Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

Aniu jestem zachwycona :yes:.

Chyba Twoje pomysły i realizacje nigdy nie przestaną mnie zadziwiać :o.

Jak dojdą donice będziecie mieli fantastyczny kącik :cool:

A powiedz między jakimi roślinami toczycie bój :rotfl:.

Dobrze że mój J zna tylko jedną kategorię - zielenina :lol2: - mam wolną rękę :stirthepot:

Buziaki :hug:

------------------

Ivy nie wiedziała że jedziesz :)

Strasznie się ciesze że się poznamy :hug:

A tak w ogóle o której planujecie być na miejscu?

Bo nie chcemy z Olą stracić ani minutki z naszego spotkania :lol:

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Anulka,

Widziałam rolety, zegar Jakuba i podłogę na balkonie. :jawdrop::yes::jawdrop::yes::jawdrop:

To był dla mnie szok. W końcu trochę odwykłam.... :o

Matko kochana jak Ty pomysłowa i zdolna jesteś. :jawdrop::eek::jawdrop:

Co Ty kochana na uczelni robisz, jak na około szaro, buro i ponuro? :confused:

Powinnaś mieć program w telewizji i uczyć ludzi jak cieszyć się formą, fakturą kolorem i kształtem... i symetrią ofkors... :hug:

Ania podłoga rewelacja:yes: naprawdę wygląda super, mnie się te panele też podobały.

Aniu sprawę mojego oleju pewnie Znasz...w Pl niedostępny...ja ściągam z No, choć teraz jak juz mam bazę kolorową to impregnowałam wiosną z Fluggera, tym http://flugger.pl/Farby/Na_zewnatrz/Oleje_do_drewna/Olej_do_drewna_Aqua(TRAEOLIE%20A).aspx .

Ja sprawdzałam Altaxa ale oni nie polecają go łączyć z bejcą a już jak powiedziałam, że mam Jotuna i na to chcę ich olej to Pan powiedział, że mogę sobie spierdzielić taras więc odpuściłam. pomysł z szarą bejcą jest git a na to olej - w tej sytuacji chyba optymalny wariant. musisz tylko pamiętać , żeby olej był wodny. Mi we Flugerze i w Altaxie powiedzieli, że te inne oleje "wżerają" się t bejcę i może wyjść ciapaty. no i oczywista oczywistość - olejowany taras to przynajmniej 2 razy w roku impregnacja ale robota łatwa i przyjemna a dotyk olejowanego drewna gołą stopą bezcenny i wart każdej pracy:cool:

Jak fantastycznie już wygląda ta podłoga :)

Anetko, dzięki :D

Też mi się podoba.

Bardzo fajne są te deseczki tarasowe:yes:, w ogóle dechy na tarasach są chyba najprzyjemniejsze, boso po tym chodzi sie super.

Ciekawa jestem efektu końcowego :D

Ja też :lol2: Ja też :lol2:

Na jaką baterię sie zdecydowałaś? tego też jestem ciekawa :lol:

Taką:

http://www.efekt-lazienka.pl/product/image/1265/1908F_01.jpg

Mają ciut mniej kosmiczny wygląd :rotfl:

Aniu jestem zachwycona :yes:.

Chyba Twoje pomysły i realizacje nigdy nie przestaną mnie zadziwiać :o.

Aguś, :hug:

Jak dojdą donice będziecie mieli fantastyczny kącik :cool:

Wczoraj mąż przywiózł jedną z ławek. Już można się posadzić.

A powiedz między jakimi roślinami toczycie bój :rotfl:.

Dobrze że mój J zna tylko jedną kategorię - zielenina :lol2: - mam wolną rękę :stirthepot:

Mój też niewiele wie, ale mądre miny robi.

Ja chcę jakieś drzewka, on by wszędzie zioła posadził.

Dzisiaj mój tata kupił mi dwa świerczki i dwie tujki ;)

żeś pojechała z tą podłogą!!! gratulacje!!!! ja się już trzy lata macam i pewnie jeszcze jakiś czas będę...

Ania, bo ja mam ADHD.

Myślałam, że już się zdecydowałaś?

Coś się zmieniło?

Podłoga piękna Aniu:jawdrop::jawdrop: Ma super wzór- podobnie ja Twosia zrobiłabym ją ciemną- i tak z czasem zaciemnieje- i szare donice na niej:yes:

Co poza tym słychować?:hug:

Aguś, ja naprawdę zrobię wszystko, by nie mieć brązowej podłogi ;)

No, nie byłabym szczęśliwa.

A co słychować?

Pomału do przodu idzie. Musiałam sobie ustawić priorytety na liście TODO ;)

Anulka,

Widziałam rolety, zegar Jakuba i podłogę na balkonie. :jawdrop::yes::jawdrop::yes::jawdrop:

To był dla mnie szok. W końcu trochę odwykłam.... :o

Ale pozytywny, Anulka?

Cieszę się, że znów jesteś :hug:

Matko kochana jak Ty pomysłowa i zdolna jesteś. :jawdrop::eek::jawdrop:

Oj, bo się zarumienię :oops:

Co Ty kochana na uczelni robisz, jak na około szaro, buro i ponuro? :confused:

Powinnaś mieć program w telewizji i uczyć ludzi jak cieszyć się formą, fakturą kolorem i kształtem... i symetrią ofkors... :hug:

Ale pojechałaś :D Miłe mi :hug:

Po symetrii sądząc, to słownik już opanowany i ironia przerobiona :rotfl:

Ania podłoga rewelacja:yes: naprawdę wygląda super, mnie się te panele też podobały.

Aniu sprawę mojego oleju pewnie Znasz...w Pl niedostępny...ja ściągam z No, choć teraz jak juz mam bazę kolorową to impregnowałam wiosną z Fluggera, tym http://flugger.pl/Farby/Na_zewnatrz/Oleje_do_drewna/Olej_do_drewna_Aqua(TRAEOLIE%20A).aspx .

Ja sprawdzałam Altaxa ale oni nie polecają go łączyć z bejcą a już jak powiedziałam, że mam Jotuna i na to chcę ich olej to Pan powiedział, że mogę sobie spierdzielić taras więc odpuściłam. pomysł z szarą bejcą jest git a na to olej - w tej sytuacji chyba optymalny wariant. musisz tylko pamiętać , żeby olej był wodny. Mi we Flugerze i w Altaxie powiedzieli, że te inne oleje "wżerają" się t bejcę i może wyjść ciapaty. no i oczywista oczywistość - olejowany taras to przynajmniej 2 razy w roku impregnacja ale robota łatwa i przyjemna a dotyk olejowanego drewna gołą stopą bezcenny i wart każdej pracy:cool:

Anetko, dzięki za informacje.

Niestety, wczorajsze wizyty w sklepie potwierdziły, to co piszesz.

Bejca i olej to nienajszczęśliwsze połączenie.

Z szarych olejów do tarasów dostępne są Bona i Osmo.

Tanie nie są, ale z tego co czytałam dość wydajne, więc cena nie wydaje się już tak straszna.

Teraz muszę tylko wybrać jeden i zamówić.

Narendilko ja tak wroce do zieleniny, jesli donice beda staly na zewnatrz rowniez zima to pamietaj by je ocieplic przed wsadzeniem roslin, bo rosliny moga przemarznac :) w donicach proponuje posadzic cos bardziej sucholubnego (no chyba, ze bedziesz czesto podlewac) tujki raczej wilgoc wola, swierczki, sosny (miniaturki) zas sucho, polecam tez trawy ozdobne, wybor jest przeogromny. jesli lubisz kolory to mozna pobawic sie z jednorocznymi, ja w tym roku wsadzilam do swoich donic bratki (niezniszczalne, dlugo kwitna) a pomiedzy wsadzilam nasionka slonecznikow miniaturowych za miesiac dwa moze juz zakwitna. warto miec jedna dwie donice przyszykowane na jednoroczne, wtedy sadzisz to co ci akurat w danym czasie w duszy gra :D moze tez pokombinuj z lawendami

Ania nawet drewna nie zostawisz w naturalnym kolorze :D

rozumiem, że jak kiedyś szarość się znudzi to będziesz musiała duuuzo przemalowac :)

ale na pewno bedzie super! nie każ czekać zbyt długo na rezultaty!

Ano nie zostawię :lol2:

nicol, zdecydowałam się na olej, więc chyba ewentualne przemalowanie, to będzie kwestia zmiany oleju..

No, chyba że się mylę.

Zresztą, zanim pokocham brązy to pewnie panele dożyją swoich dni :lol2:

Nie oszukujmy się, to najwyklejsze zwyklaki ;)

Jadę dzisiaj na poszukiwanie oleju idealnego :lol2:

Narendil chylę czoła :) O takiej podłodze marzyłam od dawna, ale nie sparwdzałam cen w marketach. Myslałam, ze Ikea najtańsza ;) W Praktikerze znalazłam te pdoesty po 5,99. Powiesz mi jak je łączyliście? Bo nie mają chyba "fabrycznych" zatrzasków.

jjana, cieszę się, że się komuś moje pomysły przydają :D

Panele układaliśmy po prostu jeden przy drugim.

Nie mają żadnych łączników.

Trzyma się całkiem nieźle.

narendil podziwiam Cię za żelazną konsekwencję.:D

Dzięki :D

Chociaż ta konsekwencja bywa uciążliwa :lol2:

A ja mam problem jak takie podesty wykończyć na zewnątrz balkonu żeby to miało ręce i nogi...

Może tak:

http://bi.gazeta.pl/im/8/11248/z11248558Q,Targi-Gardenia-2012.jpg

O to chodzi?