Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basiu, czyli dobrze pamiętałam!

Tym naszym chłopakom też coś się czasem od życia należy.

No ba! Ja cały czas pamiętam, jak - dziecięciem będąc - znalazłam w piwnicy karton, a w kartonie akwarium, grzałkę (taką z piaskiem), sitka i książkę (bodaj z 1978r.) "Ryby akwariowe". Okazało się, że mama obiecała tacie, że jak się przeprowadzą do własnego mieszkania, to będzie mógł sobie zrobić akwarium. No i przeprowadzili się (w owym 78 roku), a tata nigdy nie doczekał się akwarium, bo wiecznie cośtam cośtam... Akwarium przez krótki czas się przydało, kiedy miałam w podstawówce fazę na chomika (wyjątkowo krótkowieczne i upierdliwe żyjątko), a książkę znalezioną w piwnicy zachowałam i zamierzam podarować mężowi.

Aaaaa.

Mój nie.

Na szczęście, bo bym oszalała.

Ja i żelazko to rzadko widziana para.

Jeśli już się zdarzy, to wiadomo, że coś szyję. Ale zabrać się... Dramat...

Że, kurna, co??? A czemu mężoj sam sobie tych koszul miałby nie prasować? Toż to nie są przyrodzone umiejętności.

No ba! Ja cały czas pamiętam, jak - dziecięciem będąc - znalazłam w piwnicy karton, a w kartonie akwarium, grzałkę (taką z piaskiem), sitka i książkę (bodaj z 1978r.) "Ryby akwariowe". Okazało się, że mama obiecała tacie, że jak się przeprowadzą do własnego mieszkania, to będzie mógł sobie zrobić akwarium. No i przeprowadzili się (w owym 78 roku), a tata nigdy nie doczekał się akwarium, bo wiecznie cośtam cośtam... Akwarium przez krótki czas się przydało, kiedy miałam w podstawówce fazę na chomika (wyjątkowo krótkowieczne i upierdliwe żyjątko), a książkę znalezioną w piwnicy zachowałam i zamierzam podarować mężowi.

O, to podobnie jak u nas.

Miały być rybki, a skończyło się na akwarium.

Szczęśliwie chomika nigdy nie pragnęłam.

Za to dostałam papużki. To chyba w ramach leczenia fobii na ptactwo wszelakie :rotfl:

Że, kurna, co??? A czemu mężoj sam sobie tych koszul miałby nie prasować? Toż to nie są przyrodzone umiejętności.

Nie, nie.

Potrafi.

W końcu na ślub sobie wyprasował.

Ale, po pierwsze pewnie by nie odczuwał potrzeby (wiesz, do pracy to nie to samo, co pod ołtarz). A mnie by szlag trafiał i prasowałabym sama.

A po drugie, bałabym się, że mi posażne żelazko zniszczy ;)

PS. Maila masz :D

Za to dostałam papużki. To chyba w ramach leczenia fobii na ptactwo wszelakie :rotfl:

O ile dobrze pamiętam, kuracja okazała się przeciwskuteczna? ;)

Nie, nie.

Potrafi.

W końcu na ślub sobie wyprasował.

Ale, po pierwsze pewnie by nie odczuwał potrzeby (wiesz, do pracy to nie to samo, co pod ołtarz). A mnie by szlag trafiał i prasowałabym sama.

A po drugie, bałabym się, że mi posażne żelazko zniszczy ;)

No skoro posażne, to faktycznie może niech lepiej nie dotyka ;)

PS. Maila masz :D

i vice versa!

Aniu dziękuję. Szukam teraz białaych płytek 33,3 x 66,6 ora własnie takiego paska, a własciwie lampki do sufitu..

Iwonko, cieszę się, że się przydało.

Chociaż za wiele to nie widać.

Z płytkami nie pomogę, bo ja szukałam 20x40, a znalazłam 20x50 ;)

Tak se patrzę na te nóżki hairpin legs ... i zapragnął mi się stolik do salonu na takowych .... hmmm.....

Marzenia są po to, żeby je spełniać :D

Chciałabyś takie potrójne jak ja mam czy te zaokrąglone?

A u nas w przedpokoju zawisła tablica informacyjna :D

Oryginał.

Mój tata się śmieje, że epoki mi się pomyliły.

Mąż nie mówi nic, bo w sumie co miałby powiedzieć?

A ja lubię to :rotfl:

przedpokoj_tabliczka1.jpg

przedpokoj_tabliczka2.jpg

przedpokoj_tabliczka3.jpg