Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Narendil i jej pół-apartament

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja Wam dam nabijanie się z moich kubików :mad:

Prosze nie nasmiewać sie z mojego znajomego Piotra, który Kubik sie nazywa :) :) :)

A swoją drogą jak było cicho to było, a teraz nie nadążam, pierogi ruskie ide robić na popołudniowe wyjscie :) Obiad pierogowy już zjedliśmy :)

Hej :) a jak rysowanie płytek?? - które lepiej się rozrysowują? - wybrałaś już które położysz??

Symetria w łazience mi się gubi

ojojoj toż to przecie najważniejsze :)

Czy ktoś mnie oświeci jaką grubość powinna mieć murowana ścianka prysznicowa?

ale nie pomogę bo nie wiem http://forum.barcis.pl/images/smilies/niemoc.gif

ale jak nikt się nie udzieli mogę się dopytać :lol:

Hej :) a jak rysowanie płytek?? - które lepiej się rozrysowują? - wybrałaś już które położysz??

Nie idzie, bo wyszła ta sprawa z grubością ścianki.

Ale raczej te prostokątne.

ojojoj toż to przecie najważniejsze :)

Jak super, że ktoś mnie rozumie!

Mąż tylko patrzy z politowaniem :p

ale jak nikt się nie udzieli mogę się dopytać :lol:

Byłabym wdzięczna, jeśli to nie kłopot :hug:

hazelku, możesz i Krzyśków spytać :)

Jestem okrutnie głodna wiedzy!

Mona na brzegu ścianki dać dla odmiany mozaikę...

I nie mam pojęcia jaka jest grubość ścianki.. bo nie mam jeszcze kabiny i to murowanej... a szklana nie może być??????

Ale tak myślę, że z 5 cm na grubość ytonga, albo KGipsów...

Arniczko, i to jest konkretna informacja. Dzięki Tobie wiem, że ytong może mieć grubość 5 cm.

Kabina będzie murowana. Długo nad tym myślałam i stanęło na tej wersji.

A kiedy Twoja kabina będzie?

Aga, pewnie masz rację, że norm żadnych nie ma.

Ale jakąś grubość musi mieć, żeby stała.

5 cm? 10 cm?

A może zrobić grubszą i półeczki w niej?

Idę śnić o ściankach prysznicowych :lol2:

Dobranoc!

Narendilku masz rację- swoją grubość ścianka musi mieć, żeby się nie zawaliła. 5 cm to na pewno za mało- moim zdaniem grubość cegły powinna wystarczyć, czyli 12,5 cm. My tak murowaliśmy nasz barek kuchenny i nic się nie zawaliło.

Półeczki mogą być jeśli lubisz:yes::D

Dobrej nocki :sleep::bye:

Narendilku masz rację- swoją grubość ścianka musi mieć, żeby się nie zawaliła. 5 cm to na pewno za mało- moim zdaniem grubość cegły powinna wystarczyć, czyli 12,5 cm. My tak murowaliśmy nasz barek kuchenny i nic się nie zawaliło.

Półeczki mogą być jeśli lubisz:yes::D

Dobrej nocki :sleep::bye:

Nie no, dziewczyny, błagam - ja mam ściany działowe 7 cm w całym domu;) Da się, da się mniej:yes:

Nie wiem, może można i z cieńszej trzeba tylko wziąć pod uwagę ciężar do utrzymania przez nie na małej powierzchni kabiny- glazura i szklane drzwi;)

moje ścianki też takie rzeczy dzwigają;) Tylko oczywiście są murowane:yes: Ale to powinien wiedzieć fachowiec jaką ściankę zrobić... moim zdaniem Ania powinna wybraćsobie grubość jaka pasuje pod płytki - a myślę, że fachowiec (jak dobry;)) każdą grubość zrobi... oczywiście w granicach rozsądku;) Ale jak widać na moim przykładzie - 7 cm to już realna sprawa:)

Ania... nie mam pojęcia bladego kiedy będę miała kabinę... nie mam...

Na razie kasy na i kabinę i całą łazienkę nie mam i sprawa jest odłożona... na nie wiadomo kiedy...

Kiedyś będzie...

Spodobały mi się tylko kafle... i będę szukała jeszcze czegoś... Ale realizacja będzie dopiero, jak w ręku będę miała jakieś 35-40 000zł... bo wcześniej się nawet nie biorę za rozgrzebywanie łazienki....

A mam tylko samu surowe mury.. wyprowadzone odpływy i woda, i nic więcej...

Na razie pomieszczenie na łazienkę służy nam jako skład rzeczy różnych , budowlanych i niepotrzebnych na ten moment.. jednym słowem graciarnia po budowlana...

Ania... nie mam pojęcia bladego kiedy będę miała kabinę... nie mam...

Na razie kasy na i kabinę i całą łazienkę nie mam i sprawa jest odłożona... na nie wiadomo kiedy...

Kiedyś będzie...

Spodobały mi się tylko kafle... i będę szukała jeszcze czegoś... Ale realizacja będzie dopiero, jak w ręku będę miała jakieś 35-40 000zł... bo wcześniej się nawet nie biorę za rozgrzebywanie łazienki....

A mam tylko samu surowe mury.. wyprowadzone odpływy i woda, i nic więcej...

Na razie pomieszczenie na łazienkę służy nam jako skład rzeczy różnych , budowlanych i niepotrzebnych na ten moment.. jednym słowem graciarnia po budowlana...

Scianka z karton gipsu jako bok prysznica chyba odpada, tak przynajmniej mówił mój glazurnik, ja mam 7 cm z takich waskich bloczków, ale bloczki musza byc w profilu obsadzone inzczej ściana sie nie utrzyma :( :)