narendil 23.05.2013 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Narendilko ja tak wroce do zieleniny, jesli donice beda staly na zewnatrz rowniez zima to pamietaj by je ocieplic przed wsadzeniem roslin, bo rosliny moga przemarznac O, nie ma to jak doświadczony ogrodznik O ociepleniu donic doczytałam. Będą wyłożone styropianem. w donicach proponuje posadzic cos bardziej sucholubnego (no chyba, ze bedziesz czesto podlewac) tujki raczej wilgoc wola, swierczki, sosny (miniaturki) zas sucho, Podlewania nie lubię, ale cóż... Tata już mi kupił dwie tuje i dwa świerki. Właśnie uchroniłaś mnie przed wsadzeniem do jednej donicy tujki i świerczka Chiałam je pomieszać, żeby było symetrycznie Miałabym zabawę z polewaniem jednej strony polecam tez trawy ozdobne, wybor jest przeogromny. jesli lubisz kolory to mozna pobawic sie z jednorocznymi, ja w tym roku wsadzilam do swoich donic bratki (niezniszczalne, dlugo kwitna) a pomiedzy wsadzilam nasionka slonecznikow miniaturowych za miesiac dwa moze juz zakwitna. warto miec jedna dwie donice przyszykowane na jednoroczne, wtedy sadzisz to co ci akurat w danym czasie w duszy gra No właśnie, te jednorocznie to nie wiem czy mnie pociągają Na razie wsadzę te coś, co mi tata sprezentował i zobaczę jak się będzie prezentować. Może coś jeszcze w ten deseń dokupię. A w razie czego, to taras mam spory. Jeszcze dużo donic się zmieści. Tylko mąż coś się zbuntował i na razie zapowiedział, że kolejnej nie skręca moze tez pokombinuj z lawendami O nie, nie. Zapach lawendy jest u mnie jednoznaczny z migreną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.05.2013 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 jak nie lawendy to moze jakies inne byliny wieloletnie ale bezzapachowe (tego jest mnostwo), w innych donicach u mnie siedza swierki miniaturki, swierki biale miniaturki, rozchodniki , kiscienie, pieciorniki biale bylinowe. jesli decydowalabys sie na rojniki (chyba Marjelka pokazywala swe donice) to prosze nie wsadzaj takiej ilosci , tak jak nazwa wskazuje roja sie jak glupie, po roku wyleza ci z donic moze wrzosy, wrzosce, niskie tawuly, jakies miniaturkowe iglaczki na niskim pniu , ja szczegolnie polecam trawy, wybor olbrzymi i prezentuja sie niezwykle pieknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 23.05.2013 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 (edytowane) Tar, ależ mi pracę domową zadałaś Szczególnie miło brzmią te miniaturki. Będą czytać A trawy mogą być wieloletnie? Widziałam na zdjęciach takie ładne srebrno-szare Z całej listy mogę wykreślić wrzosy. Mam alergię EDIT. Doczytałam. Trawy są wieloletnie Edytowane 23 Maja 2013 przez narendil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.05.2013 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 no to zaczynasz tworzyc pomalutku liste chciejstw z ladnych srebrzystych traw to moze kostrzewy, trawki mozna kupic przez neta : np u Smala - sama od niego bralam i jakosciowo nie zawiodl, druga powazna firma to ogrodytraw.eu - tez fajne trawiszcze przyszlo. a miniaturkowe to zwykle sa iglaczki szczepione, niestety w przeciwienstwie do nazewnictwa ich cena nie jest miniaturowa sa dwu lub trzykrotnie drozsze niz normlnych rozmiarow iglaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.05.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Narendilko polazilam trochę po moim ogrodzie i znalazłam dla ciebie cos. proponuje kompozycje: iglaczki podsadzone zurawkami lub zuraweczkami, iglaczki w polaczeniu z azaliami japońskimi, azalie japońskie z trawkami, albo kompozycja misz masz. te wszystkie wymienione będą do siebie pasować i tu raczej nie rob symetrii, zrobienie kompozycji będzie miniaturkowym pięknym ogrodem:yes: symetryczne nasadzenie nie podkreśli raczej piekna roślin. i jeszcze jedna uwaga (kiedyś Elfir o tym wspomniała) nie sadz po bokach kulek a w srodku czegos wyższego, bo skojarzenie jest natychmiastowe z męskim narzadem:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.05.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Tar, bardzo Ci dziękuję Pooglądałam sobie te roślinki. Chyba monetą rzucę, żeby się zdecydować. i jeszcze jedna uwaga (kiedyś Elfir o tym wspomniała) nie sadz po bokach kulek a w srodku czegos wyższego, bo skojarzenie jest natychmiastowe z męskim narzadem:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.05.2013 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Wiecie co? W naszym pięknym kraju nad Wisłą nie ma kryzysu. Udałam się wczoraj na poszukiwania oleju do tarasu. Kilka wniosków: 1. Sprzedawca przebywa w sklepie za karę. 2. Sprzedawca nie musi się znać na towarze, który sprzedaje. 3. Sprzedawca uznaje tylko to, co ma na stanie. 4. Sprzedawca za wyrocznię uznaje katalog, który ma na półce. A już tekst typu: to pani sprawdzi na stronie producenta numer produktu, zadzwoni do mnie a ja się zorientuję, czy mogę sprowadzić rozłożył mnie na łopatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 24.05.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Rany julek, nie wiem co gorsze: mało miejsca do nasadzeń i problem co wybrać z tych chciejstw, czy duży ogród i brak weny i chęci by to obsadzić Zamieniłabym sie z tobą Aniu ogrodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 24.05.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Mój luby też dziwi sie że wokoło ciągle gadka o kryzysie i bezrobociu, bo brak chętnych do roboty, albo niektórzy tak zmanierowani, jakby sto innych ofert pracy juz mieli w zanadrzu Zgadzam sie z Twoimi wnioskami w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 24.05.2013 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Aniu tak jak Tarcia wspomniała ja u Ciebie widziałabym żurawki i trawy - jedno i drugie niekłopotliwe, ich liście będą zdobić taras również zimą, na wiosnę wytniesz trawy, z żurawek to co suche i będzie git. A z czasem pewnie się skusisz na rośliny jednoroczne, tylko ogrodowego bakcyla załapiesz:cool:Ja wielokrotnie mam wrażenie, że co niektórym kryzys nie straszny...często w sklepach właśnie i w przychodniach w rejestracji:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 24.05.2013 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 1. Sprzedawca przebywa w sklepie za karę. 2. Sprzedawca nie musi się znać na towarze, który sprzedaje. 3. Sprzedawca uznaje tylko to, co ma na stanie. 4. Sprzedawca za wyrocznię uznaje katalog, który ma na półce. Skąd ja to znam :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.05.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Tar, bardzo Ci dziękuję Pooglądałam sobie te roślinki. Chyba monetą rzucę, żeby się zdecydować. wiesz niby to mozna byloby zaliczyc do symetrii ale jak sama widzisz byloby smiesznie i straszno zarazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 24.05.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 [ Dzisiaj mój tata kupił mi dwa świerczki i dwie tujki Super!!!!! Żurawki i trawy A jak do mnie przyjedziesz to wyciacham Ci byliny z ogrodu jak Ci się coś spodoba na żywca. Ja bym hosty do tego dodała, a że mam kilka odmian to na bank Ci dam A właśnie pytanie techniczne czym do mnie będziesz jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.05.2013 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Popatrzcie, dwie skrzynki na balkonie a ile kłopotów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.05.2013 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 A właśnie pytanie techniczne czym do mnie będziesz jechać? Samochodem A cio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 24.05.2013 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Nie wytrzymam do końca Wiem, wiem, marszczy się Zobaczyłam na zdjęciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.05.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Wiecie co? W naszym pięknym kraju nad Wisłą nie ma kryzysu. Udałam się wczoraj na poszukiwania oleju do tarasu. Kilka wniosków: 1. Sprzedawca przebywa w sklepie za karę. 2. Sprzedawca nie musi się znać na towarze, który sprzedaje. 3. Sprzedawca uznaje tylko to, co ma na stanie. 4. Sprzedawca za wyrocznię uznaje katalog, który ma na półce. A już tekst typu: to pani sprawdzi na stronie producenta numer produktu, zadzwoni do mnie a ja się zorientuję, czy mogę sprowadzić rozłożył mnie na łopatki Znam tego sprzedawcę. A kryzysu nie ma, bo pracuje w kilkunastu sklepach i tylko facjatę zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
illusjon 24.05.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Nie wytrzymam do końca Wiem, wiem, marszczy się Zobaczyłam na zdjęciach. Oj tam, marszczy się, ale ślicznie i symetrycznie. Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 24.05.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Wiem, wiem, marszczy się Zobaczyłam na zdjęciach. A właśnie miałam zapytać, jakie sztuczki magiczki zastosowałaś, że takie ładne marszczenie Ci wyszło . Poważnie - podoba mi się. No i pięknie ten szary wygląda z teakiem. W związku z czym pod groźbą klątwy zabraniam malowania krzesła (w sensie - drewnianych części)! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 24.05.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 fachowa literatura na stoliku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts