Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Oj tam, marszczy się, ale ślicznie i symetrycznie.

Gratulacje :lol2:

O, właśnie. Ania, dzięki!

Moje marszczenia są symetryczne :rotfl:

A właśnie miałam zapytać, jakie sztuczki magiczki zastosowałaś, że takie ładne marszczenie Ci wyszło ;). Poważnie - podoba mi się. No i pięknie ten szary wygląda z teakiem.

W związku z czym pod groźbą klątwy zabraniam malowania krzesła (w sensie - drewnianych części)!

Basiu, sztuczka nazywa się niewprawna krawcowa szyje lamówkę z grubego materiału i sznurówki :rotfl:

Masz rację, po zrobieniu siedziska na szaro, brąz krzesła nie razi ;) A jak dorobię oparcie, to będzie zupełnie ok :lol2:

fachowa literatura na stoliku :cool:

Się wie :lol2:

Ania,

ty se uszyłaś tą poduchę pod pupę??:eek: ja myślałam że poszewkę na poduszkę która jest na tym krześle.

jacieniemogę... pare miesiecy temu maszynę dostała i szyje jak zawodowa krawcowa :yes:

vesi, uszyłaś to za dużo powiedziane. Obiłam :D

Ale lamówkę własnoręcznie zrobiłam.

Dzięki!

Narendil tez myślałam ze to marszczenie to zamysł artystyczny :)i tej wersji się trzymaj :)

a poducha sama wiesz że świetna :) zdolniacho Ty :)

Dzięki mugatko :hug:

No, to marszczenie to nie do końca miało być, ale się sama przed sobą tłumaczę, że to pierwszy raz ;)

Piękna poducha. Razem z tym krzesłem pasowałaby mi do kanapy :D

Krzesła i poduchy nie oddam :D

Ale mogę się powiedzieć, że tkaniny poduszkowe kupowane tutaj: http://www.tkaniny.net

Aniu ważne że własnoręcznie uszyta :yes: a że się marszczy....kogo to obchodzi? :D

Justyś, :D

Szczęśliwie, na żywo, marszczenie się tak nie rzucają w oczy.

To dobrze, jak do tej pory nie obsadzisz balkonu to podzielę się roślinkami :lol:

I http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif na krzesełko - już chyba nie ma dla Ciebie rzeczy niemożliwych :cool:

O matko, Aga, ale weź pod uwagę, że ja dzieckiem i jego majdanem jadę :lol2:

Nie wiem ile miejsca zostanie.

Ale może coś tam Ci skubnę :rotfl:

Ponoć kradzione najlepiej rośnie.

Jest jeszcze kilka rzeczy, które na chwilę obecną wydają mi się niemożliwe. Przykładowo wiercenie w ścianach :rotfl:

Uwielbiam krzesło! :)

Poducha wyszła zawodowo. Też myślałam, że marszczenia to celowy zabieg ;)

Dropku, dzięki :D :D

Krzesła i poduchy nie oddam :D

Ale mogę się powiedzieć, że tkaniny poduszkowe kupowane tutaj: www.tkaniny.net

A nie mogłaś znaleźć ich na jakimś PORZĄDNIEJSZYM portalu? Te dziady od 22 KWIETNIA nie potrafią zrealizować mojego zamówienia. A teraz nagle cofnęli je i o 20 zł zwiększyli cenę materiału:mad:

Oj dzieje się u Ciebie balkonowo :wiggle: aż pozazdrościła tobie i Adze tych zmagań z zieleniną i odkopałam mój projekt ogrodu :) komponuje sobie listę chciejstw ale puki co, w tym roku nasz ogród to czysta natura ;)

Tutaj są żurawki w szarych donicach i w szczelinie przy deskach podłogowych kostrzewy. Kostrzewa sina ma fajny szary kolor :) Rojniki też mają piękne szarawe kolorki i dogadają się z kostrzewą.

A może w ramach akcentu kolorystycznego kocimiętka, ma małe wymagania, szarawe liście i ucieszy czarną panterę :)

Fotel śliczny :jawdrop: Ten kolor nóżek z nowym szarym obiciem wygląda genialnie :rolleyes:

Edytowane przez TwoOfUs

Narendil fajowa ta poduszka i myślę że te marszczenia są całkiem ok.

Anetko, dziękuję :D

Się zgadzam:yes::yes::D

Aniu jetseś moim krawieckim Miszczem:lol2: Chylę czoła, a marszczenia dodają uroku:)

Pufka też wygląda obłędnie:cool:

Oj, Aga, nie zawstydzaj mnie :oops:

Do miszcza to mi jeszcze daleko. Ale już wiem, dlaczego igły tapicerskie są okrągłe :yes: Muszę sobie taką sprawić.

Pufka również dziękuje :D

A nie mogłaś znaleźć ich na jakimś PORZĄDNIEJSZYM portalu? Te dziady od 22 KWIETNIA nie potrafią zrealizować mojego zamówienia. A teraz nagle cofnęli je i o 20 zł zwiększyli cenę materiału:mad:

Aniu, ale lipa :( Szkoda, bo mają duży wybór świetnych tkanin.

Fakt, ja u nich dość dawno kupowałam, ale wszystko było w porządku.

Odpowiadają chociaż na maile?

Oj dzieje się u Ciebie balkonowo :wiggle: aż pozazdrościła tobie i Adze tych zmagań z zieleniną i odkopałam mój projekt ogrodu :) komponuje sobie listę chciejstw ale puki co, w tym roku nasz ogród to czysta natura ;)

Tutaj są żurawki w szarych donicach i w szczelinie przy deskach podłogowych kostrzewy. Kostrzewa sina ma fajny szary kolor :) Rojniki też mają piękne szarawe kolorki i dogadają się z kostrzewą.

A może w ramach akcentu kolorystycznego kocimiętka, ma małe wymagania, szarawe liście i ucieszy czarną panterę :)

Fotel śliczny :jawdrop: Ten kolor nóżek z nowym szarym obiciem wygląda genialnie :rolleyes:

Małgosiu, dziękuję za zdjęcie. Super to wygląda!

Na razie ostatnie deszcze zupełnie mi pokrzyżowały plany. Za mokro, by olejować :(

Cieszę się, że fotel się podoba :hug:

Super poducha!! a moze jak wklad bedzie bardziej wypchany to sie nie bedzie marszczyc? tak czy innaczej - super!

nicol, mówisz o siedzisku fotela? Tam już się nic nie da wypchać. To drewniana rama obłożona po bokach gąbką. A na to mój materiał mocowany od spodu do ramy.

Pomarszczyło mi się przy wszywaniu lamówki (kedry?). Zachciało mi się dekoracyjnego wykończenia :D

No, ale człowiek się uczy na błędach :D

Aniu, ale lipa :( Szkoda, bo mają duży wybór świetnych tkanin.

Fakt, ja u nich dość dawno kupowałam, ale wszystko było w porządku.

Odpowiadają chociaż na maile?

Cośtam odpowiadają. Ale z samych przeprosin nic nie wynika... Dzisiaj się okazało, że mogą mi zrealizować moje zamówienie po cenie niższej, czyli tej, po której kupiłam, ale nie dostanę zamówionych próbek, bo do 31.05 ich wykrojnia czy projektownia czy co tam mają od próbek nie działa.