emiranda 27.01.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nie widziałam wiekszych szuflad niż 100, mam 80 i 60 ze wszystkich jestem zadowolona, uważam, że są pojemne, zreszta zależy co kto chce włożyć. W jednej szufladzie 60 mieści mi się malakser z dwoma miskami i mikser, zaraz pojde zobaczyc i coś pstrykne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.01.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 No to mam zdjęcia, to jest szuflada 60http://img196.imageshack.us/img196/7248/dscn0435f.jpg By http://img100.imageshack.us/img100/2756/dscn0439f.jpg' alt='dscn0439f.jpg'> Uploaded with at 2012-01-27http://img692.imageshack.us/img692/8824/dscn0436l.jpg By http://img100.imageshack.us/img100/2756/dscn0439f.jpg' alt='dscn0439f.jpg'> Uploaded with at 2012-01-27a to 80 pod plytahttp://img507.imageshack.us/img507/7061/dscn0438v.jpg By http://img100.imageshack.us/img100/2756/dscn0439f.jpg' alt='dscn0439f.jpg'> Uploaded with at 2012-01-27i pietro nizejhttp://img100.imageshack.us/img100/2756/dscn0439f.jpg' alt='dscn0439f.jpg'> Uploaded with ImageShack.us[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Emiranda, dziękuję! Patrząc na Twoje szuflady wiem, że muszę mieć 2 60-tki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 27.01.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 popieram- szuflady to najwygodniejsze rozwiązanie ja mam 6 szuflad 60 cm, w tym dwie płytsze. mam też cargo 30cm i trzymam w nim napoje i inne duperele u mnie są górne szafki z podziałem pianinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A tak miało być: Nie widać podziałów szafek, ale jest 5x60+30. Chlip, chlip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.01.2012 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Rzeczywiscie niewesoło-zapłacilas architektce...a tu taki babol...wiesz co narendilku, tez widzialam takie wąskie i wyglądało czadowo ale: były bezuchwytowe białe zabudowane praktycznie do sufitu o takich myślisz? Oooooo, to czaderskie rozwiązanie widzialam np u aricii- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 27.01.2012 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Aniu, musisz to jeszcze raz dobrze wymierzyc, przepraszam, a projektantka, skad brała wymiary? Myślę, że na budowie tez z panami budowlancami mozna sie dogadac, żeby ściankę przesunęli, jeżeli jest taka możliwość. Wydaje mi sie ze nie może byc rozbieżności miedzy planem a rzeczywitościa 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 27.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Aniu, musisz to jeszcze raz dobrze wymierzyc, przepraszam, a projektantka, skad brała wymiary? Myślę, że na budowie tez z panami budowlancami mozna sie dogadac, żeby ściankę przesunęli, jeżeli jest taka możliwość. Wydaje mi sie ze nie może byc rozbieżności miedzy planem a rzeczywitościa 20 cm. oj moze moze... i mowie z wlasnego doswiadczenia w ppokoju miala byc szafa wnekowa gleboka na 65cm a jakims cudem na budowne okazalo sie ze jest jedynie 35cm... na budowach wszystko jest mozliwe!! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 27.01.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 oj moze moze... i mowie z wlasnego doswiadczenia w ppokoju miala byc szafa wnekowa gleboka na 65cm a jakims cudem na budowne okazalo sie ze jest jedynie 35cm... na budowach wszystko jest mozliwe!! pozdr. Oj tak, tak. U mnie nad obecnym salonem są dwa pokoje. Salon ma 30m2 więc pokoje miały mieć po 15m2. Wyszło tak, że jeden ma 16, a drugi 14. Niby nic, ale szlag mnie trafił, jak zaczęłam wjeżdżać z meblami narendill, kuchnia aricii patrząc od prawej strony to dokładnie to, co ja próbowałam na pianinkowej wizce pokazać. 30, potem 60-tki i gęste podziały na górze... Mnie się baaaaardzo podoba Tylko tak, jak dziewczyny piszą... Do sufitu i bez uchwytów, żeby nie wprowadzać dodatkowego zamieszania. Sprawę wyjaśnienia "znikniętych" 20cm pozostawię bez komentarza, choć może warto o komentarz zapytać osoby odpowiedzialne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 27.01.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Widzę, że od wczoraj wiele się zmieniło... Poważne dylematy...Jeśli chodzi o płytę, to dla mnie przy ścianie byłoby bardzo niewygodnie. Trudno Ci będzie sięgnąć większy, cięższy garnek, trudno manewrować. Dlatego ja jestem za wizualizacją nr 1. A przynajmniej jeśli chodzi o dół. Góra wg anna-maria3 ta mniej poszatkowana. Będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 27.01.2012 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ale u Ciebie kuchenny dylemat. Coś ci budowlańcy łakomi na te Twoje centymetry, najpierw wnęka w łazience teraz kuchnia może sobie wzięli do serca ten PÓŁ apartament Mnie się kuchnia Aricii bardzo podoba, to pianinko na górze wygląda naprawdę fajnie. A szuflad większych niż 80 jakoś sobie nie wyobrażam, nie będą za ciężkie jak się tam coś powkłada, np talerze? 60 wg mnie to optymalny wymiar. W 30 można dać kargo na butelki np. Dlatego ja jestem za opcją proponowaną przez Anne Marie czyli 30, zlew, 60, 60, kuchenka, 30 a na górze pianinko z podziałem co 30 Powinno być ładnie i optymalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 27.01.2012 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Aniu poczytałam , przyznaję nie nazbyt wnikliwie bo głowa wciąz boli ale mam kilka spostrzeżeń...Ja mocno namawiam Cię na opcję nr 2 kuchenka przy ścianie to naprawdę fajna sprawa, ja miałam tak samo w poprzednim mieszkaniu i to mnie utwierdziło aby w domu ta opcje wybrać choć miałam mozliwośći kilka, dla mnie to poprostu idealne usytuowanie i dzisiaj gdybym kolejny raz projektowała swoja kuchnię, płyta by została przy ścianie. zlew ni e doczytałam albo nie ma info - będzie jednokomorowy z ociekaczem? ociekacz po lewej czy prawej stronie?jak dla mnie ta opcja jest optymalna bo Bedziesz miała równiez sporo blatu roboczego w "jednym kawałku". co do szuflad ja mam tylko szuflady 60 i 80 . w 80 mam zastawę stołową i jest cholernie ciężka, nie wiem co by było gdyby to była 100...100mi skutecznie odradzono, nawet moja przyjaciółka która takowe użytkuje skutecznie mnie zniechęciła...Aniu jakbyś potrzebowała więcej info to pisz ja nie wiem jakie informacje sa dla Ciebie ważne, dlatego napisałam u siebie tak ogólnikowo na Twój post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 27.01.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 aricia, przepraszam ze w watku u narendilka ale mam szybkie 2 pytanka: jaką wysokosc maja Twoje górne szafki? i co to za fornir na dole? jest piekny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 27.01.2012 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nie no 120 mają raczej na pewno. Zmierzę obfocę i wrzucę . Ja mam tak wielkie, że w jednej mam wszystkie garnki i patelnie, w drugiej wszystkie talerze a w trzeciej ... wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.01.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 admete, ja tego nie odpuszczę. Wczoraj porównałam plany od projektanta, plany od mojej architekt i wymiary z budowy. Coś mi się nie zgadza. To walcz o swoje kochana - jak najbardziej masz rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 27.01.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 A co się nie zgadza? Gdzie jest błąd? Inaczej wymurowali ściany, niż miałaś w dokumentacji?Architekt była na budowie, czy zrobiła projekt na podstawie planów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 aricia, super te Twoje górne szafki wyglądają! Ale nie są równe, co? Podasz mi dokładne wymiary dolnych i górnych? I gdzie masz zmywarkę? Uchwyty to coś w stylu Strecketa z IKEA? Na oko wygląda na podobne wymiary jak u mnie. Tylko Ty masz piekarnik w słupku, a ja pod płytą. I przez to jedna szafka mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Rzeczywiscie niewesoło-zapłacilas architektce...a tu taki babol...wiesz co narendilku, tez widzialam takie wąskie i wyglądało czadowo ale: były bezuchwytowe białe zabudowane praktycznie do sufitu o takich myślisz? Oooooo, to czaderskie rozwiązanie widzialam np u aricii- Hazelku, jeśli pianinko to tylko tak jak u aricii Coś podobnego widziałam i wygląda genialnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Aniu, musisz to jeszcze raz dobrze wymierzyc, przepraszam, a projektantka, skad brała wymiary? Myślę, że na budowie tez z panami budowlancami mozna sie dogadac, żeby ściankę przesunęli, jeżeli jest taka możliwość. Wydaje mi sie ze nie może byc rozbieżności miedzy planem a rzeczywitościa 20 cm. A co się nie zgadza? Gdzie jest błąd? Inaczej wymurowali ściany, niż miałaś w dokumentacji? Architekt była na budowie, czy zrobiła projekt na podstawie planów? Architekt wymiary brała z planów. W momencie kiedy planowałyśmy ścianki wybudowane były garaże podziemne Taki zresztą był wymóg, plany miały trafić do budowlańców zanim postawią poziom pierwszy. Nawet wydzwaniali do mnie, czy nie mogę przynieść im tych planów wcześniej! Miałam, byłam grzeczna i przyniosłam Zdaję sobie sprawę, że rozbieżności się mogą zdarzyć. Ale na chwilę obecną z wymiarów wynika, że mam trapez zamiast prostokąta! Fakt, nie wymierzyłam wszystkiego. Zostały przewody kominowe. I obawiam się, że panowie poszerzyli sobie kominy przy kuchni. Ale o 20 cm? To jakaś kpina moim zdaniem. Wymyśliłam dzisiaj rano rozwiązanie. Chyba Jeśli okaże się, że tych centymetrów nie da się nijak odzyskać, to chyba poszerzę tą wnękę gdzie stoi lodówka i tam wstawię szafkę z piekarnikiem na wysokości blatu. Ale będzie to wymagało zburzenia ścianki, wydłużenia drugiej i postawienia wyburzonej na nowo. Zwęzi mi się przedpokój (o jakieś, nomen omen, 20 cm) i wydłuży droga od drzwi wejściowych do kuchni. Ale kuchnia zyska Nie muszę chyba mówić, że będę żądać wykonania na ich koszt? Ścianki, tynki, instalacja elektryczna. Będzie niezła jazda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.01.2012 14:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 oj moze moze... i mowie z wlasnego doswiadczenia w ppokoju miala byc szafa wnekowa gleboka na 65cm a jakims cudem na budowne okazalo sie ze jest jedynie 35cm... na budowach wszystko jest mozliwe!! pozdr. ann, Ty chyba po raz pierwszy? Witam serdecznie Niezły numer z Twoją szafą? I na czym stanęło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts