Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja czytam wszystko.

Mama zawsze mówi, że książka mogłaby być o zimnym wychowie cieląt.... :lol2:

Ale musowo raz na 3-4 lata Małego Księcia [dblpt]112[dblpt].gif[dblpt]111[dblpt].gif

Jak miałam chyba 13 lat, byliśmy z bratem 1,5 tyg. u takiej dlszej rodzniny.

Mieli dzieci w tym samym wieku i nas zaprosili.

I tam nie było w ogóle książek :eek:

Przeczytałam prawie pół starego testamentu :lol2:

książki... lubię :)

kiedys po jakimś egzaminie cięzkim wyjątkowo jechalismy z kumplem do koleżanki na działkę i on do mnie mówi - no co Ty NA WAKACJE KSIAZKE BIERZESZ ?

na półkach poustawiane mam różnie - niesymetrycznie, ale seriami też. Na razie są na jednym regale przerobionym ze starej szafy - wydaje sie mało, ale sa w głąb na 3 rzędy. Kupowałabym znacznie więcej, ale chwilowo A) nie mam kasy, B0) miejsca za wiele tez nie

pozyczam tylko bliskim znajomym i mamie czy siostrze - bo niestety sporo do mnie nie wróciło.

obecnie przyjaciółka prenumeruje serie kryminałów z Agathą Raisin - wiem, czytadło TYPOWE ale zasmiewamy się z głównej bohaterki do łez ;)

Że co? :p

tez coś , my wszystkie złote dziewczyny jesteśmy :p:P:P

A czy ja mówię że nie?!

Nie wiem o co się tak oburzacie, bo ja Wam komplement powiedziałam - tylko taką trochę okrężną drogą :rotfl:

A ja czytam wszystko.

Ale musowo raz na 3-4 lata Małego Księcia [ATTACH=CONFIG]182832[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]182833[/ATTACH]

A ja też czytam nałogowo ale najczęściej to co już znam :lol2: - przynajmniej wiem że się nie rozczaruję :lol2:

A teraz przepraszam wszystkie wielbicielki Małego Księcia - dla mnie to coś podobnego do Paulo Coelho: za pierwszym czytaniem - WOW, za trzecim - pretensjonalne

A czy ja mówię że nie?!

Nie wiem o co się tak oburzacie, bo ja Wam komplement powiedziałam - tylko taką trochę okrężną drogą :rotfl:

Jezu, faktycznie okrężna jak nie wiem co... :eek:

A ja też czytam nałogowo ale najczęściej to co już znam :lol2: - przynajmniej wiem że się nie rozczaruję :lol2:

Ty jesteś jak inż Mamoń :lol2: - zapadłaś na tzw. mamonizm :rotfl:

A teraz przepraszam wszystkie wielbicielki Małego Księcia - dla mnie to coś podobnego do Paulo Coelho: za pierwszym czytaniem - WOW, za trzecim - pretensjonalne

Jak przeczytasz tak jak ja 12 czy 13 razy to zmienisz zdanie jeszcze kilka razy... :lol2:

No to łopatologicznie: jakbym miała więcej Waszego perfekcjonizmu, organizacji i dociekliwości, to co prawda mój szanowny małżonek byłby bardziej zmęczony (bo on ceni sobie święty spokój i obiadki na stole, a nie lampy), ale za to ja miałabym ładniejszy dom :lol2:

Więc co to jest jak nie komplement - grzecznie się pytam?! :lol2:

Ty jesteś jak inż Mamoń :lol2: - zapadłaś na tzw. mamonizm :rotfl:

To prawda:yes: już dawno doszłam do tego wniosku:lol2:

W dodatku, sądząc po mojej mamie, będzie coraz gorzej: ona z filmów ogląda już tylko "Anię z Zielonego Wzgórza" i adaptacje Jane Austen, bo we wszystkich innych filmach to albo przemoc albo sex:lol2:

Jak przeczytasz tak jak ja 12 czy 13 razy to zmienisz zdanie jeszcze kilka razy... :lol2:

Chyba nie dam rady - wierzę na słowo :lol2:

No to łopatologicznie: jakbym miała więcej Waszego perfekcjonizmu, organizacji i dociekliwości, to co prawda mój szanowny małżonek byłby bardziej zmęczony (bo on ceni sobie święty spokój i obiadki na stole, a nie lampy), ale za to ja miałabym ładniejszy dom :lol2:

Więc co to jest jak nie komplement - grzecznie się pytam?! :lol2:

No teraz to owszem, jestem kontenta.... :lol2:

To prawda:yes: już dawno doszłam do tego wniosku:lol2:

W dodatku, sądząc po mojej mamie, będzie coraz gorzej: ona z filmów ogląda już tylko "Anię z Zielonego Wzgórza" i adaptacje Jane Austen, bo we wszystkich innych filmach to albo przemoc albo sex:lol2:

O przepraszam na serialową wersję "Dumy i uprzedzenia" oraz "Rozważnej i Romantycznej" nie dam słowa powiedzieć.

Towarzyszą mi prawie zawsze, gdy sama robię sobie manicure i pedicure - bo są długie, znam je na pamięć i nie muszę patrzeć w ekran... :rotfl:

Ależ ja złego słowa nie mówię - też je lubię :lol2:

ja mam mam tv w kuchni (chwilowo mam nadzieję) bo lubię jak podczas gotowania coś znajomego mi miga w tv - nie mam poczucia straconego czasu :rotfl:

ale widzę u siebie niepokojący trend - nie jestem już w stanie obejrzeć nawet kawałka "czasu honoru" czy "plutonu" (mąż lubi i jedno i drugie), bo autentycznie robię się wściekła;); absolutnie nie przeszkadza mi taka przemoc jak w sin city albo szklanej pułapce, bo jest oderwana od rzeczywistości, ale tamte filmy przypominają mi że jednak świat jest podły, a ja wolę go oglądać przez różowe okulary;)

Narendil, przepraszam, że u Ciebie, ale potrzebuję utweirdzić się w przekonaniu (i męża), żę ten dywan nam się podoba i będzie nam pasował...

Pomożecie dziewczyny?:cool:

http://www.arte.pl/environment/cache/images/310_0_productGfx_71c9796dcd4d8a4fa47ddb2ba92e52fe.jpg

A jak nie ten to jaki żółty...

Agatko, pytaj, pytaj.

Ja bym chętnie podpowiedziała, ale kojarzę tylko Twoją kuchnię :D

Wklej może więcej zdjęć.

Poka poka!

Aniu-Narendil, wracam do żywych i wrzucam Ci to:

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80232223/?query=smycke

od razu pomyślałam, że w Twoim stylu

Aneczka,

przyniosłam Twojemu analitycznemu umysłu kubek :lol2: - KLIK :lol2:

a także trochę pepitek i szachownic oczywiście czarno-białych

KLIK