Arnika 26.03.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Mam jedną łazienkę z wanną ( moja ulubiona) i z pralką, więc nie ciśnie mnie, a substytutów już nie chcę.. nie chcę zadowolić się nap Kołem zamiast Roca albo V&B ... Kabina ma być olbrzymia i szklana... a to niestety są olbrzymie koszty.. i nie wezmę się za robotę jak nie będzie wszystko kupione... bo potem jest problem.. a to umywalka, a to grzejnik, a to to i tamto... No więc cierpliwie czekam... A dodam, że łazienka jest spora.. więc i płytek samych też pójdzie sporo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.03.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Przyjechała pralka! Bez węża do podłączenia To od starej weźmiesz he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Arniś, rozumiem Cię doskonale! Żadnych kompromisów! To miałam na myśli pisząc wypasiona Ja niestety, albo stety na razie zadowolę się ceramiką z Koła. Ale umywalkę wyśnioną mieć będę! Alu, nie mam zamiaru brać ze starej. Pan dziś dowiezie! A jak nie, to im awanturę zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 26.03.2012 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Przyjechała pralka! Bez węża do podłączenia No co za... Zawsze coś! Pogoń ich tam! Wszystko trzeba kontrolować - masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 26.03.2012 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Alu, nie mam zamiaru brać ze starej. Pan dziś dowiezie! A jak nie, to im awanturę zrobię Ja sobie tak zażartowalam No , nie mozna sobie dac w kaszedmuchac i walczyć o swoje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 26.03.2012 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Narendil, jeśli chodzi o problem ścianka/płytki, to pewnie Cię rozczaruję, ale chyba nie ma możliwości, żebyś wycyrklowała dokładnie co do milimetra tak, żeby płytki idealnie Ci się zgadzały. Do ścianki na grubość dojdzie jeszcze tynk, klej i płytki, a na szerokość - między płytki - fuga. Nie ma bata, nie wyliczysz dokładnie - możesz tylko orientacyjnie, jak już dowiesz się, ile mają te bloczki czy co tam innego. Podejrzewam, że jakkolwiek byś nie kombinowała, to zawsze trzeba będzie coś dociąć, więc się tym tak nie stresuj . Możesz jedynie zadbać o to, żeby fachman zrobił to idealnie symetrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 26.03.2012 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Melduję, że jestem na bieżąco . I dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.03.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witaj Aniu Nie będę kłąmać, że wszystko nadrobiłam, ale ogólny pogląd na całokształt mam Będzie niebanalnie u Ciebie. Lubię niebanalne wnętrza. Dołączam zatem do grona kibicujących i wspierających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Narendil, jeśli chodzi o problem ścianka/płytki, to pewnie Cię rozczaruję, ale chyba nie ma możliwości, żebyś wycyrklowała dokładnie co do milimetra tak, żeby płytki idealnie Ci się zgadzały. Do ścianki na grubość dojdzie jeszcze tynk, klej i płytki, a na szerokość - między płytki - fuga. Nie ma bata, nie wyliczysz dokładnie - możesz tylko orientacyjnie, jak już dowiesz się, ile mają te bloczki czy co tam innego. Podejrzewam, że jakkolwiek byś nie kombinowała, to zawsze trzeba będzie coś dociąć, więc się tym tak nie stresuj . Możesz jedynie zadbać o to, żeby fachman zrobił to idealnie symetrycznie. Barbe, weź Ty nie burz moich idealnych zamierzeń Ja to jestem taki control freak, wszystko muszę mieć pod kontrolą, idealnie wyliczone. Jeśli będę musiała coś dociąć, to będzie to naprawdę malutki skrawek. A to mi się nie podoba, szczególnie przy płytkach o szerokości 40 cm i to jeszcze kładzionych na mijankę. Kontrastowy pasek chyba sobie dołożę I mi moje upatrzone meble przestają pasować. Oszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Witaj Aniu Nie będę kłąmać, że wszystko nadrobiłam, ale ogólny pogląd na całokształt mam Będzie niebanalnie u Ciebie. Lubię niebanalne wnętrza. Dołączam zatem do grona kibicujących i wspierających. Witaj Aniu Też mam nadzieję, że będzie niebanalnie i tak, żeby mnie w tym wnętrzu było widać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.03.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Ja to jestem taki control freak, wszystko muszę mieć pod kontrolą, idealnie wyliczone. I mi moje upatrzone meble przestają pasować. Oszaleję Jakbym swoje własne myśli odczytywała Wygląda na to, że jesteśmy dość podobne. Napisz jeszcze, że jesteś gadułą i masz problem z podejmowaniem decyzji, to pomyślę, że mam gdzieś osobowościowego sobowtóra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wyanna 26.03.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Cześć, Anula, melduję, że zabieram się za czytanie I witam się oficjalnie u Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.03.2012 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Andzia, mamy kabinę z dostawionych ścianek z kartongipsu, do tego drzwi. Grubość ścianki to coś koło 10 cm ale ze względu na wygląd i rozmiar płytek a nie jakieś wytyczne. Jak najbardziej ściana może być zrobiona z takiego materiału (to pisze, bo fachman emirandy twierdzi inaczej ). Warunek to glazura do samego sufitu chyba z wiadomych powodów. Z resztą nie ma różnicy czy taka ścianka np. u nas została dostawiona czy nie bo wszystkie tynki są suche tj. z k-g i siłą rzeczy były ścianami prysznicowymi. Oczywiście dźwigają i glazurę i drzwi i jeszcze półkę chyba kwestia umiejętności wykonania takiej ścianki porządnie. Ty tego problemu nie masz, bo chcesz wymurować. Dobierz odpowiednią grubość a już fachowiec Ci wymuruje co trza . Edytowane 26 Marca 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Jakbym swoje własne myśli odczytywała Wygląda na to, że jesteśmy dość podobne. Napisz jeszcze, że jesteś gadułą i masz problem z podejmowaniem decyzji, to pomyślę, że mam gdzieś osobowościowego sobowtóra Gadułą to jestem, oj tak... Szczęśliwie w moim zawodzie to się przydaje. Kłopoty z podejmowaniem decyzji? Hmmm, ja patrzę na to z innej strony. Po prostu muszę przeanalizować wszystkie dostępne warianty To co bliźniaczko? Setki inspiracji gotowych do wrzucenia w wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 10:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Cześć, Anula, melduję, że zabieram się za czytanie I witam się oficjalnie u Ciebie... Hej Aniu Wiele tu nie znajdziesz, bo na arzie to takie tam gadanie i marzenia Ale może dojdziesz, gdzie te moje apartameta się dubują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 26.03.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Kłopoty z podejmowaniem decyzji? Hmmm, ja patrzę na to z innej strony. Po prostu muszę przeanalizować wszystkie dostępne warianty Jakże pięknie to ujęłaś! Muszę zapamiętać jak się szanowny małżonek po raz kolejny zniecierpliwi Wrzuciłam póki co górną łazienkę, zaraz będę "analizować wszystkie dostępne warianty" umywalek do tejże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Andzia, mamy kabinę z dostawionych ścianek z kartongipsu, do tego drzwi. Grubość ścianki to coś koło 10 cm ale ze względu na wygląd i rozmiar płytek a nie jakieś wytyczne. Jak najbardziej ściana może być zrobiona z takiego materiału (to pisze, bo fachman emirandy twierdzi inaczej ). Warunek to glazura do samego sufitu chyba z wiadomych powodów. Z resztą nie ma różnicy czy taka ścianka np. u nas została dostawiona czy nie bo wszystkie tynki są suche tj. z k-g i siłą rzeczy były ścianami prysznicowymi. Oczywiście dźwigają i glazurę i drzwi i jeszcze półkę chyba kwestia umiejętności wykonania takiej ścianki porządnie. Ty tego problemu nie masz, bo chcesz wymurować. Dobierz odpowiednią grubość a już fachowiec Ci wymuruje co trza . Aniu, dzięki! Chcę żeby było ładnie. A to z czego ta ścianka będzie, to mi, delikatnie mówiąc, wisi. Od strony prysznica będą płytki, od zewnątrz chcę pomalować. Powiedz mi jeszcze, czy masz ją z obu stron obudowaną płytkami do samej góry? Nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.03.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Aniu, nie od strony prysznica tylko przecie tam woda się leje, a na zewnątrz nie. Mam tylko budowlane zdjęcie, wrzucić ? Będziesz widziała jak to jest zrobione. Chyba, że znajdę pobudowlane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 26.03.2012 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 Aniu, na taką odpowiedź liczyłam! Że płytki tylko z jednej strony Sama chciałam prosić o zdjęcie! Pokaż! Te budowlane będzie już miało płytki? Jeśli nie, to ślicznie się uśmiecham również o niebudowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 26.03.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2012 (edytowane) Mam oba, już pokazuję ale na chwilkę. Ta lewa ścianka, koło szafy jest szersza, po prostu była ustalona wielkość prysznica (ze względu na płytki) a z drugiej strony ilość miejsca potrzebnego na szafę, z tego wyszła grubość ścianki prawa (od kibelka) w sumie też była zależna od: szerokości wnęki prysznicowej, szerokości zabudowy geberitu itd.. Wszystko pod kafelki żeby było mniej cięcia. [ciach] Aniu, zapisz sobie gdzieś . Edytowane 26 Marca 2012 przez yokasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts