MarJel 20.05.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 E no! Bomba!!!! Pomocnik też uroczy! Anulka no i jak? wybrałaś już donice i roślinki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 20.05.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Nasza drewniana podłoga Wersja budżetowa, bo z gotowców, ale cieszy jak nie wiem co. Tym bardziej, że początkowo miała być sztuczna trawa w pięknej oczojebnej zieleni. Aniu, co to za panele? I jak budżetowe? Mój małżonek ostatnio mnie zaskoczył, bo wykazał zainteresowanie tego typu podestami. Ale, jako człowiek nieokrzesany (czyt. niebywały na forum) oczywiście wskazał jakieś kosztowne podesty z akacji czy coś w ten deseń, które za metr wychodziły prawie dwie stówy. I jeszcze pytanie - czy takie ryflowane deski (załóżmy, że jakaś tanizna, sosna albo świerk) produkują złośliwe drzazgi wchodzące w pięty? Jakoś tak mi się kojarzą i ciut się ich boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.05.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Cudna podłoga! Zdradź kochana koniecznie co to, bo mojemu mężowi od kilku dni się taka marzy, a wszystkie, które znajduje są za drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 20.05.2013 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Super się zapowiada. Ja też zaryzykowała bym barwienie pod kolor okien i szare donice będą się pięknie odcinały Dzięki za odpowiedź w sprawie wałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Na 31 maja je wdziej. No, chyba, że z gazetami będziemy paradować na dworcu coś wymyślę jako znak rozpoznawczy Nie wiem Musimy Ali spytać o której planuje ruszać. A ja wtedy się dostosuję. Oczywiście dostosujemy sie do Ali. Jesli jednak miala bys problemy czasowe czy coś z dojechaniem to ja służę noclegiem , wprawdzie w lokalu o małej -26 m2 powierzchni i nie w forumowych kolorach i stylach ale miłej atmosferze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No i super jest . Ja bym to wybarwiła pod kolor okien ,ale wiem ,ze ich nie lubisz ,dlatego rozumiem decyzję o szarym Dobrze ,że nie będzie sztucznej trawy ,bo dla mnie jest ona okropna Olu, ja za trawiszczem też nie przepadam, ale ma dwie wielkie zalety. Jest niezniszczalna - wiem, bo przetestowaliśmy. Jest dość tania, a my szukaliśmy wersji oszczędnościowej zanim nie nazbieramy na drewno. No, ale udało się Pod kolor okien nie ma mowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 E no! Bomba!!!! Pomocnik też uroczy! Anulka no i jak? wybrałaś już donice i roślinki? Za pomocnika dziękuję. Nie muszę mówić, co czuło moje matczyne serce widząc dziecko w młotkiem Martuś, donice zrobione. Deski i szara farba Rośliny nie wybrane. Nie możemy z mężem dojść do konsensusu. Facet... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Aniu, co to za panele? I jak budżetowe? Mój małżonek ostatnio mnie zaskoczył, bo wykazał zainteresowanie tego typu podestami. Ale, jako człowiek nieokrzesany (czyt. niebywały na forum) oczywiście wskazał jakieś kosztowne podesty z akacji czy coś w ten deseń, które za metr wychodziły prawie dwie stówy. I jeszcze pytanie - czy takie ryflowane deski (załóżmy, że jakaś tanizna, sosna albo świerk) produkują złośliwe drzazgi wchodzące w pięty? Jakoś tak mi się kojarzą i ciut się ich boję. Cudna podłoga! Zdradź kochana koniecznie co to, bo mojemu mężowi od kilku dni się taka marzy, a wszystkie, które znajduje są za drogie. Wersja budżetowa znaczy panele (50x50 cm) sosna/świerk kupowane w Castoramie po 7,84 za sztukę. Są stabilne, mają trzy legary pod spodem. Podobnie są w LM, ale z dwoma legarami i mąż uznał, że się będą pod nim uginać. W LM jest też niezła promocja (29zł za panel 100x100 cm). Ale dotyczy tylko sklepu internetowego i wysyłka wychodzi ciut drogo. Wymagają zabezpieczenia, bo są tylko wstępnie ciśnieniowo zaimpregnowane. Basiu, ta część ryflowana drzazg raczej nie produkuje. Co najwyżej brzegi. No, nie są artystycznie wycięte. Ale skoro i tak trzeba je malować, to można wtedy papierem ściernym przeciągnąć. Nie oszukujmy się, nie jest to podłoga na dziesięciolecia. Ale my jesteśmy zadowoleni. Relatywnie niewielkim nakładem kosztów mamy fajną, drewnianą podłogę, na którą można spokojnie wyjść bosą stopą. A jak już są zrobię na szaro, to w ogóle bajka będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Super się zapowiada. Ja też zaryzykowała bym barwienie pod kolor okien i szare donice będą się pięknie odcinały Dzięki za odpowiedź w sprawie wałka Nie, nie, nie. Wystarczą mi brązowe okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 coś wymyślę jako znak rozpoznawczy Czerwone piórko w kapeluszu Oczywiście dostosujemy sie do Ali. Jesli jednak miala bys problemy czasowe czy coś z dojechaniem to ja służę noclegiem , wprawdzie w lokalu o małej -26 m2 powierzchni i nie w forumowych kolorach i stylach ale miłej atmosferze Będę pamiętać, jeśli rodzina męża się mnie wyprze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 20.05.2013 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Poszukuję czegoś szarego do zabezpieczenia tych paneli. Ania, specjalnie dla Ciebei murator powinien dorobić emotkę "klękajcie narody", bo ja jeszcze Twoich rolet nie przetrawiłam, a ty mi tu takim ciosem Chciałam Ci polecić moją szarą farbę z kamerdynera, ale na szybko wyczytałam, że jest tylko do wewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Ania, specjalnie dla Ciebei murator powinien dorobić emotkę "klękajcie narody", bo ja jeszcze Twoich rolet nie przetrawiłam, a ty mi tu takim ciosem Kochana, klękać to ja będę podczas malowania. Mam 55 sztuk całych kwadratów plus kilkanaście dociętych. Malowanie góry i dołu. Podobno trzeba dwukrotnie. Góra na 99% będzie barwiona oddzielnie. No nic, czas dywanik arabski zakupić Chciałam Ci polecić moją szarą farbę z kamerdynera, ale na szybko wyczytałam, że jest tylko do wewnątrz Buu Słuchajcie, to jakaś kpina. Nie mogę nigdzie znaleźć szarego preparatu do zabezpieczania drewna na zewnątrz. Same kolory drzewniane. Ewentualnie zielenie. A, i byłoby miło, gdyby nie kosztował tyle samo co te panele. Na razie udało mi się znaleźć szarą bejcę i bezbarwne coś do impregnacji. Coś mi mówi, że się nieźle wkopałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Nie mogę nigdzie znaleźć szarego preparatu do zabezpieczania drewna na zewnątrz. Same kolory drzewniane. Ewentualnie zielenie. A, i byłoby miło, gdyby nie kosztował tyle samo co te panele. Na razie udało mi się znaleźć szarą bejcę i bezbarwne coś do impregnacji. Coś mi mówi, że się nieźle wkopałam chyba aneta s ma olejowane na szaro dechy na tarasie wiec może cos Ci podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.05.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Wpadłam zobaczyć co słychać, a tu super sprawna manualnie Ania wydziergała rolety, i fajne deseczki pojawiły sie na balkonie.. Super to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 znalazłam taki olej do desek szary i taki...ale chyba nie spełniają kryterium cenowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Wpadłam zobaczyć co słychać, a tu super sprawna manualnie Ania wydziergała rolety, i fajne deseczki pojawiły sie na balkonie.. Super to wygląda Arniś, kochana jesteś Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 chyba aneta s ma olejowane na szaro dechy na tarasie wiec może cos Ci podpowie Dzięki! Zajrzałam i poszukałam co nieco. znalazłam taki olej do desek szary i taki...ale chyba nie spełniają kryterium cenowego Bez bicia przyznaję, że ciut drogo Tym drożej, że dzisiaj kupiliśmy umywalkę i zamawiam baterię do łazienki. Ale pogrzebałam u Anetki i znalazłam posty Pestki Doczytałam, że szukasz oleju w Polsce. Polecę Ci ALTAX z przyległościami, tzn. ochronne i inne. Używam i do środka, i na zewnątrz. Kładzie się bardzo dobrze i konserwuje też znakomicie. Wcześniej używałam Starwaxa, ale na małe powierzchnie, bo drogi. Altax ma jeszcze tę zaletę, że jest TANI – wykasza inne oleje. Altaxem były konserwowane elementy drewniane na Wawelu – to żeby dodatkowo zareklamować. http://www.altax.pl/produkty/altax-olej-do-drewna W marketach produktów Altaxa nie ma, ale na stronie podają informację, gdzie w jakim województwie jest do kupienia. Altax, jak nakładasz wedle przepisu, to pięknie wsiąka i po ostatnim przetarciu (na wilgotno olejem lnianą dobrze spraną szmatką) tworzy satynową pod względem gładzi i zupełnie nie błyszczącą powierzchnię. Ma jedną wadę, a mianowicie ilość kolorów jest ograniczona. Ale ja jak kładłam olej, to w ogóle jeszcze nie mieli kolorów i barwiłam dechy bejcą. Więc i ten sposób sprawdzony. 2,5 l Altaxu wystarcza na 30–75 m2 powierzchni. Zależy jak dużo zużywasz i ile warstw kładziesz. Cena takiej puszki w internecie jest podawana około 85 zł. Castorama ma po 96 zł. A ja sklepie-hurtowni w centrum W-wy kupowałam 4 miesiące temu 1 litr za 46 zł. Z tego co wiem olej można podbarwiać, ale na stronie Altaxu są porady i można zadać pytanie też Wygląda obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 20.05.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Wygląda obiecująco. jak tylko jest cos szarego lub da sie zrobić na szaro to cenowo będzie dużo lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.05.2013 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Szarego gotowego nie ma. Ale zorientuję się, czy można zabarwić. Jeśli nie, to najpierw pobejcuję a potem położę olej. Poza tym, nie wymaga długich odstępów między warstwami. Skończę pierwszą warstwę i będę się mogła za drugą zabierać Pestka to skarbnica wiedzy wszelakiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 20.05.2013 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Bardzo fajne są te deseczki tarasowe:yes:, w ogóle dechy na tarasach są chyba najprzyjemniejsze, boso po tym chodzi sie super. Ciekawa jestem efektu końcowego Na jaką baterię sie zdecydowałaś? tego też jestem ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts