szocik 04.05.2013 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2013 o jaaaaa, ale fajny pokoik. No i rolety superaśne! Tez takie chce (ale nawet igły w maszynie nawlec nie potrafie, to chyba ise nie da, co?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiwik 05.05.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 świetnie wyszło, brawo!!! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.05.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Narendil osz TY ! Było warto! zdecydowanie Pokoik nabrał na "mocy" Świetnie się to wszystko komponuje Ja z daleka omijam szycie takich rolet ... wydaje mi się to pioruńsko trudne i pracochłonne Ile Kuba ma lat ? Mugatko, dziękuję Szycie rolet jest czasochłonne. Trudne nie. Wymaga raczej precyzji niż wielkiego talentu. Wystarczy wszystko dokładnie wymierzyć i rozplanować, a potem to już z górki. Nie sądzę, byś miała z tym jakikolwiek problem Najwięcej roboty miałam z tymi kolorowymi prostokącikami. One są zszywane z kawałków materiałów. Reszta przy tym to pikuś Jakub w marcu skończył 5 lat. Ciekawe, kiedy mi powie, żebym odpruła te kolorowe szmatki Zdecydowanie warto było :yes: Ale zdolniacha z Ciebie :jawdrop:,jestem pod wielkim wrażeniem .Ja do szycia mam dwie lewe ręce ,nawet z przyszyciem guzika miewam problemy :lol2: Ściskam Oleńko, dziękuję! Może do szycia nie masz drygu, ale dom urządzasz koncertowo Anulka, rolety w punkcik! A jak idealnie spasowane z wzorkiem z łóżkowego zaplecka Basiu, dzięki! Wzorek wyszedł z konieczności. Szary materiał tak się skurczył w praniu, że by nie starczyło. Mąż zaproponował czarny pasek, ale nie miałam odpowiedniego kawałka. Więc radośnie wymyśliłam te prostokąciki 6 godzin PS. gdybyś w ferworze majówkowym nie zaglądała do skrzynki, to szepczę na uszko, że maila wysłałam Odpisałam :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :hug: ps jutro napiszę więcej bo jestem po grillu Aga, to znaczy, że Ci się podoba? Aniu :jawdrop: Wyszło rewelacyjnie. Ile Ty masz talentów ? Anetko, dzięki! A talentów pewnie za mało Tyle rzeczy bym chciała zrobić, tylu spróbować. Obejrzałam filmik. Fascynujący. Ciekawe, ile rolet musiałabym uszyć, żeby uzyskać czas 4:53? Hmm, nie zastanawiaj się lepiej. Ja te dwie szyłam około 12 h. Ale połowa z tego, to dekor na dole. o jaaaaa, ale fajny pokoik. No i rolety superaśne! Tez takie chce (ale nawet igły w maszynie nawlec nie potrafie, to chyba ise nie da, co?) Madziu, cieszę się, że Ci się pokój Jakuba podoba. Słuchaj, maszynę mam od świąt BN. A szycie rolety to nie jest taka straszna sprawa. Zachęcam do spróbowania świetnie wyszło, brawo!!! :yes: wiwik, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.05.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Aniu szacun wyszło pięknie a za jasną instrukcję nie wiem jak dziękować, wydaje się dziecinnie proste Wzięłaś mechanizm sznurkowy czy koralikowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.05.2013 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Justyś, mnie właśnie ten filmik przekonał. Bo jak oglądałam obrazki, to ni hu hu. A tu, rach ciach i gotowe Mechanizm mam łańcuszkowy. Przy takiej wysokości okien to szlag by mnie ze sznureczkiem trafił. Kupowałam TU. Wszystko w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.05.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Aniu a napisz mi proszę, bo wiem że ten mechanizm jest zatrzaskowy czy... ta góra z tym bebechem to najpierw jest jakaś niziutka listwa do której się ten bebech z łańcuszkiem zatrzaskuje? pytam, ponieważ dla nas najlepszą opcją byłby montaż w glifie a nie na przepraszam za kolokwializm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 05.05.2013 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Hmm... http://images40.fotosik.pl/1936/3d7d399dfb7d791a.jpg Górny rząd środkowe zdjęcie pokazuje taki dzyndzel, który się przykręca do ściany, a mechanizm się później w to zatrzaskuje. Dokładnie taki mieliśmy. Z opisu aukcji wynika, że ich mechanizmy można montować do sufitu. Zastanawiam się jak? Może wtedy dają inne dzyndzle? Albo my jacyś niedouczeni i się nie zorientowaliśmy co i jak Chociaż, w sumie, to mąż nawet mnie nie spytał jak montujemy. Wywiercił dziury i już. Napisz może do nich, bo ceny mają fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 05.05.2013 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Fajowe te rolety! Opłacało się pomęczyć z kolorowymi kawałkami, bo to genialny akcent. Cały pokój bardzo mi się podoba. Jest dziecięcy, kolorowy, ale jednocześnie bardzo uporządkowany, wyważony. Nie powoduje oczopląsu, o który w dziecięcych pokoikach bardzo łatwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 06.05.2013 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Kolejny raz zbieram szczękę z podłogi po obejrzeniu Twoich prac Wiesz... ja na Twoim miejscu chyba poważnie bym się zastanowiła nad zmianą zawodu... Pięknie... pięknie... precyzyjnie (ach ten umysł matematyczny )... ze smakiem wykonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 06.05.2013 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 i ze TY to wszystko SAMA?! wow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.05.2013 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Fajowe te rolety! Opłacało się pomęczyć z kolorowymi kawałkami, bo to genialny akcent. Cały pokój bardzo mi się podoba. Jest dziecięcy, kolorowy, ale jednocześnie bardzo uporządkowany, wyważony. Nie powoduje oczopląsu, o który w dziecięcych pokoikach bardzo łatwo Dropku, dziękuję Taki miał być, kolorowy, ale bez oczopląsu. Kolorów wystarczy, gdy Jakub rozłoży zabawki Chociaż, po cichu się przyznam, że i na tym polu staram się panować nad gamą kolorystyczną Dojdzie jeszcze chustecznik i dosyć. Nie chcę przesadzić. Kolejny raz zbieram szczękę z podłogi po obejrzeniu Twoich prac Wiesz... ja na Twoim miejscu chyba poważnie bym się zastanowiła nad zmianą zawodu... Pięknie... pięknie... precyzyjnie (ach ten umysł matematyczny )... ze smakiem wykonane Rocia, dziękuję Super uczucie, gdy nie tylko mnie się podobają moje twory. Nad zmianą zawodu nie myślę. Chociaż, nigdy nie mówię nigdy i ze TY to wszystko SAMA?! wow... Aniu, sama, sama. Nie umiem już chyba inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.05.2013 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Tak z ciekawości wczoraj na stronie dekorii wyceniłam swoje rolety. I wyszło, że w cenie ich jednej (z cieniutkiego materiału) mam dwie. A przecież tych kolorowych prostokącików by mi nie uszyli. Plus, mój materiał jest dość gruby i dobrze zaciemnia pokój. Nie liczę swojej pracy, ale godziny nad maszyną uznajmy za przyjemność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.05.2013 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Wkleję Wam jeszcze zegar, bo chyba go nie zauważyłyście A może uroda rolet go przyćmiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 06.05.2013 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Anula ale nowości u Ciebie same fajne :yes:rolety mistrzostwo i jeszcze oczędności Czytałam opinie że Dekoria ma taką sobie jakosc au siebie wiesz co masz i jeszcze te kwadraciki , supcio a zegar to ty malowałaś sama, sama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.05.2013 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Aniu dzięki a mogłabyś mi ten dzyndzel zmierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.05.2013 07:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 ivy, a dekorii miałam jedną roletę w poprzednim mieszkaniu. Kupiłam na próbę, bo myślałam, że do obecnego u nich może zamówię. Nie powalała jakością, ale też nie była jakaś tragiczna. I nie bez znaczenia, że wzięłam wtedy mechanizm sznurkowy. To dopiero jest masakra. te kilometry sznurka Ale w międzyczasie dostałam maszynę i stwierdziłam, że trzeba szukać oszczędności, bo w następnej dziesięciolatce się nie wykończymy Zegar malowałam sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.05.2013 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Aniu dzięki a mogłabyś mi ten dzyndzel zmierzyć? Dzyndzel zmierzy mąż, bo ja z górnego szczebla drabiny nie sięgam. Ale nie będą to dokładne pomiary, bo roleta już wisi i sporo zasłania A po co Ci wymiary dzyndzla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.05.2013 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 bo chcę zamontować w glifie i każdy milimetr dzyndzla na wagę złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 06.05.2013 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Justyna, a to może oprócz wymiarów dzyndzla przyda Ci się głębokość kasety? Poproszę męża o taniec z miarką A czemu chcesz w glifie montować? Jak z otwieraniem okna wtedy? Masz tam miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.05.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2013 Zegar też sama? No to jesteś moim mistrzem równych linii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts