Mam poprostu normalnego szefa i tyle :D

On wie, ze jezeli zadanie bedzie wazne to ja na głowie stane i je zrobie - bedzie trzeba zostane dłuzej, bedzie trzeba przyjde wczesniej lub zabiore robote do domu. Sa to jednak wyjatkowe sytuacje - na codzień staram sie tak organizować w ciągu dnia, zeby 8 godzin mi wystarczyło na realizacje zadań, bo na codzień oprócz pracownika jestem tez mama - i chce nia byc w rozsadnych godzinach.

(ale moj szef jest ojcem 4 dzieci - pewnie to ma duze znaczenie)

Fajne hasło :)

A co z tym śniegiem? że niby wiosna przyszła? Czy może wali całymi bałwanami śniegowymi, jak w wawie?

Anulka, dzięki! Myślę, że to jest klucz do sukcesu.

A śnieżycę mieliśmy iście wiosenną :bash:

Andzia,

Piękne hasło, piękna galeria... a podkładki? :mad:

Dziękuję w imieniu galerii :yes:

A podkładki bendom. Ale na razie na stole stoi maszyna do szycia, laptop i zalega cała masa papierów. A i jeszcze kredki :lol2:

PS.

Też se zrobie galerie, a co. :mad:

Widzę, że bez galerii nie jest się pełnoprawną forumką :(

Ania, rób, rób koniecznie :lol2:

Tylko sfotografuj ją później przyzwoicie :rotfl:

galerianka pierwsza klasa :yes: :cool:

:rotfl:

Tablicowa ramka jak na razie moim faworytem :wiggle:

Dropku, dziękuję!

Żeby nie było, pomysł znaleziony w sieci i skopiowany.

Fajny efekt małym kosztem :yes:

Ależ piękna ramkowa galeria, mnie się jeszcze scrable podobają no i tablicowa oczywiście też

Diano, miło mi, że się podoba.

Sporo serca i matematyki włożyłam w te ramki.

Pięknie :cool:

Za jakiś czas też dołączę do galerianek :lol2::lol2:

Oleńko, jestem pewna, że Twoje wejście w towarzystwo galerianek powali nas na kolana :lol2:

Aniu piękna ta Twoja galeria i do tego taka równiutka!!! Muszę wymyślić gdzie zrobić w nowym domu swoją ;-)

Megisko, moja galeria musi być równiutka. A asymetria - symetryczna :lol2:

Ale Ty mnie rozumiesz, prawda?

Zastanawiałam się kiedyś co mogłabym teraz już pomalutku kupować do przyszłego domku... właśnie wymyśliłam :lol2:

bedę kupować jakieś fajne ramki.

Więc się pytam :lol: Gdzie sie kupuje fajne ramki ?? :rolleyes:

Hmmm :rolleyes:

Wszędzie :lol2:

W IKEA, Jysku, H&Y, chińskim centrum handlowym (:wtf:), kwiaciarni, sklepie za pięć złotych.

Trzeba mieć oczy szeroko otwarte.

Powodzenia w polowaniu!

Ania, bardzo fajnie wyszła galeria ramkowa :) Masz świetne, klimatyczne mieszkanie.

Spireo, dziękuję!

Znając Twój dom, tym bardziej doceniam komplement :)

Narendilku BOSKIE te gotowe ramki - normalnie się zaśliniłam http://www.bangla.pl/forum/images/smilies/sbav.gifhttp://www.bangla.pl/forum/images/smilies/sbav.gif:lol2:

Muszę zacząć zbierać różności do gabinetu:yes:

Aga, dziękuję :hug:

Bardzo się cieszę, że się tak podoba. Mam nadzieję, że chusteczki miałaś gdzieś pod ręką :rotfl:

Aniu galeria niezmiennie mnie zachwyca i wzbudza niezdrowe uczucie zazdrości:yes::D

Anetko, powtórzę się.

Kto jak kto, ale Ty nie powinnaś mi zazdrościć :hug:

Aniu,

fajnie sobie rameczkę wypełniłaś, niezły talent z Ciebie:yes::D

vesi, ależ mi miło :hug:

Jeszcze kilka ramek mi zostało :rolleyes:

Agawi :hug: i już nie offtopuję, bo tu Ania chyba celowo o podkładkach napisała żebym łyknęła temat a ja o swojej pracowitości :lol2:

Offtopować możecie :hug:

Aniu galeria sliczna - bardzo oryginalne "wypełnienia" :)

szociku, dzięki!

Nie chcę mieć samych zdjęć na ścianie, więc kombinuję.

W ramach poprawy humoru kupiłam dzisiaj via internet zegar do sypialni i dywanik łazienkowy.

I przebieram nogami oczekując na przesyłki :wiggle:

Zamówiłam również drzwiczki do większości szafek kuchennych.

Wersja mocno ekonomiczna, ale już nie mogę znieść widoku zawalonych półek.

Mam nadzieję, że nic się nie zmieni i w sobotę przyjadą.

A potem będę robić maślane oczy do małżonka o montaż :rotfl:

W ramach poprawy humoru kupiłam dzisiaj via internet zegar do sypialni i dywanik łazienkowy.

I przebieram nogami oczekując na przesyłki :wiggle:

Zamówiłam również drzwiczki do większości szafek kuchennych.

Wersja mocno ekonomiczna, ale już nie mogę znieść widoku zawalonych półek.

Mam nadzieję, że nic się nie zmieni i w sobotę przyjadą.

A potem będę robić maślane oczy do małżonka o montaż :rotfl:

i co tylko tyle info? a chociaz linki do zakupów będą??? ciooooo???