Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

właśnie tę farbę chciałam użyć pomiędzy szafkami w kuchni. stanęło na tynku betonopodobnym, bo właścicieli kuchni przeraził fakt, że to "tylko" farba. a mam wrażenie, że ta farba jest dużo bardziej praktyczna od tynku, który wybrali...:/

Jeśli tynk chropowaty, to życzę powodzenia w czyszczeniu ;)

Ta farba ponoć nie do zdarcia. Trochę opinii się naczytałam.

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Aniu ,piękna ta Twoja czerń w kuchni ,,,metamorfoza zdecydowanie udana!no i narożnik baaaardzo mi się podoba! Gratuluję !!

Dziękuję Beatko :hug:

Zobaczymy, jak się narożnik odnajdzie w moim wnętrzu.

A czarne ściany uwielbiam!

Pozdrowienia zostawiam i trzymam kciuki za biblioteczkę aby efekt przerósł Twoje oczekiwania :)

Anetko, trzymaj, trzymaj :D

za mała? ale że jak? nie da się "dośtukować"? dołozyć parę półek, albo coś? proszę o załączenie ilustracji poglądowej ! :yes:

Aniu, no mała jakaś.

Znaczy kawał ściany zajmuje, ale część dedykowana krewetkarium spora wyszła.

No i jeszcze mój obrazek tam wisi.

No nic, poczekam do weekendu. Skręcimy do końca, zapełnimy półki i się wtedy zobaczy.

Najwyżej obrazek powędruje na inną ścianę ;)

no mała jakaś.

Znaczy kawał ściany zajmuje, ale część dedykowana krewetkarium spora wyszła.

No i jeszcze mój obrazek tam wisi.

No nic, poczekam do weekendu. Skręcimy do końca, zapełnimy półki i się wtedy zobaczy.

Najwyżej obrazek powędruje na inną ścianę ;)

Aaaaa, to już wiem, o-co-cho z eksmisją i ogólną mizernością! To ta krewetkariowa półka! A ja myślałam, że po prostu półki podłoga-sufit i już. Obrazka nie możesz dać na tę czarną ściankę przy wejściu do kuchni? Chyba nie byłby tam bardzo zasłonięty?

Aaaaa, to już wiem, o-co-cho z eksmisją i ogólną mizernością! To ta krewetkariowa półka! A ja myślałam, że po prostu półki podłoga-sufit i już. Obrazka nie możesz dać na tę czarną ściankę przy wejściu do kuchni? Chyba

nie byłby tam bardzo zasłonięty?

No właśnie taka jest myśl.

Wręcz byłby tam lepiej wyeksponowany.

Bo mi ta ściana łysa się wydaje :lol2:

A poszukiwania zapełniacza jakieś mało satysfakcjonujące wychodzą.

Ale chwilowo jestem zmęczona tłumaczeniem za każdym razem w stolarni, że chcę czarną płytę z białymi obrzeżami. Co wizyta, to ta sama śpiewka :p

PS. W momencie projektowania miałam jeszcze resztki nadziei na odejście krewetkarium do krainy szczęśliwych skorupiaków. Niestety, szybko zostałam wyprowadzona z błędu przez męską część rodziny :p

Do lampek to ja potrzebuję pięciu głosów, bo po ostatnim zakupie Eleganckiej Lampy Biurkowej vel Kapelusznik (wersja mego męża: Szrot vel Złom), małżonek zażądał kategorycznie dodatkowych trzech głosów plus ten jeden, który już posiada. Rozumisz...

Ale lampka pikna, dzięki za pomyślenie o moim mosiężnym zboczeniu!

Anula....ja właśnie w temacie krewetkarium.............fajne to? jaki masz litraż? możesz polecić jakieś forum akwa? mój Młody chce ryyyybki....pomyślałam, że jako totalnie zielony amator, spróbowała bym taki zestaw: shrimp set 30 + trzy gupiki ( samce, coby nie było młodych) i kilka krewetek....nie ukrywam, że najbardziej kręci mnie aquascaping, więc myślę o jakimś czarnym podłożu, kilku kamykach i jakimś "krzaczku" + mech

ale gdzie nie pójdę, to mnie namawiają na co najmniej 50l. rzekomo, łatwiejsze toto w utrzymaniu...a ja już zgupłam, bo ten shrimp set jako jeden z niewielu odpowiada mi designem i ceną.... doradź, kochana...

Aga, wypoczęłaś?

Próbowałam obejrzeć Twoje zdjęcia, ale mój internet mnie ostatnio nie lubi. Mam nadzieję, że nie usuniesz ich za szybko.

Aniu wypoczęliśmy psychicznie, ale nie fizycznie:o Dużo zwiedzaliśmy, ale było warto:wiggle:

Co do zdjęć, to wstawiłam ich prawie 100szt:jawdrop:więc trochę pobędą w galerii- mam nadzieję, ze je wkrótce zobaczysz:)

U Ciebie za to nudy nie ma- tylko ja aktualnie położyłam laskę na urządzanie. Może chęci wrócą mi na jesieni:rolleyes:

O matko, co ja widzę ? Ta czerń jest zajebista!!! Cudowna!!! Chce tez u mnie pomalować na czarno ścianę obok i nad barkiem (kreda tablicową). Ale będe musiałą najpierw jakiegoś zdolnego człowieka poprosic o zrobienie wizualizacji. Ale u Ciebie wyszło cudownie. Gdybym teraz zaczynała wykańczać - na 100% czerń by dominowała w domu :).

Gratuluję :).

Do lampek to ja potrzebuję pięciu głosów, bo po ostatnim zakupie Eleganckiej Lampy Biurkowej vel Kapelusznik (wersja mego męża: Szrot vel Złom), małżonek zażądał kategorycznie dodatkowych trzech głosów plus ten jeden, który już posiada. Rozumisz...

Ale lampka pikna, dzięki za pomyślenie o moim mosiężnym zboczeniu!

Ech Ci mężowie...

Niby się nie wrącają, niby wszystko akceptują a jak już się odezwą to ręce opadają :p

Pokaż tego szrotowego kapelusznika :D

Anula....ja właśnie w temacie krewetkarium.............fajne to? jaki masz litraż? możesz polecić jakieś forum akwa? mój Młody chce ryyyybki....pomyślałam, że jako totalnie zielony amator, spróbowała bym taki zestaw: shrimp set 30 + trzy gupiki ( samce, coby nie było młodych) i kilka krewetek....nie ukrywam, że najbardziej kręci mnie aquascaping, więc myślę o jakimś czarnym podłożu, kilku kamykach i jakimś "krzaczku" + mech

ale gdzie nie pójdę, to mnie namawiają na co najmniej 50l. rzekomo, łatwiejsze toto w utrzymaniu...a ja już zgupłam, bo ten shrimp set jako jeden z niewielu odpowiada mi designem i ceną.... doradź, kochana...

Aniu, kochanie, ale ja dopiero szafkę pod przygotowałam :lol2:

Krewetkarium jeszcze nie ma.

Zapytam męża, bo on całą wiedzę z jakiegoś forum czerpał. Podpowiedzieli mu tak odnośnie wymiarów akwarium (nasze będzie 40x60cm, ale jaka pojemność to nie mam pojęcia).

I jakiś wstępnych porad hodowlanych też udzielili.

Tak więc chyba pierwsza będziesz :D

Aniu nie mogę Ci wiadomości wysłać na fmie :(

Komoda czad :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Myślisz że pasuje?????

Aga, wyczyściłam nieco skrzynkę.

No, mi się z Tobą od razu skojarzyła.

Nie jest dosłowna, nie ma krzywych nóg, ma szachownicę i pikowanie :lol2:

Ale jak wymiary?

Aniu to Wy dopiero będzie cie zakładali to krewetkarium czy już macie i tylko czeka na swoje miejsce? Zawsze w zoologicznym lubiłam się pogapić na te morskie żyjątka. Takie to śliczne i kolorowe :rolleyes: tylko czemu nie ma futerka :p

Dopiero będzie. Miejsce już prawie gotowe, więc i wymówka się skończy :p

Chcą chłopaki mieć, to niech sobie zrobią.

Ma być ładne.

I ja tego czyścić nie będę :p

Aniu wypoczęliśmy psychicznie, ale nie fizycznie:o Dużo zwiedzaliśmy, ale było warto:wiggle:

Co do zdjęć, to wstawiłam ich prawie 100szt:jawdrop:więc trochę pobędą w galerii- mam nadzieję, ze je wkrótce zobaczysz:)

U Ciebie za to nudy nie ma- tylko ja aktualnie położyłam laskę na urządzanie. Może chęci wrócą mi na jesieni:rolleyes:

Aga, wypoczynek psychiczny ważna rzecz!

Zdjęcia pomału oglądam. Cudnie tam!

Do wykończeniówki wrócisz spokojnie na jesieni. Na razie pewnie jeszcze łapiesz ostatnie chwile w ogrodzie, co?

O matko, co ja widzę ? Ta czerń jest zajebista!!! Cudowna!!! Chce tez u mnie pomalować na czarno ścianę obok i nad barkiem (kreda tablicową). Ale będe musiałą najpierw jakiegoś zdolnego człowieka poprosic o zrobienie wizualizacji. Ale u Ciebie wyszło cudownie. Gdybym teraz zaczynała wykańczać - na 100% czerń by dominowała w domu :).

Gratuluję :).

mirelko, dzięki! Czerń jest super.

Mąż też zadowolony.

Daj zdjęcie, to spróbuję Ci pokolorować ścianę :D

Nie będzie pewnie tak jak na żywo (aż taka zdolna nie jestem), ale coś na pewno się da zobaczyć.

Edytowane przez narendil

Nerendil (tak oficjalnie ponieważ nie czuję się jeszcze - mam nadzieje - uprawniona do Ani :)),

udało mi się przeczytać całość i była to super zabawa. W końcu mogę się oficjalnie przywitać. Niesamowite wrażanie czytanie o wszelkich powstających, zmieniających lub znikających koncepcjach i jednoczesne oglądanie twoje mieszkania w stanie obecnym.

Dziękuję za wszelkie inspiracje i pomysły, którymi się dzieliłaś.

Mieszkanie wyszło super i nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć wasze krewetkarium w akcji :).

Pozdrawiam

Dominika

Wolno chińskie krasnoludki pracują :rotfl:

:lol2::lol2::rotfl::lol2::lol2:

No to się uśmiałam:D

Aniu ogród leży odłogiem i kwiczy- jakoś już mi się nie chce w tym roku nic specjalnie robić. Wpadłam już w wir pracy, a weekendy znowu mamy zajęte- to jakieś urodziny, to ślub i zwyczajnie brak mi czasu. :bash:

Musze jeszcze wstawić Wam zaległe fotki ogrodowe, jak jeszcze było ładnie:D:D