narendil 27.03.2012 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ale widzę że problem w miarę rozwiązany - a powiedz mi jaka grubość tej ścianki najlepiej by Ci pasowała??? W miarę tak Ścianka - tak maksymalnie 10 cm. Jak znajdę dłuższą chwilę to wezmę papier milimetrowy i się pobawię nie masz bzika na punkcie symetrii, na każdą fugę dodaj sobie ok1,5 mm ale musiałabyś dokładnie pomierzyć ściany O, bez tego się na pewno nie obejdzie! Raz mierzyłam, a niedługo wybieram się ponownie i wtedy znowu pobiegam z dalmierzem widziałam wczoraj w LM taką druciankę, fajna jak dla chłopców i nietłukąca:) Dziękuję za pamięć Z tej serii są jeszcze inne, srebrne na trzy żarówki. Tylko nie wiem, czy LM czy Castoramie, czy gdzieś indziej. Pogubiłam się zupełnie! Control freak, mówisz? Znam ten ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 27.03.2012 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Aniu właśnie rozmawiałam z Marcinem - i tak - ścianka wymurowana najmniej 6 cm + po 1cm z każdej strony tynku + płytki po 1cm - czyli 10 cm grubości - nie będzie mnniej. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 27.03.2012 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Admete, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 27.03.2012 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Bar-be, Bar-be! kibicujemy! Narendil, czyli już łazienka obmierzona, zaplanowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.03.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja bym się nie łudziła, że wszystko pójdzie zgodnie z planem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.03.2012 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 czyli 10 cm grubości - nie będzie mnniej. Czyli tak jak mówiłam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.03.2012 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Ja bym się nie łudziła, że wszystko pójdzie zgodnie z planem U mnie poszło:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 27.03.2012 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 W miarę tak Ścianka - tak maksymalnie 10 cm. Jak znajdę dłuższą chwilę to wezmę papier milimetrowy i się pobawię Aniu właśnie rozmawiałam z Marcinem - i tak - ścianka wymurowana najmniej 6 cm + po 1cm z każdej strony tynku + płytki po 1cm - czyli 10 cm grubości - nie będzie mnniej. Buziaki Mój Stachu robi z bloczków 5 cm (nawet moja PA była w szoku, że są takie;))... wtedy masz 1 cm mniej:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 27.03.2012 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Jak rozumiem malo casu minie i zobacymy watecek? :rotfl: Ale my upierdliwe, co? też tak to odczytałam:rotfl: i cymom za słówecko;) Bar-be, Bar-be! kibicujemy! Oj, dziewczynki kochane, aleście uparte . Błagam, trzymajcie za mnie mocno kciuki, bo jestem na ostatniej prostej z moją mega-robotą i cudu trzeba, żebym przed Świętami się wyrobiła (a to ostateczny termin - jeśli nie, to dupa blada i umarł w butach). Gdyby każda z Was przesłała mi chociaż z 5 deko pozytywnych fluidów, to na pewno dam radę. I odwdzięczę się wąteckiem . A do tego czasu - spaaaaaaaadaaaaaam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 27.03.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 Barbe, masz od razu cały kilogram. Kto da radę jeśli nie Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 28.03.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Też przesyłam .. tonę dobrych fluidów - ale coś za coś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.03.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Błagam, trzymajcie za mnie mocno kciuki, bo jestem na ostatniej prostej z moją mega-robotą i cudu trzeba, żebym przed Świętami się wyrobiła (a to ostateczny termin - jeśli nie, to dupa blada i umarł w butach). Gdyby każda z Was przesłała mi chociaż z 5 deko pozytywnych fluidów, to na pewno dam radę. I odwdzięczę się wąteckiem . A do tego czasu - spaaaaaaaadaaaaaam Barbe, patrz jak mocno trzymam: Nie mam tylko pojęcia, jak będę pracować z tak zaciśniętymi kciukami A fluidy lecą i lecą i lecą Kończ szybciutko! Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.03.2012 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ja bym się nie łudziła, że wszystko pójdzie zgodnie z planem Ty mnie tu kochana nie uprawiaj czarnowidztwa Dziewczęta, ja MAM PLAN! Genialny w swej prostocie! Aż się dziwię, że wcześniej na to nie wpadłam! Dla przypomnienia sprzęty: szafka z umywalką szerokość 80 cm brodzik 80x100 cm geberit - tu już wiem, że więcej niż 80 cm szerokości, ale jakoś ładnie to podkreślimy Zamysł: płytki 20x40 cm układane na mijankę. Problemy: znalezione płytki mają wymiar 19,7x39,7 cm - nie chcę fugi 6 mm szafka pod umywalkę może mieć np. 81 cm - dorabiać fugą? glazura przy brodziku ma być do samej podłogi, czyli te 80x100 cm ma być już po położeniu glazury - dorabiać fugą? i pewnie jeszcze inne by się znalazły Rozwiązanie: kupić płytki 20x50 i ciąć, ciąć, ciąć różnica 40 a 41 cm na płytce - niezauważalna Szukam płytek 20x50cm. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 28.03.2012 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 narendil, czemu liczysz fugę 6mm? Mi wychodzi 3mm.. płytka 19,7cm, potem fuga 3mm, wychodzi 20cm i potem dalej płytka 19,7, fuga 3mm.Cięte płytki rzadko wyglądają na krawędziach ładnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 28.03.2012 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 narendil, czemu liczysz fugę 6mm? Mi wychodzi 3mm.. płytka 19,7cm, potem fuga 3mm, wychodzi 20cm i potem dalej płytka 19,7, fuga 3mm. Cholera, symetria mi się na mózg rzuciła! Masz rację, Ruby. Ale nadal jest problem w przypadku wymiary większego niż wielokrotność 40 cm. Chyba, że też czegoś nie widzę. Wierzę w swojego fachowca Mam teraz docinane przez niego płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 28.03.2012 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 hmm, no nie wiem, jakoś mi się to cięcie nie podoba... Ja postarałabym się znaleźć/zrobić szafkę 80, w brodziku nie powinno być problemu, a i geberit można dostosować. Płytki cięte nie mają łagodnie zakończonych brzegów, trzeba to zatajać fugą. Wiadomo, że prawie w każdej łazience trzeba gdzieś dociąć i jak się starannie zrobi to nic nie widać. Ale tak celowo wycinać każdą płytkę w łazience.. Ja jakoś tego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 28.03.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Ale tak celowo wycinać każdą płytkę w łazience.. Ja jakoś tego nie widzę Ruby fakt, że to kupa roboty, ale do zrobienia przez dobrego glazurnika:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ruby 28.03.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 agawi, jeśli tak to super, że jest taka alternatywa można spać spokojnie, że w razie nie znalezienia pasujących wymiarem płytek jest takie wyjście Ale u narendil mimo wszystko przemyślałabym jeszcze te 19,7x39,7. Jak patrze na te wizualki to wydaje mi się, że da się pokombinować i ładnie ułożyć te dostępne płytki, oszczędzając czas, pracę i kasę. Zwłaszcza, że ścianka jeszcze nie stoi. No chyba, że się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 29.03.2012 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Ojejku, serio tak Wam zależy na tym "niedocinaniu" ? Ja jednak jakiś nieestetyczny paprok jestem . Nawet obecnie za bardzo nie widzę gdzie co docinane było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annNS2 29.03.2012 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 ciecie wodne gresu - od 40zl za mb...duzo tych plytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts