narendil 12.02.2012 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Jak ja Was podziwiam za te wizualki, dla mnie to wyższa szkoła jazdy! Ja rysowałam swoje wizualki na kartce w kratkę hehe I w ogóle ksiażki w pokoju dziennym to coś pięknego ! Mugatko, ja nie mam takiej wyobraźni przestrzennej Przekonałam się na przykładzie obecnego mieszkania. Muszę zobaczyć w 3D, bo inaczej mąż musiałby skakać nad meblami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 12.02.2012 22:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Bo kombinuję z porami roku i godziną . Pokój jest od południa, więc na lewą ścianę światło będzie się kładło najbardziej płasko w grudniu po południu . A na prawą ścianę - w grudniu przed południem. Popróbuję z tym grudniem Ostatnio ten pokój robiłam w październiku, więc może dlatego mi nie szło... Tak ze 20. Ale cały pokój? Czy ściana z książkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 12.02.2012 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 O dalej, dalej. U mnie na górze będą regały z książkami :). Barbe widzę mój dywanik u Ciebie . Fajny pokój się szykuje . Narendil a Billy ile ma głębokości? Teraz mam w dwóch rzędach nienawidzę tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2012 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 Ale cały pokój? Czy ściana z książkami? A tośmy się dogadały!Ty faktycznie wszystko przeliczasz na książko-metry . Pokój ma 20m2, ściana 5m długości, plus do tego jeszcze w gabinecie będą ze dwa-trzy metry półek (też do sufitu), plus pewnie w sypialni jakieś zamykane trzeba będzie zrobić (żeby się nie kurzyły). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 12.02.2012 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 O dalej, dalej. U mnie na górze będą regały z książkami :). Barbe widzę mój dywanik u Ciebie . Fajny pokój się szykuje . Chciałabym ... Przynajmniej na obrazku mogę go sobie wstawić i się pogapić. Mają je w potterybarn, ale akurat dywanów nie wysyłają do Polski. A chyba nie chce mi się bawić w sprowadzanie ich przez koleżankę. Narendil a Billy ile ma głębokości? Teraz mam w dwóch rzędach nienawidzę tego. Billy ma 28cm, akurat na format A4, taki albumowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 12.02.2012 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) No właśnie, często jest tak, że lubimy (nie lubimy) coś i już. Ja Warszawę też długo oswajałam (bo to takie miasto-dzikus narowisty) i dopiero po jakimś czasie pokochałam miłością dozgonną. Być może tak samo byłoby z Krakowem, gdybym została tam na jakiś czas. Kto wie. No proszę, jakie ja dyskusje o Krakowie przegapiłam. Ze mnie żadna rodowita Krakowianka, ale to miasto bliskie mi jak żadne inne. I zgadzam się, że trzeba je oswoić. Bo w Krakowie głównie chodzi o atmosferę - trzeba więc zostać na dłużej żeby to miasto "poczuć". Często spotykam się z zarzutem, że jest egzaltowane, ale wierzcie mi, to tylko na pierwszy rzut oka. Wpadaj więc Barbe koniecznie do nas na dłużej. I Ty, Narendil, też. Edytowane 13 Lutego 2012 przez Drop_Inn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Kiedyś co roku jeździliśmy do Krakowa na dwa-trzy tygodnie. Cudnie było . 28 to dwa rzędy i tak nie wlezą. Barbe, a widziałaś DIY takiego dywanika ? Bo ja o czymś takim raczej myślałam :):) planowałam sobie na górę, nawet jeśli nie ten wzór to takie wykonanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.02.2012 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Barbe, a widziałaś DIY takiego dywanika ? Bo ja o czymś takim raczej myślałam :):) planowałam sobie na górę, nawet jeśli nie ten wzór to takie wykonanie . NIE!!! Dawaj koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Już szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Nie wiem czy moge tu wkleić ? Aniu jak coś to pisz, przeniosę do siebie. http://2.bp.blogspot.com/-1wsY0Mv8Gc8/TdQ1Y7GgGRI/AAAAAAAAPF4/PvbZ1RuSbIY/s1600/rsz_1rug1%2B%25281%2529-730752.jpg http://4.bp.blogspot.com/-lOYJ6Sk1bTo/TdQ1ZMvdj6I/AAAAAAAAPGA/O3m-zK191hM/s1600/teppichmuster2-731690.jpg http://4.bp.blogspot.com/-aj-JGWfWnG4/TdQ1ZRvY8II/AAAAAAAAPGI/IJ3XDpFxPdU/s1600/teppichmuster3-732713.jpg http://4.bp.blogspot.com/-1lHtW9imjDY/TdQ1ZXrQx1I/AAAAAAAAPGQ/Y0Ku8YHV1lo/s1600/teppichmuster6-733652.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.02.2012 00:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Taki znalazłam. Fajny! A z potterybarn bardzo, ale to bardzo szaleję za takim, chociaż to nie quatrefoil. Ale już za samą nazwę go kocham - Alhambra: http://rk.pbimgs.com/pbimgs/rk/images/dp/wcm/201139/0091/img73o.jpg Narendil, jak mam wyrzucić, to się nie szczyp, tylko powiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.02.2012 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ale superowy ten Twój dywanik! Tylko, choroba, czym to pomalować, żeby nie służyło tylko ku ozdobie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.02.2012 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A te mi tutaj nocne Polaków rozmowy uskuteczniają Zdjęcia zostawcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 13.02.2012 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Nie wiem czy moge tu wkleić ? Aniu jak coś to pisz, przeniosę do siebie Ania, gdzie to wynalazłaś? Nie pisali tam specyfiku? Farba do tkanin to chyba za mało? Farba do betonu - za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 13.02.2012 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Uwielbiam tematy okołoregałowe . Czekam na więcej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.02.2012 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 A ja nie potrafię w żadnym 3D i żadnym programie, więc siedzę cichutki i tylko czytam. Przywitać się przyszłam i uciekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 13.02.2012 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ania, gdzie to wynalazłaś? Nie pisali tam specyfiku? Farba do tkanin to chyba za mało? Farba do betonu - za dużo. Ja co prawda Ania nie jestem ale mam potrzebnego linka bardzo prosze http://pudel-design.blogspot.com/2011/05/carpet-reveal.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Przepraszam, uśmiałam się setnie z farby do betonu . To jest jakaś farba do tkanin.....a zdjęcia z ikeahackers - mogłam nie doczytać, zaraz sprawdzę . Mamuniu, doczytałam że ktoś używał farby do ścian \o ale to raczej nie najlepszy pomysł. Ja bym użyła do tkanin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 13.02.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Mam: Every one who painted a rug uses latex paint. Or fabric paint.I took regular indoor wall paint, nothing special, It worked really well for me.It is a soft grey and a milky white color. Więc farba do tkanin byłaby git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 13.02.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2012 Ligne Roset BOOK & LOOK by Pagnon & Pélhaître - moja inspiracja: http://www.lignerosetboston.com/images/products/booklook_storagelarge.jpg Jako, że cena oryginału zaporowa, to będziemy wersję dla ubogich - Besta by IKEA Narendil, zapomniałam napisać, że bardzo bardzo podobają mi się te półki. Nie powinnaś mieć problemu z pokombinowaniem z bestą, tylko musiałabyś zrobić półki trochę węższe, ale to chyba nie jest skomplikowane. Na pewno będzie super wyglądało z prostym wzornictwem z lat 60., jak i czymś bardziej nowoczesnym. Ja poszłam w trochę innym kierunku, ale postanowiliśmy podążać za genius loci naszego mieszkania i nie unowocześniać go na siłę. Niemniej jednak chciałabym wrzucić tam trochę prostych mebli. Skaczę do góry z radości, bo poprzedni właściciele zostawili nam parę fajnych rzeczy (całe mieszkanie nie było przemeblowywane od lat 60.), m.in. 6 takich krzeseł: http://www.desa.pl/pl/Aukcje/17513_chcemy-byc-nowoczesni-aukcja-charytatywna-w-mnw-16-kwietnia-2011/16753_007.html http://www.desa.pl/assets/drgalleries/17520/thumb_design_007.jpg plus dwa szwedzkie fotele i biurko, plus superancki stolik rtv :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts